דולי ג'ונסון הכדרוגלן הזר של מכבי ת"א שהגיע השנה מהליגה השבדית מודה שאין משמעת ולא מתאמנים מספיק.
נכון שהוא לא מגלה את אמריקה אבל סוף סוף אני רואה כדורגלן עם כבוד למקצוע שלו או במילים אחרות שזה מפריע לו והוא שואף ליותר מהביצה הרדודה שנראית כדורגל ישראלי.
היחס של האוהדים הוא לא הדבר היחיד שמבדיל לדעת ג'ונסון בין הכדורגל הישראלי לשבדי, אליו נחשף כשחקן אי"ק שטוקהולם. "אנחנו לא מתאמנים פה בתדירות גבוהה כמו בשבדיה, ולא קשה כל כך. אני מתאמן יותר לבדי, כי אני לא חושב שמספיק להתאמן ארבע-חמש פעמים בשבוע. אני מקדיש עצמי לאימונים ולהתפתחות עצמית, כי אחרת אי אפשר לתת מאה אחוז. אני חושב שחוסר המשמעת והאימונים היא הבעיה הגדולה ביותר של הכדורגל הישראלי".
וזה חדש לך ? קרוב לכול הזמן כדורגלנים ישראלים לא נדרשו להיות מקצוענים כמו שנדרש כדורגלן זר בארצו . לא רק זה אפילו לא הייתה להם דרך החשיבה של מקצוען שזה העבודה שלו . אז רק עכשיו נזכרת?
מה קרה בא שבדי שאומר את האמת בפרצוף ?
השבוע במסגרת הזיפזופים ברדיו שמעתי קטע מתוך ראיון של מאמן (אולי מאמן כושר).
שאלו אותו האם הוא רץ עם השחקנים בזמן האימון אז הוא ענה "שהייתי שחקן לא רצתי באימון, אז ארוץ עכשיו?"
היתה פעם כתבה והראו שם יום אימונים של דויד רביבו לעומת יום אימונים של טל בן חיים.
היום של טל בן חיים עמוס בערך פי 4 מאשר של דויד רביבו.
רביבו קם ב-11 בבוקר והולך לבית קפה ואחרי זה שעתיים (בערך, אני לא זוכר בדיוק) של אימון ואח"כ מנוחה טובה, קניות ומסיבה.
בן חיים היה קם ב-6 בבוקר לריצת בוקר של כמה ק"מ, לאחר מכן מגיע לאימון של כמה שעות עם הקבוצה (משהו כמו יום עבודה), ולאחריו עוד "בילוי" בחדר כושר ורק אח"כ פרש לעניניו.
יחי ההבדל הקטן...
זו בדיוק הסיבה שמעט מאוד ישראלים מצליחים בח"ל.
והסיבה השנייה שגם אם הם נכשלו וחיממו עונה שלמה את הספסל בלי לשחק דקה, באים אוליגרכים קוקואים ומשלמים להם הון.