קולט באסים (Bass Trap) היעיל עד 50Hz

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
valer_valer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

יש לי חדר אקוסטי (מלמין ביצים 3.5 ) עם קולטי באסים (מלמין 25) שיעילותם כקולטי באסים (אמיתיים - נאמר 100Hz ומעטה) מוטלת בספק (כלומר ממש לא עוזר ).
האם יש למישהו פתרון בדוק לסינון גלים עומדים באזור 50Hz ואפילו עד 40Hz.
נתוני החדר - 2.0Wx3.75Dx2.7H.

valer_valer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

אגב למי שרוצה לדעת - תדר הבסיסי של התהודה הוא 49Hz, הבא 89, 129, 179.
האחרון בולט ב - 2-3Db ז"א כמעט ולא מזיק, ואחריו לא ניתן לזהות - כנראה שהספוגים מתחילים לעשות את העבודה באופן יסודי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #3 

איך מדדת את התדרים?

ariane
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #4 

http://www.realtraps.com/p_mondotrap.htm עשויים לעזור גם מתחת ל - 100HZ ( עיין בעמוד נתוני המוצר באתר) אך מימדי החדר שלך הם בעיתיים מאחר ובליעת באס יעילה מצריכה נפח חומר בליעה גדול, ואינני יודע כמה מלכודות כאלו תוכל להכניס אצלך. בכל אופן החברה שולחת גם לארץ.

valer_valer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

oferlaor כתב:איך מדדת את התדרים?
...
Frequency Generator 2007 כמחולל תדר, קונדנסר + PreAmp + Audiophile 2496 + מטר (אפשר של Sound Forge).
למי שאין קונדנסר אפשר גם באוזן.

valer_valer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

ariane כתב:http://www.realtraps.com/p_mondotrap.htm עשויים לעזור גם מתחת ל - 100HZ ( עיין בעמוד נתוני המוצר באתר) אך מימדי החדר שלך הם בעיתיים מאחר ובליעת באס יעילה מצריכה נפח חומר בליעה גדול, ואינני יודע כמה מלכודות כאלו תוכל להכניס אצלך. בכל אופן החברה שולחת גם לארץ.
...
האם אתה אישית משתמש בהם ? האם הפתרון בדוק על ידך פיזית ?

valer_valer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אנסה לשאול עוד שאלה. האם מישהו ניסה לשים קולט באסים ממלמין וזה עבד עד 50Hz ?
אם כן מהם המימדים של הקולט.

ariane
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #8 

אני משתמש ב - 4 מלכודות מיני, הקטנות יותר מאלו שהצעתי לך, מתוצרת החברה. שלוש מתוכן ממוקמות באלכסון בפינות החדר ( המיקום האופטימי עבורן ) ואחת במקביל לקיר. מאחר ומדובר בסלון ולא בחדר יעודי יש גבול למה שאני יכול להציב מבחינת גודל, מיקום וכמות, וזה בהחלט לא מספיק כיסוי לחדר שלי. לא ביצעתי ( ואין לי כלים לכך ) אנליזה מדוייקת של החדר לפני ואחרי, אך ההבדל הוא בהחלט מורגש - פעם למשל הסטתי את הלוחות כך שעמדו כולם במקביל לקיר ולא בפינה באלכסון ( מה שמוריד את יעילותן בערך למחצית ) ובקטע עתיר באס הצליל היה מעיק ובומי במידה בלתי נסבלת בהשוואה למיקום האלכסוני של המלכודות. שוב, זה לא מספיק ברמקול שמייצר על הנייר עד 40HZ +-3DB . מה שפתר את הבעיה סופית היה שילוב של ROOM CORRECTION מצד המגבר. בכל מקרה מוצרי החברה הם ברמה גבוהה מאוד, המדידות שלהם מקיפות ומפורטות יותר מכל מוצר אחר בו נתקלתי והם אנשים שנעים מאוד לעבוד איתם. כמו כן המלכודות ( הרגילות, לא גרסת ה - HF שאיננה חצי - מחזירה ) שלהן סופגות במידה מאוזנת גם בתדרים גבוהים יותר מה שאצלי הפחית הדהוד בחדר מבלי להפוך אותו ל " מת " מידי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

כדי לבלוע תדרים של 50 הרץ, תצטרך עובי חומר של מטר וחצי או משהו באזור.
ספק אם זה פרקטי אצלך.

הפתרונות האמיתיים לטיפול בגלים עומדים הם לא פשוטים או זולים.
תוכל להעלות שרטוט של החדר?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

valer_valer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

MartinHSabag כתב:כדי לבלוע תדרים של 50 הרץ, תצטרך עובי חומר של מטר וחצי או משהו באזור.
ספק אם זה פרקטי אצלך.

הפתרונות האמיתיים לטיפול בגלים עומדים הם לא פשוטים או זולים.
תוכל להעלות שרטוט של החדר?
...
כן, בוודאי...

valer_valer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

עוד תמונה

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #12 

1. מה שדבוק לך שם על הקירות (ובכמות מוגזמת!) לא נראה לי מלמין, זה סתם ספוג של אריזות, שאין לו הרבה השפעה גם ככה.
2. קצת הגזמת בכמויות...
3. תוריד את הרמקולים לרצפה, יש סיבה שקוראים להם "רצפתיים"
4. תדר רזוננס של 49 לא אמור להפריע לך יותר מדי - אין שם במילא יותר מדי אינפורמציה, לעומת זאת תדר של 89 דומיננטי בסוגים רבים של מוזיקה.
5. אם המקור שלך הוא מחשב, נסה למצוא תכנת אקולייזר שמסוגלת לתת פילטרים נקודתיים עם Q גבוה של 10 ואפילו למעלה מזה, על מנת להנחית את התדרים הבעייתיים שציינת, מבלי לפגוע בשאר התחומים. יש הקוראים לזה Room Correction, וברמה הטכנית זה כנראה הפתרון היחיד שיש במקרה של החדר שלך.

בהצלחה
יאיר

valer_valer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

ariane כתב:אני משתמש ב - 4 מלכודות מיני, הקטנות יותר מאלו שהצעתי לך, מתוצרת החברה. שלוש מתוכן ממוקמות באלכסון בפינות החדר ( המיקום האופטימי עבורן ) ואחת במקביל לקיר. מאחר ומדובר בסלון ולא בחדר יעודי יש גבול למה שאני יכול להציב מבחינת גודל, מיקום וכמות, וזה בהחלט לא מספיק כיסוי לחדר שלי. לא ביצעתי ( ואין לי כלים לכך ) אנליזה מדוייקת של החדר לפני ואחרי, אך ההבדל הוא בהחלט מורגש - פעם למשל הסטתי את הלוחות כך שעמדו כולם במקביל לקיר ולא בפינה באלכסון ( מה שמוריד את יעילותן בערך למחצית ) ובקטע עתיר באס הצליל היה מעיק ובומי במידה בלתי נסבלת בהשוואה למיקום האלכסוני של המלכודות. שוב, זה לא מספיק ברמקול שמייצר על הנייר עד 40HZ +-3DB . מה שפתר את הבעיה סופית היה שילוב של ROOM CORRECTION מצד המגבר. בכל מקרה מוצרי החברה הם ברמה גבוהה מאוד, המדידות שלהם מקיפות ומפורטות יותר מכל מוצר אחר בו נתקלתי והם אנשים שנעים מאוד לעבוד איתם. כמו כן המלכודות ( הרגילות, לא גרסת ה - HF שאיננה חצי - מחזירה ) שלהן סופגות במידה מאוזנת גם בתדרים גבוהים יותר מה שאצלי הפחית הדהוד בחדר מבלי להפוך אותו ל " מת " מידי.
...
ariane, תודה על תגובתך.
MondoTraps נראים כמו פתרון יסודי לבעיה שהצגתי כאן.
MiniTraps - הם יותר בגדר פשרה המתקבל על הדעת.
בכל מקרה אני עוד מתלבט בעיקר מבחינה כספית, שכן זו השקעה נוספת, גדולה, נוסף למה שהשקעתי בקולטי באסים ממלמין (שהסתבר בדיעבד כלא יעיל).

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1516
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #14 

הספוג הזה הוא בכלל לא תורם לאקוסטיקה.

אולי אפילו הורס.

רמקולים רצפתיים חייבים להיות על הריצפה לשמיעה אופטימאלית.

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
קיבל תודות: 20 פעמים

חיזוי חדר

שליחה #15 

לפי נתוני החדר, לפני הספוג המשונן, אתה אמור לחוות:
הידהוד קשה בין 125-250 הרץ, הדהוד פחות בין 250-500 הרץ וצילצול בין 1000-4000 הרץ.
תדרים בעיתיים במיוחד: 86Hz, 127Hz, 172Hz, 229hz, 254Hz, 324Hz ועוד ועוד ועוד.
הספוגים על הקיר לא יעזרו במדד ההדהוד העיקרי אבל יהיו יעילים יחסית מעל 1000 הרץ. זו אינה הבעיה העיקרית כאן והיא ההדהוד הנמוך עם מקדם הידהוד גבוה פי 7 (!) מהמומלץ לחדרי האזנה.
הצבת הרמקולים על השולחן אינה תורמת לאיכות השמע ועדיף לחשוב על מיקום או פתרון שונה.
יש מוצרים נקבוביים יעילים המגיעים ל50 הרץ בצורת ספוג אקוסטי מיוחד או צמר זכוכית מוקשה. חלק חשוב בשימוש במוצרים מוכנים מראש הוא דרך השימוש וההצבה בחדר. לכל יצרן יש המלצות התחלה למוצריו הספציפיים ורצוי לקרוא ולעקוב אחרי ההמלצות. אלו נותנות נקודת התחלה טובה יחסית.
בחדר האזנה בגודל זה, ולמעשה בכל גודל, צריך להזהר בכמות החומר הסופג. עודף חומר ספיגה, מיקום לא נכון, ואף חומר לא נכון שודדים את כל האנרגיה מהחדר ומשאירים אותו יבש, קטן וחסר חיים ולכן יש לחשב בזהירות את כמויות החומר הנכנסות לחדר. יותר אינו שווה בהכרח טוב.
הבשורות הטובות הן שבכל חדר אפשר לטפל ולשפר. מגבלות בחדרים קטנים אינן מאפשרות להגיע תמיד לנתונים אופטימליים אולם טיפול נכון יניב שיפור מורגש וממשי.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

valer_valer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: חיזוי חדר

שליחה #16 

Sync כתב:לפי נתוני החדר, לפני הספוג המשונן, אתה אמור לחוות:
הידהוד קשה בין 125-250 הרץ, הדהוד פחות בין 250-500 הרץ וצילצול בין 1000-4000 הרץ.
תדרים בעיתיים במיוחד: 86Hz, 127Hz, 172Hz, 229hz, 254Hz, 324Hz ועוד ועוד ועוד.
הספוגים על הקיר לא יעזרו במדד ההדהוד העיקרי אבל יהיו יעילים יחסית מעל 1000 הרץ. זו אינה הבעיה העיקרית כאן והיא ההדהוד הנמוך עם מקדם הידהוד גבוה פי 7 (!) מהמומלץ לחדרי האזנה.
הצבת הרמקולים על השולחן אינה תורמת לאיכות השמע ועדיף לחשוב על מיקום או פתרון שונה.
יש מוצרים נקבוביים יעילים המגיעים ל50 הרץ בצורת ספוג אקוסטי מיוחד או צמר זכוכית מוקשה. חלק חשוב בשימוש במוצרים מוכנים מראש הוא דרך השימוש וההצבה בחדר. לכל יצרן יש המלצות התחלה למוצריו הספציפיים ורצוי לקרוא ולעקוב אחרי ההמלצות. אלו נותנות נקודת התחלה טובה יחסית.
בחדר האזנה בגודל זה, ולמעשה בכל גודל, צריך להזהר בכמות החומר הסופג. עודף חומר ספיגה, מיקום לא נכון, ואף חומר לא נכון שודדים את כל האנרגיה מהחדר ומשאירים אותו יבש, קטן וחסר חיים ולכן יש לחשב בזהירות את כמויות החומר הנכנסות לחדר. יותר אינו שווה בהכרח טוב.
הבשורות הטובות הן שבכל חדר אפשר לטפל ולשפר. מגבלות בחדרים קטנים אינן מאפשרות להגיע תמיד לנתונים אופטימליים אולם טיפול נכון יניב שיפור מורגש וממשי.
...
אתה די מדויק בקביעות שלך ומאוד מדוייק בזיהוי הביעה.
עכשיו לעיניין - השולחן תוכנן למוניטורים (שהם מדפיים) פשוט עם הזמן העדפות התחלפו ואיתם הרמקולים. כפי שניתן לראות בתמונה אין מקום על הרצפה להצבת הרמקולים (אני עדיין מנסה לחשוב על האפשרויות, אבל בחדר ברוחב 2 מטר קשה למקם ציוד + הגבת סטריאו + שולחן עבודה ועוד רמקולים).
כל מסה של ספוג מלמין נקנתה בחצי כמות, ואחרי שהצילצולים בתחום הביניים (0.7k - 3k) לא פסקו, נוסף עוד חצי.
הטעות שלי, לדעתי, היתה בלקנות קולטי באסים מאותו ספק (גולמט) שכן אחרי קנייתם הבעיה נשארה ללא כל שיפור מינימאלי.
לא הצעת פתרון קונקרטי, ואם מותר לי לנחש הוא מיושם בחתימה שלך ... שזו בהחלט אופציה מבחינתי !
תודה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”