דחוף - מבקש ייעוץ לגבי מבנה גבס בו תותקן טלויזיה 50"

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

בסוף חודש זה אנו נכנסים לבית חדש.
במסגרת זו אנו מבצעים עבודות גבס שונות בסלון.
אחד המרכיבים הוא המבנה בו תותקן טלויזיה 50" (אותה טרם רכשנו).
ראו תמונות המצ"ב.

תמונה
תמונה

תמונה
תמונה

גודל התא האמצעי, בו תותקן הטלויזיה, הוא 155 ס"מ אורך, 120 ס"מ גובה, 35 ס"מ עומק.
הנחות הבסיס למידות אלה היו:
א. אורך ממוצע של טלויזיה 50" הוא כ- 125 ס"מ, ורצינו להשאיר 15 ס"מ מכל צד, לגישה נוחה ולאוורור.
ב. גובה ממוצע של טלויזיה כזו הוא 85 ס"מ, והשארנו 15 ס"מ מלמעלה ועוד כ- 20 ס"מ מלמטה.
ג. העומק של 35 ס"מ נובע מכך שבמדף התחתון נתקין את רמקול הסנטר הקיים שלנו (שעומקו 20 ס"מ, גובהו 18 ס"מ), כאשר מאחוריו יהיה "קיר" גבס נמוך, בין חלקו האחורי של הרמקול, ועד לקיר. ובחלל זה יועברו כל החוטים של הטלויזיה. את "הקיר" הזה לא רואים בתמונה (הוא טרם בוצע).

אני יודע שאחת הדרכים לטפל בחוטים היא לחצוב בקיר, אבל העדפנו את הפתרון שתואר לעיל.

הטלוזיה תותקן ישירות ע"ג הקיר (ז"א על הקיר יותקן המתלה, ועליו הטלויזיה).

שאלתי היא - האם העומק של מבנה הגבס, שהוא כאמור 35 ס"מ, לא גדול מדי, בהתחשב שהמרחק של הטלויזיה מהקיר, כולל המתלה, יהיה משהו כמו 15 ס"מ?
כי במצב הנוכחי, הטלויזיה תהיה שקועה פנימה כ- 20 ס"מ יחסית לקו החיצוני של מתקן הגבס.

ברור לי שהמשמעות היא צמצום זווית הראייה - לא נוכל לצפות בטלויזיה בזוויות מסויימות.

אבל מבחינה אסטתית - האם ההפרש הזה של כ- 20 ס"מ הוא מוגזם?
האם יש השלכות נוספות?

אודה על תשובות בהקדם, כי מחר ממשיך איש הגבס בעבודות שלו בבית.

תודה. :מבולבל:

shragi
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 508
נתן תודות: 0

שליחה #2 

wisniak,

יש זרוע מיוחדת בדיוק למטרה הזאת ("זרועת נישה") שמסוגלת להתרחק מהקיר האחורי עד 25 ס"מ ו"להשלים" את הרווח החסר כדי ליישר קו עם שאר המוצרים.שימוש בזרוע נשלפת מסייע גם בצמצום המרווחים מסביב למסך למינימום.

אפשרות נוספת : לבנות קיר עיבוי רק בחלק של המסך ולהתקרב כדי 13-14 ס"מ מקו הגבס הקדמי (וזה כמובן פותר את בעיית הסתרת החיווט שיהיה ברווח שבין המחיצה לקיר האחורי.

טיפים נוספים : מומלץ להתקין ולפלס את המסך (במיוחד אם מדובר בזרוע נשלפת ולא במתקן צמוד קיר) , לקרוא לאיש הגבס לקחת מידות , לפרק את המסך ולבצע את עבודות הגבס. רצוי לשמור על פרופורציות סימטריות של המרווחים מעל,מתחת,מימין ומשמאל למסך , ולא לתלות מסך "50 (שהרמקולים בתחתיתו בד"כ) שתחתיתו בגובה מטר מהריצפה (85 + 15 מרווח).
www.legacy.co.il

0544608989 - שרגי

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שרגי, תודה

שליחה #3 

ועוד כמה שאלות המשך:

א. קיימת אפשרות לקצר את החלק האמצעי של הנישה, כך שיווצר (במבט צד) מעין פרופיל U: בחלק העליון של הנישה המרחק מהקיר יהיה 35 ס"מ (זה מחוייב, שכן זה בקו אחד עם הקרניז), וכך גם בחלק התחתון של הנישה (וגם זה מחוייב, לאור המידות של רמקול הסנטר). באמצע ניתן לצמצם המידות נניח ל- 20 ס"מ? וזה יוצר כאילו את פרופיל ה- U. אני רק לא יודע איך זה יהיה מבחינה אסטטית.
ב. חלופה א' נשמעת לי סבירה בהחלט. רק שהמרווחים מהצדדים/למעלה/למטה הם במידות שציינתי - BY DESIGN (יכולתי לעשותם קטנים יותר, אבל חשבתי שנדרש מרווח הגון לטובת קלות ההתקנה ופיזור החום).
ג. חלופה ב' גם בסדר (למעשה - היתה קו המחשבה המקורי שלנו) - רק שלא ברור לי כיצד יש לתלות את הטלויזיה - האם יש מתקן תליה שיושב על מחיצת הגבס? או שזה דומה לחלופה ג'? (דהיינו - מתקן התליה מותקן ע"ג הקיר)?

ואנא הסבר את כוונתך במשפט " ולא לתלות מסך "50 (שהרמקולים בתחתיתו בד"כ) שתחתיתו בגובה מטר מהריצפה (85 + 15 מרווח). "
המידות שצייתי הן אילוץ הנובע מהרצון לשים שידה מתחת לכל הנישה, שגובהה יהיה כ- 60-65 ס"מ, מעליה יהיה חלקה התחתון של הנישה (בעובי 10 ס"מ), מעל זה המרווח שמתחת לטלויזיה (20 ס"מ), בו יכנס רמקול הסנטר, מעל זה הטלויזיה (בגובה ממוצע של כ- 82 ס"מ), ומע ללכ לזה החלק העליון של הנישה, כפי שמופיע בתמונה.
אני יודע שהמשמעות של כל זה הוא שמרכז המסך יהיה די גבוה, אבל כאמור אין ברירה.

ולא ציינתי כאן שמרחק הצפייה יהיה כ- 6 מ' (אני יודע שבמרחקים כאלה עדיף טלויזיה גדולה יותר, אבל נגמר התקציב).

תודה! :)

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #4 

נראה לי קצת מוזר לעשות כאלה שמיניות באוויר בגלל רמקול סנטר. לדעתי זה יהיה מכוער שהטלוויזיה שקועה בתוך נישה בעובי 35 ס"מ. מזכיר מה את הטרנד של פעם של טלוויזיה בתוך ארון (n) .
לגבי הנושא של גובה מטר - נראה לי ששרגי התכוון שלא תגיע למצב שאתה תולה את הפלזמה בגובה מטר כי זה גבוה מידי (פשוט לא ציינת מה גובהו של המדף התחתון). עם זאת, כל המידות המומלצות שאנו מכירים הן למרחקי צפייה קטנים יותר. ייתכן דווקא שממרחק של 6 מטר דווקא כן כדאי שהפלזמה תהיה לפחות בגובה של מטר מהרצפה...

אני מציע לך לשקול אחת מהחלופות הבאות:
1. לוותר על הסנטר לגמרי (להגדיר במגבר שלך שאין סנטר ואז הרמקולים הקדמיים ישמיעו את התוכן הזה). במרחק הצפייה שציינת (6 מ') לא תרגיש שום הבדל!
2. אם בכל זאת אתה חייב סנטר - תשקול אולי לקנות סנטר אחר יותר קטן (שוב, אני חושב שהסנטר מיותר במרחק כזה).
3. זה אולי קצת מאוחר להציע אבל אפשר לבנות נישה אסימטרית בעומקה, כלומר - המדף התחתון לנישת הפלזמה יהיה 35 ס"מ בהתאם לאילוצי הסנטר שלך, אבל כל שאר המחיצות יהיו בעומק סביר וקטן יותר. כך שלושת הפיאות האחרות של נישת הפלזמה (ימין/שמאל/מעלה) תהיינה פחות עמוקות.

מקווה שנתתי לך כמה כיוונים נוספים לחשוב.

והכי חשוב - תתחדש !
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

אינשטיין

שליחה #5 

הגובה בו מתחילה הנישה (מלמטה) הוא כאמור 65 ס"מ, לאור השידה שאנו רוצים לשים שם.
עוביה של הקורה התחתונה הוא 10 ס"מ.

האופציה השלישית שהצעת היא מה שחשבתי אתמול בערב.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

wisniak,

אז בעצם הטלוויזיה תיתלה בגובה של 95 ס"מ (65+10+20). תבדוק טוב, ייתכן שזה נמוך מידי עבור מרחק צפייה של 6 מטר.

תחשוב ברצינות על שינוי (אפילו על ביטול הסנטר), לדעתי המסגרת בעומק 35 ס"מ לא תעשה לך טוב עם הפלזמה.

תתחדש!

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

shragi כתב:wisniak,

יש זרוע מיוחדת בדיוק למטרה הזאת ("זרועת נישה") שמסוגלת להתרחק מהקיר האחורי עד 25 ס"מ ו"להשלים" את הרווח החסר כדי ליישר קו עם שאר המוצרים.שימוש בזרוע נשלפת מסייע גם בצמצום המרווחים מסביב למסך למינימום.

אפשרות נוספת : לבנות קיר עיבוי רק בחלק של המסך ולהתקרב כדי 13-14 ס"מ מקו הגבס הקדמי (וזה כמובן פותר את בעיית הסתרת החיווט שיהיה ברווח שבין המחיצה לקיר האחורי.

טיפים נוספים : מומלץ להתקין ולפלס את המסך (במיוחד אם מדובר בזרוע נשלפת ולא במתקן צמוד קיר) , לקרוא לאיש הגבס לקחת מידות , לפרק את המסך ולבצע את עבודות הגבס. רצוי לשמור על פרופורציות סימטריות של המרווחים מעל,מתחת,מימין ומשמאל למסך , ולא לתלות מסך "50 (שהרמקולים בתחתיתו בד"כ) שתחתיתו בגובה מטר מהריצפה (85 + 15 מרווח).
...

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

האם קיר העיבוי לא יפריע לזרימת האוויר הדרושה לפיזור החום מהמסך.

shragi
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 508
נתן תודות: 0

שליחה #9 

ההיפך הוא הנכון !

הוצאת המסך החוצה מהנישה ע"י המחיצה בגב המסך תאפשר זרימת אויר טובה יותר !
www.legacy.co.il

0544608989 - שרגי

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תודה. הנה מה שהחלטנו לעשות בסוף:

שליחה #10 

1. הפרדת הקרניז מהנישה.
2. בחלק העליון של הנישה - קורה בעומק 20 ס"מ.
3. קיצור כל הנישה, מעומק 35 ס"מ לעומק 20 ס"מ.
4. רק המדף התחתון ישאר בעומק 35 ס"מ.

תמונות - לאחר הביצוע.

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

ועוד שאלה

שליחה #11 

אני רוצה לוודא שהעומק המתוכנן של הנישה (20 ס"מ) יספיק לטלויזיה ולמתקן שיחזיק אותה?

תודה.

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #12 

אם המתקן הוא קבוע ולא מתכוונן אז זה אפילו יותר מידי.היא תיהיה שקועה קצת בקיר.כמו שרשמת,זה בערך 15 ס"מ ביחד.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

בדקתי בשבילך :D , אצלי הפלזמה (פנסוניק 50PV70) מותקנת על הקיר וקו המסך שלה מרוחק 12.5 ס"מ מקו הקיר.
זאת אומרת שהיא תהיה שקועה כמעט 8 ס"מ בנישה בעומק 20 ס"מ...

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

כל הכבוד.......

שליחה #14 

זכור שטרם רכשתי את הטלויזיה, ולכן אין לי מידות מדוייקות.
ומכאן שיש כנראה 2 חלופות: האחת, להשאיר פחות מ- 20 ס"מ, השניה - להשאיר 20 ס"מ, אבל לרכוש מתאם עם זרוע (או יותר נכון - מתכוונן), כדי לכסות על יתרת המרחק.
משום מה חלופה 2 נראית לי בטוחה יותר?

תודה.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

נראה שכן אם אינך יודע את העובי הצפוי של הטלוויזיה. שווה לבדוק בשלב הזה כמה מרחיק המתקן עם הזרוע, כדי שתוכל לדעת מה תחום העוביים של המסך שתוכל להתקין ועדיין להשאר בקו הגבס.
כך תוכל לבדוק שלפחות הדגמים הפופולאריים (מידות תוכל למצוא באינטרנט) יתאימו לך...

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

הכנתי טבלה של הדגמים אותם אני בודק כחלופות

שליחה #16 

והעובי המקסימאלי הוא 125 מ"מ (ואני מקווה שהיצרנים מספקים מידות נטו, ללא המתקן).

מבדיקת הנתונים של זרועות ברקן לטלויזיות 50", עולה כי זרוע דגם 43 תתאים.

פשוט אין לי ברירה, כי אני מבצע את הנישה לפני שיש טלויזיה (ורכישתה עלולה להתעכב).

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #17 

לפי התמונות שלך נראה לי שמיקמת את החיבורים (חשמל, כבלים, טלפון) נמוך מדי.

אם אמרת שהמסך יתחיל 20 ס"מ מעל מדף הנישה אז לפי איך שזה נראה בתמונה, השקעים והכבלים יהיו גלויים.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

הוא עומד למקם שם רמקול סנטר וקיר עיבוי שטרם נבנה.

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

נכון.

שליחה #19 

איינשטיין כתב:הוא עומד למקם שם רמקול סנטר וקיר עיבוי שטרם נבנה.
...
עוד כמה ימים אפרסם את התמונות. (זה לא גמור).

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

אחרי השלמת הצבע זה יצא פיצוץ, כבר ראיתי (וגם תכננתי) מבני גבס דומים (Y)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”