עזרה בבחירת רמקולים
שלום,
יש לי כרגע רסיבר ישן מאוד של SANSUI, אני מעוניין לקנות רמקולים כדי לבדוק האם הוא עובד ויספק אותי ואם לא אני יקנה גם רסיבר חדש.
אני מחפש זוג רמקולים בעיקר לשמיעת מוסיקה בחדר יחסית קטן, אך גם לפעמים להעביר לסלון, לשמוע מוסיקה ולסרטים.
התקציב הוא עד 2000 ש"ח. כמובן שאני לא מצפה לשיא האיכות, משהו סביר שיתן תוצאות נחמדות בעיקר במוסיקה.
עכשיו השאלות..:
איזה עדיף? רצפתיים או מדפיים?
איזה חברות מומלצות בטווח המחירים הזה?
יד שנייה בהחלט בא בחשבון.. איזה חברות\דגמים כדאי לי לחפש ביד שנייה?
תודה רבה מראש (:
יש לי כרגע רסיבר ישן מאוד של SANSUI, אני מעוניין לקנות רמקולים כדי לבדוק האם הוא עובד ויספק אותי ואם לא אני יקנה גם רסיבר חדש.
אני מחפש זוג רמקולים בעיקר לשמיעת מוסיקה בחדר יחסית קטן, אך גם לפעמים להעביר לסלון, לשמוע מוסיקה ולסרטים.
התקציב הוא עד 2000 ש"ח. כמובן שאני לא מצפה לשיא האיכות, משהו סביר שיתן תוצאות נחמדות בעיקר במוסיקה.
עכשיו השאלות..:
איזה עדיף? רצפתיים או מדפיים?
איזה חברות מומלצות בטווח המחירים הזה?
יד שנייה בהחלט בא בחשבון.. איזה חברות\דגמים כדאי לי לחפש ביד שנייה?
תודה רבה מראש (:
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
עדיף מדפיים, רצפתיים במחיר הזה דורשים פשרות כואבות באיכות הסאונד.
תתחיל מהחנויות המומלצות - גש עם הרסיבר שלך ותתחיל לשמוע רמקולים. נסה לבלות לפחות שעה ברציפות בכל חנות (בתיאום מראש!) ותשתדל להתמקד על לא יותר מ-3 זוגות בביקור כזה. תבוא עם דיסקים מהבית שאתה מכיר היטב ושמעת אותם כמה עשרות פעמים - אל תקשיב לחומר לא מוכר או לא בסגנון המועדף עליך.
לגבי יד שניה - צריך לא מעט נסיון כדי לדעת מה יתאים, ואני לא בטוח שאתה שם.
תתחיל מהחנויות המומלצות - גש עם הרסיבר שלך ותתחיל לשמוע רמקולים. נסה לבלות לפחות שעה ברציפות בכל חנות (בתיאום מראש!) ותשתדל להתמקד על לא יותר מ-3 זוגות בביקור כזה. תבוא עם דיסקים מהבית שאתה מכיר היטב ושמעת אותם כמה עשרות פעמים - אל תקשיב לחומר לא מוכר או לא בסגנון המועדף עליך.
לגבי יד שניה - צריך לא מעט נסיון כדי לדעת מה יתאים, ואני לא בטוח שאתה שם.
אוקיי.. תודה, ובהמשך לזה..
כרגע אין לי אפשרות ממש לעבור בהרבה חנויות ואצלנו בעיר יש רק אחת רצינית.
מה גם שאני ממש לא מתמצא בחברות ולא יודע לבדוק רמקול מבחינת איכותו.
אולי אני יתן פה כמה דגמים שמצאתי משיטוט באינטרנט ותגידו מה דעתכם.. כמובן שאני לא יקנה בלי לשמוע ולראות ממש, רק לבדיקה ראשונית.
Polk audio - MONITOR 30
jamo e610
Cerwin Vega E78
JBL E30
B&W DM-303
זה בעיקרון כמה רמקולים שמצאתי בזאפ וחנויות אחרות בטווח המחירים
אשמח אם תגיבו..
תודה (:
מה גם שאני ממש לא מתמצא בחברות ולא יודע לבדוק רמקול מבחינת איכותו.
אולי אני יתן פה כמה דגמים שמצאתי משיטוט באינטרנט ותגידו מה דעתכם.. כמובן שאני לא יקנה בלי לשמוע ולראות ממש, רק לבדיקה ראשונית.
Polk audio - MONITOR 30
jamo e610
Cerwin Vega E78
JBL E30
B&W DM-303
זה בעיקרון כמה רמקולים שמצאתי בזאפ וחנויות אחרות בטווח המחירים
אשמח אם תגיבו..
תודה (:
החלטת לקנות רמקולים. אתה שם 2000 שקל עליהם. כנראה שהם הולכים לשרת אותך לתקופה ארוכה - לא כדאי לך באמת להשקיע כמה שעות ולהקשיב בחנויות ?
אל תנסה לבדוק רמקול על פי פרמטרים (כמו חברה). קח את המגבר שלך לחנות, תנסה כמה זוגות רמקולים עד שאחד מהם יתפוס אותך, ולך עליו.
אל תרתע מזה שאתה חסר נסיון, בשביל זה קיים הפורום
אל תנסה לבדוק רמקול על פי פרמטרים (כמו חברה). קח את המגבר שלך לחנות, תנסה כמה זוגות רמקולים עד שאחד מהם יתפוס אותך, ולך עליו.
אל תרתע מזה שאתה חסר נסיון, בשביל זה קיים הפורום
תודה לכולם על העזרה וההצעות..
שמעתי את הDIAMOND 9.1 והם נשמעו לי ממש סבבה ונראים לי גם בנויים יחסית טוב.. אני הולך לשמוע בקרוב גם DIAMOND 9.6 יד שנייה ואני אחליט אם הם יותר מתאימים..
בכל מקרה זה יהיה אחד מהשניים האלו.. גם בגלל המחיר הנוח וגם הם נשמעו לי טוב ( שמעתי עוד כמה.. )
החלטתי בסופו של דבר שאני יקנה גם מגבר\רסיבר עכשיו.. הגעתי למסקנה ששלי ממש ישן וסתם יבאס אותי.. למישהו יש המלצות מה יתאים עם הרמקולים האלו?
מה עדיף רסיבר או מגבר שני ערוצים? נכון שהעיקר הוא השמיעת מוסיקה אבל אולי כדאי להתפשר ולקנות רסיבר כדי שמאוחר יותר אני יוכל לראות סרטים עם סראונד..?
התקציב הוא בסביבות ה2500..
שוב תודה רבה... (:
בכל מקרה זה יהיה אחד מהשניים האלו.. גם בגלל המחיר הנוח וגם הם נשמעו לי טוב ( שמעתי עוד כמה.. )
החלטתי בסופו של דבר שאני יקנה גם מגבר\רסיבר עכשיו.. הגעתי למסקנה ששלי ממש ישן וסתם יבאס אותי.. למישהו יש המלצות מה יתאים עם הרמקולים האלו?
מה עדיף רסיבר או מגבר שני ערוצים? נכון שהעיקר הוא השמיעת מוסיקה אבל אולי כדאי להתפשר ולקנות רסיבר כדי שמאוחר יותר אני יוכל לראות סרטים עם סראונד..?
התקציב הוא בסביבות ה2500..
שוב תודה רבה... (:
תאמת אני לא ממש יודע..
בדקתי עכשיו ורשום מאחורה STEREO RECEIVER R ונראה לי אחרי זה יש מספר אבל לא ממש מבינים או 3 או 5..
מה שכן הוא ממש ישן מאלה שיש בהם רדיו מובנה כזה..
בגלל זה אני חושב שהוא סתם יבאס אותי וכדי לקנות אחר..
הייתי מחבר לו רמקולים מדפיים כאלה של סוני וזה לא הייה נשמע מי יודע מה.. אבל הם היו יותר ישנים והרוסים ממנו אז יכול להיות שזה הייה בגללם..
מה שכן הוא ממש ישן מאלה שיש בהם רדיו מובנה כזה..
בגלל זה אני חושב שהוא סתם יבאס אותי וכדי לקנות אחר..
הייתי מחבר לו רמקולים מדפיים כאלה של סוני וזה לא הייה נשמע מי יודע מה.. אבל הם היו יותר ישנים והרוסים ממנו אז יכול להיות שזה הייה בגללם..
מצאתי את הדגם..
הדגם הוא R303
מה אתה אומר כדאי להשאיר אותו ולנסות עם הרמקולים החדשים?
חיפשתי באינטרנט איזשהו מידע עליו ולא מצאתי כנראה זה דגם לא מוכר.. מצאתי אחד R30 כמעט זהה לו..אבל לא בדיוק..
מה אתה אומר כדאי להשאיר אותו ולנסות עם הרמקולים החדשים?
חיפשתי באינטרנט איזשהו מידע עליו ולא מצאתי כנראה זה דגם לא מוכר.. מצאתי אחד R30 כמעט זהה לו..אבל לא בדיוק..