בעיה עם כיול מסך
-
nondos
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 207
- שם מלא: nondos
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
שלום,
ברשותי מסך מסוג טושיבה c3000 אני מנסה לכייל את הטלויזיה בעזרת התוכנה הנ"ל http://www.chip.de/downloads/Burosch-Di ... 98798.html
אני מנסה לכייל דרך המחשב שמחובר לטלויזיה עם כבל HDMI ל DVI.
הבעיה היא שמשום מה בכיול Brightness אני לא מצליח לראות את ארבעת המלבנים הכי ימנים השחורים ואני רואה אותם כמלבן שחור אחד ניסית לשחק עם כל ההגדרות ואני לא מצליח לראות אותם ניסיתי גם לכבות ולהדליק את מנגנון ה Black Stretch.
המוזר הוא שמסך המחשב שלי מסוג LCD שמאוד ישן בערך בן שבע שנים ובעל פנאל TN (די מעפן בכלליות) כן מצליח להראות את כל המלבנים למישהו יש מושג למה?
תודה
ברשותי מסך מסוג טושיבה c3000 אני מנסה לכייל את הטלויזיה בעזרת התוכנה הנ"ל http://www.chip.de/downloads/Burosch-Di ... 98798.html
אני מנסה לכייל דרך המחשב שמחובר לטלויזיה עם כבל HDMI ל DVI.
הבעיה היא שמשום מה בכיול Brightness אני לא מצליח לראות את ארבעת המלבנים הכי ימנים השחורים ואני רואה אותם כמלבן שחור אחד ניסית לשחק עם כל ההגדרות ואני לא מצליח לראות אותם ניסיתי גם לכבות ולהדליק את מנגנון ה Black Stretch.
המוזר הוא שמסך המחשב שלי מסוג LCD שמאוד ישן בערך בן שבע שנים ובעל פנאל TN (די מעפן בכלליות) כן מצליח להראות את כל המלבנים למישהו יש מושג למה?
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
נשמע שהמסך מוגדר לקבל תחום מוגבל של ה - RGB (כלומר 16-235) ואילו המחשב מוציא את התחום המלא (0-255).
תראה אם ניתן לשנות בתפריטים של הטלויזיה כך שכניסת ה - HDMI תקבל PC LEVELS.
האם גם בחיבור המחשב למסך דרך כניסת ה - VGA אתה נתקל בתופעה זו?
תראה אם ניתן לשנות בתפריטים של הטלויזיה כך שכניסת ה - HDMI תקבל PC LEVELS.
האם גם בחיבור המחשב למסך דרך כניסת ה - VGA אתה נתקל בתופעה זו?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78787
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
אני אישית ממש לא חובב גדול של הדיסק הנ"ל. לא בדקתי את הדיוק שלו, אלא פשוט ממבט על האופציות בו שלדעתי לא מכסות בכלל את הדברים הדרושים לכיול בסיסי.
לגבי הפסים הכהים, יש המון מצבים שבהם עלול "להיחתך" השחורים:
1. גאמה גבוה מדי
2. CLIPPING מצד המסך (למשל בשל קונטרסט דינמי)
3. BRIGHTNESS נמוך מדי
4. נגן או מחשב שמוציא PC MODE (לעיתים מכונה "LOW") בעוד שהמסך מצפה ל-16-235 (מה שקוראים VIDEO MODE או HIGH).
יש עוד כמה אפשרויות, אבל אלה הגדולות והחשובות מבינהן.
אז מה לעשות:
1. אם יש אפשרות לשנות את זה במסך שלך, לנסות גאמה נמוך יותר (חלבי יותר)
2. בשביל זה יש TEST PATTERNS מאוד ספציפיים שיש להם כמות אור מבוקרת. בבורוש לא רק שאין כזה, אלא שכל הרעיון מאחורי ה-PATTERN אינו נכון למקרנים או למסכים בעלי ניגודיות דינמית (כמעט כל מסך כיום הוא בעל רמה כזו או אחרת של ניגודיות דינמית).
3. ניסית וגם הוספת BLACK STRETCH שאמור להרים את השחורים טיפה - כך שזה כנראה לא המקרה כאן.
4. תבדוק אם יש לך אופציה במקור או במסך לשנות את זה או לפחות לוודא ששניהם מתואמים.
לגבי הפסים הכהים, יש המון מצבים שבהם עלול "להיחתך" השחורים:
1. גאמה גבוה מדי
2. CLIPPING מצד המסך (למשל בשל קונטרסט דינמי)
3. BRIGHTNESS נמוך מדי
4. נגן או מחשב שמוציא PC MODE (לעיתים מכונה "LOW") בעוד שהמסך מצפה ל-16-235 (מה שקוראים VIDEO MODE או HIGH).
יש עוד כמה אפשרויות, אבל אלה הגדולות והחשובות מבינהן.
אז מה לעשות:
1. אם יש אפשרות לשנות את זה במסך שלך, לנסות גאמה נמוך יותר (חלבי יותר)
2. בשביל זה יש TEST PATTERNS מאוד ספציפיים שיש להם כמות אור מבוקרת. בבורוש לא רק שאין כזה, אלא שכל הרעיון מאחורי ה-PATTERN אינו נכון למקרנים או למסכים בעלי ניגודיות דינמית (כמעט כל מסך כיום הוא בעל רמה כזו או אחרת של ניגודיות דינמית).
3. ניסית וגם הוספת BLACK STRETCH שאמור להרים את השחורים טיפה - כך שזה כנראה לא המקרה כאן.
4. תבדוק אם יש לך אופציה במקור או במסך לשנות את זה או לפחות לוודא ששניהם מתואמים.