מה מאיט את הדיסק הקשיח
אז צריך לשים את הסטרימרים והמחשבים בממ"ד ולסגור היטב
אותי מעניין מה גורם להרדיסק לעשות רעש.
מה התהליך שהוא עובד כשהוא חדש, עד לרגע שהוא מתחיל להרעיש בכל פעולה שהוא עושה.?
אצלי לדגומא במחשב זה מפריע..
כשהוא היה חדש, לא שמעתי אותו עובד (בזמן חשיבה) עכשיו שלא עבד הרבה זמן, אולי שנה, עושה רעש כמו טרקטור..
כשהוא היה חדש, לא שמעתי אותו עובד (בזמן חשיבה) עכשיו שלא עבד הרבה זמן, אולי שנה, עושה רעש כמו טרקטור..
כל מכשיר מכני משנה עם הזמן את הכיוון שלו בגלל תזוזות קטנות של צירים + בלאי שמשנה את גודלם של כמה חלקים (במידה מאוד קטנה כמובן).Nba כתב:אותי מעניין מה גורם להרדיסק לעשות רעש.
כשהוא היה חדש, לא שמעתי אותו עובד (בזמן חשיבה) עכשיו שלא עבד הרבה זמן, אולי שנה, עושה רעש כמו טרקטור.....
השינויים הקטנים הללו גורמים ליותר חיכוך ומכאן הרעשים.
משה
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6048
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
רגע, אז לצעוק על ההרדיסקים או לא?
זה מבטא אוסטרלי.
זה מבטא אוסטרלי.
רק אם הם תופסים תחתאיתי_הגיתי כתב:רגע, אז לצעוק על ההרדיסקים או לא?
זה מבטא אוסטרלי....
אגב, לא בטוח אני חושב שדווקא דרום-אפריקאי (שזה מבטא שאני שומע הרבה), אבל האמת ששני המבטאים הללו דומים. אוסטרלי יותר דומה לקוקני.
משה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
מעניין!
במיוחד לאור העובדה שבחדר שהוא נמצא בו יש רעש מטורף.
כלומר, אם היו משקיטים את המיזוג ואת הרעש של כל המאווררים יתכן שכל ה-ARRAY הזה היה רץ מהר יותר?
במיוחד לאור העובדה שבחדר שהוא נמצא בו יש רעש מטורף.
כלומר, אם היו משקיטים את המיזוג ואת הרעש של כל המאווררים יתכן שכל ה-ARRAY הזה היה רץ מהר יותר?
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73189
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
עופר - כל הניסוי הזה חובבני להחריד, אין שום קבוצת בקרה, אין בדיקה מעמיקה יותר של התופעה, אני אישית אראה את זה כקוריוז ותו לא עד שמישהו רציני ירים את הכפפה ויבדוק את זה לעומק.
בוודאי, זה בכלל לא ניסוי.Huber כתב:עופר - כל הניסוי הזה חובבני להחריד, אין שום קבוצת בקרה, אין בדיקה מעמיקה יותר של התופעה, אני אישית אראה את זה כקוריוז ותו לא עד שמישהו רציני ירים את הכפפה ויבדוק את זה לעומק....
כל הסיפור בכלל נועד להציג את תוכנת הanalytics ששם.
אי אפשר להסיק שום דבר על הגורם להאטה, אך זה די ברור מאליו שזה קשור לצעקה שלו. אולי הצעקה דווקא משפיעה על התוכנה
משה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
Huber,
האמת שזה די הגיוני ומדהים שלא חשבו על זה קודם. הרי מדובר בראשים מגנטיים שצריכים להגיע למקום כלשהו וככל שהדיסק בעל נפח גדול יותר, כך התנועה של הזרוע צריכה להיות מדוייקת יותר.
כל רעידה או בעיה מסוג זה יכולה לעשות כל מני דברים, החל מלגרום לזרוע לזוז למקום לא נכון, וכלה בגרימת הדיסק לחשוב שיש רעידות ולהזיז את הזרוע החוצה מאיזור הסכנה בכדי למנוע פגיעה במדיה (דיסקים שיש להם הגנת נפילה עושים כך).
בכל מקרה, אין לי אישית ספק שזה תופעה אמיתית לחלוטין.
השאלה היותר מתבקשת היא האם יש הבדל ב-PERFORMANCE בין דיסק שיושב ב-RACK שסביבו רעש עצום של מיזוג וכו' אל מול דיסק שיושב ב-RACK בעל חסימת רעש...
האמת שזה די הגיוני ומדהים שלא חשבו על זה קודם. הרי מדובר בראשים מגנטיים שצריכים להגיע למקום כלשהו וככל שהדיסק בעל נפח גדול יותר, כך התנועה של הזרוע צריכה להיות מדוייקת יותר.
כל רעידה או בעיה מסוג זה יכולה לעשות כל מני דברים, החל מלגרום לזרוע לזוז למקום לא נכון, וכלה בגרימת הדיסק לחשוב שיש רעידות ולהזיז את הזרוע החוצה מאיזור הסכנה בכדי למנוע פגיעה במדיה (דיסקים שיש להם הגנת נפילה עושים כך).
בכל מקרה, אין לי אישית ספק שזה תופעה אמיתית לחלוטין.
השאלה היותר מתבקשת היא האם יש הבדל ב-PERFORMANCE בין דיסק שיושב ב-RACK שסביבו רעש עצום של מיזוג וכו' אל מול דיסק שיושב ב-RACK בעל חסימת רעש...
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73189
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
אז מתי יוצאת הסקירה באתר?