חיפוי עץ לקירות מרתף קולנוע ביתי
חיפוי אקוסטי לקולנוע ביתי
לא ברור מהמודעה הלאקונית למה בדיוק אתה מתכוון. האם תרצה להרחיב את הסוגיה בפרהסיה? לחילופין תוכל לפנות אלי בהודעה פרטית אבל סביר כי בעיה של אחד תמיד עוזרת לפתור בעיה של אחר גם היא.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78832
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5386 פעמים
Sync,
עוסקים בתחום אינם רשאים להציע את מרכולתם בפרהסיה באתר. אם יש לך הצעות מגונות, נא לעשות אותם באופן פרטי...
עוסקים בתחום אינם רשאים להציע את מרכולתם בפרהסיה באתר. אם יש לך הצעות מגונות, נא לעשות אותם באופן פרטי...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אם המטרה היא אקוסטית אני לא מציע להשתמש באותו החומר לציפוי כל החדר ובכל מקרה לפנות לחברה שעוסקת בתחום.
בדרך כלל ( מניסיון ) שילוב של חומרים נותן תוצאות טובות יותר אבל כל דבר לגופו של עניין.
לדוגמא,
לא לצפות את כל הקיר בעץ אלא להניח קורות עץ במרחקים שווים אחד מהשני כשבינהם בד.
דוגמא נוספת,
עץ על הרצפה, ושטיחים על הקירות.
אפשר כמובן לערבב עוד חומרים אבל לדעתי אתה צריך מישהו שבאמת מתעסק עם זה כי לקנות ולהרכיב 100 מ"ר עץ ואח"כ לפרק 80 מ"ר מתוכם בגלל תוצאות לא טובות זה חבל.
ליאור
בדרך כלל ( מניסיון ) שילוב של חומרים נותן תוצאות טובות יותר אבל כל דבר לגופו של עניין.
לדוגמא,
לא לצפות את כל הקיר בעץ אלא להניח קורות עץ במרחקים שווים אחד מהשני כשבינהם בד.
דוגמא נוספת,
עץ על הרצפה, ושטיחים על הקירות.
אפשר כמובן לערבב עוד חומרים אבל לדעתי אתה צריך מישהו שבאמת מתעסק עם זה כי לקנות ולהרכיב 100 מ"ר עץ ואח"כ לפרק 80 מ"ר מתוכם בגלל תוצאות לא טובות זה חבל.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
rosh1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 131
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
מדובר במרתף המיועד בעיקר למטרות קולנוע ביתי - סרטים ומוזיקה, אבל גם למנוחה, קריאה ומשחקים - בליארד. החיפוי מיועד קודם כל לאסתטיקה וגם לאקוסטיקה. מדובר ברצפת פרקט ובקירות בטון. עדיין לא קניתי ציוד (מקרן, שמע ופלאזמה) כך שהכל פתוח. אני מבקש כרגע מידע לגבי זמינות חומרים ועלויות בשוק ... צרפתי כאן תמונה שתמחיש את הרעיון מתוך מגזין כלשהו .. תודה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מה שרואים בתמונה זה עבודת נגרות בהרבה מאוד כסף ( לא כולל החומר )..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
הלא זה בדיוק מה שהצעתי, לא כן? בנושא כללי ללא מראה מקום יכול השואל התמים לשאול בפרהסיה ולקבל עצה שתועיל גם לאחרים. אם יש לו צורך ספציפי הכרוך בתחום עיסוקנו עדיף לו לפנות אלי בפרטי ולקבל עצה מאד לא מגונה. מרכולת לא ניראתה - אפילו לא בעין מזוינת... שלא כל שכן בעין לא מזוינת.oferlaor כתב:Sync,
עוסקים בתחום אינם רשאים להציע את מרכולתם בפרהסיה באתר. אם יש לך הצעות מגונות, נא לעשות אותם באופן פרטי......
עצה אחת טובה יכולה להיות למשל שלא לצפות את הקירות בעץ, אלא אם כן הוא אוהב את מראה שנות ה70 האמריקאי הנ"ל. אקוסטית זה לא יעזור וגם לחשבון הבנק זה לא יעזור ולכן ההנחה שחיפוי העץ בתמונות שלמעלה הוא עיצובי בלבד.
הטיפול האקוסטי המומלץ לחדרי קולנוע ביתי יכיל שילוב של ספיגה רחבת תדר, עם תשומת לב לתדרים נמוכים, ופיזור מחושב לשמירה על אנרגית הקול בחלל הנתון. עץ הוא חומר שאינו
בחדרים קטנים מאד יהיה רצוי למנוע הידהוד - ולכן ספיגה רחבה, נכונה ושווה תהיה פתרון אחד אפשרי. בחדרים גדולים יותר אפשר לשפר את תנועת הקול בחלל על ידי שימוש באלמנטים לפיזור תוך כדי ביצוע ספיגה מחושבת. חדר של 50 מטרים רבועים הוא בהחלט לא קטן במונחים של בית פרטי ומאפשר שימוש במגוון רחב של פתרונות הכוללים, ספיגה רחבה, ספיגה מכוילת, פיזור מדוייק ועוד.
מכאן ואילך הכל פתוח - עד שלא נקבל נתונים נוספים יהיה קשה לעזור.
-
rosh1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 131
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
אז ככה:
לגבי העץ, שנות ה 70 או לא, מדובר בעניין של טעם אישי.
מדובר במרתף - 50 מ"ר . גובה תקרה 228 ס"מ.
בהינתן הקונספט הנ"ל בתמונה, אשמח לקבל מידע לגבי ניסיון אישי של חברים בפורום בבנית חדר כזה וכן מקורות אספקה, הערכת עלויות וכו,
תודה
לגבי העץ, שנות ה 70 או לא, מדובר בעניין של טעם אישי.
מדובר במרתף - 50 מ"ר . גובה תקרה 228 ס"מ.
בהינתן הקונספט הנ"ל בתמונה, אשמח לקבל מידע לגבי ניסיון אישי של חברים בפורום בבנית חדר כזה וכן מקורות אספקה, הערכת עלויות וכו,
תודה