כמה שאלות בנוגע לכיול מסך + שאלה לגבי מפצל DVI. תודה

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #1 

שלום,

במהלך חיפושי אחרי מסך זמני לחדרי חזרתי אל המקור, ה-Dell Widescreen UltraSharp 2405FPW

כפי שהינכם כבר יודעים (אם קראתם את השרשור שלי בנושא) המסך בעל רזולוציה של 1200p, קונטראסט רטיו של 1:0000 עפ"י היצרן אף על פי שבמעבדה נבדק קונטראסט של 1:612, מהירות תגובה של 12-16ms שעליה הדעות חלוקות, למרות שכל הביקורות מציינות שלא נראתה מריחה כלשהיא בתמונה ומגוון רחב של כניסות.

הבעייה שלי היא כניסת ה-DVI של המסך.
הפרמטר היחיד שניתן לכייל בכניסה זו (באמצעות המסך) הוא הבהירות

בשלב זה אני הולך לחבר HTPC למסך דרך כניסת ה-DVI ובו ניתן לכייל את הגאמה, הקונטראסט ועוד שלל נרחב של פרמטרים.

השאלות הן כאלה:

1. האם כיול באמצעות הגדרות הכרטיס מסך יניב פירות טובים ?
2. האם שימוש במפצל DVI של חברת Kramer יפגע\יוריד\יגרע מאיכות התמונה ?
3. בעתיד אני מתכוון להוסיף כנראה DVD שיחובר דרך ה-DVI, האם ניתן לכייל את ה-DVD עצמו כמו שניתן לכייל את כרטיס המסך ?

שאלה זו נשאלת מכוון שב-DVD שלי אין אפשרות כיול, אז רציתי לדעת אם זה אוניברסלי או רק בגלל שה-DVD שלי זה מוצר מדבקה סיני (שמשרת אותי נאמנות כבר כמעט 3 שנים).

תודה מראש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78759
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5370 פעמים

שליחה #2 

1. בהחלט. סביר להניח שהם נותנים לך את כל טווח התמונה כאשר אתה ב-DVI ולכן GAMMA דרך המחשב צריך בהחלט לספק אותך (אם כי אתה חייב לעבוד ב-32 סיביות בכדי שזה יהיה עם מינימום הפסדים בהמרה שבכרטיס).

2. אין שום סיבה שזה יגרע מהאיכות.

3. רק במידה ויש לנגן אפשרות כזו. לפיוניר ואחרים יש אפשרויות כאלה, אבל בד"כ הן לא קיימות.

במרבית המקרים רצוי שהמסך יתן את הכיול ולא הנגן.

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #3 

תודה עפר,

את השאלה על המפצל שאלתי מכוון שלפי מה שאני יודע מומלץ להעביר את הסיגנל ישר מהנגן למסך בלי תחנות באמצע (דוגמאת רסיבר).

ל-Oppo ול-JVC החדש קיימת אפשרות כיול ? והאם אפשרויות הכיול שלהם כוללות מגוון פרמטרים סביר (חשוב שיהיה גאמה וקונטראסט).

שאלה נוספת - הבנתי שה-Oppo עושה שימוש בצ'יפ של פרודג'ה, האם הוא נותן רזולוצית פלט של 1080p ?
אם לא, נראה לך שהמסך יעשה את ההמרה כמו שצריך ?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

1. יש להמנע מביצוע כיווני תמונה כלשהם במקור (במקרה שלך ה-HTPC), עבור המסך שלך אין ברירה כנראה, מימוש כיווני פרמטרי תמונה עבור כניסה דיגיטלית דורש לא מעט כח עיבוד, דבר אשר חוסכים בו בתצוגות זולות יחסית, זו הסיבה שאין אפשרויות כיוון עבור כניסת ה-DVI

2. חיבור נגן DVD למסך דרך ה-DVI יהיה בעייתי משהו, המסך שלך מצפה ל-PC level RGB וה-DVD יוציא studio level RGB, שוב, תהיה חייב לשנות הגדרות תמונה במקור (DVD) וזה יכול לעשות בעיקר רע לתמונה (בעיקר התיקון אותו תצטרך לבצע במקרה שלך). יש נגנים (Denon 1920 ומעלה לדוגמא) שמאפשרים לך להוציא PC levels, אבל נגנים רבים לא.

ה-Oppo מוציא רק 1080I.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

OK

מכוון שאין אפשרות במקרה הזה להמנע מכיווני תמונה במקור אעשה זאת בכל מקרה.
למסך כמו כן יש בנוסף לכניסת ה-DVI כניסת VGA אנלוגית ואותה כן ניתן לכייל במסך.

האם ה-Oppo מוציא דרך יציאת ה-DVI שלו סיגנל DVI-D ו-DVI-I, או שרק אחד מהם (זה שלא יכל לעבור עיבוד לאנלוגי) ?
אני שואל מכוון שאם הוא מוציא גם DVI-I וגם DVI-D אני מניח שאוכל לחבר כבל DVI to VGA כדי לחבר בין ה-DVI של ה-Oppo ל-VGA של המסך.

לדעתך המסך מצפה ל-PC Level RGB גם בכניסת ה-VGA ?

ועוד משהו ששאלתי בקשר ל-Oppo ולא קיבלתי תשובה עליו - האם לדעתך המסך יבצע את עבודת ה-Deinterlacing כמו שצריך ?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”