iPhone 3G Costs $100 To Make
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73201
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78771
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
שים לב שזה עלות חומרה, לא חשבו כמה עלה לפתח את התוכנה ועלות הפיתוח עצמה.
בד"כ במכשירים כאלה העלות ייצור היא חלק פעוט מסך ההוצאות של המכשיר. אם עבדו על המכשיר עשרות או מאות תוכניתנים במשך כמה שנים, צריך להוסיף את העלות שלהם ולחלק במספר המכשירים שדרושים בכדי להגיע ל-BREAK EVEN. לדעתי זה יוסיף לך הרבה יותר ממאה דולר לחתיכה...
אגב, לפי כלכליסט, אישרו כבר במשרד התקשורת יבוא אישי של ה-iPhone 3G, או שיאשרו אותו מיד שאפשר יהיה לרכוש אותו. משמעות הדבר שניתן יהיה, בעלות מכס בלבד, לייבא את זה ארצה בלי בעיה.
בד"כ במכשירים כאלה העלות ייצור היא חלק פעוט מסך ההוצאות של המכשיר. אם עבדו על המכשיר עשרות או מאות תוכניתנים במשך כמה שנים, צריך להוסיף את העלות שלהם ולחלק במספר המכשירים שדרושים בכדי להגיע ל-BREAK EVEN. לדעתי זה יוסיף לך הרבה יותר ממאה דולר לחתיכה...
אגב, לפי כלכליסט, אישרו כבר במשרד התקשורת יבוא אישי של ה-iPhone 3G, או שיאשרו אותו מיד שאפשר יהיה לרכוש אותו. משמעות הדבר שניתן יהיה, בעלות מכס בלבד, לייבא את זה ארצה בלי בעיה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73201
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
נכון, מצד שני אני מניח שאת עלות המו"פ הם כבר החזירו בדור הראשון - זה לא שיש שינוי מהותי בדור השני. הם כרגע עובדים על אסטרטגיה של "בוא נדחף להם כמה שיותר מכשירים ברווח קטן יותר על הברזל ונעשה רווח על הורדות שירים/תוכנות/חבילות שיחה" - אסטרטגיה שיווקית שהוכיחה את עצמה. בנוסף עדיין יש פה רווח של מאה אחוז, גם אם היו צריכים להחזיר עלות מו"פ זה לא ממש שהם מפסידים (ע"ע קונסולות).
לגבי יבוא של IPHONE - תמצא לי בחו"ל IPHONE ב 200 דולר ללא חבילת שירות/התחייבות לספק סלולר...
לגבי יבוא של IPHONE - תמצא לי בחו"ל IPHONE ב 200 דולר ללא חבילת שירות/התחייבות לספק סלולר...
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
כאילו הייתי צריך אישור שלהם..oferlaor כתב:שים לב שזה עלות חומרה, לא חשבו כמה עלה לפתח את התוכנה ועלות הפיתוח עצמה.
אגב, לפי כלכליסט, אישרו כבר במשרד התקשורת יבוא אישי של ה-iPhone 3G, או שיאשרו אותו מיד שאפשר יהיה לרכוש אותו. משמעות הדבר שניתן יהיה, בעלות מכס בלבד, לייבא את זה ארצה בלי בעיה....
איך קונים אותו ב-200 דולר בלי חוזה?
לא מאמין ב100$. אם זה רק חומר גלם אז אין שם שום דבר שמעלה את הBOM ל$100. ואם מדובר על הוספת NRE (פיתוח וכו') אז זה צריך לעלות משמעותית יותר.
לפי דעתי אין סיכוי קלוש. בלי חוזה הוא יהיה $500-600איך קונים אותו ב-200 דולר בלי חוזה?...