החלק השלישי של הסקירה, עוסק בסרט שעורר הכי הרבה הדים (לפחות בישראל) והתוכן שלו הוא שנוי במחולוקת- כפי שקורה בדרך כלל בסרטים היסטוריים.
סטיבן שפילברג מספר את סיפור הנקמה של ישראל בארגון ספטמבר השחור לאחר ביצוע הטבח באולימפיאדת מינכן. אריק באנה (הענק הירוק) משחק בתפקיד הראשי את "אבנר" סוכן מוסד ישראלי שעומד בראש חוליית החיסול. הסרט מנסה להציג בצורה שווה את שני הצדדים. הוא לא מצדיק את מעשיו של אף אחד מהם ומעלה שאלות נוקבות לגבי מעגל הדמים האין סופי שנוצר.
למרות המהמורות הפוליטיות הרבות שנופל אליהם הסרט, ולכן גם בוקר קשות בארץ, לדעתי הסרט עשוי בצורה נפלאה, אין ספק ששפילברג שולט בשפה הקולנועית והוא מנצח על התסריט, השחקנים והצילום כפנומן.
המשחק לא מבריק (חוץ מאיילת זורר שלנו) אבל הסרט כסרט הוא טוב ולדעתי גם חשוב לצפיה.
מומלץ לצפיה אך חשוב לקחת בחשבון שעם כל הכבוד לשפילברג זה בסך הכל קולנוע וכך צריך להתייחס לסרט - בהנאה.
שורה תחתונה לאוסקר:
בפרס הסרט הוא לא יזכה, אך בפרס הבמאי שפילברג יוכל בהחלט להתנחם - למרות שאנג לי נושף בעורפו.
המשך יבוא,
אבי
סקירת סרטי אוסקר חלק 3 - מינכן
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: מרטין סבג
- מיקום: כפר-סבא
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
