מישהו ניסה רסיבר מרנץ? (מבחינה מוזיקלית - התאמה לTITUS 202).
-
ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
שלום,
בהמשך לתרד הזה (לא חובה לקרוא - הוא די מפורט):
http://www.hometheater.co.il/vt77352
רכשתי רמקולים מדפיים TITUS 202 שנחשבים מאוד בהירים.
הרסיבר שלי כרגע הוא YAMAHA RX-V530 שהבנתי שהוא נחשב גם כן מאוד מתכתי ובהיר לכן הרבה פחות מתאים לTITUS. והתוצאה אכן לא טובה בין השניים (הרמקול מרגיש מאולץ).
חשבתי לחפש רסיבר יד שנייה במקומו (אני חייב גם קולנוע), בגלל התקציב זה יאלץ להיות פחות או יותר רמת כניסה.
הבנתי שאני צריך מגבר חם (בניגוד לימהה שלי) ורציתי לשאול איזה מגבר לדעתכם הכי יתאים מבחינה של יכולות מוזיקליות ואופי מתאים לרמקול מאוד בהיר.
הבנתי שמרנץ נחשבים די מוזיקלים וחמים גם בסדרות הנמוכות שלהם. אני מניח שאוכל למצוא את הדגם שלהם SR4500 או SR4001 במחיר מתאים לתקציב (יש גם SR5500 אבל השאלה עד כמה עוד 10W יוסיפו לאיכות ולבשרנות אם לא רק לווליום).
רציתי לשאול את דעתכם בעיקר אם מישהו השווה ובדק את המרנצים הללו אל מול רסיברים אחרים.
(החדר קטן).
* בפורום אודיו דו ערוצי אנשים פחות מתעסקים עם רסיברים אז לגבי רסיבר אני שואל כאן.
תודה.
רכשתי רמקולים מדפיים TITUS 202 שנחשבים מאוד בהירים.
הרסיבר שלי כרגע הוא YAMAHA RX-V530 שהבנתי שהוא נחשב גם כן מאוד מתכתי ובהיר לכן הרבה פחות מתאים לTITUS. והתוצאה אכן לא טובה בין השניים (הרמקול מרגיש מאולץ).
חשבתי לחפש רסיבר יד שנייה במקומו (אני חייב גם קולנוע), בגלל התקציב זה יאלץ להיות פחות או יותר רמת כניסה.
הבנתי שאני צריך מגבר חם (בניגוד לימהה שלי) ורציתי לשאול איזה מגבר לדעתכם הכי יתאים מבחינה של יכולות מוזיקליות ואופי מתאים לרמקול מאוד בהיר.
הבנתי שמרנץ נחשבים די מוזיקלים וחמים גם בסדרות הנמוכות שלהם. אני מניח שאוכל למצוא את הדגם שלהם SR4500 או SR4001 במחיר מתאים לתקציב (יש גם SR5500 אבל השאלה עד כמה עוד 10W יוסיפו לאיכות ולבשרנות אם לא רק לווליום).
רציתי לשאול את דעתכם בעיקר אם מישהו השווה ובדק את המרנצים הללו אל מול רסיברים אחרים.
(החדר קטן).
* בפורום אודיו דו ערוצי אנשים פחות מתעסקים עם רסיברים אז לגבי רסיבר אני שואל כאן.
תודה.
-
ice2k
- חבר פעיל במיוחד

הכל כבר רשום בתרד השני, בתרד הזה המטרה היא לבדוק מה קורה לגבי רסיברים כי בפורום השני פחות מכירים ומתעסקים עם רסיברים של קולנוע ביתי.
בקצרה - לרסיבר שלי אין PRE OUT, קולנוע אני חייב (אפילו שאני שומע יותר מוזיקה) ובכלל המטרה שלי היא מינימום ציוד בולט לעין - זה מאוד מפריע לי.
לצערי אני בתקציב סטודנטיאלי אז מנסה להפיק את המיטב ממה שיש ולמקסם תועלת ממה שיש עד כמה שאפשר.
ההמלצות שנידונו לגבי הרמקולים האלו הם רסיברים של הרמן קרדון, דנון ומרנץ, אבל לאף אחד בפורו השני אין נסיון איתם - בייחוד עם הדגמי רמת כניסה והדגמים של מננץ שהזכרתי.
בקצרה - לרסיבר שלי אין PRE OUT, קולנוע אני חייב (אפילו שאני שומע יותר מוזיקה) ובכלל המטרה שלי היא מינימום ציוד בולט לעין - זה מאוד מפריע לי.
לצערי אני בתקציב סטודנטיאלי אז מנסה להפיק את המיטב ממה שיש ולמקסם תועלת ממה שיש עד כמה שאפשר.
ההמלצות שנידונו לגבי הרמקולים האלו הם רסיברים של הרמן קרדון, דנון ומרנץ, אבל לאף אחד בפורו השני אין נסיון איתם - בייחוד עם הדגמי רמת כניסה והדגמים של מננץ שהזכרתי.
לאבא שלי יש את המרנץ 4001. ההתרשמות שלי ממנו שבסטריאו הוא סבבה, אבל חלש יחסית בקולנוע ביתי. אצל הורי 4 רמקולים גדולים, כקדמיים וסראונד, ונראה שיש לו בעיה של כוח בדחיפה של כולם (זה בולט בעיקר ב"Muiti channel stereo").
ייתכן ועם רמקולים קטנים יותר הוא יהיה טוב יותר.
אגב, זה מעלה לי שאלה: האם אפשר לחבר לרסיבר מגבר כוח רב-ערוצי?
ייתכן ועם רמקולים קטנים יותר הוא יהיה טוב יותר.
אגב, זה מעלה לי שאלה: האם אפשר לחבר לרסיבר מגבר כוח רב-ערוצי?
-
ice2k
- חבר פעיל במיוחד

לצורך העניין לרסיבר שלך כן, אבל מגבר כזה עולה לפחות פי 2 מהרסיבר - אבל לא כדאי לפתוח תרד בניפרד ?
בכל מקרה יותר מעניין אותי הפאן המוזיקלי מבחינת חמימות, בהירות, נעימות מוזיקלית, במה טובה וכו', בעיקר אם למישהו יצא לנסות עם רמקולים טובים.
בכל מקרה יותר מעניין אותי הפאן המוזיקלי מבחינת חמימות, בהירות, נעימות מוזיקלית, במה טובה וכו', בעיקר אם למישהו יצא לנסות עם רמקולים טובים.
לדעתי השיפור היה מינורי , אם בכלל.
אכן אין ל 530 PRE OUT מה שלא מאפשר לך שילוב של הגברה יעודית לסטיראו.
העצה שלי היא לחסוך עוד קצת ואז לשדרג את כלל המערכת , אחרת זה היה ביזבוב כסף לחינם.
אכן אין ל 530 PRE OUT מה שלא מאפשר לך שילוב של הגברה יעודית לסטיראו.
העצה שלי היא לחסוך עוד קצת ואז לשדרג את כלל המערכת , אחרת זה היה ביזבוב כסף לחינם.
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.
http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA
אל תלך על מרנץ בשום פנים ואופן, יש לרסיברים שלהם צליל בהיר מאוד, ביחד עם הטיטוס התוצאה תיהיה ממש לא טובה.אם אתה רוצה רסיבר לקולנוע ביתי שגם טוב בסטריאו הייתי מציע לך ללכת על רסיברים של קייברידג אודיו שיש להם צליל חם יותר מהמתחרים.
-
ice2k
- חבר פעיל במיוחד

תודה על העיצות,
MADROR - למה (LEMA) בדיוק אתה קורא שידרוג של כלל המערכת בהינתן המקרה הנתון שלי ? מה בדיוק לא בסדר שלדעתך צריך להוריד הכל מהשולחן ?
יכול להיות שלא הבנתי נכון - אבל אני בספק שזה שחור או לבן כששחור זה המקרה שלי ולבן זה קניית רסיבר של NAD ב 13000 ש"ח ורמקולים של טוטם ב 15000 ש"ח.
אולי תסביר את עצמך - לשדרג למה (LEMA) בדיוק ?
ZEEV - קראתי די הרבה ברשת (פורומים בחול) וזו פעם ראשונה שאני ניתקל בזה שהרסיברים של מרנטז הם בהירים. מכל מה שאני קורא אנשים מתארים אותם כחמים (אך לא כמו NAD למשל) ואפילו ממליצים בגלל הגוון הזה לחבר אליהם רמקולים בצד הבהיר של הסקלה. אתה בטוח במה שאתה אומר ? תוכל לפרט יותר - ז"א בהשוואה לאילו רסיברים בדיוק, ועם אילו רמקולים האזנת...
לגבי CA - אתה צודק, מבחינת האסטטיקה הם גם מאוד מתאימים, ממליץ לך לקרוא את זה:
http://www.hometheater.co.il/vt77916
אז זו הזדמנות מפוספסת, אבל אני מניח שאתה מבין שהבעייה מבחינתי זה המחיר שלהם, הם לא נפוצים (מה שאומר על יד שנייה) והמחיר בארץ (בלי לפגוע באף יבואן) פשוט מנופח בטירוף. ה340R ממותג בכלל כרמת כניסה תקציבי ותחרותי : מחיר רישמי 270 פאונד, בחנויות גם 200 פאונד שזה 1200 ש"ח - בארץ 3500 ש"ח, לי זה נשמע קצת מוזר.
MADROR - למה (LEMA) בדיוק אתה קורא שידרוג של כלל המערכת בהינתן המקרה הנתון שלי ? מה בדיוק לא בסדר שלדעתך צריך להוריד הכל מהשולחן ?
יכול להיות שלא הבנתי נכון - אבל אני בספק שזה שחור או לבן כששחור זה המקרה שלי ולבן זה קניית רסיבר של NAD ב 13000 ש"ח ורמקולים של טוטם ב 15000 ש"ח.
ZEEV - קראתי די הרבה ברשת (פורומים בחול) וזו פעם ראשונה שאני ניתקל בזה שהרסיברים של מרנטז הם בהירים. מכל מה שאני קורא אנשים מתארים אותם כחמים (אך לא כמו NAD למשל) ואפילו ממליצים בגלל הגוון הזה לחבר אליהם רמקולים בצד הבהיר של הסקלה. אתה בטוח במה שאתה אומר ? תוכל לפרט יותר - ז"א בהשוואה לאילו רסיברים בדיוק, ועם אילו רמקולים האזנת...
לגבי CA - אתה צודק, מבחינת האסטטיקה הם גם מאוד מתאימים, ממליץ לך לקרוא את זה:
http://www.hometheater.co.il/vt77916
אז זו הזדמנות מפוספסת, אבל אני מניח שאתה מבין שהבעייה מבחינתי זה המחיר שלהם, הם לא נפוצים (מה שאומר על יד שנייה) והמחיר בארץ (בלי לפגוע באף יבואן) פשוט מנופח בטירוף. ה340R ממותג בכלל כרמת כניסה תקציבי ותחרותי : מחיר רישמי 270 פאונד, בחנויות גם 200 פאונד שזה 1200 ש"ח - בארץ 3500 ש"ח, לי זה נשמע קצת מוזר.
אני יכול להגיד לך רק מהנסיון שלי , שהרבה זמן חיפשתי את הסואנד שאני אוהב וזה כלל שידרוגים אין סופיים של רסיברים ורמקולים כאלה ואחרים !BRK כתב:תודה על העיצות,
....
הגעתי לנחלה (מבחינתי) כאשר קניתי מגבר סטריאו יעודי ורסיבר לקונלוע בייתי והשילוב האופטימאלי היה השילוב של שניהם.
אכן בזמנו (לפני כ 3-4 שנים לערך , אולי יותר) המארנץ היה נחשב לרסיבר ברמת הכניסה בעל התמורה הגבוהה ביותר בסטיראו . אבל גם כאן לא היה שחור ולבן אלה יותר אפור ואפררפר אל מול הדנון והיאהה שהיו באותה רמת המחיר (כמו היאמהה שיש לך כיום) .
לדעתי האישית , חבל לך לבזבז "בשידרוג" שהוא בעצם לרוחב ולא לגובה מבחינת החלפת היאממה במארנץ.
לדעתי , אם אין לך אפשרות לשדרג את הרסיבר לרסיבר עפ פרה אוט (אפילו ברמת הבסיס ) ועליו להוסיף מגבר סטיראו יעודי , חבל על הכסף ועל האכזבה מהתוצאה.
דרור.
שמעתי כמה דגמים של מרנץ (בטווח מחירים של 2000 - 5000) עם סט אפ של פולק אודיו וגי בי אל, בכל המקרים המוזיקה נשמעה לי בהירה מדי בהשוואה לדגמים מקבילים של אונקיו וימאהה. היות ויש לך גם ככה רמקולים בהירים השילוב עם רסיבר בהיר לא יהיה טוב.
אני חוזר וממליץ לך לבדוק את הרסיברים הנ"ל:
http://www.audio1.co.il/categories/3419
אני חוזר וממליץ לך לבדוק את הרסיברים הנ"ל:
http://www.audio1.co.il/categories/3419
Re: מישהו ניסה רסיבר מרנץ? (מבחינה מוזיקלית - התאמה לTITUS 2
שאלת תם, לאחר קריאת הטרד המצורף שבו ראיתי שענו לך באמת מגדולי החברים בפורום.... לא יותר פשוט (וזול) להחליף את הרמקולים ?!?!!??BRK כתב:שלום,
תודה....
-
ice2k
- חבר פעיל במיוחד

פיתרון טוב יכול להיות שכן - אי אפשר להגיד בוודאות ובטוח שאי אפשר להגיע לזה בקלות.
פשוט וזול - בטוח לא, והקטע של ההשקעה הכספית הוא הכי בעייתי.
האמת היא שאת הרמקולים הבאתי רק עכשיו, האזנתי להמון מדפיים לא אהבתי שום דבר שעלה פחות מ 2000, גם ב3000 היו דגמים בודדים, אני אוהב סאונד חי ופתוח ורוב הרמקולים הראויים הם לא כאלו. אני האזנתי לטיטוס ES פעמיים ודי אהבתי. בכל מקרה הבעייה שהיתי חייב לקנות יד שנייה, וגם את הטיטוס הזה בקושי השגתי, אין סיכוי שאני אשיג רמקול אופייני טוב אחר במחיר שהשגתי את זה, זה יעלה לי הרבה יותר יקר - ועדיין אני תקוע עם האופי הבעייתי של הימהה שלי (הוא באמת נהדר לקולנוע, לא ממש למוזיקה) ואז יכול להיות ששוב לא עשיתי שום דבר.
בכל מקרה אם עכשיו אני אמצא משומש רמקול טוב בסגנון שאני אוהב ב1500 ש"ח בהחלט אשקול לקחת אותו ולהחליף את הטיטוס אבל הרבה זמן חיפשתי וזה פשוט נדיר. קפיצה לחדש מתחיל ב3000 ש"ח (פחות מזה לא מצאתי שום דבר שמצא חן בעיני). ולכן זול יותר זה בטוח לא יצא. אני מסתכל על קנייה של רסיבר משומש ומכירה של מה שיש לי שזה כמובן יצריך ממני תוספת של כמה מאות שקלים, אני עדיין חי בדיעה שלרסיברים שונים אופי שוני בסאונד בדיוק כמו שלמגברי סטיראו ברמות הכי זולות יש אופי סאונד שונה בין חברה לחברה.
אני מקווה שזה ענה על תהייתך
ושעכשיו אתה מבין יותר את הכיוון שלי....
(ומשה - נו, אתה יודע מה זה בהיר
, בוא נגיד שכהה זה כמו רמקול ששמו עליו שמיכה, בהיר זה כמו רמקול כשמורידים ממנו את השמיכה, לכל תחום יתרונות וחסרונות וזה כבר קשור לטעם אישי. ציוד בהיר בד"כ יהיה לו קל יותר לשחזר במה טובה ואימג'נג מדויק, לציוד לא בהיר יהיה יותר קשה לבצע זאת אב מצד שני הוא ישמע הרבה יותר נינוח ומלא).
פשוט וזול - בטוח לא, והקטע של ההשקעה הכספית הוא הכי בעייתי.
האמת היא שאת הרמקולים הבאתי רק עכשיו, האזנתי להמון מדפיים לא אהבתי שום דבר שעלה פחות מ 2000, גם ב3000 היו דגמים בודדים, אני אוהב סאונד חי ופתוח ורוב הרמקולים הראויים הם לא כאלו. אני האזנתי לטיטוס ES פעמיים ודי אהבתי. בכל מקרה הבעייה שהיתי חייב לקנות יד שנייה, וגם את הטיטוס הזה בקושי השגתי, אין סיכוי שאני אשיג רמקול אופייני טוב אחר במחיר שהשגתי את זה, זה יעלה לי הרבה יותר יקר - ועדיין אני תקוע עם האופי הבעייתי של הימהה שלי (הוא באמת נהדר לקולנוע, לא ממש למוזיקה) ואז יכול להיות ששוב לא עשיתי שום דבר.
בכל מקרה אם עכשיו אני אמצא משומש רמקול טוב בסגנון שאני אוהב ב1500 ש"ח בהחלט אשקול לקחת אותו ולהחליף את הטיטוס אבל הרבה זמן חיפשתי וזה פשוט נדיר. קפיצה לחדש מתחיל ב3000 ש"ח (פחות מזה לא מצאתי שום דבר שמצא חן בעיני). ולכן זול יותר זה בטוח לא יצא. אני מסתכל על קנייה של רסיבר משומש ומכירה של מה שיש לי שזה כמובן יצריך ממני תוספת של כמה מאות שקלים, אני עדיין חי בדיעה שלרסיברים שונים אופי שוני בסאונד בדיוק כמו שלמגברי סטיראו ברמות הכי זולות יש אופי סאונד שונה בין חברה לחברה.
אני מקווה שזה ענה על תהייתך
(ומשה - נו, אתה יודע מה זה בהיר
האים שמעת את סידרת ה Q של KEF ???
גם ה 1 וה 2 שלהם מדפיים שנשמעים ניפלא !
שווה בדיקה.
גם ה 1 וה 2 שלהם מדפיים שנשמעים ניפלא !
שווה בדיקה.
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.
צריך באלנס בין הדברים, יותר מדי בהירות ואתה מרגיש שאתה מתעייף מהר שאתה שומע מוזיקה ומצד שני יותר מדי כהות והציוד מפסיק להיות מעניין. הצרה היא שמגברים/רסיברים עם עם איזון כזה עולים הרבה כסף....BRK כתב:פיתרון טוב יכול להיות שכן - אי אפשר להגיד בוודאות ובטוח שאי אפשר
(ומשה - נו, אתה יודע מה זה בהיר, בוא נגיד שכהה זה כמו רמקול ששמו עליו שמיכה, בהיר זה כמו רמקול כשמורידים ממנו את השמיכה, לכל תחום יתרונות וחסרונות וזה כבר קשור לטעם אישי. ציוד בהיר בד"כ יהיה לו קל יותר לשחזר במה טובה ואימג'נג מדויק, לציוד לא בהיר יהיה יותר קשה לבצע זאת אב מצד שני הוא ישמע הרבה יותר נינוח ומלא).
...