קטע מוזר עם האייפון 3G
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
טוב, כמו שאומרים, מי שלא מבין לא גורם הרבה נזק, וגם מי שמבין הרבה לא גורם הרבה נזק, אבל מי שמבין טיפה בד"כ יכול לגרום הכי הרבה נזק....
אז ניסיתי לתקן איזו בעיה והתחלתי לשחק עם קבצי מערכת עד שהגעתי למצב שבו המחשב לא זיהה את האייפון יותר בסינכרון וכשהוא כן זיהה, הוא זיהה אותו כמכשיר חדש ולא מוכר...
בקיצור, הגיע הזמן לפרמט אותו.
אז אתמול בלילה (לקראת 2 בלילה) כשהבנתי את זה, לא חרקתי שיניים ומיד התחלתי במשימה. כל הסיפור, כולל הכל לקח פחות משעה וחצי (מפירמוט, RESTORE, פריצה, שחזור כל הקבצים, תוכנות, מוזיקה, תמונות וסרטים).
הקטע הוא שאחרי שעשיתי את זה, נכנסתי לאתר והתחלתי לדפדף. הדפדפן הפך לטיל בליסטי. המהירות שלו היתה לפחות פי 2 ממה שהיה לפני הפירמוט...
מוזר, לא?
אז ניסיתי לתקן איזו בעיה והתחלתי לשחק עם קבצי מערכת עד שהגעתי למצב שבו המחשב לא זיהה את האייפון יותר בסינכרון וכשהוא כן זיהה, הוא זיהה אותו כמכשיר חדש ולא מוכר...
בקיצור, הגיע הזמן לפרמט אותו.
אז אתמול בלילה (לקראת 2 בלילה) כשהבנתי את זה, לא חרקתי שיניים ומיד התחלתי במשימה. כל הסיפור, כולל הכל לקח פחות משעה וחצי (מפירמוט, RESTORE, פריצה, שחזור כל הקבצים, תוכנות, מוזיקה, תמונות וסרטים).
הקטע הוא שאחרי שעשיתי את זה, נכנסתי לאתר והתחלתי לדפדף. הדפדפן הפך לטיל בליסטי. המהירות שלו היתה לפחות פי 2 ממה שהיה לפני הפירמוט...
מוזר, לא?
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
כאילו עשית defrag, כמו כל מחשב
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
עופר, באמת נוח לך לגלוש מהאייפון?
אני משתמש בו לגלישה כשאין דפדפן זמין בסביבה, אבל מהירות הרשת והנוחות (אי הנוחות, ליתר דיוק) של עבודה עם דפדפן בגודל מסך כזה, די מייאשת.
חוצמזה שבד"כ אני עובד עם 3-4 (לפחות) טאבים בו זמנית, ודרך האייפון זה פשוט לא נוח ופרקטי לעשות את זה.
אני משתמש בו לגלישה כשאין דפדפן זמין בסביבה, אבל מהירות הרשת והנוחות (אי הנוחות, ליתר דיוק) של עבודה עם דפדפן בגודל מסך כזה, די מייאשת.
חוצמזה שבד"כ אני עובד עם 3-4 (לפחות) טאבים בו זמנית, ודרך האייפון זה פשוט לא נוח ופרקטי לעשות את זה.
גם אני "ביליתי" את הלילה האחרון בהתקנת 2.1. קראתי את הפוסט שלך על סד"פ מ-2.0.2 ל-2.1 וראיתי שעשית up-date ולא restore. אני מניח גם שבחרת לאחר מכן לשחזר להגדרות ה-iphone הקודם. יכול להיות שכאן ההבדל. כשאני משדרג זה רק עם restore ואח"כ set up as new. אמנם קצת יותר עבודה אבל אתה מסיים עם מכשיר כמו out of the box שלא גורר מטען חורג מהעבר.
ניסית לעשות hard reset לפני? איך הגעת למצב הזה?
ניסית לעשות hard reset לפני? איך הגעת למצב הזה?
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
סוג של OS XNissim כתב:זה Windows ?...
-
oferlaor
- מנהל

trip,
אכן. הייתי בטיול בצפון, בסופה"ש. הרגשתם?
אתמול הייתי כמעט כל היום על האייפון. אני גולש המון, RSS המון. הרגשתם? אני בטוח שלא כי עבדתי כרגיל (אולי פרט לשגיאות כתיב פה ושם בגלל התיקון האוטומטי של האייפון שעבר ריסט ולכן שוב גורם לי לשגיאות כל הזמן).
חבילת ה-5G של אורנג' שימושית במובן הזה שאני לא עושה חשבון. גם ה-CUSTOMIZATION שעשיתי לאתר כך שיהיה יותר יעיל עם האייפון (האתר עובד אחרת כשמדובר באייפון) משפרת את הביצועים והופכת את זה לנוח יותר.
אתמול עבדתי על המחשב בבית דרך האייפון דרך 3G. כלומר, השתלטתי עליו עם VNC ועבדתי. לקח לי פי 2 זמן, אבל הצלחתי לבצע פעולות בלי שום בעיה. זה היה החלום הרטוב שלי לפני כמה שנים.
היה לי P990, ואני זוכר שהייתי באיזה נופש באיזה חור עם WIFI וניסיתי להשתלט על המחשב בבית דרך VNC בכדי לעשות DOUBLE CLICK על איזה אייקון שמשחרר איזו גירסא תוכנה שהייתי חייב לבצע. כלומר, כל מה שהייתי צריך לעשות זה להיכנס לאיזו ספריה ולעשות DOUBLE CLICK ופשוט לא הצלחתי לעשות את זה עם ה-P990, תקלות בלי סוף ולא ראיתי מה אני עושה בכלל.
עם האייפון, אני גם יכול לתכנת ולדבג תוכנות על גבי 3G בלי בעיות בכלל.
חלום רטוב אמרתי כבר?
ewolf,
אני לא חושב, כי בסופו של יום, הטריק של SHIFT+UPDATE אמור להתקין פשוט את מערכת ההפעלה ולדרוס כל קובץ אלא אם כן זה קובץ DATA שלך. כלומר, ה-OUTCOME אמור להיות זהה כמו RESTORE מלא.
זו היתה גם התחושה שלי אחרי הפורמט.
איך גרמתי לזה? אני כל הזמן מתעסק עם הקרביים של הטלפון (נפלאות SSH ו BASH) וכנראה שגרמתי נזק לכמה קבצים שלא הייתי אמור לגעת בהם.
אכן. הייתי בטיול בצפון, בסופה"ש. הרגשתם?
אתמול הייתי כמעט כל היום על האייפון. אני גולש המון, RSS המון. הרגשתם? אני בטוח שלא כי עבדתי כרגיל (אולי פרט לשגיאות כתיב פה ושם בגלל התיקון האוטומטי של האייפון שעבר ריסט ולכן שוב גורם לי לשגיאות כל הזמן).
חבילת ה-5G של אורנג' שימושית במובן הזה שאני לא עושה חשבון. גם ה-CUSTOMIZATION שעשיתי לאתר כך שיהיה יותר יעיל עם האייפון (האתר עובד אחרת כשמדובר באייפון) משפרת את הביצועים והופכת את זה לנוח יותר.
אתמול עבדתי על המחשב בבית דרך האייפון דרך 3G. כלומר, השתלטתי עליו עם VNC ועבדתי. לקח לי פי 2 זמן, אבל הצלחתי לבצע פעולות בלי שום בעיה. זה היה החלום הרטוב שלי לפני כמה שנים.
היה לי P990, ואני זוכר שהייתי באיזה נופש באיזה חור עם WIFI וניסיתי להשתלט על המחשב בבית דרך VNC בכדי לעשות DOUBLE CLICK על איזה אייקון שמשחרר איזו גירסא תוכנה שהייתי חייב לבצע. כלומר, כל מה שהייתי צריך לעשות זה להיכנס לאיזו ספריה ולעשות DOUBLE CLICK ופשוט לא הצלחתי לעשות את זה עם ה-P990, תקלות בלי סוף ולא ראיתי מה אני עושה בכלל.
עם האייפון, אני גם יכול לתכנת ולדבג תוכנות על גבי 3G בלי בעיות בכלל.
חלום רטוב אמרתי כבר?
ewolf,
אני לא חושב, כי בסופו של יום, הטריק של SHIFT+UPDATE אמור להתקין פשוט את מערכת ההפעלה ולדרוס כל קובץ אלא אם כן זה קובץ DATA שלך. כלומר, ה-OUTCOME אמור להיות זהה כמו RESTORE מלא.
זו היתה גם התחושה שלי אחרי הפורמט.
איך גרמתי לזה? אני כל הזמן מתעסק עם הקרביים של הטלפון (נפלאות SSH ו BASH) וכנראה שגרמתי נזק לכמה קבצים שלא הייתי אמור לגעת בהם.
מצאתי התייחסות ומדריך של הבוס הגדול לנושא השדרוג.
[left]First off, you never use “upgrade” on a jailbroken device. If you do that, you automatically lose about 500mb of disk space and never recover it until you finally restore. If you upgrade from 2.0 to 2.0.1 using upgrade button, you lose 500mb. If you then upgrade from 2.0.1 to 2.0.2, you lose *another* 500mb. And this continues until you hit the restore button. The data loss is because Cydia moves your files around to free up space. The moved files become inaccessible but stay on your disk which means you essentially just lose the space. The more apps you had installed in Cydia, the more space you lose.
The solution to this is easy. Restore, do not upgrade.
[/left]...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

אני בכלל עם מכשיר מהדור הראשון, בגרסת 1.3.
בתור מישהו שלא מעורה בגרסאות השונות, אני ארוויח משהו משדרוג ל1.4 או לגרסאות 2?
כרגע המכשיר בסדר (פה ושם התרסקויות של הדפדפן ו/או ספר טלפונים). יש סיבה לשדרג?
אם כן - אשמח לקבל איזה לינק למדריך או משהו כזה. פעם אחרונה שחיפשתי הגעתי להכל חוץ מלהסבר פשוט בשלבים של "איך לוקחים Iphone 1.3 והופכים אותו לגרסה X".
בתור מישהו שלא מעורה בגרסאות השונות, אני ארוויח משהו משדרוג ל1.4 או לגרסאות 2?
כרגע המכשיר בסדר (פה ושם התרסקויות של הדפדפן ו/או ספר טלפונים). יש סיבה לשדרג?
אם כן - אשמח לקבל איזה לינק למדריך או משהו כזה. פעם אחרונה שחיפשתי הגעתי להכל חוץ מלהסבר פשוט בשלבים של "איך לוקחים Iphone 1.3 והופכים אותו לגרסה X".
-
oferlaor
- מנהל

trip,
אין מה להשוות, גירסא 2.1 היא מוצלחת בהרבה מ-1.3
גם המהירות, היציבות, הזמינות של תוכנות ואפשרויות נוספות. בקיצור, מאוד מומלץ.
אין מה להשוות, גירסא 2.1 היא מוצלחת בהרבה מ-1.3
גם המהירות, היציבות, הזמינות של תוכנות ואפשרויות נוספות. בקיצור, מאוד מומלץ.
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

עופר, תודה על התמיכה 
מצאתי מדריך, התקנתי את כל מה שהיה צריך להתקין ועכשיו יש גרסה 2.1. לצערי, לא יצרתי גיבוי עדכני של ה contacts (והם לא היו על ה SIM) אז השתמשתי בגיבוי ישן שהיה לי. גם התמונות/מוזיקה נמחקו, אבל זה פחות נורא.
מה שכן, בינתיים היו כמה התרסקויות של ה Cydia, ועכשיו אני צריך למצוא את כל התוכנות שהיו לי ולהתקין מחדש, שזה גם סיפור לא קטן
מצאתי מדריך, התקנתי את כל מה שהיה צריך להתקין ועכשיו יש גרסה 2.1. לצערי, לא יצרתי גיבוי עדכני של ה contacts (והם לא היו על ה SIM) אז השתמשתי בגיבוי ישן שהיה לי. גם התמונות/מוזיקה נמחקו, אבל זה פחות נורא.
מה שכן, בינתיים היו כמה התרסקויות של ה Cydia, ועכשיו אני צריך למצוא את כל התוכנות שהיו לי ולהתקין מחדש, שזה גם סיפור לא קטן
-
oferlaor
- מנהל

Trip,
מה שכדאי תמיד לעשות זה גיבוי של המכשיר (דרך אייטיונז) ואז שחזור מגיבוי. הוא שואל אותך אם אתה רוצה לעשות את זה לפני שהוא ממשיך בשדרוג.
זה גרם לכך שלא איבדתי אפילו דבר קטן אחד.
היתרון של גירסא זו היא שהרבה מהתוכנות שהיו ב-CYDIA עברו דירה ל-APP STORE ועכשיו אפילו נוח יותר להגיע אליהם.
מה שכדאי תמיד לעשות זה גיבוי של המכשיר (דרך אייטיונז) ואז שחזור מגיבוי. הוא שואל אותך אם אתה רוצה לעשות את זה לפני שהוא ממשיך בשדרוג.
זה גרם לכך שלא איבדתי אפילו דבר קטן אחד.
היתרון של גירסא זו היא שהרבה מהתוכנות שהיו ב-CYDIA עברו דירה ל-APP STORE ועכשיו אפילו נוח יותר להגיע אליהם.