סמסונג M81 או R81 שאלות לגבי ניגודיות דינאמית

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
BOBHAS פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני חבר חדש באתר (ובפורום).
קניתי דגם 40R81B של סמסונג. עדיין לא קבלתי המכשיר וניתן לבטל הזכייה.
חבר שסיפרתי לו על כך טוען (ואף הראה לי בחנות בה בקרנו יחד) כי הניגודיות הדינמית הגבוהה ביותר שיש בדגמים חדשים אלה של סמסונג משמעה שבקטעים כהים קטנה באותו האזור באופן דינאמי עצמת ההערה של הניאון מאחור כדי ליצור אפקט קונטרסט יותר כהה. התוצאה שגם ראיתי, היא שלמשל חליפה של מגיש בחדשות נראית יותר כהה מאשר במסך אחר אבל במחיר של אבדן פרטים - למשל קפלים של הדש בהם לא ניתן להבחין או שכחול כהה נראה למעשה שחור. מה דעתכם על ההסבר והתופעה. האם ניתן לכוון או לבטל את הדינמיות הזו באופן שימנע התופעה.

דבר נוסף. מה ששיכנע אותי לגבי מכשיר זה הוא סרט דמו (של פיליפס דווקא) שמראה תנועה של המצלמה על פני עצמים עומדים (למשל בניינים). הדבר המדהים היה שבדגם זה, R81 הבניינים בתנועה נראו חלקים וייציבים כמו עם מייצב לעומת ריצודים בולטים ביותר בכל המסכים האחרים (כולל סוני, טושיבה וגם דגמים אחרים של סמסונג כגון סדרה 71!) וזאת בגלל מעבד MOVIE PLUS שקיים בסדרה R81 (וגם M81). הדבר היה כה מדהים שהחבר שבא איתי טען כי יש מניפולציה בסרט ושבסוג תנועה דומה שראינו בשידור רגיל אחר ולא בדמו (למשל במשחק כדורגל) לא ראינו בעיה של ריצודים באף מסך אחר. מה דעתכם על נקודה זו ובכלל האם שווה לשלם יותר באופן יחסי על מסך זה מאשר על מסכים של טושיבה כגון סדרה 68.
תודה על הסבלנות בקריאת הודעה זו - אודה על כל התייחסות מהירה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

ברוך הבא.
נא לא לפרסם אותה הודעה כמה פעמים.
הטאגים והדגשות לא עובדות בכותרות....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

shragi
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 508
קיבל תודות: 0

לא ינום ולא יישן הקוריאני הקטן...

שליחה #3 

BOBHAS,

כנראה שמישהו במחלקת הפיתוח של סמסונג קורא את תגובות חברי הפורום העוסקות בהפעלת/ביטול מעבדי תמונה כאלו ואחרים בדגמים השונים ע"י כניסה לתפריטי טכנאים , ולקח זאת לתשומת ליבו.

בדגמים החדשים (ואני מתייחס ספציצית לשאלתך) ניתן לשלוט בניגודיות הדינמית של המסך (3 רמות + מצב OFF) וכן בהפעלת/כיבוי מעבדי תמונה כגון ה-MOVIE PLUS.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #4 

ובכל זאת איך המסך R81?
גם אני שוקל לרכוש אותו, איך הוא בשידורי טלוויזיה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78930
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #5 

חשוב להבין שיחס ניגודיות דינמי (זה כבר מצדיק מאמר בגלל כל הפניות בתחום) הוא שילוב של כמה גורמים:

1. יחס ניגודיות פאנל - הפאנל עצמו מסוגל לחסום אור עד רמה מסוימת ולהעביר אותו ברמה אחרת. היחס בינהם הוא הבסיס לאיכות התמונה. בד"כ יחס כזה יהיה בין 600:1 ועד 1000:1

2. תאורה אחורית משתנה. כאשר סצינה היא בעיקרה כהה, אפשר להחשיך את התאורה האחורית. יחס ניגודיות ON/OFF הוא היחס בין רמת האור שהשחור הכי עמוק על המסך מול זה הכי בהיר. בד"כ זה גורם ליחס הניגודיות לעלות עד ל-3000:1

3. מכיוון שכל אלה לא מספיקים נכנס גם יחס ניגודיות דינמי אשר מוסיף עיבוד תמונה אשר בעצם משתמש ב-CONTRAST STRETCHING ו-CONTRAST COMPRESSION. נגיד ורוצים לגרום לעצם להיות מפורט יותר, אז בד"כ פשוט מותחים את ה-CONTRAST שלו. בעצם עושים מיפוי היסטוגרמה של התמונה, ואז אפשר להחליט שיש מעט מאוד מידע מתחת ל-70 IRE. לכן אפשר בעצם למתוח את התמונה כך שהיא נראית יותר ניגודית. השחור הופך כהה יותר (על חשבון דיוק) והלבן הופך לבן יותר. כך התמונה נהייית יותר ניגודית ויפה.

כמובן שזה לא משנה את המדידות של הניגודיות, אבל זה גורם לתמונה להיראות "טוב יותר" (על חשבון פירוט שנעלם). לכן מדברים על 8000:1 - כי זה נראה דומה למה שזה היה נראה על גבי מסך שהיה לו ניגודיות 8000:1 אמיתי...

EG1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

HD NR

שליחה #6 

שלום אני מחפש LCD 32 שתומך ב HD NR ורציתי לדעת אם ה LCD R81 של סמסונג תומך ב NR גם דרך חיבור ה HD שלו או רק דרך חיבור הVGA שלו ואולי מיהוא מכיר עוד דגמים טובים של LCD 32 שתומכים בזה תודה מראש קצת דחוף

EG1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

איזה LCD 32 שווה לקנות בשורה תחתונה?

שליחה #7 

איזה LCD 32 שווה לקנות בשורה תחתונה? שגם תומך ב NR בחיבור של HD

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”