MEGAEPG האם הבעיה נפתרה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32981
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
בינתיים, אני ממליץ לכם לשים את hot_he בעדיפות ראשונה ו-vista_he בעדיפות שנייה. דווקא הסקריפט של הוט מביא נתונים טובים יותר ועדכניים יותר עבור ערוצים 2 ו-10.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אחלה, תודה על הטיפ.pixies כתב:בינתיים, אני ממליץ לכם לשים את hot_he בעדיפות ראשונה ו-vista_he בעדיפות שנייה. דווקא הסקריפט של הוט מביא נתונים טובים יותר ועדכניים יותר עבור ערוצים 2 ו-10....
ננסה היום בעוד מספר שעות כשאחזור הביתה מהעבודה...
אתחיל ואומר ש-megaepg היא לא "תוכנה מציקה" אלא תוכנה שנכתבה בהתנדבות על ידי digest ואשר משרתת ועוזרת ללא מעט משתמשי תוכנות מדיה סנטר (בין אם VMC, sage ואפילו לינוקס).Ambious כתב:אני מרגיש טמבל שאני שואל את זה, אבל...
מה זה DVB-S ואיך זה עוזר לי עם MegaMPG (שהיא תוכנה מציקה בפני עצמה)...
קצת כבוד ודרך ארץ לעמל של אחרים לא יזיקו.
לשאלתך:
DVB הוא תקן לשידור וידאו דיגיטלי (Digitak Video Broadcast). יש לו כמה תצורות:
DVB-S - שידור מעל גבי לווין (S=satellite) - נמצא בשימוש על ידי יס.
DVB-C - שידור על ידי כבלים - נמצא בשימוש על ידי הוט.
DVB-T - שידור אלחוטי מתחנות בסיס קרקעיות. יכנס לארץ במהלך השנה הקרובה.
שידור DVB מכיל גם את הוידאו עצמו, ערוצי הקול שלו ומידע נוסף. בתוך המידע הנוסף הזה אפשר למצוא את ה-EPG - מדריך התוכנית. למעשה, זו הדרך שבה יס משדרת את מדריך התוכניות לממירים שלה, ולמעשה זה המקור ל-EPG הכי מעודכן שיש.
אחת האפשרויות העומדות בפני משתמשי HTPC להשיג EPG היא לרכוש כרטיס DVB-S למחשב, לחבר אותו לכבל ה-RF שמגיע מהצלחת של יס, ולקרוא את ה-EPG משם (ניתן גם לראות את ערוץ 2,10 וכו', אבל זה נושא אחר).
כפי שאמרתי קודם - ה-EPG הכי מעודכן הוא זה שמשודר באוויר. מאז שעברתי להשתמש בקריאת EPG מתוך כרטיס DVB-S לוח השידורים ב-HTPC זהה לחלוטין ללוח השידורים שיש בממיר, ואין שום תלות באתר זה או אחר.
You are never fully dressed without a smile
- Ambious
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
דבר ראשון אני מתנצל אם פגעתי במישהו, זאת לא היתה הכוונה.
פשוט ש- MegaEPG לא הכי נוחה לשימוש (אני נאבק בה כבר די הרבה זמן) והיא די מתסכלת אותי, אבל אני מניח שמאחר ומדובר בפרוייקט עצמאי והתנדבותי אין לי שום זכות להתלונן, ועל כן אני חוזר בי.
דבר שני - תודה על ההסבר הממצה
לגבי DVB-S, האם חובה להשתמש בתוכנה צד שלישי כגון MegaEPG בשביל לעבוד עם ה- EPG של ה- DVB-S (כשהיא תדע לעשות את זה) ו- VMC, או שה- VMC יודע לנצל לבד את היכולות של כרטיס שכזה?
אשמח להרחבה על ההסבר.
תודה ושוב סליחה
פשוט ש- MegaEPG לא הכי נוחה לשימוש (אני נאבק בה כבר די הרבה זמן) והיא די מתסכלת אותי, אבל אני מניח שמאחר ומדובר בפרוייקט עצמאי והתנדבותי אין לי שום זכות להתלונן, ועל כן אני חוזר בי.
דבר שני - תודה על ההסבר הממצה
לגבי DVB-S, האם חובה להשתמש בתוכנה צד שלישי כגון MegaEPG בשביל לעבוד עם ה- EPG של ה- DVB-S (כשהיא תדע לעשות את זה) ו- VMC, או שה- VMC יודע לנצל לבד את היכולות של כרטיס שכזה?
אשמח להרחבה על ההסבר.
תודה ושוב סליחה
המתכנתים של VMC עדיין לא שמעו שיש דבר כזה שנקרא DVB ולכן לא ניתן להשתמש ביכולות הכרטיס הזה מתוך VMC. הדרך היחידה למשוך EPG מתוך DVB לתוך VMC היא להשתמש בתוכנה חיצונית (כמו זו ש-digest כותב עכשיו).לגבי DVB-S, האם חובה להשתמש בתוכנה צד שלישי כגון MegaEPG בשביל לעבוד עם ה- EPG של ה- DVB-S (כשהיא תדע לעשות את זה) ו- VMC, או שה- VMC יודע לנצל לבד את היכולות של כרטיס שכזה?...
הנה עוד סיבה למה לא להשתמש ב-VMC...
- Ambious
- חבר פעיל מאוד

אם כך מה זה VMC TV Pack?Shed כתב:המתכנתים של VMC עדיין לא שמעו שיש דבר כזה שנקרא DVB ולכן לא ניתן להשתמש ביכולות הכרטיס הזה מתוך VMC. הדרך היחידה למשוך EPG מתוך DVB לתוך VMC היא להשתמש בתוכנה חיצונית (כמו זו ש-digest כותב עכשיו).לגבי DVB-S, האם חובה להשתמש בתוכנה צד שלישי כגון MegaEPG בשביל לעבוד עם ה- EPG של ה- DVB-S (כשהיא תדע לעשות את זה) ו- VMC, או שה- VMC יודע לנצל לבד את היכולות של כרטיס שכזה?...
הנה עוד סיבה למה לא להשתמש ב-VMC......
קראתי ב- The Green Button (אם כי אני לא בטוח במאה אחוז שהבנתי נכון) שזה מוסיף ל- VMC את התמיכה בזה. היתכן?
VMC tv pack הוא עדכון שמיקרוסופט שיחררה ל-OEMים ושותפים שלה. אתה, כצרכן סופי לא יכול לרכוש או להוריד אותו.
בנוסף, הוא מוסיף תמיכה ב-DVB-S רק עבור שידורים לא מוצפנים באירופה.מכאן ועד לקריאה של EPG, בעברית, עם הפרדה בין שם הסדרה, לפרק, לתוכן, ולשפה המתאימה (יס משדרת EPG בעברית, רוסית, ערבית ואנגלית) הדרך עוד ארוכה מאוד.
שורה תחתונה - לא רלוונטי בעליל.
מי שרוצה להינות מ-EPG מעודכן יכול לעשות זאת בחלונות עם sage tv ותוכנה מתאימה (חפש בפורום epgfromdvb) או לחילופין בלינוקס עם mythtv (הפתרון שיש לי).
בנוסף, הוא מוסיף תמיכה ב-DVB-S רק עבור שידורים לא מוצפנים באירופה.מכאן ועד לקריאה של EPG, בעברית, עם הפרדה בין שם הסדרה, לפרק, לתוכן, ולשפה המתאימה (יס משדרת EPG בעברית, רוסית, ערבית ואנגלית) הדרך עוד ארוכה מאוד.
שורה תחתונה - לא רלוונטי בעליל.
מי שרוצה להינות מ-EPG מעודכן יכול לעשות זאת בחלונות עם sage tv ותוכנה מתאימה (חפש בפורום epgfromdvb) או לחילופין בלינוקס עם mythtv (הפתרון שיש לי).
- Ambious
- חבר פעיל מאוד

תודה על ההסבר.
בינתיים אני 'משתעשע' לי עם MegaEPG ולאט לאט מתחיל 'להבין' אותה.
רק בעיה אחת יש לי שאני לא מצליח להתגבר עליה, אולי מישהו יודע.
משום מה ב- Yes Star 3 יש 'בעיה' בלוח, התוכנית "Peep Show" נראית כאילו היא משודרת מהיום ב- 19:30 ועד מחר ב- 13:11, ולא משנה כמה סקריטפים ניסיתי ב- MegaEPG אף אחד מהם לא מוכן להוריד תכניות עדכניות לערוץ הזה (לשאר הערוצים זה עובד נהדר, ועוד לא החלטתי אם מוצא חן בעיני שרשום שם הפרק באנגלית במקום המספר שלו או לא).
מישהו יודע למה דווקא בערוץ הזה יש בעיה?
בינתיים אני 'משתעשע' לי עם MegaEPG ולאט לאט מתחיל 'להבין' אותה.
רק בעיה אחת יש לי שאני לא מצליח להתגבר עליה, אולי מישהו יודע.
משום מה ב- Yes Star 3 יש 'בעיה' בלוח, התוכנית "Peep Show" נראית כאילו היא משודרת מהיום ב- 19:30 ועד מחר ב- 13:11, ולא משנה כמה סקריטפים ניסיתי ב- MegaEPG אף אחד מהם לא מוכן להוריד תכניות עדכניות לערוץ הזה (לשאר הערוצים זה עובד נהדר, ועוד לא החלטתי אם מוצא חן בעיני שרשום שם הפרק באנגלית במקום המספר שלו או לא).
מישהו יודע למה דווקא בערוץ הזה יש בעיה?
אל תאשים את השליח. megaepg בסך הכל לוקחת מידע משרת אינטרנט ומכניסה אותו ל-VMC (היא גם "מעשירה" את המידע, אבל נניח לזה כרגע).
אם המידע בשרתים של מיקרוסופט לא מעודכן - רק DVB-S יפתור את הבעיה. מהנסיון שלי - בדרך כלל המדיע בשרתים של מיקרוסופט לא מעודכן, וכל תהליך עיבוד ה-EPG אצלם הוא בדיחה עצובה.
אם המידע בשרתים של מיקרוסופט לא מעודכן - רק DVB-S יפתור את הבעיה. מהנסיון שלי - בדרך כלל המדיע בשרתים של מיקרוסופט לא מעודכן, וכל תהליך עיבוד ה-EPG אצלם הוא בדיחה עצובה.
- Ambious
- חבר פעיל מאוד

זה שעיבוד ה- EPG במיקרוסופט הוא בדיחה הבנתי די מזמן כבר, האמת.
מילא בדיחה - אין לי בעיה להתמודד עם בדיחות - הבעיה היא חוסר האחידות שם. חלק מהתוכניות 'מעובדות' בצורה אחת, וחלק בצורה אחרת, וזה די מציק.
בכל מקרה, אני לא 'מאשים' אף אחד, פשוט לפי מה שהבנתי ה- MegaEPG לוקח מידע לא רק ממיקרוסופט אלא גם מאתרים אחרים כמו TV2DB (שלא עובד לי בכלל בתוכנה), Ynet ו- Walla (שבשניהם ערוץ Yes Star 3 פשוט יתום).
בלוג, ד"א, אני מקבל כל הזמן שגיאת "-2" על ערוצים מסוימים.
רעיונות?
מילא בדיחה - אין לי בעיה להתמודד עם בדיחות - הבעיה היא חוסר האחידות שם. חלק מהתוכניות 'מעובדות' בצורה אחת, וחלק בצורה אחרת, וזה די מציק.
בכל מקרה, אני לא 'מאשים' אף אחד, פשוט לפי מה שהבנתי ה- MegaEPG לוקח מידע לא רק ממיקרוסופט אלא גם מאתרים אחרים כמו TV2DB (שלא עובד לי בכלל בתוכנה), Ynet ו- Walla (שבשניהם ערוץ Yes Star 3 פשוט יתום).
בלוג, ד"א, אני מקבל כל הזמן שגיאת "-2" על ערוצים מסוימים.
רעיונות?
הפתרון עובד טוב ונראה כ'סידור' טוב, לפחות לבינתיים. באמת שמתי לב שזמני התוכניות, בעיקר של ערוצים 10 ו-22, הרבה יותר מדוייקים מאשר דרך VISTA_HE.pixies כתב:בינתיים, אני ממליץ לכם לשים את hot_he בעדיפות ראשונה ו-vista_he בעדיפות שנייה. דווקא הסקריפט של הוט מביא נתונים טובים יותר ועדכניים יותר עבור ערוצים 2 ו-10....
בכל אופן, נקווה שמיקרוסופט יעדכנו את השרתים שלהם בקרוב, ופתרון יותר טוב מזה, ש-DIGEST ייצא עם הגרסא החדשה של MEGAEPG ואז יוכלו גם משתמשי VMC להנות מיתרונות ה-EPG דרך DVB-S.
כמו כן, חשוב לי לציין שאני דווקא מאוד נהנה ומאוד מרוצה מהאופן שבו MEGAEPG עובד ולעולם לא הטלתי ספק באיכות התוכנה, וכל הבעיות שהיו לי נבעו רק מבעיות שקשורות במיקרוסופט.
אז...תודה רבה איגור (DIGEST)
חברה,
כדי שDVB יעשה את העבודה, זה לא מספיק רק להוריד הEPG מהלווין או כבלים. הEPG "הגולמי" מ-DVB stream דורש הרבה טיפול אחרי הורדה כדי לקבל משהו טוב ואיכותי ממנו בסוף.
נכון, EPG בDVB משודר בזמן אמת והוא יותר אמין מכל אתר האינטרנט. אבל DVB זה תקן מסובך. הוא משאיר המון דברים תלויים בספק. לדוגמא YES משתמשת בקטגוריות לא סטנדרטיות (לא מענין אותם שהתקן מגדיר עשרות קטגוריות סטנדרטיות). YES משדרת טבלות של לוח המשדרים בצורה לא יעילה. YES לא משדרת נתוני audio/video בשדות המיועדים.. וכו' וכו' וכו' . חוץ מזה DVB לא פותר עד הסוף בעית המספור פרקים (חוסר פורמט זהה במיספור). חשוב להבין שEPG איכותי לא יבוא כי פתרון קסם עם קניית כרטיס DVB. זה דורש גם מאמצים רבים בתוכנה שמיכאל (mpogr) התחיל ואני ממשיך.
סבלנות, זה כבר קרוב
ואח"כ נפצח את HOT.
כדי שDVB יעשה את העבודה, זה לא מספיק רק להוריד הEPG מהלווין או כבלים. הEPG "הגולמי" מ-DVB stream דורש הרבה טיפול אחרי הורדה כדי לקבל משהו טוב ואיכותי ממנו בסוף.
נכון, EPG בDVB משודר בזמן אמת והוא יותר אמין מכל אתר האינטרנט. אבל DVB זה תקן מסובך. הוא משאיר המון דברים תלויים בספק. לדוגמא YES משתמשת בקטגוריות לא סטנדרטיות (לא מענין אותם שהתקן מגדיר עשרות קטגוריות סטנדרטיות). YES משדרת טבלות של לוח המשדרים בצורה לא יעילה. YES לא משדרת נתוני audio/video בשדות המיועדים.. וכו' וכו' וכו' . חוץ מזה DVB לא פותר עד הסוף בעית המספור פרקים (חוסר פורמט זהה במיספור). חשוב להבין שEPG איכותי לא יבוא כי פתרון קסם עם קניית כרטיס DVB. זה דורש גם מאמצים רבים בתוכנה שמיכאל (mpogr) התחיל ואני ממשיך.
סבלנות, זה כבר קרוב
digest,
אני עובד עם DVB-S ו-mythtv. אני חייב לציין שאתה ומיכאל קצת הפחדתם אותי לפני שהתחלתי את הפרוייקט הזה (גם הצצתי בקוד ה-post process של מיכאל כדי לראות מה הוא עושה), אבל אני חייב לציין שנתקלתי בהרבה פחות קשיים ממה שאתם מתארים.
נכון, יס לא משתמשים בקטגוריות סטנדרטיות (וגם לא משדרים אותם במקום הנכון) אבל אפשר לבצע parse בקלות על הקטגוריה. בעיית מספר הפרק (יס משדרים כחלק מהכותרת) נפתרה לי על ידי parse נוסף, ואפילו יש לי את ה-rating שהם משדרים ונתוני אודיו (שלא תמיד משודרים).
גם אצלי הפתרון מחולק לשתי תוכנות, האחת מושכת את המידע הגולמי והשנייה מבצעת post process. ה-post process שאני כתבתי קצר ופשוט הרבה יותר מהמקבילה של מיכאל. אני עובד עם הפתרון הזה בערך מספטמבר ולא היו פישולים או שגיאות בזיהוי (לצורך העניין, שמתי את כל הערוצים של יס).
השלב הבא במה שאני הולך לעשות זה enrichment למידע באופן אוטומטי (IMDB וחבריו). ל-mythtv יש תמיכה ב-"epg חכם" ואין שום סיבה לא לנצל את זה.
אני עובד עם DVB-S ו-mythtv. אני חייב לציין שאתה ומיכאל קצת הפחדתם אותי לפני שהתחלתי את הפרוייקט הזה (גם הצצתי בקוד ה-post process של מיכאל כדי לראות מה הוא עושה), אבל אני חייב לציין שנתקלתי בהרבה פחות קשיים ממה שאתם מתארים.
נכון, יס לא משתמשים בקטגוריות סטנדרטיות (וגם לא משדרים אותם במקום הנכון) אבל אפשר לבצע parse בקלות על הקטגוריה. בעיית מספר הפרק (יס משדרים כחלק מהכותרת) נפתרה לי על ידי parse נוסף, ואפילו יש לי את ה-rating שהם משדרים ונתוני אודיו (שלא תמיד משודרים).
גם אצלי הפתרון מחולק לשתי תוכנות, האחת מושכת את המידע הגולמי והשנייה מבצעת post process. ה-post process שאני כתבתי קצר ופשוט הרבה יותר מהמקבילה של מיכאל. אני עובד עם הפתרון הזה בערך מספטמבר ולא היו פישולים או שגיאות בזיהוי (לצורך העניין, שמתי את כל הערוצים של יס).
השלב הבא במה שאני הולך לעשות זה enrichment למידע באופן אוטומטי (IMDB וחבריו). ל-mythtv יש תמיכה ב-"epg חכם" ואין שום סיבה לא לנצל את זה.
Shed,
קטגוריות זו בעיה קטנה. ישנם דברים יותר חמורים, לדוגמא גירסאות של EIT. התלונות על "כפל" תוכניות מדי פעם באות מטיפול הלא נכון בעינין זה. ETSI guidelines ממליצות לשדר EIT ב-segments. ו YES משום מה לא משתמשת בשיטה הממומלצת ומשדרת כל subtable בנפרד. זה מחסום גדול ל streaming, עכשיו אתה צריך להחזיק מערך ענק בזיכרון (כל EIT subtable עבור כל service) וזה יותר מדי, אז אתה צריך cache או db (אני בדקתי כמה ובחרתי ב sqlite) אם אתה לא רוצה להעמיס המערכת עם 50-60MB טבלות בRAM. בקיצור, זה מסבך את העניינים. יש עוד אבנים גדולות וקטנות.
קטגוריות זו בעיה קטנה. ישנם דברים יותר חמורים, לדוגמא גירסאות של EIT. התלונות על "כפל" תוכניות מדי פעם באות מטיפול הלא נכון בעינין זה. ETSI guidelines ממליצות לשדר EIT ב-segments. ו YES משום מה לא משתמשת בשיטה הממומלצת ומשדרת כל subtable בנפרד. זה מחסום גדול ל streaming, עכשיו אתה צריך להחזיק מערך ענק בזיכרון (כל EIT subtable עבור כל service) וזה יותר מדי, אז אתה צריך cache או db (אני בדקתי כמה ובחרתי ב sqlite) אם אתה לא רוצה להעמיס המערכת עם 50-60MB טבלות בRAM. בקיצור, זה מסבך את העניינים. יש עוד אבנים גדולות וקטנות.