חיבור של רדיו רכב במטבח
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
חס ושלום. אסור אסור אסור.j4richter כתב:ידוע לי שאפשר לעשות זאת בעזרת ספק כח של מחשב...
אתה צריך כדי שהוא יעבוד טוב ספק טורודיאלי , כמו כאלו שמחברים למנורות הלוגן.
כמו כן אתה יכול פשוט לקנות ספק של 12 וולט של 4-5 אמפר. זה אבל יזיז מקסימום רמקולים קטנטנים.
אפ אתה רוצה להשתמש ברדיו דיסק שיזיז גם רמקול רגיל ופשוט אפילו תאלץ לשים לו משהו שיתן 12 וולט ו 8-10 אמפר.
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אורי, מצאתי בחנות חשמל 2 אמפר מקסימום ,וזה עולה 100 שקל.אורי_ו כתב:חס ושלום. אסור אסור אסור.j4richter כתב:ידוע לי שאפשר לעשות זאת בעזרת ספק כח של מחשב...
אתה צריך כדי שהוא יעבוד טוב ספק טורודיאלי , כמו כאלו שמחברים למנורות הלוגן.
כמו כן אתה יכול פשוט לקנות ספק של 12 וולט של 4-5 אמפר. זה אבל יזיז מקסימום רמקולים קטנטנים.
אפ אתה רוצה להשתמש ברדיו דיסק שיזיז גם רמקול רגיל ופשוט אפילו תאלץ לשים לו משהו שיתן 12 וולט ו 8-10 אמפר....
הוא אמר ש 4 אמפר זה שנאי מאוד גדול פיזית
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

ספק מחשב רגיל מספק כ 400 וואט.
נגיד והוא מספק את הכל ב 12 וולט.
זה אומר שהוא מספק 33 אמפר סה"כ.
נהדר.
מה שכן ספק מחשב ממוצע (לא האיכותיים שעולים 500ש"ח ומעלה) מחלק את הוצעת המתחים וההספקים שלו.
יש לו הספקים ב 3.3 וולט , 5וולט , ו12 וולט.
בנוסף ספקים אלו לא אמורים לעבוד בעבודה מלאה כל הזמן. כמו כן הם לא אמורים לתת פולסים של הספק במכה. כלומר אם יש מכת באס מינימלית הוא לא מיועד לזרוק עוד אמפר ככה סתם במכה ולחזור.
דוגמא:
זה ספק של טרמל טייק, ב 650 שקל.
שים לב איך הוא עובד.
זה ספק עם שני מעגלי 12 וולט שתומכים בו, מה שאין ברוב הספקים.
נגיד והוא מספק את הכל ב 12 וולט.
זה אומר שהוא מספק 33 אמפר סה"כ.
נהדר.
מה שכן ספק מחשב ממוצע (לא האיכותיים שעולים 500ש"ח ומעלה) מחלק את הוצעת המתחים וההספקים שלו.
יש לו הספקים ב 3.3 וולט , 5וולט , ו12 וולט.
בנוסף ספקים אלו לא אמורים לעבוד בעבודה מלאה כל הזמן. כמו כן הם לא אמורים לתת פולסים של הספק במכה. כלומר אם יש מכת באס מינימלית הוא לא מיועד לזרוק עוד אמפר ככה סתם במכה ולחזור.
דוגמא:
זה ספק של טרמל טייק, ב 650 שקל.
שים לב איך הוא עובד.
זה ספק עם שני מעגלי 12 וולט שתומכים בו, מה שאין ברוב הספקים.
להדליק ספק של מחשב זה מאוד פשוט!!! מחברים את החוט הירוק של מחבר הATX לחוט השחור (הארקה)
ואני יכול לספר לכם שבקרון כיול צב"ד של במצ"א 108 משתמשים בפטנט הזה כדי להדליק רדיו שמקובע בקרון.
מומלץ להוסיף סוללת 9V עם מערכת דיודות ע"מ לתת מתח לPRESET
נעשה זאת על ידי דיודות SHOTKEY שמפילות מתח 0.2V נחבר את ה(+) של הספק למחבר הIGNITION ישירות ולמחבר הPRESET נחבר 2 דיודות כך שהקטודות לכיוון חיבור הPRESET אנודה של דיודה אחת תחובר לספק ואנודה של הדיודה השניה תחובר לסוללה.
מה יקרה עכשיו?
בעת עבודה רגילה הספק שמספק 12V שולט במערכה והסוללה שהיא החלשה לא משתתפת.
כאשר יפול מתח הספק (כיבוי הספק או הפסקת חשמל) הרדיו יפסיק את פעילותו (אין מתח IGNITION) אך ישמור על הזיכרון (מתח PRESET)סוללה 9V תספיק לזה כי בזמן התנעת רכב עם מצבר לא הכי חדש המתח יורד ל9V וחשוב שמתח הספק יהיה גבוה יותר מהסוללה
ואני יכול לספר לכם שבקרון כיול צב"ד של במצ"א 108 משתמשים בפטנט הזה כדי להדליק רדיו שמקובע בקרון.
מומלץ להוסיף סוללת 9V עם מערכת דיודות ע"מ לתת מתח לPRESET
נעשה זאת על ידי דיודות SHOTKEY שמפילות מתח 0.2V נחבר את ה(+) של הספק למחבר הIGNITION ישירות ולמחבר הPRESET נחבר 2 דיודות כך שהקטודות לכיוון חיבור הPRESET אנודה של דיודה אחת תחובר לספק ואנודה של הדיודה השניה תחובר לסוללה.
מה יקרה עכשיו?
בעת עבודה רגילה הספק שמספק 12V שולט במערכה והסוללה שהיא החלשה לא משתתפת.
כאשר יפול מתח הספק (כיבוי הספק או הפסקת חשמל) הרדיו יפסיק את פעילותו (אין מתח IGNITION) אך ישמור על הזיכרון (מתח PRESET)סוללה 9V תספיק לזה כי בזמן התנעת רכב עם מצבר לא הכי חדש המתח יורד ל9V וחשוב שמתח הספק יהיה גבוה יותר מהסוללה
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

יא סלאאם!
איך אני אוהב חכמולוגים של "אבל " "אבל" "אבל"
למדתי עם כמוך.
אני וזובי מחפשים את הדרך הקצרה, הבטוחה.
אתה עושה סמטוחה. תתחדש ותהנה.
אגב בצה"ל הכל הפוך. אני לא אשתמש בפטנט צהל"י אלא רק אם אין שום דבר.
איך אני אוהב חכמולוגים של "אבל " "אבל" "אבל"
למדתי עם כמוך.
אני וזובי מחפשים את הדרך הקצרה, הבטוחה.
אתה עושה סמטוחה. תתחדש ותהנה.
אגב בצה"ל הכל הפוך. אני לא אשתמש בפטנט צהל"י אלא רק אם אין שום דבר.
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אורי
שמע את זה:
ספק כוח 12V ו 5A של מסך LCD
מחיר 17 דולר!
http://cgi.ebay.com/AC-Power-Adapter-12 ... dZViewItem