מכתב גלוי לספקיות האינטרנט: היו שקופות
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73236
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3154 פעמים
כ"כ נכון שבא לבכות:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3670976,00.html
למזלי בנטוויזיון אין לי את הבעייה הזו אבל אני מכיר הרבה ספקיות אחרות שבהן משתמשים נתקלים בצרה הזו.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3670976,00.html
למזלי בנטוויזיון אין לי את הבעייה הזו אבל אני מכיר הרבה ספקיות אחרות שבהן משתמשים נתקלים בצרה הזו.
בסופו של יום זה באמת מעצבן
הספקיות מציעות אינטרנט מהיר שמגיע גם ל 10 מגה, אבל מגבילות
אותנו. הרי מה הן חושבות שאנחנו עושים עם החיבור המהיר? גולשים בפייסבוק? שולחים מיילים?
אם אני מחובר בנניח 5 מגה ובא לי לנצל את החיבור (שאני משלם עליו) 24/7 למשך חודש זה אומר שאני
רוצה את ה 1.62 טרה שמגיע לי ולא פי 30 פחות
אותנו. הרי מה הן חושבות שאנחנו עושים עם החיבור המהיר? גולשים בפייסבוק? שולחים מיילים?
אם אני מחובר בנניח 5 מגה ובא לי לנצל את החיבור (שאני משלם עליו) 24/7 למשך חודש זה אומר שאני
רוצה את ה 1.62 טרה שמגיע לי ולא פי 30 פחות
ממש, אבל ממש לא מדוייק.HazooM כתב:בסופו של יום זה באמת מעצבןהספקיות מציעות אינטרנט מהיר שמגיע גם ל 10 מגה, אבל מגבילות
רוצה את ה 1.62 טרה שמגיע לי ולא פי 30 פחות...
הספקים מוכרת לך שירות מסוג BEST EFFORT, ולא שירות מסוג CBR או CIR שבהם יש מינימום SLA מובטח (שמגדיר רוחב פס, latency ועוד שלל פרמטרים).
אם אתה רוצה שירות מובטח, מהסוג שציינתי כאן - אתה מוזמן לרכוש מהן, אבל המחיר יהיה בהתאם.
דווקא הספקיות בארץ מבצעות overbooking נמוך יחסית למדינות מפותחות אחרות.
You are never fully dressed without a smile
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
אבל זו נקודה שכבר דנו בה בפורום אחר: חברות האינטרנט לא מעוניינות שננצל את כל רוחב הפס, זה עולה להן כסף. הרבה כסף. למה ? כי אם אתם "חצופים" וחונקים להן את הרוחב פס אז לאחרים תהיה האטה בגלישה. הן מעוניינות לקבל יותר כסף ואיתו הן אמורות לרכוש רוחב פס לאינטרנט שהוא רחב יותר. אני זוכר שהיה ניסיון של כמה חברות לחבור יחד ולרכוש קו טוב יותר אבל זה נפל או משהו. (אני לא מדבר במונחים המקצועיים כי אני לא זוכר אותם בדיוק).
Vocare Ad Regnum
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73236
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3154 פעמים
Shed - בסופו של היום לקוחות שתבעו ISP בחול זכו. זה לא אומר אוטומטית שבארץ מי שיתבע יזכה אבל זה כן מראה על מגמה. אם הספק רוצה להגביל את כמות ההורדה החודשית בגיגהבייטים שיציין זאת מראש בהתקשרות - הבחור בכתבה אמר למי שחיבר אותו שהוא משתמש כבד שיוריד הרבה ולא ממש התייחסו אליו, שמת לב?
אל תיפול לדמגוגיה הזולה של הכתבה.Huber כתב:Shed - בסופו של היום לקוחות שתבעו ISP בחול זכו. זה לא אומר אוטומטית שבארץ מי שיתבע יזכה אבל זה כן מראה על מגמה. אם הספק רוצה להגביל את כמות ההורדה החודשית בגיגהבייטים שיציין זאת מראש בהתקשרות - הבחור בכתבה אמר למי שחיבר אותו שהוא משתמש כבד שיוריד הרבה ולא ממש התייחסו אליו, שמת לב?...
התביעות בחול לא היו על הגבלת כמות הורדה אלא על ביצוע תעדוף לא הוגן של פרוטוקולים שונים. יש הבדל עצום בין השניים.
הבחור בכתבה אמר שהוא משתמש כבד, והמוכר אמר לו "אין שום בעיה, אתה יכול להתחבר לחבילת ה-BEST EFFORT שלנו. אם זה לא יספיק לך, אתה מוזמן לרכוש חבילה עסקית או שירות עם CIR מובטח".
אגב, הוא עדיין מוזמן לעשות זאת.
You are never fully dressed without a smile
ברור שאתה צודק, אבל תסכים שהדבר האחרון שהחברות עושות זה להסביר את זה ללקוחShed כתב:ממש, אבל ממש לא מדוייק.HazooM כתב:בסופו של יום זה באמת מעצבןהספקיות מציעות אינטרנט מהיר שמגיע גם ל 10 מגה, אבל מגבילות
רוצה את ה 1.62 טרה שמגיע לי ולא פי 30 פחות...
הספקים מוכרת לך שירות מסוג BEST EFFORT, ולא שירות מסוג CBR או CIR שבהם יש מינימום SLA מובטח (שמגדיר רוחב פס, latency ועוד שלל פרמטרים).
אם אתה רוצה שירות מובטח, מהסוג שציינתי כאן - אתה מוזמן לרכוש מהן, אבל המחיר יהיה בהתאם.
דווקא הספקיות בארץ מבצעות overbooking נמוך יחסית למדינות מפותחות אחרות....
הקטן שאין לו בכלל מה מושג על מה אנחנו מדברים? החברה אומרת - 5 מגה והלקוח מבין
5 מגה
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
שאלה לי אליך - אם אתה בנושא של צדיקות. סלח לי על הנבזות: אתה מבקש להתחבר לכבלים, אומרים לך תבחר חבילת ערוצים, או כל הערוצים כלולים, שיהיה. אני לא בטוח שרוב האנשים מודעים לעובדה שיש לחברות הכבלים את הזכות להוריד ערוצים ולא לשאול אותך, אבל אתה לא שומע נציג/ת שירות אומרים לך: "שמע, בהתאם להסכמים בינלאומיים יש מצב שנעביר חלק מהערוצים וחלק אפילו יבוטלו".
מן ההגינות שיגידו לך את זה - וזה כתוב באותיות הקטנות, גם נושא האינטרנט. אתה צודק במה שאתה אומר, אבל זו שקיפות שחלק מהלקוחות לא יבינו אותה, כי אין להם את ההבנה הטכנית. זה מדרון חלקלק מאוד, בין חוסר הגינות לבין עודף אינפורמציה. לא יודע מה להגיד לך, כדאי תראה את הצד של נותני השירות, אם הם יתחילו להסביר לכל אחד מה זה אומר לא יהיו להם כמעט מנויים.
מן ההגינות שיגידו לך את זה - וזה כתוב באותיות הקטנות, גם נושא האינטרנט. אתה צודק במה שאתה אומר, אבל זו שקיפות שחלק מהלקוחות לא יבינו אותה, כי אין להם את ההבנה הטכנית. זה מדרון חלקלק מאוד, בין חוסר הגינות לבין עודף אינפורמציה. לא יודע מה להגיד לך, כדאי תראה את הצד של נותני השירות, אם הם יתחילו להסביר לכל אחד מה זה אומר לא יהיו להם כמעט מנויים.
Vocare Ad Regnum
בעיניינים כאלה אין דבר כזה עודף אינפורמציה, יש אינפורמציה לא ברורה (להדיוטות) שהיא שקולה לחוסר אינפורמציה.
אני לא מצפה מספקים שינהגו נגד האינטרסים של עצמם, ויעשו שמיניות באויר, כדי להסביר ללקוח למה המבצע שהם כל כך מפרסמים הוא לא מציאה גדולה.
את זה צריכים לעשות ארגוני צרכנים, משרד התקשורת, עיתונאים ואנשים שכותבים בפורומים כמו כאן.
אגב, קל מאוד להסביר להדיוטות את הנושא בהקבלה פשוטה לכבישים, כי את הנושא האחרון כולם מכירם באופן ישיר.
למכור 5M בזול 24X7 זה כמו לתת לך ליסוע באיילון מתי שתרצה. לפעמים זה כביש מהיר ולפעמים זה פקק.
רוחב פס מינימלי מובטח זה לקנות נתיב משלך בכביש.
אני לא מצפה מספקים שינהגו נגד האינטרסים של עצמם, ויעשו שמיניות באויר, כדי להסביר ללקוח למה המבצע שהם כל כך מפרסמים הוא לא מציאה גדולה.
את זה צריכים לעשות ארגוני צרכנים, משרד התקשורת, עיתונאים ואנשים שכותבים בפורומים כמו כאן.
אגב, קל מאוד להסביר להדיוטות את הנושא בהקבלה פשוטה לכבישים, כי את הנושא האחרון כולם מכירם באופן ישיר.
למכור 5M בזול 24X7 זה כמו לתת לך ליסוע באיילון מתי שתרצה. לפעמים זה כביש מהיר ולפעמים זה פקק.
רוחב פס מינימלי מובטח זה לקנות נתיב משלך בכביש.
משה