שאלה של נוחות
שלום לכולם
בעוד כחודש אני עובר לדירה החדשה, ובזמן שהקבלן עורך את כל עבודות התשתית של החשמל/חיווט לרמקולים, אני מתחבט:
יש לי popcorn a110 שאני מאוד מרוצה ממנו, שכרגע משודך לכונן חיצוני של 1 TB.
הענייון הוא כזה, יש לי מחשב די ישן,שלא מסוגל להריץ 1080P כמו שצריך, אבל הוא אוגר בתוכו 2 TB של איחסון.
איך אתם ממליצים לחבר אותו לפופקורן?
כדאי להתקין מערכת הפעלה אחרת (כרגע XP) על מנת לנהל את הזרמה בצורה יותר נוחה?
אציין שאני משתמש במחשב הזה כדי להוריד תכנים מאוד כבדים, לכן אני לא אתקין שם התקנה ייעודית כדי לנגן חומרים, אלא רק על מנת לאכסן ולהוריד תכנים.
ואם נשארים עם XP, איך יהיה הכי פשוט להזרים את התכנים לסטרימר?
תודה מראש לעונים.
בעוד כחודש אני עובר לדירה החדשה, ובזמן שהקבלן עורך את כל עבודות התשתית של החשמל/חיווט לרמקולים, אני מתחבט:
יש לי popcorn a110 שאני מאוד מרוצה ממנו, שכרגע משודך לכונן חיצוני של 1 TB.
הענייון הוא כזה, יש לי מחשב די ישן,שלא מסוגל להריץ 1080P כמו שצריך, אבל הוא אוגר בתוכו 2 TB של איחסון.
איך אתם ממליצים לחבר אותו לפופקורן?
כדאי להתקין מערכת הפעלה אחרת (כרגע XP) על מנת לנהל את הזרמה בצורה יותר נוחה?
אציין שאני משתמש במחשב הזה כדי להוריד תכנים מאוד כבדים, לכן אני לא אתקין שם התקנה ייעודית כדי לנגן חומרים, אלא רק על מנת לאכסן ולהוריד תכנים.
ואם נשארים עם XP, איך יהיה הכי פשוט להזרים את התכנים לסטרימר?
תודה מראש לעונים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אפשר להישאר עם XP ורשת Windows רגילה (SMB בפופקורן), אם כי הבנתי שהפופקורן עובד הכי טוב עם רשת NFS, ואז אולי כדאי לשקול מעבר ללינוקס.
לגבי ההזרמה בבית, רשת קווית כמובן. רשת אלחוטית, גם בתקן 802.11N, תעבוד רע מאוד עם תכני HD.
האם הקבלן גם הכין לך תשתית בבית לרשת קווית ביתית?
גם אם מאוחר מדי והוא לא עשה את זה, אפשר להעביר לבד בצינורות הקיימים של נקודות הטלפון, בהנחה שהם עוברים בצינור משלהם.
לגבי ההזרמה בבית, רשת קווית כמובן. רשת אלחוטית, גם בתקן 802.11N, תעבוד רע מאוד עם תכני HD.
האם הקבלן גם הכין לך תשתית בבית לרשת קווית ביתית?
גם אם מאוחר מדי והוא לא עשה את זה, אפשר להעביר לבד בצינורות הקיימים של נקודות הטלפון, בהנחה שהם עוברים בצינור משלהם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
קרבה של המחשב למסך
לגבי ההזרמה אין שום בעיה מכיוון שהמזנון יכיל למעשה את כל הציוד מדיה/מחשוב הביתי
כולל ראוטר , מודם, סטרימר, מחשב , מגבר ומסך
וזה המחשב היחידי בבית שבאמת יחזיק את התכנים, שאר המחשבים הם לפטופים/נטבוקים
למעשה כבל רשת מהמחשב לראוטר וכבל רשת מהסטרימר לראוטר יעשו את העבודה
אני טועה?
כולל ראוטר , מודם, סטרימר, מחשב , מגבר ומסך
וזה המחשב היחידי בבית שבאמת יחזיק את התכנים, שאר המחשבים הם לפטופים/נטבוקים
למעשה כבל רשת מהמחשב לראוטר וכבל רשת מהסטרימר לראוטר יעשו את העבודה
אני טועה?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לפי מה שהסברת לנו, אין שום טעם בשדרוג מערכת הפעלה או חומרה אם המחשב הישן שלך משמש רק להורדת קבצים ואחסון מדיה.
סוגיית התשתית גם היא אינה רלוונטית אם המחשב נמצא קרוב למזרים המדיה: פשוט חבר אותם עם כבל רשת מוצלב ופתרת את הבעיה.
הסוגיה קצת מסתבכת ברגע שאתה מכניס את הראוטר למשוואה, אבל גם זה יכול לבוא לידי פתרון אם במקום כבל מוצלב אתה תתקין סוויטש (switch) ותחבר את כולם אליו או שתשתמש במבואות הרשת הקיימות ברוב הראוטרים.
מה שכן בעייתי הוא שזה פתרון שאין לו שום ראיה לעתיד אפשרי שבו אולי תרצה להפריד ולהרחיק בין הרכיבים. אילו הייתי במקומך הייתי מבקש מהקבלן לפרוס כבלי רשת CAT6 יחד עם הכבלים לטלפון + עוד כמה מקומות ולדאוג שבמקום שבו הם מתרכזים גם יהיה לך שקע חשמל + מספיק מקום כדי לאפשר לך להתקין שם סוויטש.
סוגיית התשתית גם היא אינה רלוונטית אם המחשב נמצא קרוב למזרים המדיה: פשוט חבר אותם עם כבל רשת מוצלב ופתרת את הבעיה.
הסוגיה קצת מסתבכת ברגע שאתה מכניס את הראוטר למשוואה, אבל גם זה יכול לבוא לידי פתרון אם במקום כבל מוצלב אתה תתקין סוויטש (switch) ותחבר את כולם אליו או שתשתמש במבואות הרשת הקיימות ברוב הראוטרים.
מה שכן בעייתי הוא שזה פתרון שאין לו שום ראיה לעתיד אפשרי שבו אולי תרצה להפריד ולהרחיק בין הרכיבים. אילו הייתי במקומך הייתי מבקש מהקבלן לפרוס כבלי רשת CAT6 יחד עם הכבלים לטלפון + עוד כמה מקומות ולדאוג שבמקום שבו הם מתרכזים גם יהיה לך שקע חשמל + מספיק מקום כדי לאפשר לך להתקין שם סוויטש.
נערך לאחרונה על ידי Catskinner ב 24/12/2009 10:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
מחזק. בלי קשר למחשב האיחסון והסטרימר, חבל מאוד יהיה להחמיץ את ההזדמנות שיש לך עכשיו ולהסתמך על רשת אלחוטית בלבד בבית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"