כתבה טובה עם מנהל ב-HOT על מה זה טלויזיה HD ומה לא

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
keypod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני חייב לומר שעכשיו אני עדיין מבולבל, האם זה אומר שה- Toshiba 32WL58 שאני עומד לקנות היא כן HD או לא HD??

לא כל טלוויזיה שנמכרת כ-HDTV, היא באמת HDTV * איך לא לקנות לאדה במחיר של מרצדס

אבי וייס

בסיום שיחה עם משה רחום, מנהל אגף השידורים בהוט, שפורסמה כאן, הוביל אותי משה לראות את שידורי ה-HDTV כפי שהם משודרים כיום בהוט (ערוץ HD1 האירוי הוא הראשון שמשודר בטכנולוגיה זו, ברוחב פס של כ-20 מגה סל"ש, בערך פי 6 עד פי 8 מרוחב הפס של ערוץ טלוויזיה דיגיטלי רגיל בהוט). קשה לתאר את החוויה, כי רק צפייה אישית בשידורי HDTV יכולה להסביר מה השוני בין שידורי טלוויזיה רגילים לבין שידורי HDTV (High Definition Television). בסיום הביקור ביקש רחום, שאבדוק מה מצב הטעיית הציבור בנושא טלוויזיות HDTV.

בבדיקה קצרה שערכתי במודעות בכל העיתונים ובאתרי השוואות מחירים כמו ZAP, התברר לי מיד למה הוא התכוון. ממספר בודד של יבואנים ומשווקים של טלוויזיות פלסמה ו-LCD, השוק היום מוצף בעשרות יבואנים ומאות רבות של חנויות שמוכרות טלוויזיות פלסמה ו-LCD, והיקף ההטעיה בישראל הפך להיות פשוט קולוסאלי. מכבסת המילים המטעות הפכה גם ליצירתית יותר. המילים שבהם משתמשים להטעיה בפרסומים השונים: "מוכן ל-HDTV", "HDTV Ready", "בפורמט רחב HDTV", "HDTV Compatibility" וכיו"ב.

למי שלא מבין, הפירוש הוא ברור וחד משמעי: אין חצי הריון. או שזה HDTV, או שזו טלוויזיה דיגיטלית רגילה, רק שהלקוח משלם עליה פי 5 עד פי 20 מהמחיר הרגיל, בשביל לקבל בדיוק אותו דבר... למה זה בכלל חשוב? מפני שמי שקונה מרצדס בוודאי לא רוצה לגלות אחרי הקנייה שנתנו לו לאדה (ואני מציין כאן עבור חובבי הלאדה, שזו באמת מכונית מצוינת, אבל לא מרצדס...). טלוויזיה קונים ל-10 עד 20 שנה, ואולי אף יותר, ובשנה הקרובה התחרות ב-HDTV תתלקח בין הוט ליס, וחבל להשקיע כסף במוצר שאינו מתאים להתפתחות הטכנולוגית. גם יס וגם הוט ישדרו HDTV בתקן 1080i, כאשר יש צורך בתמיכה הן בוורסיה האירופית (שבה החלה הוט לשדר) ובין הוורסיה האמריקנית, שבה נקבל בעתיד ערוצים חדשים, לרבות את משחקי המונדיאל ואת האולימפיאדה בסין.

מה זה 1080i? התנאים ל-HDTV הם (התנאים מצטברים וחייבים להיות ביחד): 1) הצג יהיה באיכות של לפחות 720 קווים אופקיים וביחס של 16:9. 2) הכניסות לצג חייבות להיות גם אנלוגיות מסוג YPbPr1 וגם DVI או HDMI. 3) תהיינה אפשרויות תצוגה של שני הפורמטים הבאים לפחות: 1280 על 720 ב-50 ו-60 הרץ ב-720p, 1920 על 1080 ב-50 ו-60 הרץ ב-1080i. 4) הכניסה הדיגיטלית תומכת בפרוטוקול HDCP (פרוטוקול שמירת זכויות יוצרים).

רק בהתקיים כל ארבעת התנאים הללו, ובמיוחד תנאי ה-1080i, שהוא המקובל בארה"ב ובאירופה, ונדרש לצורכי תאימות בינלאומית, רק אז הטלוויזיה היא HD (High Definition). יצוין שהתקן של ITU (ארגון תקינת התקשורת הבינלאומי המסונף לאו"מ) מכיר רק ב-1920X1080 ב-1080i. כדי שלא יהיה ספק: תחנת HD-1 האירופית הנ"ל משדרת ב- 1080i. מכאן, שדבר ראשון יש לחפש במפרט של טלוויזיית הפלסמה או ה- LCD בעת שניגשים לקנייה הוא: האם היא תומכת ברזולוציה של 1980X1080. אם לא, שאר הפרמטרים שכתובים במפרט בכלל לא חשובים, ושלא ינסו לעבוד עליכם בעיניים. כל מה שלא עונה על זה הוא טלוויזיה רגילה, רק הרבה יותר יקרה...

מובן שטלוויזיה שאינה עונה למפרט גם לא יכולה לקלוט ולשדר לצופה HD, והיא תקלוט איכות של טלוויזיה אנלוגית. היא מציגה למעשה למשתמש ברמת האיכות של הטלוויזיה האנלוגית הישנה באותו גודל מסך, לפעמים קצת יותר טוב, וזה הכל. יש הערכות שבישראל יימכרו בשנת 2005 כ-20,000 טלוויזיות LCD, לעומת כ-3,000 שנמכרו ב-2004. בתחום מכשיר הפלסמה נמכרו בישראל בשנת 2004 כ-15 אלף מכשירים. לפי הערכות אלה, יימכרו בישראל ב-2005 כ-25 עד 30 אלף מכשירי פלסמה. יש צפי להתגברות בעתיד של נתח השוק של ה-LCD מול הפלסמה, לאור המחיר הזול יותר של ה-LCD, ועליית איכות המסכים. כמו כן יימכרו כמה אלפי מקרנים "לקולנוע ביתי", אך עדיין לא נתקלתי בישראל בדגם של מקרן בתקן HDTV מלא, כך שמדובר כאן בשפיכת כסף ממש מיותרת, למי שרוצה ליהנות בסלון שלו מטלוויזיה איכותית.

נדב
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

1280 על 720 ? 1980 על 1080? ..

שליחה #2 

ואללה זה חדש לי .

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #3 

גיבוב של שום דבר חדש ישנם לא מעט כתבות פרום על הנושא הזה.
ובכלל "ימכרו בשנת 2005...." ?
ממתי הכתבה הזו בכלל...שנה שעברה?
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

maors3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
קיבל תודות: 1 פעם

מ"ס התחנה המשדרת hd בהוט

שליחה #4 

מה מ"ס התחנה המשדרת hd בהוט?

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #5 

אין פה שום דבר חדש , הכל ידוע ונטחן בפורומים פה , דרך אגב יש מקרנים בארץ שהם HD .

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

Re: מ"ס התחנה המשדרת hd בהוט

שליחה #6 

maors3 כתב:מה מ"ס התחנה המשדרת hd בהוט?
...
אני מניח שבמ"ס התכוונת למספר.
אז זה לא ערוץ שאתה יכול לקלוט בממיר הרגיל.
אתה צריך ממיר ומנוי מיוחד בשביל זה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #7 

The writer has clearly researched our site...

Start using the following terminology:
HD compatible - can show HD
HD ready - at least 720P and supports all HD formats
FULL HD - 1920x1080P + supports all HD formats

Pakostnik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

oferlaor
Aren't you forgetting something?

maors3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
קיבל תודות: 1 פעם

Re: מ"ס התחנה המשדרת hd בהוט

שליחה #9 

MartinHSabag כתב:
maors3 כתב:מה מ"ס התחנה המשדרת hd בהוט?
...
אני מניח שבמ"ס התכוונת למספר.
אז זה לא ערוץ שאתה יכול לקלוט בממיר הרגיל.
אתה צריך ממיר ומנוי מיוחד בשביל זה.
...
איזה מנוי ואיזה ממיר?

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #10 

יש מנוי מיוחד ל HD וגם ממיר מיוחד ל HD אבל כרגע זה לא רלוונטי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

יש מאמר על HOT HD, עשה חיפוש.
Making Products, Mentor, Lecturer