האם אפשרי להחליף עינית ב-HU לרכב?
שלום חברים,
יש לי ברכב מערכת דיי נחמדה עם HU שעלה לא מעט בזמנו (אלפיין 9830). המכשיר דיי מוצלח וגם לא זול לכן אני מעדיף במידת האפשר לסדר אותו ולא להחליף. בכל אופן לפני זמן מה הוא הפסיק לקרוא דיסקים (פשוט רושם error על המסך). כמובן שלשמוע רדיו לא כיף וגם האיכות בתחת לעומת CD, ולכן:
האם אפשרי לסדר דבר כזה, ואם כן, היכן?
תודה.
יש לי ברכב מערכת דיי נחמדה עם HU שעלה לא מעט בזמנו (אלפיין 9830). המכשיר דיי מוצלח וגם לא זול לכן אני מעדיף במידת האפשר לסדר אותו ולא להחליף. בכל אופן לפני זמן מה הוא הפסיק לקרוא דיסקים (פשוט רושם error על המסך). כמובן שלשמוע רדיו לא כיף וגם האיכות בתחת לעומת CD, ולכן:
האם אפשרי לסדר דבר כזה, ואם כן, היכן?
תודה.
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
קודם כל שווה לך לפנות לשירות של היבואן פה בארץ ולקבל הערכת סדר גודל של מחיר,
http://www.alpine.co.il/site/s-catalogs/about.asp
להלן הלינק ליבואן.
בנוסף שווה לך לחפש בפורומים של סטריאו לרכב (כמו CARS FORUM), אם אנשים מכירים
מעבדות באיזור שלך שיכולות לבדר את זה, מאמין שזה יהיה זול יותר.
http://www.alpine.co.il/site/s-catalogs/about.asp
להלן הלינק ליבואן.
בנוסף שווה לך לחפש בפורומים של סטריאו לרכב (כמו CARS FORUM), אם אנשים מכירים
מעבדות באיזור שלך שיכולות לבדר את זה, מאמין שזה יהיה זול יותר.
תודה. אני התכוונתי למעבדות אלקטרוניקה שמתעסקות עם זה. ליבואן אני לא רוצה ללכת כי אני בטוח שעל מכשיר כזה יקר הוא גם ייקח סכום מכובד על התיקון. אני כמובן אבדוק בעצמי בשבוע הבא אצל מספר טכנאי אלקטרוניקה באזור שלי, אך אשמח לשמוע מאנשים שיש להם ניסיון עם מכשירי HU לרכב ספציפית.
אהלן.
אני יגיד לך את האמת אף פעם לא ניתקלתי בבעיה הזאת בעצמי.
אפשרי? כנראה שכן אבל הכל שאלה של מחיר.
אתה יכול ליצור קשר עם אפריל טקליין יבואן אלפיין, להצעת מחיר לתיקון הנ"ל, לפי מה שאני יודע הם לא זולים.
אתה גם יכול לחפש בחו"ל את אותו המכשיר, לפי מה שראתי מחירו די זול (פחות מ 100 $), או לחפש אחד כזה תקול ולהחליף את כל המנגנון (יש כרגע אחד למכירה ב EBAY ב 25$)
עוד פיתרון (הכל תלוי במחיר התיקון) הוא אולי לחפש צ'נגר שמתאים למכשיר.
מקווה שעזרתי.
בוריס.
אני יגיד לך את האמת אף פעם לא ניתקלתי בבעיה הזאת בעצמי.
אפשרי? כנראה שכן אבל הכל שאלה של מחיר.
אתה יכול ליצור קשר עם אפריל טקליין יבואן אלפיין, להצעת מחיר לתיקון הנ"ל, לפי מה שאני יודע הם לא זולים.
אתה גם יכול לחפש בחו"ל את אותו המכשיר, לפי מה שראתי מחירו די זול (פחות מ 100 $), או לחפש אחד כזה תקול ולהחליף את כל המנגנון (יש כרגע אחד למכירה ב EBAY ב 25$)
עוד פיתרון (הכל תלוי במחיר התיקון) הוא אולי לחפש צ'נגר שמתאים למכשיר.
מקווה שעזרתי.
בוריס.
בברכה בוריס.
100$ ללא הפאנל, והוא עוד 100$
אבל כמובן שלי זה לא חשוב.
בהחלט מדהים שהמכשיר הזה בן כמה שנים טובות עדיין נמכר בסכום כזה.
תודה לשניכם על העזרה, אני אנסה לחפש את ה-service manual של המכשיר ואראה עד כמה מסובך לפרק אותו/להחליף עינית אני אנסה לקפוץ גם לטכנאי אלקטרוניקה שאני מכיר באיזור, ייתכן ולו יש ניסיון בזה.
בהחלט מדהים שהמכשיר הזה בן כמה שנים טובות עדיין נמכר בסכום כזה.
תודה לשניכם על העזרה, אני אנסה לחפש את ה-service manual של המכשיר ואראה עד כמה מסובך לפרק אותו/להחליף עינית אני אנסה לקפוץ גם לטכנאי אלקטרוניקה שאני מכיר באיזור, ייתכן ולו יש ניסיון בזה.
לא מאמין בזה. ניסיתי כבר 4 פעמים בציוד ביתי מעולם לא עשה שום שינוי. אז אפילו לא ניסיתי. מה גם שלא הייתה סיגריה באוטו מעולם.
אסף, תרשה לי להוריד בפניך את הכובע. אחרי כמה פעמים שהתאכזבתי מזה היה קשה לי להאמין שניקוי העינית יעבוד. אבל מה אספר ומה אומר, ירדתי לחניה, פירקתי אותו. הבאתי הביתה ופתחתי, כמה סיבובים עם אלכוהול 96% והכל עובד כמו מלך. קורא כמו חדש, שנייה אחרי שמכניסים את הדיסק כבר עובד.
תודה, ללא העידוד שלך בטוח לא הייתי מנסה.
תודה, ללא העידוד שלך בטוח לא הייתי מנסה.
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
כל הכבוד
אני מראש מצטער אם אני הורס שמחות ואין זו כוונתי ולא לא לרגע.
אבל מנסיון ניקוי עינית הוא סוג של טיפול שבד"כ שווה ערך לעזרה ראשונה.
כלומר ייתכן ולטווח הקצת יותר ארוך לא ייפתור את הבעיה.
אם הבעיה נעלמה לגמרי ובזמן הקרוב (חודש מהיום) לא תחזור, הרווחת!
אני במקביל, הייתי מחפש בכל זאת מקור לרכישת העין (EBAY וכאלה) כי ייתכן והיא בסוף דרכה.
אבל שוב אם זה הצליח, גם אני שמח בשבילך!
אבל מנסיון ניקוי עינית הוא סוג של טיפול שבד"כ שווה ערך לעזרה ראשונה.
כלומר ייתכן ולטווח הקצת יותר ארוך לא ייפתור את הבעיה.
אם הבעיה נעלמה לגמרי ובזמן הקרוב (חודש מהיום) לא תחזור, הרווחת!
אני במקביל, הייתי מחפש בכל זאת מקור לרכישת העין (EBAY וכאלה) כי ייתכן והיא בסוף דרכה.
אבל שוב אם זה הצליח, גם אני שמח בשבילך!
כמובן שאני אברר בקרוב האם זה אפשרי לקנות עינית כזו במחיר הגיוני. אם לא אז אני פשוט אחכה שהוא ימות סופית ואחליף אותו. עם זאת, בינתיים הוא מעודד מאוד כי הכנסתי דיסק במצב לא משהו בכלל והוא נדלק תוך שנייה ללא שום בעיות בניגון אז זה בהחלט מעודד ואני מקווה שהוא יחזיק יותר משבועות בודדים.