גלעד שליט!!!!!!!!!!!!!

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
נעול
ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #1 

חברי פה באתר וההנהלה-אם לא ימצא הענין בעניכם אני יורד מזה בלי כעס

האתר כאן מאכלס הרבה הרבה אנשים,אני לא יודע כמה

אני מסכים בהחלט שזהו אתר מיקצועי שאמור להתדיין ולדון בכל הנושאים המיקצועיים

אבל מכיוון שישנם פה כל כך הרבה אנשים עם תנועה כמו במטרו הסיני אני חושב ותוהה

מה אנחנו יכולים לתרום בענין אם בכלל-לצורך הענין לא אתבייש לספר שישבתי לפני

6 שנים במעצר במשטרת טבריה-למשך חמישה ימים -לא נעים בכלל-וזה עוד בארצנו

כל יום נראה נצח-קלסטרופוביה מובנית גם למי שאין לו-השיגעון אורב בפתח-

וזאת בתנאים נורמליים לגמרי יחסית-אני יכול להמשיך לפרט ולספר שהטראומה

למי שאינו עבריין היא נצחית-אנחנו ממשיכים בחיינו והגלעד האומלל הזה יושב

שם 1000 ימים-מסכן,אני מת מזה,אני עברתי חצי אחוז ואני טיפוס לא פראייר

ולא אשכח עד סוף ימי את המחנק הנפשי-והנטוש והמוזנח הזה,המופקר הזה

על ידי המדינה והצבא יישב שם גם מחר וגם מחרתיים,אני פשוט משפשף את עיני

בתדהמה עם כל יום שעובר וכולם מדברים על חצי אחוז ריבית ועל הגירושים

של אייל גולן-חברה אני אומר שהייתי נותן למנהיגנו ומפקדינו לשבת יום אחד

במעצר בקו הירוק למשל בבית המעצר של כפר שמריהו-יום אחד בלבד :מבולבל:

הם לא היו מחזיקים,,,,מה קורה כאן?אם זה לא פשע, אז מהו פשע?זהו פשע מלחמה לכל

דבר-חברה מה עושים-זה לא יכול להימשך :מבולבל: :מבולבל: :מבולבל:
אמן מייסר

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

אין ספק שזה מתסכל עד העצם - אני לא רואה עצמי מחזיק מעמד בסיטואציה כזו, כך שאם הבחור עדיין שומר על שפיות, הוא גיבור לאומי.
על מה "ישבת"...?

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

התנהגות מחפירה כלפי מי שעמד לידי ברגע מסוים על רקע מבאס של הרבה זמן
אמן מייסר

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

התנהגות מחפירה כלפי מי שעמד לידי ברגע מסוים על רקע מבאס של הרבה זמן

אבל לא אני הענין-צריך להתמקד במה עושים למען גלעד
אמן מייסר

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #5 

לצערי העובדה הקרה והקשה היא שאין הרבה שניתן לעשות למען גלעד.
עד לאחרונה הייתי בטוח שיש מישהו שם למעלה (כנסת/ממשלה) שעושה משהו, הייתי בטוח שיש מגעים שאנחנו לא יודעים עליהם (אני עדיין בטוח שיש) ושבאמת משהו משתנה.
אבל פתאום נפל לי האסימון: מאז נחטף שליט, ישראל שחררה כ- 1000 אסירי פתח רק כדי לעשות "נע" לחמאס.
אני מזכיר לכם שלפני שנים, לא הינו מעלים על הדעת לדון עם עראפת או לצאת מעזה.
אני מרגיש שאם היינו משחררים 1000 אסירי חמאס במקום אלה מהפתח, אולי שליט כבר היה כאן.

ולגבי שיחות עם החמאס: מאיפה שאני מגיע, כדי להגיע לשקט (לא משתמש במילה שלום בינתיים) צריך לדבר עם זה שעושה רעש, לא עם אח שלו. לדוגמא: אם השכנה שלי עושה רעש ומקימה מהומה, אני מדבר ישירות איתה!!! ולא עם השכן השקט שגר לידיה.
השאלה היא: כמה הרוגים צריכים עוד להיות עד שאנחנו נתעורר ונדבר עם החמאס. או כמה רעש אני צריך לסבול מהשכנה עד שאני אלך לדבר איתה ישירות.

זאת לא עמדה פוליטית אלה הסתכלות אמיתית וכואבת על המציאות.

גלעד שם בגלל הכבוד הישראלי, בגלל שאנחנו לא נכנעים לטרור. אז הנה, הראנו להם. אחלה.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #6 

המצב באמת קשה ומדכא.

קשה לי להאשים מישהו כי אין לי מושג איך פותרים את זה.
משה

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #7 

nadavck כתב:לצערי העובדה הקרה והקשה היא שאין הרבה שניתן לעשות למען גלעד.
עד לאחרונה הייתי בטוח שיש מישהו שם למעלה (כנסת/ממשלה) שעושה משהו, הייתי בטוח שיש מגעים שאנחנו לא יודעים עליהם (אני עדיין בטוח שיש) ושבאמת משהו משתנה.
אבל פתאום נפל לי האסימון: מאז נחטף שליט, ישראל שחררה כ- 1000 אסירי פתח רק כדי לעשות "נע" לחמאס.
אני מזכיר לכם שלפני שנים, לא הינו מעלים על הדעת לדון עם עראפת או לצאת מעזה.
אני מרגיש שאם היינו משחררים 1000 אסירי חמאס במקום אלה מהפתח, אולי שליט כבר היה כאן.

ולגבי שיחות עם החמאס: מאיפה שאני מגיע, כדי להגיע לשקט (לא משתמש במילה שלום בינתיים) צריך לדבר עם זה שעושה רעש, לא עם אח שלו. לדוגמא: אם השכנה שלי עושה רעש ומקימה מהומה, אני מדבר ישירות איתה!!! ולא עם השכן השקט שגר לידיה.
השאלה היא: כמה הרוגים צריכים עוד להיות עד שאנחנו נתעורר ונדבר עם החמאס. או כמה רעש אני צריך לסבול מהשכנה עד שאני אלך לדבר איתה ישירות.

זאת לא עמדה פוליטית אלה הסתכלות אמיתית וכואבת על המציאות.

גלעד שם בגלל הכבוד הישראלי, בגלל שאנחנו לא נכנעים לטרור. אז הנה, הראנו להם. אחלה.
...

לו השכנה שלך מלמטה לא היתה רק עושה רעש אלא היתה מצהירה בריש גלי שהיא רוצה לחסל אותך ולסלק אותך מדירתך. האם גם היית מנסה לדבר איתה או היית פונה למשטרה?

לא מדובר כאן בסכסוך של שכנים על נחלה זו או אחרת, מדובר בשאלת זכות קיומנו כאן. הנושא של "שטחים תמורת שלום" כבר מזמן לא רלוונטי. אין על מה לדבר, בטח לא עם איסלמיסטים קיצוניים.

ואם ניכנע וניתן לחמאס את מה שהוא מבוקש תמורת גילעד האם כאן זה יסתיים או אולי הם ילמדו שזו הדרך הנכונה לקבל מאיתנו מה שהם רוצים ופשוט יחטפו חייל אחר נוסף?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #8 

ואם ניכנע וניתן לחמאס את מה שהוא מבוקש תמורת גילעד האם כאן זה יסתיים או אולי הם ילמדו שזו הדרך הנכונה לקבל מאיתנו מה שהם רוצים ופשוט יחטפו חייל אחר נוסף?
...
danilor, צר לי לאכזב אותך, אבל בחמאס, בחיזבאלה (ובכל ארגון טרור) ימשיכו לנסות להוציא לפועל פיגועי חטיפה בלי שום קשר למה הם יקבלו או לא תמורת גלעד שליט.
הסיבה היא פשוטה: פיגוע חטיפה הוא פיגוע "איכותי" הרבה יותר מכל פיגוע אחר:
1. יש לו השפעה אמוציונאלית חזקה יותר על הצד הנפגע.
2.הוא משפיע לזמן ארוך יותר.
3. הוא נחקק בתודעה: ביום החטיפה של אלדד רגב ואהוד גולדווסר נהרגו עוד 4 לוחמי שריון כשניסו להיכנס ללבנון ולפתוח במרדף - האם מישהו בתודעה הציבורית זוכר את שמם? לעומת זאת, רגב וגולדווסר נגע בכולנו.

לכן, אני לא מקבל את הטענה שאומרת "בוא נהיה קשוחים עכשיו כי אחרת הם יחטפו לנו מלא חיילים ואזרחים", אני טוען ש"הם ינסו לחטוף חיילים ואזרחים בכל מקרה - ובזה צריך להילחם, יחד עם זאת,כאשר נחטף חייל או אזרח - יש לעשות ה-כ-ל על מנת לשחרר אותו".
You are never fully dressed without a smile

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

SHED

הפוליסי של ארצות כמו בריטניה וארה"ב של "לא מדברים ועורכים משא ומתן עם חוטפים טרוריסטים" מוכיחה את עצמה ולראיה חיילים אמריקאים פשוט לא נחטפים. לא בעירק ולא בשום מקום אחר בעולם.

ואילו אנחנו - היהודונים המטומטמים, שמשחררים רוצחים עבור גופות, חיילים נחטפים לנו על ימין ועל שמאל - וברגע שנשחרר רוצחים עבור גילעד שליט, חטיפה זה דבר שיתחיל לקרות כל הזמן ובאופן סדיר, כל חודש חייל.

ודרך אגב, ה-כ-ל? גם לפרק את דימונה? גם לצאת מירושלים? גם בכלל לסגור את הבסטה ולחזור לרוסיה, מרוקו או כל מקום אחר שמשם אבותיי ואבותיך הגיעו? הכל זה הכל, לא?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #10 

danlior כתב:SHED

הפוליסי של ארצות כמו בריטניה וארה"ב של "לא מדברים ועורכים משא ומתן עם חוטפים טרוריסטים" מוכיחה את עצמה ולראיה חיילים אמריקאים פשוט לא נחטפים. לא בעירק ולא בשום מקום אחר בעולם.

ואילו אנחנו - היהודונים המטומטמים, שמשחררים רוצחים עבור גופות, חיילים נחטפים לנו על ימין ועל שמאל - וברגע שנשחרר רוצחים עבור גילעד שליט, חטיפה זה דבר שיתחיל לקרות כל הזמן ובאופן סדיר, כל חודש חייל.

נכון, המחיר שאנחנו משלמים על משא ומתן עם מחבלים הוא בלתי נתפס, למעשה אם אתה שואל אותי אנחנו משלמים עד היום על המשא ומתן של המחבל הראשון ששוחרר , היציאה החפוזה מלבנון וההבלגה הלא שפוייה לירי הרקטות על ישובי הדרום .
...

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

ל- danlior (ולכל השאר).

אם יצא מדברי שאני "מציע פיתרון" אז ממש לא כך הדבר.
אין לי פיתרון.
כל מה שאתה אומר בתגובה שלך לדברים שלי הוא נכון. ואם אני אמשיך לענות לדברים אז גם הטענות שלי יהיו נכונות הפינג פונג הזה ימשיך לרוץ.
היות ואנחנו אנשים נורמאלים אין לנו דרך לנתח באמת התנהגות של ארגון טרור.
אנחנו מנסים להתמודד בכלים של הגיון ו"סיבה ותוצאה" מול אנשים שמוכנים לשלוח ילד בן 16 להתפוצץ. רק מהמשפט האחרון הזה אתה יכול לעשות 200 סרטים מצויינים על דילמות מוסריות ורוע אנושי.
לדעתי אין כלי נכון או לא נכון להתמודדות מול ארגון טרור, זה כמו הג'וקר מבאטמן - הוא עושה בלאגן...... (ושאף אחד לא יתן לי בראש שאני משווה בין החמאס לג'וקר כי אני לא). בהתמודדות הזאת פשוט מנסים כל מיני דרכים ופתרונות ובדרך מנסים שלא לפגוע בחפים מפשע.

אני חושב שהשירשור הזה חשוב... זה מראה כמה הנושא הזה נוגע לכולנו מעבר למקום ה"פוליטי מדיני" אלה גם במקום האישי והריגשי. אם היה משהו שהייתי יכול לעשות כדי להחזיר את גלעד אני בטוח שאני וכל אחד אחר כאן, היינו עושים את זה... הלב נשבר מהסיפור הזה... ואנחנו כאן מתעסקים עם כמה קופים בתור בית מזכוכית.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5374 פעמים

שליחה #12 

זה כואב וזה נורא, אבל אין מה לעשות.

כל ההפגנות, עם כל האמפתיה לנושא, זה בדיוק מה שהחוטפים רוצים וזה המתכון הבטוח לחטיפה הבאה.

עם כל הכאב הנוראי, חייבים לשמור על פרופורציה. זה חייל אחד שנשלח בשם המדינה שלו. אלפים נהרגו ונפצעו, וסביר להניח שאם ינסו לחלץ אותו בכוח - זה יגרום להרבה מאוד הרוגים וסביר להניח שלהוציא אותו בחיים זה לא יעשה. גם חילוץ בעבור מאות מחבלים זה פיתרון בעייתי כי הנזק שהם יגרמו יכול להיות עצום.

בקיצור, לפעמים צריך לדעת להקריב זרוע בשביל להשאיר את הגוף חי. זה כואב וזה עצוב, אבל המחירים שהמדינה הזו משלמת בשביל להישאר שפוייה הם גבוהים מאוד וסביר להניח שזה לא יהיה החטוף האחרון שלנו.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35085
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #13 

:(
רחמים על הבחור, אני באמת לא יודע מה אפשר אם בכלל.

לפחות לפי מאמרים של גיא בכור (מומלץ בחום גם אם לא מסכימים איתו) אין לחמאס בכלל אינטרס לשחרר אותו ולכן הם דורשים דרישות שברור שישראל לא תסכים.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

nadavck

זה כואב אבל לפעמים צריך להביא בחשבון שלא לכל בעיה יש פתרון. לא במתמטיקה וגם לא בחיים.

מכיוון שאנחנו הוכחנו לא פעם שכשמדובר בשלום אמיתי, רוב מוחץ בתוכנו מוכן לפשרה עמוקה וכואבת, עלינו להמתין עד שהצד השני ירצה בזאת גם.

ועד אז, יש רק הסדרים זמניים ולחימה. אין מה לעשות, זה הוא המצב.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

oferlaor כתב:זה כואב וזה נורא, אבל אין מה לעשות.

כל ההפגנות, עם כל האמפתיה לנושא, זה בדיוק מה שהחוטפים רוצים וזה המתכון הבטוח לחטיפה הבאה.

עם כל הכאב הנוראי, חייבים לשמור על פרופורציה. זה חייל אחד שנשלח בשם המדינה שלו. אלפים נהרגו ונפצעו, וסביר להניח שאם ינסו לחלץ אותו בכוח - זה יגרום להרבה מאוד הרוגים וסביר להניח שלהוציא אותו בחיים זה לא יעשה. גם חילוץ בעבור מאות מחבלים זה פיתרון בעייתי כי הנזק שהם יגרמו יכול להיות עצום.

בקיצור, לפעמים צריך לדעת להקריב זרוע בשביל להשאיר את הגוף חי. זה כואב וזה עצוב, אבל המחירים שהמדינה הזו משלמת בשביל להישאר שפוייה הם גבוהים מאוד וסביר להניח שזה לא יהיה החטוף האחרון שלנו.
...
אמרת באומץ את מה שאני פחדתי להגיד... ואולי אפילו לחשוב (Y)

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #16 

...
החטיפות לצערנו הן חלק משגרת יומינו כאן , עם ההפגנות ובלעדיהן. ההפגנות מתקיימות בגלל חוסר האמון של העם במנהיגיו . אם היתה תחושה שיש על מי לסמוך (מוצדקת או לא) המאבק היה הרבה פחות קולני.
...
מדינה שנמצאת תחת איומים כמו מדינת ישראל לא יכולה לבסס את שיקוליה רק על מתמטיקה לבדה. כדי שנוכל לשכנע את הצעירים למסור את חייהם למען מדינתם עלינו לפעול גם לחיזוק אתוסים צבאיים וחברתיים של ערבות הדדית.הצבא לא פעם שולח חיילים למשימות חילוץ מסכנות חיים שמסתיימות גם עם קורבנות של הכוח המחלץ. למה שאנחנו כחברה לא ניטול סיכונים דומים למען ילד ששלחנו כדי להלחם למען שלומינו?

לגבי מה שאפשר לעשות : 1.להשאיר את הנושא על סדר היום 2. בבחירות הקרובות להוסיף גם את הנושא הזה כחלק ממערכת השיקולים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

אני מסכים איתך שאין אמון במנהיגים, אבל עצוב לומר שלא משנה אם המשיח היה המנהיג - זה לא היה משנה דבר. תחשוב איזה גיבור ישראל היה זה שהיה מחזיר אותו, אבל ברור לחלוטין שכשהמחבל הראשון שישוחרר יפוצץ 30 ישראלים בבית קפה האידיליה תיגמר.

מסיבות פוליטיות פנימיות החמאס לא יחזיר את שליט גם אם כרגע יציעו 70,000 עצירים, כך שזה אקדמי לחלוטין.

מדינה חייבת להיות מספיק חסינה בשביל לדעת שיתכן שאזרחיה יהרגו, יפצעו או יחטפו.

אין מה לעשות נגד חוסר האונים הזה. היו לנו חטופים עוד בימי קום המדינה, היו לנו אסירים במדינות אויב שראו את ישראל כאוייב גדול בהרבה משהחמאס רואה בנו (ע"ע סוריה ומצריים לפני כמה עשורים). ההבדל הוא שכאן אין הגיון ואין שלטון.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים

שליחה #18 

nadavck כתב:ל- danlior (ולכל השאר).

בהתמודדות הזאת פשוט מנסים כל מיני דרכים ופתרונות ובדרך מנסים שלא לפגוע בחפים מפשע.

.
...
כאן מתחילה הבעיה שלנו , אין דבר כזה חפים מפשע , בארה"ב מבינים את זה ומתנהגים כך , אנחנו רוצים להלחם בארגון טירור שנלחם אבל לשמור על ידיים נקיות , אין דבר כזה מלחמה בידיים נקיות לא נולדה המלחמה הזו וגם לא תהיה

וכן אתה יכול לקרוא לי בכול שם רע שתרצה , כולל גזעני , אבל כשבאים לרצוח אותי בגלל שאני יהודי , וקוראים לזה מלחמת שחרור , אבל רוצים שאני אתן להם דלק מיים ומזון כדי שיוכלו להלחם (למה הם לא מעבירים דלק ממצריים במנהרות ? למה המנהרות משמשות רק להעברת נשק ?), ואתה נותן להם , אז למה להם להחזיר
ראית מה עשו האמריקנים והאנגלים בפקיסטן כשהם הלכו על ארגון טירור ? למה אנחנו לא עושים את זה כאן ליד הביית ?
אתה יודע מה האמרקני הממוצע היה עושה אם זה היה ליד הביית שלו ? הם היו מוחקים אותם מעל המפה ושכול העולם יצרח עד לב השמיים .
אז אתם לא רוצים לשמוע את האמת זה בסדר , אבל אז אל תבואו בבכיות
ודבר אחרון , מתי שיפלו טילים על ת"א ויגיעו לצפון ת"א מה תעשו אז ? גם אז תשתקו ?
שדרות שתקו , אשקלון שתקו , עוד מעט אשדוד , וגם בה ישתקו כי זה עדיין דרום ולא מגיע לשמאלנים , רק מעניין לדעת מה יקרה כשזה יגיע אליהם
אז די נמאס מהצביעות הזו של פולטיקלי קורקט , כולם יודעים את האמת , וכולם יודעים עם מי יש לנו עסק , וכולם יודעים מה צריך לעשות , אבל אף אחד לא מוכן לומר את זה בפומבי , אז תמשיכו לבכות

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

truejoker,

תודה שהזכרת לי מדוע דיונים על דת, מין ופוליטיקה אינם מותרים באתר.

נעול

חזור אל “ללא קשר”