ב2007 רכשתי ב3000 ש"ח טבין ותקילין XBOX360 בסניף באג עזריאלי.
ידעתי על תופעת טבעות המוות ובכל זאת בחרתי לקנות דווקא XBOX360 -
במעמד המכירה הובטחו לי שנה אחריות על כל המכשיר ו2 נוספות אם טבעות המוות יחלו להבהב.
כמובן דרשתי זאת בכתב וקיבלתי מכתב המיועד לכל הסניפים , ראו בעצמכם :
[imgbig]http://i37.tinypic.com/343pu7p.jpg[/imgbig]
האם הבנתם כמוני ויש לי הבנת קריאה דיי טובה שאני מכוסה בשנתיים נוספות אחריות במקרה והתקלה היא טבעות המוות? - והאם הבנתם שהאחריות היא למעשה עם העסק שמכר לכם את המוצר? או עם היצרן בחו"ל??
אוקיי לפני כשבועיים טבעות המוות החלו להבהב ..
לקחתי את הXBOX360 לסניף באג הקרוב למגוריי מצוייד בחשבונית והנספח לעיל, בצפייה להליך תיקון מזורז במסגרת האחריות.
אחרי שהעברתי "הסבר" עם אסרטיביות לא מעטה למוכרת בחנות, בליווי קריאה של הנספח וכמה טלפונים
היא השתכנעה למלא טופס תעודת משלוח/העברה למעבדה..
אחרי כמה ימים מתקשרים אליי שהמעבדה אכן מאשרת שאלו טבעות המוות אך אין זה באחריות באג לתקן
את הקונסולה שלי אלא מייקרוסופט העולמית...

בהקלטה שיש לי במשיבון מטעם הנהלת השירות בבאג נאמר שהלקוח אחראי לקחת את הקונסולה למייקרוספט העולמית לתיקון וזה לא באחריות באג...
אתם קולטים? לא נאמר לי ולו ברמז דק בנספח המצורף ובמעמד המכירה... שאם יקרה אירוע של טבעות המוות
אצטרך אני להתרוצץ עם הקונסולה ולהתנהל מול היצרן בעצמי... ולא היבואן הרישמי שממנו רכשתי.
עירבתי את מייקרוספט ישראל - באדיבותם ביצענו שיחת ועידה ל.. מייקרוסופט UK..
ושם נמסר לי שאין תמיכה עבור ישראל ואם יש לי קרובי משפחה באנגליה אצטרך לשלוח להם והם אליהם ובחזרה אליי..

הסאגה הזו נמשכת - אני עדיין מחכה לתשובת מייקרוספט ישראל ולאחריה כנראה אפגוש את באג בערכאות משפטיות.
מה דעתכם?
האם הבנת הנקרא שלי פגומה ?
אני מצטט מהמכתב לעיל:
"אני מציינת שוב שלמכשיר יש שנה אחריות, ורק לקוחות שהמכשיר שלהם סבל מבעיה זו - יקבלו 3 שנות אחריות !!!"
יקבלו 3 שנות אחריות ? ממי? - החוק בארץ דיי ברור - עיסקה צריכה להיעשות בתום-לב לא במירמה.
למה לא נכתב במפורש מי נותן האחריות בפועל? - כשאתה רוכש מוצר ומקבל תעודת אחריות אתה מתנהל מול המוכר/היבואן ולא מול היצרן בחו"ל.
לא ברור לי למה באג מתנערת מהנספח הכל כך ברור ומחייב - למה עליי לשלוח את הקונסולה לחו"ל ולא הם?
וכל זאת על חשבוני ומבלי להכנס באופן רישמי לרישומי מייקרוספט (מאחר וישראל לא נתמכת על ידם - אז הטריק של נציגת מייקרוסופט UK הוא להשתמש בקרובי משפחה שם...)