"הריצה אחר האנלוג...בסליל ובויניל"
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
SONOCOLOR היו בזמנו סלילי "***" להמונים, מלא רעש רקע של HISS ולא להקלטות מקצועיות. הם משתפשפים מאוד ומשאירים על הראש המון ג'יפה. הם גם שוחקים לא מעט את הראשים. זה מה שאני זוכר מימי הטייפ העליזים שלי מלפני כך וכך שנים. יש לי איזה סליל אחד כזה באוסף.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
בקיצור אתה אומר חנן "לא ממליץ" .
אני כנראה יפתח את ההיי קוואלטי שקיבלתי .
אני כנראה יפתח את ההיי קוואלטי שקיבלתי .
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
סרטים טובים:
רשימת המומלצים שלי (אישית לחלוטין) על פי הסדר בעדיפות
MAXELL
SCOTCH 3M
BASF
TDK
SONY
כמובן בגרסאות המקצועיות שלהם של 60 עד 90 דקות לסליל במהירות 7.5.
אני השתמשתי ב-MAXELL בזמנו והוא היה הטוב ביותר שמצאתי (בהאזנה).
רשימת המומלצים שלי (אישית לחלוטין) על פי הסדר בעדיפות
MAXELL
SCOTCH 3M
BASF
TDK
SONY
כמובן בגרסאות המקצועיות שלהם של 60 עד 90 דקות לסליל במהירות 7.5.
אני השתמשתי ב-MAXELL בזמנו והוא היה הטוב ביותר שמצאתי (בהאזנה).
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
MASTERMIX
- חבר ותיק

אני גם בזמנו עסקתי עם מאקסלים אבל בקלטות של טייפ גם הם בעיניי היו בעדיפות העליונה.
אגב חנן יש אפשרות להשיג סלילים של מאקסל היום בארץ ואם כן מאיפה ומה המחיר שלהם ?
ואם אפשר פרוט של כתובות או שם העסק שמוכר או טלפון מפנה מהרשימה שאפשרי להשיג....
גם אתר אינטרנט יעזור לא מעט (חשוב שיהיו יבואנים בארץ) להזמין מחו"ל קצת בעייתי עבורי כרגע.
MAXELL - ?
SCOTCH 3M - ?
BASF - ?
TDK - ?
SONY - ?
אגב חנן יש אפשרות להשיג סלילים של מאקסל היום בארץ ואם כן מאיפה ומה המחיר שלהם ?
ואם אפשר פרוט של כתובות או שם העסק שמוכר או טלפון מפנה מהרשימה שאפשרי להשיג....
גם אתר אינטרנט יעזור לא מעט (חשוב שיהיו יבואנים בארץ) להזמין מחו"ל קצת בעייתי עבורי כרגע.
MAXELL - ?
SCOTCH 3M - ?
BASF - ?
TDK - ?
SONY - ?
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
המלצה על סרטי הקלטה
כל השמות שהוזכרו הם סרטי הקלטה שהאחרונים בהם יוצרו בשנות ה80' של המאה שעברה. סונוקולור הוא ברנד איטלקי שהיה נפוץ בישראל בסוף השישים תחילת השיבעים והוא נחות ביותר. סקוטש הם למעשה סרטי 3M רובם טובין יחסית. הבעיה היחידה היא עם משפחת 226/229/206 שמסוף שנות השמונים מציגים נטיה חזקה לצמיגות והדבקות. בעיה ידוע למי שבתחום ההקלטות.
הסרטים של סוני PR150 גרועים באותה המידה ויש להם נטיה, בגילם, לשרוק ולצפצף על הראשים. מקסל TDK BASF ואחרים כבר זקנים לא פחות אבל יכולים לנגן משום שמעולם לא הציגן את הבעיות שהציגו חבריהם האמריקנים.
המלצה חמה היא פשוט לקנות סרטים חדשים שך RMGI. סרטי אמפקס או Quantegy גם הם כבר לא ביצור סדרתי.
על המקורות לסרטים כבר עמדו כמה הודעות למעלה. למיטב ידיעתי אין שום מקור לסרטי הקלטה אנלוגיים "טריים" פרט ליואב שדמה בע"מ שנמצאים בתחום האודיו המקצועי האולפני.
הסרטים של סוני PR150 גרועים באותה המידה ויש להם נטיה, בגילם, לשרוק ולצפצף על הראשים. מקסל TDK BASF ואחרים כבר זקנים לא פחות אבל יכולים לנגן משום שמעולם לא הציגן את הבעיות שהציגו חבריהם האמריקנים.
המלצה חמה היא פשוט לקנות סרטים חדשים שך RMGI. סרטי אמפקס או Quantegy גם הם כבר לא ביצור סדרתי.
על המקורות לסרטים כבר עמדו כמה הודעות למעלה. למיטב ידיעתי אין שום מקור לסרטי הקלטה אנלוגיים "טריים" פרט ליואב שדמה בע"מ שנמצאים בתחום האודיו המקצועי האולפני.
-
MASTERMIX
- חבר ותיק

תודה על המיידע Overdrive מתברר ששפכת לא מעט אור בנושא הסלילים מכיוון שאני רואה שייש כאן כבר כמה היבטים
ודעות שונות מעט למעט SONOCOLOR שכולם מגבשים את אותה העמדה..
אני חושב שכדאי לבדוק את הנושא באמת של RMGI נשמעים דיי אמינים השאלה היא האם זה גם בעובי הסרט ?
ואם יש דגמים לאותה חברה ומה היית ממליץ לי מהדגמים שלהם אם יש ?
ואם RMGI עומד בתנאי "מלחמה"....מניסיונך כמובן.
לגבי מחיר של : RMGI ידוע לך מחיר מדוייק ?
אגב הבנתי ששדמה מביא אותם אם ככה זה יכול להיות רעיון מוצלח פשוט לגשת אליו .
יש מספר מוגבל למכירה וקניית סלילים (מבחינת כמות) או שזה לא משהו מחייב ?
ודעות שונות מעט למעט SONOCOLOR שכולם מגבשים את אותה העמדה..
אני חושב שכדאי לבדוק את הנושא באמת של RMGI נשמעים דיי אמינים השאלה היא האם זה גם בעובי הסרט ?
ואם יש דגמים לאותה חברה ומה היית ממליץ לי מהדגמים שלהם אם יש ?
יש מספר מוגבל למכירה וקניית סלילים (מבחינת כמות) או שזה לא משהו מחייב ?
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
RMGI=BASF סרט הקלטה נהדר יותר טוב לדעתי מ קוונטגי - AMPEX לשעבר...
יש לי רק בעיה קטנה בקשר להיסטוריה של BASF- הם ייצרו בעברם ציקלון B כמו שפולקסווגן יצרו את החיפושית לפי דרישת היטלר....
בכל אופן RMGI היא יצרנית הסרטים האחרונה שעדיין מייצרת באופן סדיר ובעלת הפצה מסודרת לישראל....
ואיכות הסרטים ניפלאה הן מבחינת סאונד והן מבחינת עמידות... ויכולת עריכה בחיתוך פיזי !!! שהיום פחות שימושית...
גם ברבע אינץ......
אגב טיפ יומי: סלילים ומדיה אנלוגית כולל קלטות למינהם ודיסקי פלופי למחשב לא אוהבים טלפון סלולרי ביכלל...
גם ראשי הטייפים למנהם לא אוהבים שדות מגנטיים וצריכים לעשות להם דיגהוס פעם ב 1000-2000 שעות... ממש כמו לימשוך מטלויזיה CRT כיתמי צבע שנוצרו בגלל מיגנוט הרשת....
סלילם מאכסנים במקום מוצל ללא לחות בטמפרטות 20 מעלות...
פעם בחודשיים שלושה רצוי ליגלול את הסרטים אחורה וקדימה (יש גם מכונה הרצה לצורך העיניין כדי לא לישחוק את הטייפ)
כדי למנוע תופעת העברת השראות צליל בן רצוע לרצוע והידבקויות חשוב במיוחד במאסטרים.
יש גם מכונת מחיקה שפשוט מוחקת את הסרט לחלוטין על ידי שדה מגנטי (מין אלקטרומגנט ענק שפשוט מניחים את הסרט עליו ומפעילים אותו).
ויש גם וידאו סלילים ממש כמו טייפ סלילים שהיה מקובל מאוד בשנות ה 80 בארץ ובעולם הוא מישתמש בסרט 1 אינץ
עמוד האש למשל הוקלט בוידאו כזה.
קצת סירטונים:
http://www.youtube.com/results?search_q ... arch_type=
יש לי רק בעיה קטנה בקשר להיסטוריה של BASF- הם ייצרו בעברם ציקלון B כמו שפולקסווגן יצרו את החיפושית לפי דרישת היטלר....
בכל אופן RMGI היא יצרנית הסרטים האחרונה שעדיין מייצרת באופן סדיר ובעלת הפצה מסודרת לישראל....
ואיכות הסרטים ניפלאה הן מבחינת סאונד והן מבחינת עמידות... ויכולת עריכה בחיתוך פיזי !!! שהיום פחות שימושית...
גם ברבע אינץ......
אגב טיפ יומי: סלילים ומדיה אנלוגית כולל קלטות למינהם ודיסקי פלופי למחשב לא אוהבים טלפון סלולרי ביכלל...
גם ראשי הטייפים למנהם לא אוהבים שדות מגנטיים וצריכים לעשות להם דיגהוס פעם ב 1000-2000 שעות... ממש כמו לימשוך מטלויזיה CRT כיתמי צבע שנוצרו בגלל מיגנוט הרשת....
סלילם מאכסנים במקום מוצל ללא לחות בטמפרטות 20 מעלות...
פעם בחודשיים שלושה רצוי ליגלול את הסרטים אחורה וקדימה (יש גם מכונה הרצה לצורך העיניין כדי לא לישחוק את הטייפ)
כדי למנוע תופעת העברת השראות צליל בן רצוע לרצוע והידבקויות חשוב במיוחד במאסטרים.
יש גם מכונת מחיקה שפשוט מוחקת את הסרט לחלוטין על ידי שדה מגנטי (מין אלקטרומגנט ענק שפשוט מניחים את הסרט עליו ומפעילים אותו).
ויש גם וידאו סלילים ממש כמו טייפ סלילים שהיה מקובל מאוד בשנות ה 80 בארץ ובעולם הוא מישתמש בסרט 1 אינץ
עמוד האש למשל הוקלט בוידאו כזה.
קצת סירטונים:
http://www.youtube.com/results?search_q ... arch_type=
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
-
MASTERMIX
- חבר ותיק

אני חושב שאני בדעה שלך לגבי RMGI כנראה שזה יהיה הצעד הבא שלי
אגב לגבי הסירטונים אי אפשר להישאר אדישים !!!!
עכשיו אני הולך להציץ בהם אני יחזור בטח עם איזה סיפור או חוויה....
המון תודה tascam אני נהנה לקרוא את התגובות שלך הם תמיד לוקחים אותי רחוק במחשבות במיוחד שאתה מגיע מהתחום..
אגב לגבי הסירטונים אי אפשר להישאר אדישים !!!!
עכשיו אני הולך להציץ בהם אני יחזור בטח עם איזה סיפור או חוויה....
המון תודה tascam אני נהנה לקרוא את התגובות שלך הם תמיד לוקחים אותי רחוק במחשבות במיוחד שאתה מגיע מהתחום..
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
יש מספר דגמים, לטייפ מהסוג שלך לך על דגם מקצועי ה"קל ביותר" SM911 או SM468 אם יש.ואם יש דגמים לאותה חברה ומה היית ממליץ לי מהדגמים שלהם אם יש ?
יש מספר מוגבל למכירה וקניית סלילים (מבחינת כמות) או שזה לא משהו מחייב ?...
שניהם יעמדו בכל תנאי מלחמה
מחיר יש באתר של שדמה (ונדמה לי שגם אפשרות קניה)
אין להם חנות בעולם האמיתי. הכל על הרשת. כשקניתי מהם ציוד הכל הגיע עד הדלת עם שליח, ארוז למופת.
נדמה לי שהמינימום למחיר טוב זה 4-5 סרטים. אין מינימום מוצהר שידוע לי אבל כיבואנים ניראה לי שהם לא ממש רוצים להתעסק ברמת הסרט הבודד. תמיד שווה לשאול - העולם האנלוגי די מצומצם ויואב עצמו הוא פריק של טייפים מה שיכול לעזור. כששאלתי אותו פעם שאלה על איזה ענתיקה של טנדברג הוא שלף מהראש את כל הנתונים כולל חלקי חילוף נפוצים וכו. טוב שיש לפחות מקור אחד שמבין.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
פירסומת חביבה של קוואנטג'י-שימו לב לסלוגן,הוא כל כך נכון..
הפוסטר של הפירסומת הזאת תלוי בחדר שלי בעבודה והוא מפרסם את קלטות ה-BETACAM
SP שלהם.
SP שלהם.
בהחלט תנאי מילחמה יש מטוסים שגילם מעל 10 שנים שעדיין הקופסא השחורה שלהם עושה שימוש בסרט מגנטי ! יש אפשרות לקנות את הסרט ללא גלגל - בפיצה (יש גם אולפנים שפשות פותחים 3 ברגים בגלגלי ה 10 אינץ ומעבירים אלהם את הסרט החדש) כך גם קורא במטוסים רק ששם הסרט עובד בלופ על גלגל אחד...
רב סרן-רועי קליין.
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 725
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
צריך לבדוק טוב, כי הסרטים האלה ומכשירי NAGRA, (למי שמכיר), עושים שימוש בסרטים שנועדו בעיקר להקלטת דיבור ונתונים, לא בהכרח יתאימו לאיכות מוזיקלית.tascam כתב:בהחלט תנאי מילחמה יש מטוסים שגילם מעל 10 שנים שעדיין הקופסא השחורה שלהם עושה שימוש בסרט מגנטי ! יש אפשרות לקנות את הסרט ללא גלגל - בפיצה (יש גם אולפנים שפשות פותחים 3 ברגים בגלגלי ה 10 אינץ ומעבירים אלהם את הסרט החדש) כך גם קורא במטוסים רק ששם הסרט עובד בלופ על גלגל אחד......
גם פיזית, הם במידת רוחב קצת יותר קטנה מהסלילים המסחרים הרגילים.
הסלילים רבע אינץ ! בדוק ! BIAS הקלטה זהה או תואם לסטנדרט AMPEX 456 איכות 10 !
בקופסא השחורה מהירות ההקלטאיטית מאוד ולכן זה מתאים יותר לנתונים ודיבור מאשר למוזיקה מבחינת איכות...
המהירות קובעת את האיכות בראש ובראשונה !
לאיכות גבוהה במוזיקה מומלץ 7.5 IPS ומעלה...
כאשר 7.5 נותן באס קצת מודגש ו וב 30 הטרבל יותר מפורט... 15 אידאלי ופעם היו אף עושים שינוי בטייפ ל 22.5 מהירות לא סטנדרטית (למשוגעים לדבר) כדי להינות מ 2 העולמות - באס מדוייק ועמוק ופירוט נהדר בגבוהים...
בכל אופן 15 היא המהירות המועדפת עלי...
ואגב NAGRA החזרתה אותי אחורה לתקופה של..... רצח רבין ! הכל היה מצלמות פילים ונגרות !
בקופסא השחורה מהירות ההקלטאיטית מאוד ולכן זה מתאים יותר לנתונים ודיבור מאשר למוזיקה מבחינת איכות...
המהירות קובעת את האיכות בראש ובראשונה !
לאיכות גבוהה במוזיקה מומלץ 7.5 IPS ומעלה...
כאשר 7.5 נותן באס קצת מודגש ו וב 30 הטרבל יותר מפורט... 15 אידאלי ופעם היו אף עושים שינוי בטייפ ל 22.5 מהירות לא סטנדרטית (למשוגעים לדבר) כדי להינות מ 2 העולמות - באס מדוייק ועמוק ופירוט נהדר בגבוהים...
בכל אופן 15 היא המהירות המועדפת עלי...
ואגב NAGRA החזרתה אותי אחורה לתקופה של..... רצח רבין ! הכל היה מצלמות פילים ונגרות !
רב סרן-רועי קליין.
-
MASTERMIX
- חבר ותיק

היי tascam אני כל כך נהנה לקרוא את מה שאתה רושם בפורום המון מיידע....
אגב יש לי איזה שאלה קטנה לגבי נגרה יש לך באוסף משהו מהם אולי ואם כן אשמח אם תעלה תצלומים למרות שאולי זו תיהיה קצת מעמסה מעיקה עבורך בדיוק בימים אילו....
אם לא יתאפשר אז לא נורא אני מבין...
רק אם תוכל אשמח לראות את ההיסטוריה שהיתה דיי נפוצה באותם ימים...
אגב אני מכיר אחד שייש לו נגרה של סוני והוא שומר עליה כל משמר אם אני לא טועה ועד כמה שזכור לי לגבי שם החברה עצמה כמעט במאה האחוזים זה של סוני והוא במצע שחור משהו....
עכשיו יש לי איזו הפתעה בשבילך TASCAM קבל קישור נורא מגניב שנתקלתי בו בדיוק היום
אני יודע שייש בך את האהבה לרווקס
שם לב מה קורה אחרי 45 שניות בקליפ
http://www.youtube.com/watch?v=aHw6JtS9 ... re=related
אהבתי את ה-CUTING שם...............תהנה
אגב יש לי איזה שאלה קטנה לגבי נגרה יש לך באוסף משהו מהם אולי ואם כן אשמח אם תעלה תצלומים למרות שאולי זו תיהיה קצת מעמסה מעיקה עבורך בדיוק בימים אילו....
אם לא יתאפשר אז לא נורא אני מבין...
רק אם תוכל אשמח לראות את ההיסטוריה שהיתה דיי נפוצה באותם ימים...
אגב אני מכיר אחד שייש לו נגרה של סוני והוא שומר עליה כל משמר אם אני לא טועה ועד כמה שזכור לי לגבי שם החברה עצמה כמעט במאה האחוזים זה של סוני והוא במצע שחור משהו....
עכשיו יש לי איזו הפתעה בשבילך TASCAM קבל קישור נורא מגניב שנתקלתי בו בדיוק היום
אני יודע שייש בך את האהבה לרווקס
שם לב מה קורה אחרי 45 שניות בקליפ
http://www.youtube.com/watch?v=aHw6JtS9 ... re=related
אהבתי את ה-CUTING שם...............תהנה
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..