שאלה לגבי פונו סטייג'

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
DJPOWER פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, יש לי פטיפון לנקו L62 , הוא מחובר למיקסר שיש בו כניסת PHONO אבל שומעים הרבה יותר חלש מCD או מחשב, האם אני צריך פונוסטייג' או שאין לזה פתרון?

תודה :)

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
קיבל תודות: 1 פעם

פונו סטייג'

שליחה #2 

דבר ראשון שהייתי עושה זה לבדוק את המפרטים הטכניים של הראש (איזה מתח הוא מוציא) ושל המיקסר (מה הgain של כניסת הפונו).

בהנחה שמדובר בראש MM מתח היציאה אמור להיות בסביבות 5mV. אם מתח היציאה של הראש נמוך יותר יכול להיות שזו הבעיה ואז או שתחליף ראש או שתעקוף את הפונו סטייג' שבנוי לתוך המיקסר.

יכול גם שראש שמורכב על הפטפון שלך הוא MC - במידה וכן מתח היציאה שלו יכול להיות נמוך בהרבה (ראשים High output יוציאו כ 3-4mV, ראשים Low output הרבה מתחת ל 1mV. אם זה המצב כנראה שכדאי לך להשקיע בפונו סטייג'.

במידה והחלטת להשקיע בפונו סטייג' כדאי שתבדוק אם הוא תומך בראש שמורכב על הפטפון שלך (MM/MC) ומה הgain שלו - כך שהבעיה לא תחזור על עצמה. רק תזכור שאת הפונו סטייג' אתה מחבר לכניסת line במיקסר - אל תנסה לשרשר שני פונו סטייג'ים זה לא יעבוד.

בהצלחה.

DJPOWER פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

איך אני יבדוק איזה ראש יש לי כי לא כתוב עליו חברה, הוא שחור עם קצה שקוף , כתוב עליו :
D
7
I
-2E
בדיוק ככה..
אני לא ידע נראלי איזה ראש זה בחיים אבל ננית אני עוקף את הפונו שבמיקסר כמה יעלה פונו טוב?

תודה

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

פונו סטייג' טוב יעלה כמה מאות שקלים ביד שניה.

מי התקין את הראש הזה על הפטפון? כמה שנים הוא שימש? מה מצב המחט?

הפונו סטייג' של המיקסר (מיקסר תקליטנים? מה שם היצרן? איזה דגם?) אמור לעשות את העבודה. יכול להיות שהבעיה היא בראש ואז השקעה בפונו סטייג' חדש לא תועיל.

DJPOWER פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מיקסר של DJ
WORK PRO DJ 10 מחירון לפני שנתיים 2900 אם זה עוזר
הראש הותקן בחנות מקצועית ברחוב החשמונאים.
הראש הרבה זמן על הפטיפון אבל המון זמן הוא לא היה בשימוש (משהו כמו שנה שימוש המחט, ו4 שנים או יותר לא בשימוש)

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אני הייתי בודק עם חנות כמו פיוז אם יש להם פונו סטייג' זול שתוכל לבדוק אצלך או לחלופין לקחת את המיקסר שלך אליהם ולבדוק אותו בחנות. לחלופין אתה יכול לבדוק את הלוחות יד שניה.

אני הייתי משקיע כמה שפחות - לא בטוח שהמיקסר והראש מצדיקים השקעה רצינית בפונו סטייג'.

DJPOWER פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הראש משפיע בצורה הכי משמעותית?

תודה

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

קשה לענות על השאלה הזאת כל עוד שלא ברור עם איזה ראש אתה עובד. בגדול כל הרכיבים בדרך משפיעים על הצליל של המערכת וצריך לדעת לזהות את החוליה החלשה.

מה שכן פונו סטייג' אתה יכול לבדוק בקלות יחסית. ראש חדש תוכל לבדוק רק אחרי הקניה וההתקנה.

DJPOWER פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אוקי , תודה

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #10 

לפי תיאור הכיתוב על הראש/מחט נראה לי שזה סטנטון (זה גם מותג שאדר מייבאים), יכול להיות דגם מסידרת 700.

DJPOWER פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

תמונה תעזור?

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

נראה לי שאתה בכיוון, dragon.

DJPOWER - הראש דומה לתמונה? יכול להיות שמדובר בדגם שונה באותה הסדרה, סטנטון שינו קצת את העיצוב של הראשים שלהם.

אם כן מדובר בראש שמוציא 3.5mV - מתח יציאה פחות או יותר ממוצע עבור ראש MM, אם כי הראשים של סטנטון שמיועדים לתקליטנים מוציאים בין 6mV ל 10mV שזה גבוה מאוד.

רוב הראשים הזולים מבית Shure, Ortofon, Audio Technica וכו' מוציאים מתחים שנעים סביב 3.5mV עד 5mV ולכן בהנחה שהראש והמיקסר תקינים הייתי מנסה למצוא פונו סטייג' עם gain גבוה וזה אולי יפתור את הבעיה.

לחלופין אתה יכול להשקיע בראש ייעודי לתקליטנים ולסקרצ'ינג כמו אלה הייעודיים של סטנטון שמוציאים מתחים גבוהים מאוד אבל לדעתי זה יעלה לך הרבה כסף ולא בהכרח ישמע טוב. תלוי מאוד לאיזה שימוש הראש מיועד. שים לב שהראש מתאים לזרוע של הפטפון שלך - זה לא מובן מאליו. אם dragon צודק אתה צריך ראש שמתאים ל P-Mount.
לקוח מהאתר של סטנטון.
 לקוח מהאתר של סטנטון.

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

אגב אצלי אני פשוט מעלה את הווליום במגבר כשאני שומע מהפטפון. זה עובד מצויין ואין לי עם זה שום בעיה.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”