זה רק אני או שלא יצא אלבום רוק טוב לפחות איזה 5 שנים?
פעם הייתי מצפה לדיסק חדש...
הייתי מחכה שיגיע לחנות וחורש אותו למוות עד שכבר הייתי יודע
איזה REVERB השתמש הסאונדמן ואיזה גיטרות ניגנו באולפן...
עברו לפחות איזה 5 שנים מאז ששמעתי דיסק רוק שחרשתי אותו (TOOL-Lateralus)
אני כבר לא מוצא שום להקה שמחדשת או מעניינת שנים!
כל מה שיש בשוק זה להקות של ילדים עשירים פלצנים שמנסים לחכות בצורה חסרת משמעות ונשמה להקות רוק גדולות שקדמו להם.
איפה כל הרוק??
אם יש איזה דיסק רוק חדש טוב שיצא לאחרונה בבקשה אמרו לי כי אני כבר ממחזר
בטירוף את כל דיסקי הרוק שיש לי!
הייתי מחכה שיגיע לחנות וחורש אותו למוות עד שכבר הייתי יודע
איזה REVERB השתמש הסאונדמן ואיזה גיטרות ניגנו באולפן...
עברו לפחות איזה 5 שנים מאז ששמעתי דיסק רוק שחרשתי אותו (TOOL-Lateralus)
אני כבר לא מוצא שום להקה שמחדשת או מעניינת שנים!
כל מה שיש בשוק זה להקות של ילדים עשירים פלצנים שמנסים לחכות בצורה חסרת משמעות ונשמה להקות רוק גדולות שקדמו להם.
איפה כל הרוק??
אם יש איזה דיסק רוק חדש טוב שיצא לאחרונה בבקשה אמרו לי כי אני כבר ממחזר
בטירוף את כל דיסקי הרוק שיש לי!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אכן, יש חור אחרי LATURALUS בתחום. אני בבעיה דומה.
אחרי A PERFECT CIRCLE שמעתי את 10000 DAYS שהוא באמת לא מתקרב ל-LATURALUS. אחרי זה היה את COHEED AND CAMBRIA (לא רע בכלל, אבל לא ברמה הזו, אבל בכ"ז שווה שמיעה).
לאחרונה אני שומע את WORLDS COLLIDE של APOCALYPTICA, מצויין לאלה שאוהבים לחזור ולשמוע את הדיסקים שלהם עד זוב דם (הרגל מגונה כשהייתי פשוט שם תקליט במערכת ופשוט שם על REPEAT AD NEAUSEUM).
אחרי A PERFECT CIRCLE שמעתי את 10000 DAYS שהוא באמת לא מתקרב ל-LATURALUS. אחרי זה היה את COHEED AND CAMBRIA (לא רע בכלל, אבל לא ברמה הזו, אבל בכ"ז שווה שמיעה).
לאחרונה אני שומע את WORLDS COLLIDE של APOCALYPTICA, מצויין לאלה שאוהבים לחזור ולשמוע את הדיסקים שלהם עד זוב דם (הרגל מגונה כשהייתי פשוט שם תקליט במערכת ופשוט שם על REPEAT AD NEAUSEUM).
- StonedJunglist
- חבר ותיק

- תגובות: 1190
- שם מלא: StonedJunglist
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 22 פעמים
החדש של TOOL דווקא נחמד ואתה באמת צודק,
יש לי דיסק שיספק לך את הסחורה אם אתה בכיוון הפרוגרסיב:
[left]Magic Pie - Circus of Life (2007) or Magic Pie - Motions of Desire (2005)[/left]
http://www.myspace.com/magicpiehome
להקה נרווגית שמנגנת רוק מתקדם מושפע משנות ה-70.. משהו נחמד וקליל.
ואיך לא הזכרתם את החדש של דוויד גילמור (2006 - ON AN ISLAND )
דיסק מלא רגש בהשתתפות אורחים כמו ROBERT WYATT , CROSBY , NASH... מומלץ מאוד.
יש לי דיסק שיספק לך את הסחורה אם אתה בכיוון הפרוגרסיב:
[left]Magic Pie - Circus of Life (2007) or Magic Pie - Motions of Desire (2005)[/left]
http://www.myspace.com/magicpiehome
להקה נרווגית שמנגנת רוק מתקדם מושפע משנות ה-70.. משהו נחמד וקליל.
ואיך לא הזכרתם את החדש של דוויד גילמור (2006 - ON AN ISLAND )
דיסק מלא רגש בהשתתפות אורחים כמו ROBERT WYATT , CROSBY , NASH... מומלץ מאוד.
on an island בהחלט דיסק מעולה נחרש אצלי ברמות
אני מדבר אבל על משהו עם דיסטורשנים עם כבוד
10,000 של TOOL בהחלט דיסק סבבה אבל לא יותר מזה לא מתקרב לקודם ודי נמאס אחרי כמה שמיעות.
הMAGIC PIE האלו בהחלט חמודים אבל באמת קצת 70...
אני חש בצורך עז לקירות דיסטורשנים כמו שצריך
אני מדבר אבל על משהו עם דיסטורשנים עם כבוד
10,000 של TOOL בהחלט דיסק סבבה אבל לא יותר מזה לא מתקרב לקודם ודי נמאס אחרי כמה שמיעות.
אני חש בצורך עז לקירות דיסטורשנים כמו שצריך
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
המוח,
אני איתך. את WORLDS COLLIDE שמעת? זה לא קרוב ל-TOOL (חוץ מכאשר הם עושים קוברים מצויינים ל-TOOL) אבל בהחלט עושה לי את זה...
אני איתך. את WORLDS COLLIDE שמעת? זה לא קרוב ל-TOOL (חוץ מכאשר הם עושים קוברים מצויינים ל-TOOL) אבל בהחלט עושה לי את זה...
- StonedJunglist
- חבר ותיק

מג'יק פיי גדולים.. דיסטורשיין זה חסר רגש ולא הכי אומנותי.. דיסטורשין תנסה קצת מטאל ישראלי אסלי - Orphaned Land - מבול - דיסק מ2004 .. אחלה של גיטרות וכמה קטעים מרגשים.. סטיבן ווילסון מפורקיופיין יפיק להם את הדיסק החדש וגם כדי לך לנסות את הדיסק האחרון של פורקיופיין שהוא נחמד - לא יותר ..המוח כתב:on an island בהחלט דיסק מעולה נחרש אצלי ברמות![]()
אני מדבר אבל על משהו עם דיסטורשנים עם כבוד![]()
אני חש בצורך עז לקירות דיסטורשנים כמו שצריך...
דיסק שאני חורש לאחרונה - Nektar - Journey to the centre of the eye - רוק פסיכדלי פרוגרסיבי משנות ה70.. גאונות
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
המוח,
פעם עשירית שאני חוזר פה על ההמלצה הזאת, אז לא לכעוס אם כבר ראיתם - את THERAPY מכיר?
פעם עשירית שאני חוזר פה על ההמלצה הזאת, אז לא לכעוס אם כבר ראיתם - את THERAPY מכיר?
Silence speaks louder than words
Stoned, קבל ח"ח. Magic Pie, לא הכרתי עד עכשיו, בהחלט פרוגרסיב מצוין, נתחיל לבדוק קצת מה הם יודעים 
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

בעיני הם פנינה אמיתית, להקה מצוינת בלי שום תחכום או התחכמות, שהרבה הרבה לא מכירים ומפספסים לדעתי. רציתי לכתוב סקירה על דיסק אחד או שניים שלהם, אבל עושה רושם שאף אחד פה לא מתלהב מהם חוץ ממניהמוח כתב:מכיר בקטנה אהבתי אבל לא התלהבתי יותר מידי...
- StonedJunglist
- חבר ותיק

תן עוד מידע הטפילד,
המוח - נסה עוד להקה מעניינת מאוד.. מטאל סימפוני משהו מקצועי-
Therion - Gothic Kabbalah , דיסק מ2007 של הלהקה השוודית, סולן מיוחד ותותח.. דיסק לתת בראש וגם לא מעט אומנותי.. יצא לי לתפוס אותם מופיעים בארץ שנה שעברה .. היה אחלה הופעה למרות הסאונד בשקל שיצא מגני התערוכה ביתן 1.
http://www.myspace.com/therion
שווה לנסות..
המוח - נסה עוד להקה מעניינת מאוד.. מטאל סימפוני משהו מקצועי-
Therion - Gothic Kabbalah , דיסק מ2007 של הלהקה השוודית, סולן מיוחד ותותח.. דיסק לתת בראש וגם לא מעט אומנותי.. יצא לי לתפוס אותם מופיעים בארץ שנה שעברה .. היה אחלה הופעה למרות הסאונד בשקל שיצא מגני התערוכה ביתן 1.
http://www.myspace.com/therion
שווה לנסות..
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

עוד מידע? אחלה להקה, דיסטורשנים עצבניים אבל לא יותר מדי כסחיסטיים, סאונד הרבה יותר raw, בלי שום התחכמויות - לא בלחנים ולא במילים. הכל in your face.
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 679
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
אם כבר במטאל פרוג עסקינן ....
Opeth הוציאו לפני חודש חודשיים אלבום חדש ולא רע: Watershed .
גם האלבום הקודם שלהם :Ghost Reveries משנת 2007 שהוא הראשון שלהם ב Roadrunner שווה האזנה.
ובכלל Opeth להקה מומלצת מאוד.
Opeth הוציאו לפני חודש חודשיים אלבום חדש ולא רע: Watershed .
גם האלבום הקודם שלהם :Ghost Reveries משנת 2007 שהוא הראשון שלהם ב Roadrunner שווה האזנה.
ובכלל Opeth להקה מומלצת מאוד.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"
המוח.....
אני יכול להגיד לך.......שאני בגדול דיי מסכים עם המילים והמחשבות שכתבת.
אין דברים גדולים היום גם לטעמי.
יש דברים טובים יותר או פחות , מעניינים , אני לא יכול להגיד שלא עושים ,אבל...............גם אני מזמן לא אמרתי לעצמי על דיסק חדש שיצא " והאווווווווווו , מה זה הדבר הזה....... ".
משהו שהשאיר אותי פעור פה. וגם אם דברים נישמעים טוב , אני מיד עושה לעצמי את ההפרדה בין מה שאני שומע כמלודיה ולחן.......... ולסאונד. ודברים נישמעים היום מצויין מבחינת סאונד אין מה להגיד ...........אבל מעבר לזה , לא מצליח לשמוע משהו חדש שאני אגיד לעצמי , שדבר כזה אחר או מעניין מזמן לא שמעתי.
והנה כמה דוגמאות......
הבן שם השבוע את הדי וי די של נייטוויש. אחללה סאונד שבעולם.....סולנית אופראית על רקע גיטרות. ולא אמרתי והאאוו למרות הסאונד הגדול. אני מיד ניזכר בלהקת רנסאנס אי שם לפני 30 שנה פלוס..........עם סולנית אופראית ומוזיקה דומה. נכון. רנסאנס לא הייתה ממש כבדה.......אבל הסיגנון והשילוב.......דומה.
רק היום בצהרים שמעתי את ג'יימס בראון.....עם הלהיט...סקס משין , ואני אומר לעצמי מיד והאוווווווו על איזו מוזיקה הוא עשה לפני למעלה מ30 שנה ,איזו נשמה אמיתית .לא מצליח לשמוע דברים כאלה כיום. אין היום סליי ומישפחת סטון. אין היום אדמה רוח ואש... ואין גם אייזק הייס.
דבר נוסף לדעתי שקילקל את המוזיקה בגדול....זה שהיום כולם עסוקים בלעשות קליפים. לפני עידן ה אמ טי וי.........פשוט עשו רק מוזיקה.
ודבר נוסף שאני יכול להגיד.....שהרבה עורכים מוזיקאליים בשיחות שלי איתם אמרו את הדבר הבא........שגם הם מקבלים כיום כמות הרבה יותר גדולה של מוזיקה ודיסקים לעומת פעם........והתופעה מעניינת גם פה.
פעם.....היו פחות כמויות של אלבומים ומוזיקה חדשה...... וכימעט על כל דבר היית אומר ...ענק.. והאוווו , ואילו היום.למרות הכמות הגדולה יותר של חומרים חדשים.......גם הם כימעט ולא ניתקלים בדברים חדשים שישאירו אותם פעורי פה. עוד חיכוי........עוד ביצוע אחר. עוד דבר שנידמה לך שכבר שמעת בעבר.
זהו המוח...זה לא רק אצלך.......זה גם אצלי ככה , אותה הרגשה וכנראה אצל עוד כמה.
רפי_א
אין דברים גדולים היום גם לטעמי.
יש דברים טובים יותר או פחות , מעניינים , אני לא יכול להגיד שלא עושים ,אבל...............גם אני מזמן לא אמרתי לעצמי על דיסק חדש שיצא " והאווווווווווו , מה זה הדבר הזה....... ".
משהו שהשאיר אותי פעור פה. וגם אם דברים נישמעים טוב , אני מיד עושה לעצמי את ההפרדה בין מה שאני שומע כמלודיה ולחן.......... ולסאונד. ודברים נישמעים היום מצויין מבחינת סאונד אין מה להגיד ...........אבל מעבר לזה , לא מצליח לשמוע משהו חדש שאני אגיד לעצמי , שדבר כזה אחר או מעניין מזמן לא שמעתי.
והנה כמה דוגמאות......
הבן שם השבוע את הדי וי די של נייטוויש. אחללה סאונד שבעולם.....סולנית אופראית על רקע גיטרות. ולא אמרתי והאאוו למרות הסאונד הגדול. אני מיד ניזכר בלהקת רנסאנס אי שם לפני 30 שנה פלוס..........עם סולנית אופראית ומוזיקה דומה. נכון. רנסאנס לא הייתה ממש כבדה.......אבל הסיגנון והשילוב.......דומה.
רק היום בצהרים שמעתי את ג'יימס בראון.....עם הלהיט...סקס משין , ואני אומר לעצמי מיד והאוווווווו על איזו מוזיקה הוא עשה לפני למעלה מ30 שנה ,איזו נשמה אמיתית .לא מצליח לשמוע דברים כאלה כיום. אין היום סליי ומישפחת סטון. אין היום אדמה רוח ואש... ואין גם אייזק הייס.
דבר נוסף לדעתי שקילקל את המוזיקה בגדול....זה שהיום כולם עסוקים בלעשות קליפים. לפני עידן ה אמ טי וי.........פשוט עשו רק מוזיקה.
ודבר נוסף שאני יכול להגיד.....שהרבה עורכים מוזיקאליים בשיחות שלי איתם אמרו את הדבר הבא........שגם הם מקבלים כיום כמות הרבה יותר גדולה של מוזיקה ודיסקים לעומת פעם........והתופעה מעניינת גם פה.
פעם.....היו פחות כמויות של אלבומים ומוזיקה חדשה...... וכימעט על כל דבר היית אומר ...ענק.. והאוווו , ואילו היום.למרות הכמות הגדולה יותר של חומרים חדשים.......גם הם כימעט ולא ניתקלים בדברים חדשים שישאירו אותם פעורי פה. עוד חיכוי........עוד ביצוע אחר. עוד דבר שנידמה לך שכבר שמעת בעבר.
זהו המוח...זה לא רק אצלך.......זה גם אצלי ככה , אותה הרגשה וכנראה אצל עוד כמה.
רפי_א
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

רפי, אחת הסיבות לגודש המוסיקלי (מגיעים לעורכים הרבה יותר אלבומים) זו נגישות טכנולוגית שלא היתה פעם. פעם להרים אולפן שמקליט כמו שצריך, היה סיפור יקר מאוד, כמעט בלתי אפשרי. לכן התלות בחברות התקליטים היתה גדולה. היום אפשר להקים אולפן ביתי סביר, שיוכל להקליט באיכות לא רעה בכלל (ביחס לאיכות ההקלטה בשנות ה 60-70- תחילת 80) במשהו כמו 15K$. האפשרות להקליט ולמקסס דיגיטלית באמצעות ציוד ביתי זו מהפכה אמיתית. ערוצי יחסי הציבור\ההפצה\פירסום וכו.. גם כן הרבה יותר נגישים ( youtube, myspace טורנטים וכו.). התוצאה היא גודש חסר תקדים של מוסיקאים צעירים שפעם לא היה להם סיכוי. לירידה בכוחן של חברות התקליטים יש יתרונות אבל גם חסרונות: האמת היא שחברות תקליטים יודעות לסנן ע"פ פוטנציאל מסחרי, אבל גם ע"פ איכות אומנותית. כל זה כבר פחות דומיננטי בשיקלול הסיכוי של אמן להוציא משהו החוצה. והתוצאה של זה היא די הרבה חומר בינוני מינוס שמציף את כולנו וייתכן שזה בבסיס טענותיו של מוח.
multimediaman........
ניכנסת כבר יותר לפירוט למה זה קורה , וזה בסדר......אני נגעתי רק בעובדות.
ואגב הגודש הזה.....מקשה את החיים למי שבאמת מוכשר לצאת החוצה , מרוב חומרים חדשים והצע ענק. זה נכון שהזמינות של אולפן בייתי בעלות נמוכה יחסית , תורמת והרבה.......אבל מצד שני גם מורידה את הרמה לדעתי. פתאום כל אחד שקצת מבין .....חושב שהוא יודע איך לעשות את זה הכי טוב , וכך הרבה חומרים בינוניים בלשון המעטה מסתובבים בשוק לצערנו.
האולפנים הטובים באמת....המפיקים הטובים באמת , תמיד ישארו, ויקרים , ולמה לשלם יקר אם אפשר לעשות את זה בזול כביכול. התוצאה בהתאם לצערנו.
האינטרנט....יוטיוב.........מייספייס , רק הוסיפו עוד חשיפה שלא הייתה פעם , ופתאום יש עוד כלים להגיע לאנשים ולהראות את הכישרון שלך ,ולנסות להיתגלות.
רפי_א
ואגב הגודש הזה.....מקשה את החיים למי שבאמת מוכשר לצאת החוצה , מרוב חומרים חדשים והצע ענק. זה נכון שהזמינות של אולפן בייתי בעלות נמוכה יחסית , תורמת והרבה.......אבל מצד שני גם מורידה את הרמה לדעתי. פתאום כל אחד שקצת מבין .....חושב שהוא יודע איך לעשות את זה הכי טוב , וכך הרבה חומרים בינוניים בלשון המעטה מסתובבים בשוק לצערנו.
האולפנים הטובים באמת....המפיקים הטובים באמת , תמיד ישארו, ויקרים , ולמה לשלם יקר אם אפשר לעשות את זה בזול כביכול. התוצאה בהתאם לצערנו.
האינטרנט....יוטיוב.........מייספייס , רק הוסיפו עוד חשיפה שלא הייתה פעם , ופתאום יש עוד כלים להגיע לאנשים ולהראות את הכישרון שלך ,ולנסות להיתגלות.
רפי_א
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

אני מקווה שצחקת