האם אתם נוהגים לשלב ציוד וינטג' ביחד עם ציוד מודרני?
-
Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
לדוגמה,מגבר וינטג' ביחד עם רמקולים חדשים מהשנים האחרונות? אני רכשתי לא מזמן
זוג רמקולים מדפיים של פוקאל דגם CHORUS 806V וחיברתי אותם לרסיבר העיקרי
שלי שהוא רוטל RX-603,והוא מחובר ל-CDP מודרני של דנון DCD700AE ולפטיפון
פרוג'קט אקספריישן,ולמחשב כמובן.ה-CD הקודם שלי היה גם CD וינטג' של דנון-DCD-600
מהאייטיז..והיה לי מקודם גם פטיפון וינטג'-סוני PS-X55.
זוג רמקולים מדפיים של פוקאל דגם CHORUS 806V וחיברתי אותם לרסיבר העיקרי
שלי שהוא רוטל RX-603,והוא מחובר ל-CDP מודרני של דנון DCD700AE ולפטיפון
פרוג'קט אקספריישן,ולמחשב כמובן.ה-CD הקודם שלי היה גם CD וינטג' של דנון-DCD-600
מהאייטיז..והיה לי מקודם גם פטיפון וינטג'-סוני PS-X55.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 17/02/2008 21:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
הסט-אפ שלי - לפני ואחרי....
אז ככה, לאחר שהעפתי את המגבר ק"ב שלי למחסן, ושמתי במקומו מגבר וינטאז' (7070), הרגשתי צורך לשדרג את נגד הדיסקים לחדש יותר במקום ההוא בן 10 שנים (עדיין לא וינטאג'), וגם הוצאתי מהסט-אפ את הטייפ ושמתי במקומו מכשיר CD-R.
הוא גם מחובר לשני מכשירי דיוידי (אחד מקליט והשני רגיל) וכן לממיר דיגיטלי ולוידאו (וינטאג').
מדי פעם אני מחבר רק את ה CD למגברים אחרים שברשותי לגוון, אבל רוב הזמן ה 7070 שולט!
הרמקולים הם bose 301 סדרה 4 מתחילת שנות ה 90. כל ניסיון לשדרג אותם (למדפיים בלבד) הסתיים בחיזוק לאגו ולהערצתם. (תמונה שלישית).
הסט השני בחדר אחר בבית (הסלון) הוא sansui 2000a הנהדר שמחובר לרמקולים פישר XP7 עתיקים. הוא נשמע לא נורמלי. הסט הזה מחובר גם הוא לנגן CD, DVD וטלויזית LCD 37" . ואני חייב לציין שעם הסט-אפ הזה חוויה לראות סרטים בשני ערוצים.
עריכה: טוב, לאחר שניסיתי להעלות תמונות ולשנות את הגודל ללא הצלחה התייאשתי לעת עתה מהרעיון. אולי מאוחר יותר...
הוא גם מחובר לשני מכשירי דיוידי (אחד מקליט והשני רגיל) וכן לממיר דיגיטלי ולוידאו (וינטאג').
מדי פעם אני מחבר רק את ה CD למגברים אחרים שברשותי לגוון, אבל רוב הזמן ה 7070 שולט!
הרמקולים הם bose 301 סדרה 4 מתחילת שנות ה 90. כל ניסיון לשדרג אותם (למדפיים בלבד) הסתיים בחיזוק לאגו ולהערצתם. (תמונה שלישית).
הסט השני בחדר אחר בבית (הסלון) הוא sansui 2000a הנהדר שמחובר לרמקולים פישר XP7 עתיקים. הוא נשמע לא נורמלי. הסט הזה מחובר גם הוא לנגן CD, DVD וטלויזית LCD 37" . ואני חייב לציין שעם הסט-אפ הזה חוויה לראות סרטים בשני ערוצים.
עריכה: טוב, לאחר שניסיתי להעלות תמונות ולשנות את הגודל ללא הצלחה התייאשתי לעת עתה מהרעיון. אולי מאוחר יותר...
STREAMER במיוחד
כן
שילוב שאני ממליץ עליו:
SQUEEZEBOX3 WIFI+ LOSELESS ONLY (2005)
DYNACO ST70 AMPLIFIER
שילוב שאני ממליץ עליו:
SQUEEZEBOX3 WIFI+ LOSELESS ONLY (2005)
DYNACO ST70 AMPLIFIER
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
הנה הצעתי למעמד לפלסמה
ארכיאולוגיה בשילוב-המזנון הזה מתוצרת ארם נהריים היה שייך לסטלין
הוא יכול לשמש מעמד לאודיו וידיאו אחרי טריקת המכסה
הוא יכול לשמש מעמד לאודיו וידיאו אחרי טריקת המכסה
אמן מייסר
כבר ביקשתי לכתוב תגובה בדו ערוצי ושם לשאול אבל כמדומני שאין מתאים ממך לענות על שאלתי.Kosh כתב:והוא מחובר ל-CDP מודרני של דנון DCD700AE ....
ובכן, כבר תקופה די ממושכת אני מתלבט באשר לבחירת המרכיב האחרון במערכת הסטריאו ההולכת ומתגבשת שלי והוא נגן ה-CD. אחרי תקופת שיטוט בחיפוש אחר מודל שיכנס במסגרת התקציב אותה יעדתי לעצמי, כ- 2500 שקלים (חדשים - מטבעות וינטאג' פחות רלבנטיים לדיון), הגעתי למסקנה כי הנגן מדגם זה של דנון הוא הזול ביותר והיחידי אותו אוכל להרשות לעצמי, מבלי לחרוג יותר מדי מהמסגרת, מבין דגמי החברות בעלות המוניטין המוכח שאינם מיוצרים במיקור חוץ במדינות המתפתחות - קרי, סין. החשיבות אותה אני מייחס לייצור יפני אותנטי התגברה בעקבות הגילוי, שגם מוצרים של חברה בעלת שם כמו קמברידג' אודיו המיוצרים בסין הם די עבודה בעיניים, אחרי שבעל ניסיון (אודי מרדיו הכוכב) שעל מילתו אני סומך טען באוזני שהוא פתח את הנגנים שלהם וראה במו עיניו את העינית הזולה של שרווד, החברה - אחות, ובכלל ייצור חובבני ורכיבים שאין כל קשר בינם לתמחור המוצר ומיתוג החברה (נגנים של מעל 2000 ש"ח, פי שתיים משרווד ואיכות זהה).
אני שואל דווקא לחוות דעתך עליו , ודווקא בפורום הזה, משום שבדומה לך אני מתכוון לחברו (אם אכן ארכוש אותו, צריך לשמוע קודם...) לציוד וינטאג' אשר כבר בבעלותי (רסיבר R1500 של לקסמן, או לוקסמן בעברית, בן שלושה עשורים וספיקרים של וורפדייל דלתא 7 בני למעלה מעשרים). נסיונך איתו יכול להוות אינדיקציה טובה לנסיון אפשרי שלי בגלל הדמיון בין המקרים.
אז מה אתה חושב עליו? כיצד הוא מנגן? האם הוא אמין? כיצד הוא משתלב עם ציוד שזקן ממנו בדור?
ובכלל, כדי שלא אהפוך את הדיון החשוב הזה לנושא אישי, איך לדעתכם ניתן להתמודד כחובבי וינטאג' עם מדיה דיגיטלית הכתובה על CD? האם שילוב של מערכת מפעם עם נגן עדכני זה שילוב הרסני וצריך להסתגר בין קירות הפונו, או שמא לא כך?
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
נתת לי רעיון לפחות לגבי הגברה וינטאג'-שאלתי בשירשור מקביל על הגדרת ציוד ווינטאג' מבחינת שנות ייצור
אז הרעיון שכל עוד אין כניסת cd ייעודית זה אומר שהמגבר הוא טרום קומפקטדיסק ולכו הוא ווינטאג' מובהק
ואיך זה מתקשר אליך?כל מגבר או רסיבר ווינטאג' שחיברתי אליו קומפקט דרך כניסת הaux נשמע על הפנים
לדעתכם יש משהו שונה בכניסה הייעודית לcd במגברים המודרניים?
אז הרעיון שכל עוד אין כניסת cd ייעודית זה אומר שהמגבר הוא טרום קומפקטדיסק ולכו הוא ווינטאג' מובהק
ואיך זה מתקשר אליך?כל מגבר או רסיבר ווינטאג' שחיברתי אליו קומפקט דרך כניסת הaux נשמע על הפנים
לדעתכם יש משהו שונה בכניסה הייעודית לcd במגברים המודרניים?
אמן מייסר
יש הסכמה כללית על זה שדרך AUX זה נשמע רע או שזה רק נסיון אישי שלך עם דגמים מסוימים? כי אני שמעתי דעות אחרות ואני עצמי לא הבחנתי עם הרסיבר שלי בהבדל של ממש בין הטיונר (וזה טיונר פגז) לנגן שחובר בדרך זו. מה גם שיש איזה כשל מסוים בהשוואה בבדיקה, ואני מקווה שתסכים איתי, שאי אפשר למשל לקחת מגבר וינטאג' אמיתי, לחבר אותו לCD ולומר שהתוצאה לא הולמת את ביצועיו, משום שההשוואה היא בד"כ לביצועיו עם פונו ואז זו כבר לא כל כך השוואה הוגנת ונכונה. בוינטאג' אין לנו הרי אפשרות לקחת את אותו נגן CD עם אותו מגבר ולהשוות בין כניסת CD לAUX על אותו מכשיר (שזו הרי תהיה ההשוואה האולטימטיבית) משום שאין לנו כניסת CD.
כשאתה מגדיר על פנים, ההבדל באיכות הביצוע היא ביחס למה? לטיונר ולפונו של המגבר או לכניסת CD במגברים מודרניים?
כשאתה מגדיר על פנים, ההבדל באיכות הביצוע היא ביחס למה? לטיונר ולפונו של המגבר או לכניסת CD במגברים מודרניים?
-
Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
שלום דוקטור,בקשר לשאלתך על ה-CD של דנון-הוא נגן מצוין למחירו.(בין 2800 ל-3000 ש"ח).
גם אני חיפשתי הרבה זמן נגן יחסית זול שיחליף את הדנון הישן שהיה לי ואת ההרמן קארדון
HD755 שהעינית שלו הלכה אחרי שנה(גם שם הייתה עינית זולה שיש כמוה במערכות מיני של איווה..)מבחינת סאונד-הוא מפורט ומדויק,אך לא בצורה "שמכאיבה" לאוזניים.הוא יתאים להרבה
סוגי מוזיקה.גם אני שמחתי לגלות בזמנו שהוא עדיין MADE IN JAPAN,מאחר שנגנים זולים
קודמים של דנון היו מתוצרת סין,אבל תזכור שלא זה מה שקובע את איכות הסאונד..(ארץ היצור).
באתר של דנון אתה יכול לראות איך ה-DCD700AE נראה מבפנים ולהתרשם מאיכות הבניה
הטובה שלו.אני,בכל מקרה,מאוד מרוצה ממנו.הוא לא עשה לי אף בעיה עם אף דיסק,מקוריים
או צרובים.
גם אני חיפשתי הרבה זמן נגן יחסית זול שיחליף את הדנון הישן שהיה לי ואת ההרמן קארדון
HD755 שהעינית שלו הלכה אחרי שנה(גם שם הייתה עינית זולה שיש כמוה במערכות מיני של איווה..)מבחינת סאונד-הוא מפורט ומדויק,אך לא בצורה "שמכאיבה" לאוזניים.הוא יתאים להרבה
סוגי מוזיקה.גם אני שמחתי לגלות בזמנו שהוא עדיין MADE IN JAPAN,מאחר שנגנים זולים
קודמים של דנון היו מתוצרת סין,אבל תזכור שלא זה מה שקובע את איכות הסאונד..(ארץ היצור).
באתר של דנון אתה יכול לראות איך ה-DCD700AE נראה מבפנים ולהתרשם מאיכות הבניה
הטובה שלו.אני,בכל מקרה,מאוד מרוצה ממנו.הוא לא עשה לי אף בעיה עם אף דיסק,מקוריים
או צרובים.
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
לגבי החיבור של ה CD למגבר וינטאג' דרך ה AUX, אני חייב לציין שכל פעם שניסיתי נגנים שונים על מגברים שונים קיבלתי תוצאות מעולות ביותר, גם בפירוט הצליל, שלא באה על חמימותו. לא נראה לי שמבחינה טכנית יש הבדל בין ה AUX של פעם, לבין ה TAPE למשל, או ל CD החדשים. הכניסה היא אותה כניסה, אותה הגברה, רק עם מיתוג שונה.
איזה מגברים יצא לך לשמוע שלא אהבת? על איזה רמקולים?
איזה מגברים יצא לך לשמוע שלא אהבת? על איזה רמקולים?