עזרה בנוגע לפטיפון Technics sl-qx200

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
DJPOWER פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
לאחר שנתיים של שכיבה מתחת למיטה וכרסום כבל RCA שמאל על ידי הכלב, הוצאתי את הפטיפון ששימש אותי נאמנה ובלי תקלה במשך זמן רב, הופתעתי לגלות שפתאום הוא לא נדלק!
רציתי לראות אולי זה תקלה קטנה לפתוח את הפלטה ולנסות לראות מה הולך שם, אבל לא הצלחתי לפתוח אותה ולא מצאתי את המקום דרכו פותחים אותה או משהו אחר שהרכיבים יהיו חשופים. האם למישהו יש מושג? או אפילו למישהו יש איך להשיג את המנואל ללא תשלום?

תודה רבה
:)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

היה לי פעם פטיפון כזה, והא באמת איכותי, אנסה לעזור לך ממה שאני זוכר:
קודם כל, האם כבל המתח שלו קבוע או ניתק? אם הוא ניתק, ייתכן שיש בו נתק והחלפתו (או תיקונו) תפתור את הבעיה.
אם זה כבל הקבוע בתוך הפטיפון, השלב הבא צריך להיות חיפוש התקלה בפנים. הסרת הפלטה לדעתי לא תעזור הרבה, מאחר ומתחתיה הוא לא "פתוח" ואין גישה אל חלקיו הפנימיים (בגלל שזה הנעה ישירה ולא גומיה). בכל אופן הפלטה צריכה להיות ניתנת להסרה במשיכה למעלה תוך סיבוב עדין לשני הצדדים, מאחר שהיא מתלבשת על הספינדל בכח מגנטי. אבל שוב, זה כנראה לא יעזור.
אם אתה רוצה לפתוח ולראות מה קורה בפנים, צריך לפתוח את הפנל התחתון שלו (בד"כ בצבע שחור) המחובר עם כמה ברגים. בהצלחה.
אגב, גם לאחר שיעבוד, יש להניח שצריך להחליף את כבל ה-RCA המכורסם.

DJPOWER פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

את הכבל אני יחליף אבל אני רוצה לדעת שהוא עובד קודם :(
בכל אופן, הכבל קבוע.. ואני לא הבנתי איך לפרק את החלק התחתון.
יש 4 רגליות עם ברגים ארוכים שאפשר לפרק, ועוד 2 ברגים שקשורים לכבל חשמל ולכבל RCA(כנראה לפרק את המחבר הזה ) לא מצאתי עוד ברגים רק מתחת למכסה העליון(איפה שהכפתורים, הפלטה והכל)

תודה רבה אם תוכל לעזור עוד אני ישמח :)
עריכה: פתחתי את כולו(צריך להוציא גם את הפלטה וגם את הרגליות) ולא ראיתי משהו חריג מאוד, את הכבלים של החשמל יותר קשה לראות כי הם באיזור הכי פחות נגיש.
ריססתי ספרי מגעים , ובדקתי את הפיוז(שנראה לי בסדר) .
לא יודע מה קרה, כנראה האפשרות היחידה היא לשלוח לתיקון :(

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

עכשיו אני נזכר שלדגם הזה יש מתלה (suspension), אז ייתכן שהפירוק באמת קצת יותר מורכב, אבל הבנתי שפירקת כבר. אפשרות אחרת לתקלה היא במתג האלקטרוני המופעל ע"י הזרוע (זה שמדליק ומכבה את המנוע בהתאם לתנועתה), והוא מצוי בערך מתחת לבסיס שלה.

DJPOWER פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אוקי, אבל אין אפילו נורה אחת שנדלקת .. זה מעיד על משהו אחר לא?

תודה

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אם אף נורה לא נדלקת אז כן, זה כנראה מצביע על כך שלא מגיע לשם בכלל חשמל. אתה בטוח שכבל המתח בסדר ושהכלב לא כירסם גם אותו? אם הכבל נראה תקין, שווה לבדוק את הפיוז לא רק במבט אלא גם בשיטת נייר הכסף, ואם גם הוא תקין - אז אני לא יודע, או שהשנאי הלך (נדיר מאד) או שיש איזה נתק אולי כתוצאה משבר או סדק במעגל מודפס כלשהו (יכול להיגרם כתוצאה מחבטה למשל), זה דבר שאפשר גם לראות בעין אבל צריך לבחון בדקדוק. אם כלו כל הקיצין - המעבדה היא הכתובת.

DJPOWER פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

שיטת נייר כסף? סליחה על הבורות.. אתה מתכון אולי להוציא את הפיוז ולשים נייר כסף שיעבור חשמל?

תודה

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

מוציאים את הפיוז, ואם לא ניתן לזהות נתק במוליך הפנימי שלו, לוקחים חתיכת נייר כסף (אלומיניום) מהמטבח ועוטפים את הפיוז כך שהנייר יקצר בין שני מוליכי המתכת בקצות הפיוז (החיצוניים) ומתקינים אותו מחדש במקומו. כך יוצרים קצר שלמעשה יעקוף את הפיוז; אם עובד, סימן שהפיוז לא תקין וצריך להחליפו. אם לא עובד גם כך, זו לא הבעיה. אצצין מראש, שאם לא רואים נתק פיזי בתוך הפיוז (די קל לראות את זה) סביר להניח שהפיוז תקין ונייר הכסף לא ישנה דבר.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”