פטיפון SEIKO HT 309
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
שלום לכולם.
קיבלתי את הפטיפון הזה, כנראה שסייקו יצרו עוד דברים חוץ משעונים.
הוא עובד למרות שזוג כבלי ה RCA שלו קרועים אני אסדר את זה.
מה שמעניין אותי זה, שהביאו לידיעתי שבד"כ לפטיפונים יש כבל "אדמה" או "ארדונג" בשפה אחרת. שצריך לחבר למגבר לחריץ מיוחד לזה, אחרת לא שומעים טוב את המוזיקה.ולפטיפון שלי אין את הכבל הזה.
מה נראית לכם הסיבה לזה.
אולי הוא כבר מוארק מבפנים?
קיבלתי את הפטיפון הזה, כנראה שסייקו יצרו עוד דברים חוץ משעונים.
הוא עובד למרות שזוג כבלי ה RCA שלו קרועים אני אסדר את זה.
מה שמעניין אותי זה, שהביאו לידיעתי שבד"כ לפטיפונים יש כבל "אדמה" או "ארדונג" בשפה אחרת. שצריך לחבר למגבר לחריץ מיוחד לזה, אחרת לא שומעים טוב את המוזיקה.ולפטיפון שלי אין את הכבל הזה.
מה נראית לכם הסיבה לזה.
אולי הוא כבר מוארק מבפנים?
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

תיקון: הסתכלתי טוב טוב על זוג כבלי ה RCA הקרועים וראיתי באמצע כבל דקיק מתחבא לו בין שני הכבלים העבים. האם יכול להיות שזהו כבל האדמה?
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

המשכתי להתעסק עם הפטיפון, תיקנתי את כבלי ה RCA הקרועים וחיברתי את הכבל הדקיק שביניהם לחיבור האדמה שבמגבר ובינגו זה אכן זה.
בעיה נוספת שנתקלתי בה היא שהמגש הסתובב לאט מידי יש שני חורים קטנים בתחתית המכשיר לכוון את המהירות אך לא ממש הצלחתי אז נאלצתי להוציא את המגש שבתחתית המכשיר ולכוון את המבירות ועכשיו הוא עובד בסדר גמור ושומעים באיכות טובה שמזמן לא שמעתי מפטיפון.
* אני אעלה תמונות של כל המערכת שלי כשאוכל כרגע זה קצת סיפור.
בעיה נוספת שנתקלתי בה היא שהמגש הסתובב לאט מידי יש שני חורים קטנים בתחתית המכשיר לכוון את המהירות אך לא ממש הצלחתי אז נאלצתי להוציא את המגש שבתחתית המכשיר ולכוון את המבירות ועכשיו הוא עובד בסדר גמור ושומעים באיכות טובה שמזמן לא שמעתי מפטיפון.
* אני אעלה תמונות של כל המערכת שלי כשאוכל כרגע זה קצת סיפור.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

כנראה שהשמחה היתה מוקדמת מדי.
הבדיקה שלי היתה אתמול בלילה ולכן בדקתי על עוצמה נמוכה, היום רציתי לבדוק יותר לעומק וכשהפטיפון מחובר למגבר שומעים רעש רקע מאוד חזק ומטריד בדקתי שכבל האדמה מחובר והוא אכן מחובר, מה יכול להיות המקור לרעש? האם זה הכבלי RCA שהיו קרועים? אני חיברתי אותם לכבלים אחרים חיבור ידני עם סרט מבודד ללא הלחמה, כשהקפדתי שלא יהיה מגע בין כבלים שלא צריכים לגעת אחד בשני, ניסיתי עם שני סטים של כבלים אך לא הצלחתי להפטר מהרעש.
מה עוד אפשר לעשות?
הבדיקה שלי היתה אתמול בלילה ולכן בדקתי על עוצמה נמוכה, היום רציתי לבדוק יותר לעומק וכשהפטיפון מחובר למגבר שומעים רעש רקע מאוד חזק ומטריד בדקתי שכבל האדמה מחובר והוא אכן מחובר, מה יכול להיות המקור לרעש? האם זה הכבלי RCA שהיו קרועים? אני חיברתי אותם לכבלים אחרים חיבור ידני עם סרט מבודד ללא הלחמה, כשהקפדתי שלא יהיה מגע בין כבלים שלא צריכים לגעת אחד בשני, ניסיתי עם שני סטים של כבלים אך לא הצלחתי להפטר מהרעש.
מה עוד אפשר לעשות?
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

יש רעש גם כאשר המנוע לא מסתובב, אך כאשר אני מפעיל אותו יש שינוי ברעש והוא מתחזק.
העניין הוא שהרעש זהה לחלוטין גם כאשר ההארקה מחוברת וגם כאשר היא לא מחוברת למגבר.
האם הבעיה היא בכבל ה RCA? לא חיברתי לו ראשים חדשים אלא כבלי RCA אחרים שמאריכים את הכבל המקורי, האם זה גם תורם לבעיה?
העניין הוא שהרעש זהה לחלוטין גם כאשר ההארקה מחוברת וגם כאשר היא לא מחוברת למגבר.
האם הבעיה היא בכבל ה RCA? לא חיברתי לו ראשים חדשים אלא כבלי RCA אחרים שמאריכים את הכבל המקורי, האם זה גם תורם לבעיה?
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
יתכן מאוד וישנה זליגה או השראה שנאית יש לבדוק זאת ולבדוק גם את חיבורי הראש אם הכל תקין ומשם להמשיך הלאה ולחפש בעיות נוספות שאולי צצו תוך כדי חיבורי ה- RCA ...
1.האם חיבורי ה - RCA שעשית הולחמו ?
2.יש לבדוק גם את הלחמות בסיס הכבלים .
1.האם חיבורי ה - RCA שעשית הולחמו ?
2.יש לבדוק גם את הלחמות בסיס הכבלים .
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 26/03/2008 18:24, נערך 2 פעמים בסך הכל.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

מצאתי את הבעיה: כבל ההארקה בסדר, אך הבעיה היא בכבלי ה RCA שכנראה רופפים, עם משחקים איתם קצת, רעש הרקע נעלם. המיקום הבעייתי בכבל הוא צמוד ליציאה מגוף המכשיר, אז קיבעתי את הכבל לגוף ע"י נייר דבק והבעיה נעלמה.
זה כמובן פיתרון זמני עד שאני אלחים כבל חדש לפטיפון כדי להעלים את הבעיה לחלוטין.
זה כמובן פיתרון זמני עד שאני אלחים כבל חדש לפטיפון כדי להעלים את הבעיה לחלוטין.
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
אני מציע לך שאם כבר אתה עושה עבודת הלחמה אז תעשה אותה מההתחלה ועד הסוף בצורה יסודית (זה כמו טיפול שורש) אבל בסוף אתה זה שתיהיה מרוצה מהכל ועוד יהיה לך הסיפוק של "הנה היום אני ישב להתפנק על מה שעמלתי עליו לא מעט")
תחליף את הכבל קומפלט כולל ה-RCA שייש לך שם ותלחים את הכבל החדש מהבסיס שלו ישירות מהמעגל כולל כבל הארקה חדש.
עצה חברית ממני ושמע לי רק תהנה מזה בסוף...........
בכל אופן אני מאחל לך שעות האזנה נעימות ושתמצא את המקסימום ממה שיש לך.
תחליף את הכבל קומפלט כולל ה-RCA שייש לך שם ותלחים את הכבל החדש מהבסיס שלו ישירות מהמעגל כולל כבל הארקה חדש.
עצה חברית ממני ושמע לי רק תהנה מזה בסוף...........
בכל אופן אני מאחל לך שעות האזנה נעימות ושתמצא את המקסימום ממה שיש לך.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

זה התכנון שלי, שאני מקווה לבצע בסופו של דבר (בשבועות הקרובים). אני ארכוש כבל איכותי יותר מזה המקורי ואלחים אותו, השאלה היא האם צריך כבל מיוחד בשביל הארקה? כי בד"כ יש כבלים דקים, האם כבל עבה יהווה יתרון או שלא משנה העובי?