נכון שכל דבר בחיים הוא יחסי אך מה הדבר החשוב ביותר לאדם ממוצע עם אוזן ממצועת שחפץ באיכות שמיעה כיפית + ?
פנל קדמי (ואם מתחשק לי לחבר את הנגן הנייד שלי האם יש הבדל באיכות הפנלים עצמם עבורו?)
כבלים
מגבר (מה זה באמת עושה?)
רמקולים (האם רק קדמיים ואיפה הכי כדאי למקמם?)
סאב??
ומה כדאי לרכוש יד שנייה אם אפשר (איפה אפשר להתקמצן).
תוכלו בבקשה לתת לי קצת בסיס לגבי עניינים אלה ובכלל.. קצת ארוך אבל תתחשבו.
תודה רבה.
תוכלו לללמד אותי ואולי אחרים מה עיקרי בכל מערכת לרכב (נ.חדש)
בא נתחיל מכך שרכב זו סביבה מאוד עוינת לסאונד טוב . ולכן כול הבעיות שיש בסאונד לביית מחמירות פי 10 ויותר . המשמעות היא שכול מה שקשור לאקוסטיקה , שבד"כ מתעלמים ממנו במערכות לביית , חייב להיות כאן בטופ . המשמעות היא שאם אתה רוצה למקסם את הסאונד שלך , אתה צריך ללכת למתקין מקצוען וטוב שיעשה את עבודות ההתקנה ויחליט על מיקומים . קח בחשבון שמדובר על מאות ועל אלפי שקלים בתלות במכונית בהתקנה ובמה שרוצים שיעשה ברכב
נגן , אפשר לקנות כמעט כול נגן , אם אתה רוצה לחבר אייפוד אתה צריך נגנים שתומכים בכך , יש גם נגנים שתומכים בUSB , בקיצור תחליט מה אתה רוצה ותבחר
צריך רמקולים קדמיים שברכב זה נקרא קומפוננט , כי זה שני אלמנטים ששמים אותם בנקודות שונות ברכב עם קרוס פאסיבי (יש גם קומפוננטים עם שלושה אלמנטים)
צריך מגבר טוב שיגביר את הקומפוננט
ואם אתה רוצה צלילים נמוכים אתה צריך סאב . ומגבר . היות ובד"כ קונים מגבר ארבעה ערוצים לקדימה , ניתן לעיתים (אם המגבר חזק מספיק), להשתמש בשני ערוצי ההגברה האחוריים להגביר את הסאב
מגבר ופאנל קדמי , ובד"כ גם סאב אם אתה יודע מה אתה עושה ניתן לרכוש גם משומש , צריך רק לדעת איך לבדוק אותו
נגן , אפשר לקנות כמעט כול נגן , אם אתה רוצה לחבר אייפוד אתה צריך נגנים שתומכים בכך , יש גם נגנים שתומכים בUSB , בקיצור תחליט מה אתה רוצה ותבחר
צריך רמקולים קדמיים שברכב זה נקרא קומפוננט , כי זה שני אלמנטים ששמים אותם בנקודות שונות ברכב עם קרוס פאסיבי (יש גם קומפוננטים עם שלושה אלמנטים)
צריך מגבר טוב שיגביר את הקומפוננט
ואם אתה רוצה צלילים נמוכים אתה צריך סאב . ומגבר . היות ובד"כ קונים מגבר ארבעה ערוצים לקדימה , ניתן לעיתים (אם המגבר חזק מספיק), להשתמש בשני ערוצי ההגברה האחוריים להגביר את הסאב
מגבר ופאנל קדמי , ובד"כ גם סאב אם אתה יודע מה אתה עושה ניתן לרכוש גם משומש , צריך רק לדעת איך לבדוק אותו
תודה, אחלה.
יש לך המלצות על פאנל קדמי נשלף עם חיבור USB או LINE IN לנייד בסביבות ה- 1300 ש"ח?
והאם חיבור כזה לנגן הנייד משפיע יותר מבחינת איכות הסאונד בפאנלים שעולים מעל 1000 שח בניגוד לפאנל שעולה למשל 500 ש"ח.. או שזה תלוי גם ברמקולים והכבלים?
יש לך המלצות על פאנל קדמי נשלף עם חיבור USB או LINE IN לנייד בסביבות ה- 1300 ש"ח?
והאם חיבור כזה לנגן הנייד משפיע יותר מבחינת איכות הסאונד בפאנלים שעולים מעל 1000 שח בניגוד לפאנל שעולה למשל 500 ש"ח.. או שזה תלוי גם ברמקולים והכבלים?
פאנלים טובים יש היום בסביבות המחירים של 600-900 , אחרי זה הרמה עולה לסביבות המחיר של 2000-3000 , המחיר אמצע לענ"ד לא שווים את הכסף (עדיף את הכסף הנחסך להשקיע באיטום או בקומפוננטים יותר טובים ) . במחירים הזולים יחסית , תבדוק את הפאנלים הבאים : פאנאנסוניק 5401 והדגמים הגדולים יותר של פאנאסוניק עד 900 ש"ח . אאל"ט לפאנאסוניק 5401 יש אפשרות לAUX , כך שהוא יכול לקבל LINE OUT של נגן נייד