שלום לכולם
אתמול התקנתי כרטיס טלויזיה בHTPC שלי.
הכרטיס קצת מיושן ויש לו שתי יציאות סאונד line-in ו line-out.
יש לי כרטיס קול מובנה על הלוח אם 5.1 ערוצים.
המחשב מחובר לטלויזית LCD 42" .
חיברתי RCA מהכרטיס טלויזיה (בננה צהובה) לRCA בממיר. (אין לי כבל S-VIDEO ל RCA).
ועכשיו אני רוצה להגיע למצב שבו אני יכול לראות טלויזיה דרך המחשב וגם לשמוע את הטלויזיה.
הדרך היחידה שהצלחתי לעשות את זה היא ע"י חיבור של RCA (בננה אדומה ולבנה) מהממיר לכניסת הסאונד (LINE-IN) של הכרטיס טלויזיה וחיבור הRCA של הטלויזיה (בננות אדומות ולבנות שמחוברות לטלויזיה) ליציאת הסאונד (LINE-OUT) של הכרטיס טלויזיה.
הבעיה היא שכאשר אני במצב כזה אני לא יכול לשמוע את הצלילים של המחשב.
איך אני מגיע למצב שבו אני רואה טלויזיה דרך המחשב וגם שומע את המחשב בו זמנית?
תודה, אביב.
בעיה של סאונד לאחר התקנת כרטיס טלויזיה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
מחבר את ה-Line Out של כרטיס הטלוויזיה ל-Line In של כרטיס הקול המובנה עם כבל עם תקע PL 3.5 מ"מ (כמו תקע של אזניות ווקמן) משני צדדיו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה רבה על התגובה
הבעיה אכן נפתרה איך שאמרת אך בנוסף היה צורך להגביר את הווליום של הליין אין שהיה על מיוט.
שאלה נוספת: עכשיו אני יכול לראות ולשמוע טלויזיה דרך המחשב וגם יש לי יכולת להקליט, הבעיה היא שכשאני מקליט משהו מהטלויזיה זה מוקלט ללא סאונד אני משתמש בווינדוס אקס פי פרו ובתוכנה של הכרטיס טלויזיה.
איך אני מקליט עם סאונד?
(מיותר לציין שכשאני לוחץ על הקלטה בשלט הוא מקפיץ הודעת שגיאה משהו עם SOUND RENDER)
שאלה נוספת: עכשיו אני יכול לראות ולשמוע טלויזיה דרך המחשב וגם יש לי יכולת להקליט, הבעיה היא שכשאני מקליט משהו מהטלויזיה זה מוקלט ללא סאונד אני משתמש בווינדוס אקס פי פרו ובתוכנה של הכרטיס טלויזיה.
איך אני מקליט עם סאונד?
(מיותר לציין שכשאני לוחץ על הקלטה בשלט הוא מקפיץ הודעת שגיאה משהו עם SOUND RENDER)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אתה צריך בהגדרות של התוכנה לבחור שיקליט מה-Line In של כרטיס הקול. כמו כן, ודא שבמיקסר של כרטיס הקול, אחרי שבחרת Properties-Recording ואתה במיקסר של ההקלטה ולא של הנגינה, שה-Line In היא הכניסה שממנה אתה מקליט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"