בדיוק ראיתי את הפרומו של תוכנית התחקירים של אורלי וגיא מרוז!
Re: בדיוק ראיתי את הפרומו של תוכנית התחקירים של אורלי וגיא מ
סע לרוסיה יש שם מספיק סנדלרים שיעשו לך פה חדש ב-500 ש"חosherov כתב:האם אתם יודעים מה עלות הכתר (ברזל+ציפוי דלוקס) לרופא השניים שלנו ?!
כתר שעולה לנו 5000 ש"ח !?
נחשו גם מה העלות של שיניים תותבות שעושים אצל רופא השיניים ?!
עולות לנו הצרכן 12,000 ש"ח !...
עלות כתר לרופא היא 200 ש"ח !!!!
ועלות גשרים בחלק העליון והתחתון של הפה עולים ביחד 800 ש"ח !!!!
עכשיו תחשבו אתם את הרווח באחוזים !
ועלות גשרים בחלק העליון והתחתון של הפה עולים ביחד 800 ש"ח !!!!
עכשיו תחשבו אתם את הרווח באחוזים !
קודם כל, רופא שיניים זה לא סוחר שעובד על מתח רווחים בין קנייה למכירה.
מדובר במקצוע שדורש לימוד רב וניסיון עוד יותר רב. כל מי שיש לו קרוב משפחה עם שיניים בעייתיות יודע את ההבדל בין טיפול טוב לטיפול פחות טוב.
כך שאתה בכלל לא משלם על הסחורה, אלא על העבודה.
שנית מה שכתבת מזכיר את שרשור התלונות על המחירים (רק שבמקרה זה אי אפשר להגיד שבחו"ל הרבה יותר זול
).
התשובה היא אותה תשובה שניתנת שם, זכותך לבחור איזה רופא שיניים שאתה רוצה. אף אחד לא מחייב אותך לשלם סכומים שאתה לא רוצה. ישנם גם רופאים זולים בהרבה.
מדובר במקצוע שדורש לימוד רב וניסיון עוד יותר רב. כל מי שיש לו קרוב משפחה עם שיניים בעייתיות יודע את ההבדל בין טיפול טוב לטיפול פחות טוב.
שנית מה שכתבת מזכיר את שרשור התלונות על המחירים (רק שבמקרה זה אי אפשר להגיד שבחו"ל הרבה יותר זול
התשובה היא אותה תשובה שניתנת שם, זכותך לבחור איזה רופא שיניים שאתה רוצה. אף אחד לא מחייב אותך לשלם סכומים שאתה לא רוצה. ישנם גם רופאים זולים בהרבה.
משה
זה מזכיר לי את הסיפור על המפעל שהיתה בו מכונה גדולה שיום אחד התקלקלה. הזמינו טכנאי ואחרי שהוא בדק מכל הכיוונים הוציא מברג ובורג, הבריג, לחץ על הכפתור... והמכונה חזרה לעבוד.
לאחר שכולם אמרו לו תודה, הוא הוציא חשבונית על סך 1000 שקלים. מייד שאלו אותו "בורג אחד עולה 1000 שקלים?" והוא ענה:
"הבורג עלה שקל. הידיעה איזה בורג - 999".
לאחר שכולם אמרו לו תודה, הוא הוציא חשבונית על סך 1000 שקלים. מייד שאלו אותו "בורג אחד עולה 1000 שקלים?" והוא ענה:
"הבורג עלה שקל. הידיעה איזה בורג - 999".
You are never fully dressed without a smile
Nissim כתב:אז?
מהי עלות הלימודים וההתמחות שלהם?...
OhadR כתב:סע לרוסיה יש שם מספיק סנדלרים שיעשו לך פה חדש ב-500 ש"חosherov כתב:האם אתם יודעים מה עלות הכתר (ברזל+ציפוי דלוקס) לרופא השניים שלנו ?!
כתר שעולה לנו 5000 ש"ח !?
נחשו גם מה העלות של שיניים תותבות שעושים אצל רופא השיניים ?!
עולות לנו הצרכן 12,000 ש"ח !......
moco כתב:קודם כל, רופא שיניים זה לא סוחר שעובד על מתח רווחים בין קנייה למכירה.
שנית מה שכתבת מזכיר את שרשור התלונות על המחירים (רק שבמקרה זה אי אפשר להגיד שבחו"ל הרבה יותר זול).
התשובה היא אותה תשובה שניתנת שם, זכותך לבחור איזה רופא שיניים שאתה רוצה. אף אחד לא מחייב אותך לשלם סכומים שאתה לא רוצה. ישנם גם רופאים זולים בהרבה....
תגידו לי ראיתם את הכתבה ? אתם יודעים על מה מדובר ?Shed כתב:זה מזכיר לי את הסיפור על המפעל שהיתה בו מכונה גדולה שיום אחד התקלקלה. הזמינו טכנאי ואחרי שהוא בדק מכל הכיוונים הוציא מברג ובורג, הבריג, לחץ על הכפתור... והמכונה חזרה לעבוד.
"הבורג עלה שקל. הידיעה איזה בורג - 999"....
או שזאת תגובה שסתאם הוצאתם מהשרוול בעקבות ההודעה שלי ?
ראשית תצפו ואח"כ, אם תרצו, נמשיך להתווכח (אלא אם תשנו את דעתכם):
http://www.nana10.co.il/Article/?Articl ... 50&sid=235
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78787
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
הבעיה היא שמשום מה לובי של רופאי שיניים הצליח להוציא את כל תחום רפואת השיניים מפיקוח המדינה.
יש נושאים שהמדינה חייבת לפקח עליהם. אם מפקחים עת מחירי הדלק ועל מחיר הסוכר והלחם, איך לא מפקחים על מחירי רפואת השיניים?
איך הוציאו את הרפואה הזו מכל חוקי ביטוח הרפואה הכלליים?
אני מבין דברים כמו אורתודנטים שפרט למקרים מיוחדים (שגם הם צריכים להיות כלולים בביטוח הבריאות) לא הכרחיים אלא אסתטיים. אבל חורים בשיניים? טיפול שורש? אלה דברים שכולם צריכים ושחייבים היו להיות כלולים בביטוח הבריאות ולא גמישים במחיר בצורה כזו.
להשאיר את זה בחוץ זה כמו להגדיר שגניקולוגיה זה לא כלול בביטוח הבריאות ושמי שצריכה ללדת שתשבור את הראש ותחליט מה היא רוצה לעשות (מקסימום שתלד בבית ללא רופא, אפשר לחשוב, כולה חיי אדם).
מדהים אותי שיש דיקור סיני בכמעט חינם במכבי אבל טיפול שיניים אחד עלול לרושש אותך.
יש נושאים שהמדינה חייבת לפקח עליהם. אם מפקחים עת מחירי הדלק ועל מחיר הסוכר והלחם, איך לא מפקחים על מחירי רפואת השיניים?
אני מבין דברים כמו אורתודנטים שפרט למקרים מיוחדים (שגם הם צריכים להיות כלולים בביטוח הבריאות) לא הכרחיים אלא אסתטיים. אבל חורים בשיניים? טיפול שורש? אלה דברים שכולם צריכים ושחייבים היו להיות כלולים בביטוח הבריאות ולא גמישים במחיר בצורה כזו.
להשאיר את זה בחוץ זה כמו להגדיר שגניקולוגיה זה לא כלול בביטוח הבריאות ושמי שצריכה ללדת שתשבור את הראש ותחליט מה היא רוצה לעשות (מקסימום שתלד בבית ללא רופא, אפשר לחשוב, כולה חיי אדם).
מדהים אותי שיש דיקור סיני בכמעט חינם במכבי אבל טיפול שיניים אחד עלול לרושש אותך.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6049
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
שיפקחו גם על האופטיקאים אם אפשר...oferlaor כתב:הבעיה היא שמשום מה לובי של רופאי שיניים הצליח להוציא את כל תחום רפואת השיניים מפיקוח המדינה.
מדהים אותי שיש דיקור סיני בכמעט חינם במכבי אבל טיפול שיניים אחד עלול לרושש אותך....
בארץ זוג משקפיים/עדשות עולה משמעותית יקר מארה"ב.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אישית אני לא הייתי מוכן להתפרנס מחיטוט בפה של אנשים אחרים גם אם מחיר הכתר היה פי עשר יותר גבוה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
osherov,
לא , לא ראיתי את הכתבה.
הגבתי למה שאתה כתבת ולפי הניסוח שלך גם אתה לא ראית את הכתבה בזמן כתיבת ההודעה.
לא התיחסתי, אגב, למחירי רפואת השיניים אלא לעצם החישוב של אחוזי הרווחים.
oferlaor,
אז אפשר גם לפקח על עוד 20 סוגי רפואה אך מה שיצא לך זה או עוד רפואה שחורה או ירידה גדולה ברמת הטיפול או שניהם.
אגב, לא ידעתי שיש פיקוח על רפואה רגילה כמו ניתוחי לב או אולטרהסאונד להריון
מה שיש זה ביטוח רפואי ממלכתי שזה משהו שונה מהותית מפיקוח על מחירים.
עכשיו, אם תעשה ביטוח רפואת שיניים ממלכתי אז תדע שייאלצו אולי להכפיל את דמי הביטוח שיורידו לנו כל חודש מהמשכורת. נראה איך זה יתקבל.
ביטח רפואת שיניים, הוא לא ממש "ביטוח" במובן הרגיל אלא תוכנית מימון. הסיבה היא שאחוז גבוה מאוד מהאוכלוסיה זקוק לזה. בתוך משפחה של 5 נפשות, למשל, עדיף פשוט לחסוך לזה מאשר לעשות ביטוח.
למה יש דיקור סיני ושאר ירקות בקופ"ח? זה סתם תרגיל שיווקי. כמו שכתבת בעצמך, מדובר בעולם אחר לגמרי מבחינת העלות.
לא , לא ראיתי את הכתבה.
הגבתי למה שאתה כתבת ולפי הניסוח שלך גם אתה לא ראית את הכתבה בזמן כתיבת ההודעה.
לא התיחסתי, אגב, למחירי רפואת השיניים אלא לעצם החישוב של אחוזי הרווחים.
oferlaor,
אז אפשר גם לפקח על עוד 20 סוגי רפואה אך מה שיצא לך זה או עוד רפואה שחורה או ירידה גדולה ברמת הטיפול או שניהם.
אגב, לא ידעתי שיש פיקוח על רפואה רגילה כמו ניתוחי לב או אולטרהסאונד להריון
מה שיש זה ביטוח רפואי ממלכתי שזה משהו שונה מהותית מפיקוח על מחירים.
עכשיו, אם תעשה ביטוח רפואת שיניים ממלכתי אז תדע שייאלצו אולי להכפיל את דמי הביטוח שיורידו לנו כל חודש מהמשכורת. נראה איך זה יתקבל.
ביטח רפואת שיניים, הוא לא ממש "ביטוח" במובן הרגיל אלא תוכנית מימון. הסיבה היא שאחוז גבוה מאוד מהאוכלוסיה זקוק לזה. בתוך משפחה של 5 נפשות, למשל, עדיף פשוט לחסוך לזה מאשר לעשות ביטוח.
למה יש דיקור סיני ושאר ירקות בקופ"ח? זה סתם תרגיל שיווקי. כמו שכתבת בעצמך, מדובר בעולם אחר לגמרי מבחינת העלות.
משה
osherov,
טוב ראיתי את הכתבה ואני לא מבין למה שלחת אותנו לראות אותה בשביל להגיב. אתה ביטאת די טוב את מה שהם העבירו והם טעו בדיוק כמוך.
לא הרגשתי שפספסתי משהו יחסית למה שאתה אמרת.
נכון, הם גם דיברו על בעיית העלות הכללית של רפואת שיניים וגם הצביעו על זה שיש רופאי שיניים שמתרצים בשקרים את מחיריהם. יש גם מספיק הגונים שלא מרגישם צורך לתרץ שום דבר, רובם.
בעיניין העלות של הסחורה לרופאי השיניים, זה כאמור לא רלבנטי ואף לגמרי מגוחך.
תזמין צבעים לקבלת הצעת מחיר לצביעת ביתך. אחד יגיד 2000 ש"ח, אחר 5000 ש"ח , ומרוז גם ימצא אחד שיבקש 5000 ש"ח תוך הסבר שקרי שהצבע נורא יקר. כל זה לא משנה שאתה לא משלם עבור הצבע אלא עבור הצביעה וחישוב אחוזי רווחים במקרה זה לא לעיניין.
מעניין אם יש רופא שיניים שמאפשר לך לקנות את השתל/כתר לבד ולהביא לו ל"התקנה" בלבד. לדעתי לא או שלא ממש יותר בזול.
לדעתי, אחת התופעות שלמזלנו מאפשרות טיפול רפואי במחיר סביר, זה שיש מספיק אנשים שפונים לרפואה בגלל הכבוד והיוקרה, העיניין או השליחות.
ברפואת שיניים זה לא תופס. הסיבה שאנשים הולכים ללמוד את זה ולבלות את חייהם בפה של אנשים היא פשוט כי זו פרנסה טובה. אם היה להם את עתיד ההשתכרות של רופא רגיל, הם לא היו הולכים למקצוע.
כל הצעה (כמו של עופר) שלהוריד את המחירים בצורה מאורגנת צריכה לבוא עם הסבר מי ישלם ומי יהיו רופאי השיניים שיסכימו לעבוד במקצוע.
אגב אריה, אם תצטרף למועדון, אולי לא יישאר לך כסף לטיפול שורש, אבל כן יחסכן ממך הפרסומות של גוגל
טוב ראיתי את הכתבה ואני לא מבין למה שלחת אותנו לראות אותה בשביל להגיב. אתה ביטאת די טוב את מה שהם העבירו והם טעו בדיוק כמוך.
לא הרגשתי שפספסתי משהו יחסית למה שאתה אמרת.
נכון, הם גם דיברו על בעיית העלות הכללית של רפואת שיניים וגם הצביעו על זה שיש רופאי שיניים שמתרצים בשקרים את מחיריהם. יש גם מספיק הגונים שלא מרגישם צורך לתרץ שום דבר, רובם.
בעיניין העלות של הסחורה לרופאי השיניים, זה כאמור לא רלבנטי ואף לגמרי מגוחך.
תזמין צבעים לקבלת הצעת מחיר לצביעת ביתך. אחד יגיד 2000 ש"ח, אחר 5000 ש"ח , ומרוז גם ימצא אחד שיבקש 5000 ש"ח תוך הסבר שקרי שהצבע נורא יקר. כל זה לא משנה שאתה לא משלם עבור הצבע אלא עבור הצביעה וחישוב אחוזי רווחים במקרה זה לא לעיניין.
מעניין אם יש רופא שיניים שמאפשר לך לקנות את השתל/כתר לבד ולהביא לו ל"התקנה" בלבד. לדעתי לא או שלא ממש יותר בזול.
לדעתי, אחת התופעות שלמזלנו מאפשרות טיפול רפואי במחיר סביר, זה שיש מספיק אנשים שפונים לרפואה בגלל הכבוד והיוקרה, העיניין או השליחות.
ברפואת שיניים זה לא תופס. הסיבה שאנשים הולכים ללמוד את זה ולבלות את חייהם בפה של אנשים היא פשוט כי זו פרנסה טובה. אם היה להם את עתיד ההשתכרות של רופא רגיל, הם לא היו הולכים למקצוע.
כל הצעה (כמו של עופר) שלהוריד את המחירים בצורה מאורגנת צריכה לבוא עם הסבר מי ישלם ומי יהיו רופאי השיניים שיסכימו לעבוד במקצוע.
אגב אריה, אם תצטרף למועדון, אולי לא יישאר לך כסף לטיפול שורש, אבל כן יחסכן ממך הפרסומות של גוגל
משה