קלייה בהירה ומזיעה?
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מה יכול לגרום לקלייה לצאת בהירה יחסית ועדיין להזיע?
כשאני קונה קפה קלוי כהה הוא מזיע פחות.
כשאני קונה קפה קלוי כהה הוא מזיע פחות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
איך מתנהלת הקליה שלך? מה משכה עד לפיצוצים? הלהבה גבוהה?
קליות שמתנהלות בטמפרטורות גבוהות (ומהירות יותר מטבען), אפילו אם נעצרות באותו שלב קליה (בהתחשב בפיצוצים) כמו אלו בטמפרטורות מתונות יותר, גורמות לרמת נקבוביות גבוהה יותר בפולי הקפה הקלויים. כמו-כן נוצר נפח גבוה יותר של פחמן דו-חמצני.
הנקבוביות הגבוהה, בשילוב עם כמויות גז גדולות ש"מחפשות את דרכן" החוצה, מוציאות יותר שומן אל פני שטח הפול.
קליות שמתנהלות בטמפרטורות גבוהות (ומהירות יותר מטבען), אפילו אם נעצרות באותו שלב קליה (בהתחשב בפיצוצים) כמו אלו בטמפרטורות מתונות יותר, גורמות לרמת נקבוביות גבוהה יותר בפולי הקפה הקלויים. כמו-כן נוצר נפח גבוה יותר של פחמן דו-חמצני.
הנקבוביות הגבוהה, בשילוב עם כמויות גז גדולות ש"מחפשות את דרכן" החוצה, מוציאות יותר שומן אל פני שטח הפול.
אני חושבת שהקליות האלו בעלות טעם פחות "עגול". שוב - אני מניחה ש- בקליות הבהירות יהיו טעמים יותר פירותיים וחמוצים, לעומת קליות ארוכות.
לגבי קליה כהה אני לא בטוחה.
יכול להיות שכמות מים גבוהה יותר שנשארת בפול בשלב סופי של הקליה (בגלל שחל שלב ייבוש קצר יותר), ואולי גם תכולת חומצות יותר גבוהה, תיטיב דווקא עם יצירת תרכובות טעם באזור הפיצוץ השני??
מה אתם חושבים?
לגבי קליה כהה אני לא בטוחה.
יכול להיות שכמות מים גבוהה יותר שנשארת בפול בשלב סופי של הקליה (בגלל שחל שלב ייבוש קצר יותר), ואולי גם תכולת חומצות יותר גבוהה, תיטיב דווקא עם יצירת תרכובות טעם באזור הפיצוץ השני??
מה אתם חושבים?
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם אני זוכר נכון זה קרה לי באמת בקליות של פחות מרבע שעה אז כנראה היתה אש גבוהה מדי.
פשוט חשבתי שרק בקליות כהות השומן יצא.
אני בדרך כלל מפסיק עם תחילת פיצוץ שני ומתחיל קרור עם הרשתות.
הטעם היה נוראי - זה קפה שאני משתמש בו אחרי בקפלאש או שאני מנדב אותו למכונה בעבודה. לכולם אצלי יש חך נירוסטה = לא מבחינים בשום טעם של כלום. המכונה בעבודה היא Jura אז זה רק עוזר להם לא להרגיש כלום...
היה לפולים טעם של עשב חמוץ ושרוף.
פשוט חשבתי שרק בקליות כהות השומן יצא.
אני בדרך כלל מפסיק עם תחילת פיצוץ שני ומתחיל קרור עם הרשתות.
הטעם היה נוראי - זה קפה שאני משתמש בו אחרי בקפלאש או שאני מנדב אותו למכונה בעבודה. לכולם אצלי יש חך נירוסטה = לא מבחינים בשום טעם של כלום. המכונה בעבודה היא Jura אז זה רק עוזר להם לא להרגיש כלום...
היה לפולים טעם של עשב חמוץ ושרוף.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
מצד שני, קליות בחביתוש שעברו אצלי את הרבע שעה אפו את הפולים. בעצם, חוץ מהמקסיקו שנקלה כ 16 דקות לסוף פיצוץ ראשון ויצא אחלה.
אולי צריך למצוא את הדרך לשחק בלהבה קצת בלי להרוג את הקליה, ולהצליח להאריך את האזור שבין הפיצוצים
אולי צריך למצוא את הדרך לשחק בלהבה קצת בלי להרוג את הקליה, ולהצליח להאריך את האזור שבין הפיצוצים
what's next?