מדוע יש צורך בכיול מקרן?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
לא.
תנאי החדר כמעט ולא משפיעים על כיול...
כל מקרן (מודל + מקור + מכשיר פיזי) יתכייל אחרת. אפשר להגיע לתוצאות סבירות אם מעתיקים ערכים ממישהו שיודע. מרבית המספרים שמופצים באתר שלנו ובאתרים אחרים אינם נכונים!
הפיתרון הנכון היה צריך שהמקרנים היו צריכים להגיע כבר מכויילים OUT OF THE BOX, לגבי הכל אולי פרט ל-BRIGHTNESS/CONTRAST לכל היותר.
במקרנים ובמסכי פרמיום יש מגמה כזו.
כל מקרן (מודל + מקור + מכשיר פיזי) יתכייל אחרת. אפשר להגיע לתוצאות סבירות אם מעתיקים ערכים ממישהו שיודע. מרבית המספרים שמופצים באתר שלנו ובאתרים אחרים אינם נכונים!
הפיתרון הנכון היה צריך שהמקרנים היו צריכים להגיע כבר מכויילים OUT OF THE BOX, לגבי הכל אולי פרט ל-BRIGHTNESS/CONTRAST לכל היותר.
במקרנים ובמסכי פרמיום יש מגמה כזו.
- זיזי_טריפו
- עוסק בתחום

- תגובות: 153
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אז למה הם מופצים ? ..oferlaor כתב:לא.
אפשר להגיע לתוצאות סבירות אם מעתיקים ערכים ממישהו שיודע. מרבית המספרים שמופצים באתר שלנו ובאתרים אחרים אינם נכונים!...
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
הוא מתכון למה שגולשים מפרסמים.Lior_M כתב:אז למה הם מופצים ? ..oferlaor כתב:לא.
אפשר להגיע לתוצאות סבירות אם מעתיקים ערכים ממישהו שיודע. מרבית המספרים שמופצים באתר שלנו ובאתרים אחרים אינם נכונים!......
ראית פעם את עפר מציין מה ערכי הכיול שהוא הגיע אליהם באחת הביקורות ?
היו כבר כמה ניסיונות של ליצור שירשורים דביקים של ערכי כיול של כל המסכים ואנחנו תמיד הסברנו למה זה לא שווה הרבה.
היי עופר,oferlaor כתב:לא.
במקרנים ובמסכי פרמיום יש מגמה כזו....
כעת כשאתה מזכיר מקור, נניח שהמקורות שלי מאוד מגוונים - קבצי MKV שונים, קבצי WMA, TS בקידודים שונים ומשונים.
האם בכלל יש ערך לכיול במצב כזה של גיוון?
דרך אגב, יש לי בעבודה מסך LCD שאני מאוד אוהב את התמונה שלו. האם יש ערך לסיטואציה שבה אני אקח את המסך ואשווה את הRGB שלו אל מול תמונה המקרן, ואדאג לשקילות בינהם?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
התכוונתיי למדידה חובבנית שבה רואים במסך אחד RGB ומתאמצים להביא לכדי גוון אחיד בצבעים. לא יודע אם זה מספק אפילו 10% מדרישות הכיול, ולא יודע אם זה בכלל אפשרי (יתכן שלא מעשי לנסות למצוא גוון באמצעות משחק בצירופי RGB)MartinHSabag כתב:הכוונה למקור הוא למכשיר ופחות לקובץ שבו זה לא אמור להשתנות
לגבי השוואה למסך אחר = איך תמדוד?...
לכן שאלתי
- oferlaor
- מנהל

כמו שמרטין אמר - גולשים רבים מפרסמים את הכיול שלהם.
מילא כיול שמגיע ממכייל מקצועי (יש כמה ב-AVS), אבל כמו כשמחליטים במבחן להעתיק מהשכן את התשובות רצוי לברר קודם אם הוא תלמיד טוב ובכלל אם אתם נבחנים עם אותו מבחן...
מילא כיול שמגיע ממכייל מקצועי (יש כמה ב-AVS), אבל כמו כשמחליטים במבחן להעתיק מהשכן את התשובות רצוי לברר קודם אם הוא תלמיד טוב ובכלל אם אתם נבחנים עם אותו מבחן...
האם זה היה פותר את בעיית הנורה המזדקנת? האם היא ממשיכה להקרין אותו ספקטרום?oferlaor כתב:לא.
במקרנים ובמסכי פרמיום יש מגמה כזו....
משה
- oferlaor
- מנהל

moco,
האמת שלא ממש בדקתי את הטענה הזו מעולם, אך הטענה היא שכן (אם כי יתכן שלא באופן מהותי) וגם שפאנלים שונים (בעיקר LCD) משנים את הגוונים שלהם לאורך זמן בגלל חום, הזדקנות וכו'.
האמת שלא ממש בדקתי את הטענה הזו מעולם, אך הטענה היא שכן (אם כי יתכן שלא באופן מהותי) וגם שפאנלים שונים (בעיקר LCD) משנים את הגוונים שלהם לאורך זמן בגלל חום, הזדקנות וכו'.
- oferlaor
- מנהל

moco,
אין תשובה חד משמעית לזה. יש מקרנים שאני מניח שהסטיה שלהם תהיה מאוד קטנה. זה בעיקר תלוי בסוג הנורה, ובסוג הפאנל.
ISF ממליצים על כיול או לפחות בדיקת כיול כל חצי שנה.
בעיני זה מוגזם, אני לא חושב שצריך לגעת בכיול מחדש אלא אם מרגישים שמשהו השתנה.
אין תשובה חד משמעית לזה. יש מקרנים שאני מניח שהסטיה שלהם תהיה מאוד קטנה. זה בעיקר תלוי בסוג הנורה, ובסוג הפאנל.
ISF ממליצים על כיול או לפחות בדיקת כיול כל חצי שנה.
בעיני זה מוגזם, אני לא חושב שצריך לגעת בכיול מחדש אלא אם מרגישים שמשהו השתנה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הבעיה היא שגם אנחנו מזדקנים באותו הקצב. בחתך הגילאים שלי תמונה שנראתה טוב כשהמסך/מקרן הותקן נראית היום כבר שונה ואני בכלל לא בטוח שזה בגלל בלאי של המסך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.