אנטנת FM
רכשתי tuner ARCAM DT91 ואינני מצליח למצוא פתרון אופטימלי לאנטנה FM (עדיף גם DAB) שתאפשר לי קליטה חלקה של תחנות רדיו ישראליות (בעיקר קול המוסיקה, גל"צ, רשת ב'ו 88 FM ).
יש באפשרות להתקין אנטנה על גג ביית. ניסיתי אפשרויות שונות בהצלחה חלקית בלבד.
מי שיכול לעזור ב"מומחיות בנושא"- מאד אודה ואשמח.
יש באפשרות להתקין אנטנה על גג ביית. ניסיתי אפשרויות שונות בהצלחה חלקית בלבד.
מי שיכול לעזור ב"מומחיות בנושא"- מאד אודה ואשמח.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
DAB אין בארץ אז אל תטרח. לגבי FM, תלוי איפה אתה גר. ישנן אנטנות Omni-Directional המקבלות סיגנל מכל הכיוונים ויכולות להיות בסדר אם אתה באיזור עם "כיסוי" טוב. לחלופין אם אתה באזור בעייתי ומרובה הפרעות תזדקק לאנטנה כיוונית. הבעייה שאת שני הסוגים אין בארץ וניתן להזמין רק ברשת. לגבי הסוג הראשון יש את האופציה של Magnum - בערך 60$ לא כולל משלוח.
Re: FM
גם אני רכשתי אנטנה עגולה.עובד מצויין.התקנתי בהתחלה בגובה הקרקע וקלט בסדר.התקנתי על הגג וכפי שאמרתי מצויין.ronenl כתב:אני משתמש באנטנה רב כיוונית חיצונית שרכשתי האנטנות רצון בר"ח לבנדה 13 ת"א.
והתוצאות מצויינות....
אני חושש רק מדבר אחד;מכיוון שאני גר על גבעה באמצע מישור הברקים פוגעים באיזור באופן תחוף. לכן אני חודשש מפני פגיעת ברק.
למה לא בהוט או ביס?
נקטרין? למה לא לשמוע דרך יס או הוט אם אתה מחובר לאחת מהן? שמעתי בעבר בטיונר ובאנטנות למיניהן, וכיום שומע מצוין, ללא הפרעות וללא רעשים, נקי ויפה..דרך יס...
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
Re: fm
האם היא מגיעה עם כבל ועם אביזרי התקנה? איך מקבעים אותה במקום?ronenl כתב:רכשתי אותה לפני כשנתיים ב- 180 שח.
היא מחוברת בכבל 75 אוהם וכאמור התוצאות מצויינות.
למרות זאת יש לקחת בחשבון שאני גר בהוד השרון שהוא איזור מישורי למדי. האנטנה
ממוקמת על גג בניין בן 5 קומות....
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
קו תמסורת בעכבה של 300 אוהם לאנטנות הוא פחות טוב מ-75 אוהם כי הוא חשוף יותר להפרעות אלקטרומגנטיות מהסביבה. התווך האטמוספרי הוא בעכבה של 300 אוהם ולכן "הומצא" בזמנו כבל הדי-פול של 300 אוהם שהוא הרבה פחות טוב מהכבל הקואקסיאלי של 75 אוהם. אם ניתן לשיג אנטנה המיועדת לקו תמסורת של 50 אוהם (בתנאי שהמקלט גם מתואם לעכבה הזאת) זה אפילו טוב יותר.
בהצלחה.
בהצלחה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
Re: למה לא בהוט או ביס?
איך אתה שומע דרך יס? זה תופס לך ממיר שלם, לא? כלומר אתה חייב להשתמש באותו הממיר המשמש גם לשידורי TV?extrabeat כתב:נקטרין? למה לא לשמוע דרך יס או הוט אם אתה מחובר לאחת מהן? שמעתי בעבר בטיונר ובאנטנות למיניהן, וכיום שומע מצוין, ללא הפרעות וללא רעשים, נקי ויפה..דרך יס......
בהוט יש שקע אודיו שמתחבר לאנטנה, ביס לא. או שאני טועה?
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
כמו שהוזכר כבר כניסת שקע כבלים או YES תעשה לך את העבודה (הנמצאת בקיר).
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
Re: למה לא בהוט או ביס?
stinga כתב:איך אתה שומע דרך יס? זה תופס לך ממיר שלם, לא? כלומר אתה חייב להשתמש באותו הממיר המשמש גם לשידורי TV?extrabeat כתב:נקטרין? למה לא לשמוע דרך יס או הוט אם אתה מחובר לאחת מהן? שמעתי בעבר בטיונר ובאנטנות למיניהן, וכיום שומע מצוין, ללא הפרעות וללא רעשים, נקי ויפה..דרך יס......
בהוט יש שקע אודיו שמתחבר לאנטנה, ביס לא. או שאני טועה?[/quote
ברגע, נתון, שומע ערוץ ממיר אחד בלבד, טלוויזיה או רדיו. כלומר, אני לא רואה ערוץ 2 ושומע 88 fm במקביל, אם זו כוונתך. מעבר לכך- החיבור הוא RCA רגיל בין הממיר למגבר. הנוחות היא גם שכמובן לא חייבים להדליק טלוויזיה, פשוט זוכרים מספר ערוץ של כל תחנה....