תגובות לביקורת: מבחן מגברי-הפונו מס. 3: גראהאם-סלי
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46341
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לביקורת.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78787
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
שתי הערות טכניות:
1) הכבל הוא לא XLO GOLD (אין דגם כזה) אלא 1 XLO REFERENCE שהוא דגם בדרגת הביניים של החברה.
2) בגלל הזרמים הנמוכים פונו סטייג' הוא אלמנט בעייתי מבחינת הרצה - כמו גם זרועות (יותר נכון, החיווט שבתוכן). - לא מדובר ב - 100 שעות הרצה אלא באלף שעות ויותר.
2) בגלל הזרמים הנמוכים פונו סטייג' הוא אלמנט בעייתי מבחינת הרצה - כמו גם זרועות (יותר נכון, החיווט שבתוכן). - לא מדובר ב - 100 שעות הרצה אלא באלף שעות ויותר.
איל פור
Re: שתי הערות טכניות:
הי איל,אילפור כתב:1) הכבל הוא לא XLO GOLD (אין דגם כזה) אלא 1 XLO REFERENCE שהוא דגם בדרגת הביניים של החברה.
2) בגלל הזרמים הנמוכים פונו סטייג' הוא אלמנט בעייתי מבחינת הרצה - כמו גם זרועות (יותר נכון, החיווט שבתוכן). - לא מדובר ב - 100 שעות הרצה אלא באלף שעות ויותר....
אם אני זוכר נכון, טענת שבפונו שברשותי Tube Box SE, אורך החיים של המנורות הוא 5000 שעות.
אורך חיים של מחט לפטיפון הוא כ 2000 שעות.
מכאן שרצת פונו דורשת חמישית מחיי המכשיר עצמו וגוזלת מחיי המחט.
משהוא כאן לא מסתדר.
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
אכן,
מצב עגום.
לדעתי לא מעט אנשים מוכרים את מגברי הפונו שלהם לפני שגמרו להריץ אותם.
אגב, יש מכשיר שאמור לפתור את הבעיה, הוא יוצר עקומת RIAA הפוכה, מנחית את הסיגנל,ואז אתה מריץ את מגבר הפונו עם טיונר.
לדעתי לא מעט אנשים מוכרים את מגברי הפונו שלהם לפני שגמרו להריץ אותם.
אגב, יש מכשיר שאמור לפתור את הבעיה, הוא יוצר עקומת RIAA הפוכה, מנחית את הסיגנל,ואז אתה מריץ את מגבר הפונו עם טיונר.
איל פור
Re: תקליטים
אני משתדל לקנות תקליטים חדשים וממעט לרכוש אותם ביד שנייה אלא אם כן, אין לי ברירה. החשש שלי הוא שקשה לדעת "באיזו מחרשה" הושמע התקליט וזה פרמטר שאני מרגיש אצלי במערכת רגישה ולא אוכל לחוש אצל המוכר שמנסה לנגן לי "במחרשה" משלו!Adix כתב:סקירה מעניינת אבל מדוע היא בוצעה עם תקליטים שהודפסו בשנים האחרונות ולא בעזרת הדפסות מקור?...
אל סיוטארט הוא הדפסת מקור משנת 1975 וציינתי כי הוא מהווה כמעין רפרנס.
איימי סיוארט, קיל ביל הם אלבומים חדשים ולכן נחשבים כאלבומי מקור גם כן.
Re: שתי הערות טכניות:
אכן אייל, זהו פקטור בעייתי, וזה נלקח בחשבון, שים לב בניסוח הזהיר שבחרתי על מנת לא ליצור גריעה שלא לצורך, ואף הוספתי שאם בעתיד, תהיה לי אפשרות לשמוע אותו שוב, לאחר שהורץ ועבר ברייק-אין בהתאם לנתוני היצרן, אשמח לעשות זאת!אילפור כתב:1) הכבל הוא לא XLO GOLD (אין דגם כזה) אלא 1 XLO REFERENCE שהוא דגם בדרגת הביניים של החברה.
2) בגלל הזרמים הנמוכים פונו סטייג' הוא אלמנט בעייתי מבחינת הרצה - כמו גם זרועות (יותר נכון, החיווט שבתוכן). - לא מדובר ב - 100 שעות הרצה אלא באלף שעות ויותר....
אני לא מכיר תקליט שעוזר "לפרוץ" מגבר פונו, אך קיים תקליטור של חברת AYRE האמריקנית שעושה נפלאות בעניין..
http://www.ayre.com/accessories.cfm?accessID=1
http://www.ayre.com/accessories.cfm?accessID=1
The Black Wax
Re: תקליטים
הי רועי,roeek כתב:אני משתדל לקנות תקליטים חדשים וממעט לרכוש אותם ביד שנייה אלא אם כן, אין לי ברירה. החשש שלי הוא שקשה לדעת "באיזו מחרשה" הושמע התקליט וזה פרמטר שאני מרגיש אצלי במערכת רגישה ולא אוכל לחוש אצל המוכר שמנסה לנגן לי "במחרשה" משלו!Adix כתב:סקירה מעניינת אבל מדוע היא בוצעה עם תקליטים שהודפסו בשנים האחרונות ולא בעזרת הדפסות מקור?...
אל סיוטארט הוא הדפסת מקור משנת 1975 וציינתי כי הוא מהווה כמעין רפרנס.
איימי סיוארט, קיל ביל הם אלבומים חדשים ולכן נחשבים כאלבומי מקור גם כן....
יכול להיות מעניין להשוות בין הדפסות חדשות לישנות.
מכיוון שיש לי אולי תקליט אחד בלבד שקיים בהדפסות שונות ולדעתי הוא לא יכול לשמש כרפרנס, אני אשמח לבצע את הבדיקה איתך.
יש לי את רוב אלבומי החיפושיות, חלקם בהדפסות מקור, את הצד האפל בהדפסה מקורית (כולל הפוסטר והגלויות!!), לד זפלין, אריק קלפטון כמובן ועוד רבים וטובים.
אני מניח שנמצא מספר לא מבוטל של תקליטים תואמים חדשים וישנים שניתן להשוות ביניהם.
מה דעתך?