איזה כונן BD מומלץ?
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מכשירים כאלה אכן קיימים בשוק אבל סובלים עדיין משתי בעיות רציניות:
1. המחיר (עדיין) גבוה למדי.
2. לא תומכים באופן מלא ב-spec של שני הפורמטים. לפחות לא בצד הכחול שלהם.
1. המחיר (עדיין) גבוה למדי.
2. לא תומכים באופן מלא ב-spec של שני הפורמטים. לפחות לא בצד הכחול שלהם.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
המחיר של הכונן המשולב הוא סביב ה-300$ בארה"ב לגרסא BD-ROM / HD-DVD ROM וסביבות ה-420$ לכונן ה-BD-RW / HD-DVD ROM.
לגבי ה-spec של הפורמטים, אני ב-99.9% בטוח שזה תלוי בתוכנה ולא בכונן עצמו.
הכוננים הנ"ל מגיעים עם תוכנת PowerDVD 7.3 Ultra לפי מיטב ידיעתי (ואם אני זוכר היטב PowerDVD קיבלה שידרוג אשר מאפשר תמיכה ב-Profile 1.1).
לגבי ה-spec של הפורמטים, אני ב-99.9% בטוח שזה תלוי בתוכנה ולא בכונן עצמו.
הכוננים הנ"ל מגיעים עם תוכנת PowerDVD 7.3 Ultra לפי מיטב ידיעתי (ואם אני זוכר היטב PowerDVD קיבלה שידרוג אשר מאפשר תמיכה ב-Profile 1.1).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

MarioMan,
המחירים האלה עדיין גבוהים מאוד בהתחשב בכך שאתה יכול למצוא היום צורבי DVD "סטנדרטיים" בפחות מ-50$ ו-"טובים מאוד" (Plextor וכו') באיזור ב-60-70$.
לגבי התמיכה ב-specs ייתכן שאתה צודק והתמיכה בפרופילי ה-BD השונים יושבת עמוק בתוך התוכנה אבל זה רק הופך את העניין להרבה יותר גרוע מבחינת המשתמש, ולא מקל עליו.
PowerDVD ו-WinDVD, מעבר לכך שהן חונקות גם את המחשבים המהירים ביותר שיש בשוק היום, כבר מזמן הפכו לתוכנות מסורבלות ולא ידידותיות למשתמש - מה שאומר שאם אתה מעדיף שלא להשתמש בהן אתה לא יכול להנות ממרבית האפשרויות שקיימות בפרופילים המתקדמים יותר, או במילים אחרות - כמו שאמרתי כבר קודם - ה-spec המלא לא זמין לשימוש חופשי של המשתמש במידה והוא בוחר שלא להתקע בחתונה קתולית עם תוכנת נגן בגודל ממותה.
המחירים האלה עדיין גבוהים מאוד בהתחשב בכך שאתה יכול למצוא היום צורבי DVD "סטנדרטיים" בפחות מ-50$ ו-"טובים מאוד" (Plextor וכו') באיזור ב-60-70$.
לגבי התמיכה ב-specs ייתכן שאתה צודק והתמיכה בפרופילי ה-BD השונים יושבת עמוק בתוך התוכנה אבל זה רק הופך את העניין להרבה יותר גרוע מבחינת המשתמש, ולא מקל עליו.
PowerDVD ו-WinDVD, מעבר לכך שהן חונקות גם את המחשבים המהירים ביותר שיש בשוק היום, כבר מזמן הפכו לתוכנות מסורבלות ולא ידידותיות למשתמש - מה שאומר שאם אתה מעדיף שלא להשתמש בהן אתה לא יכול להנות ממרבית האפשרויות שקיימות בפרופילים המתקדמים יותר, או במילים אחרות - כמו שאמרתי כבר קודם - ה-spec המלא לא זמין לשימוש חופשי של המשתמש במידה והוא בוחר שלא להתקע בחתונה קתולית עם תוכנת נגן בגודל ממותה.
אז על מה הייתם ממליצים?
האם כדאי ה LG המשולב?
האם להיצמד רק לבלו רום?
לאיזה דגם?
הדגם של LG http://www.amazon.com/LG-Blu-Ray-Rewrit ... _rhf_p_t_1
האם כדאי ה LG המשולב?
האם להיצמד רק לבלו רום?
לאיזה דגם?
הדגם של LG http://www.amazon.com/LG-Blu-Ray-Rewrit ... _rhf_p_t_1
- serge
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 518
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
אני מאוד מתפלא על קביעתך כי Power dvd חונק מחשב.dragonflyXXL כתב:MarioMan,
PowerDVD ו-WinDVD, מעבר לכך שהן חונקות גם את המחשבים המהירים ביותר שיש בשוק היום, כבר מזמן הפכו לתוכנות מסורבלות ולא ידידותיות למשתמש....
להפך, התקנתי Power dvd מכיון שהוא מריץ BD ו HDDVD בלי שיזיז למחשב, המעבד עובד על אחוזים בודדים בעת ניגון באמצעות התכנה, כ"כ מתקבלת האיכות הגבוהה ביותר.
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

serge, שים לב לקונטסקס שבו נאמרו הדברים שלי.
ראשית, אני מודה שלא ערכתי בדיקת מעבדה בנושא. אני מדבר אך ורק מניסיון אישי לאורך זמן רב ועל מספר לא קטן של מחשבים בקונפיגורציות שונות עם כרטיסי מסך שונים ומשונים ובסוגים שונים של תוכן (לא ספציפית BD או HDDVD).
YMMV (או בעברית: יש מצב שבסיטואציה שלך תקבל תוצאות שונות)
שנית, הדברים נאמרו בקונטקסט מסויים בהקשר ליכולת שלך להנות מכל האפשרויות שמציע המכשיר לפי ה-spec.
עצם התלות שלך בתוכנה ספציפית שתאפשר לך להגיע לאפשרויות האלה (ולא כחלק מה-Firmware של הנגן, למשל) היא החלק הבעייתי בכל הסיפור.
הכול טוב ויפה אם אין לך בעייה עם התוכנה, אבל אם המחשב שלך מסיבה כלשהי לא יכול להריץ PDVD אתה קונה מעצור לדלת ב-400$.
ראשית, אני מודה שלא ערכתי בדיקת מעבדה בנושא. אני מדבר אך ורק מניסיון אישי לאורך זמן רב ועל מספר לא קטן של מחשבים בקונפיגורציות שונות עם כרטיסי מסך שונים ומשונים ובסוגים שונים של תוכן (לא ספציפית BD או HDDVD).
YMMV (או בעברית: יש מצב שבסיטואציה שלך תקבל תוצאות שונות)
שנית, הדברים נאמרו בקונטקסט מסויים בהקשר ליכולת שלך להנות מכל האפשרויות שמציע המכשיר לפי ה-spec.
עצם התלות שלך בתוכנה ספציפית שתאפשר לך להגיע לאפשרויות האלה (ולא כחלק מה-Firmware של הנגן, למשל) היא החלק הבעייתי בכל הסיפור.
הכול טוב ויפה אם אין לך בעייה עם התוכנה, אבל אם המחשב שלך מסיבה כלשהי לא יכול להריץ PDVD אתה קונה מעצור לדלת ב-400$.
- serge
-
- חבר פעיל במיוחד

ברור שאם המחשב אינו מסוגל להריץ PWDVD מסיבה כל שהיא אין טעם לרכוש כונן BD.
זה אפילו טריביאלי.
פשוט הופתעתי מכך, שציינת כי הנגן חונק המחשב, במיוחד לאור העובדה שהסיבה המרכזית לכך שהתקנתי אותו בהתחלה, הייתה היתרון שלו על פני יתר התוכנות, בהרצה איכותית של HD ללא עומס על המעבד.
זה אפילו טריביאלי.
פשוט הופתעתי מכך, שציינת כי הנגן חונק המחשב, במיוחד לאור העובדה שהסיבה המרכזית לכך שהתקנתי אותו בהתחלה, הייתה היתרון שלו על פני יתר התוכנות, בהרצה איכותית של HD ללא עומס על המעבד.
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

למה שזה יהיה טריוויאלי שאם אני רוצה לראות תוכן BD במחשב אני חייב לקנות תוכנת PDVD ואני חייב מחשב שיוכל להפעיל אותה?serge כתב:ברור שאם המחשב אינו מסוגל להריץ PWDVD מסיבה כל שהיא אין טעם לרכוש כונן BD. זה אפילו טריביאלי....
אתה עושה סלט ומתבל בלוגיקה לא ברורה.serge כתב:הסיבה המרכזית לכך שהתקנתי אותו בהתחלה, הייתה היתרון שלו על פני יתר התוכנות, בהרצה איכותית של HD ללא עומס על המעבד....
יכולת התוכנה הספציפית שקנית לעשות offload של עיקר מאמץ העיבוד הגרפי ל-GPU שלך לא קשור ליכולת של תוכנת הנגן שלך לתת לך אפשרות גישה ל-features ששמורים לפרופילי BD מסויימים כמו סוגים מסויימים של ערוצי אודיו למשל.
הרי אתה לא בונה מערכת וקונה ציוד באלפי דולרים כדי שבסוף היום הכול יתמוך בפונקציה מסויימית של תוכנה ספציפית שעולה 25$, נכון?
ומה יעשה מישהו שה-GPU שלו לא עובד עם פונקציית ההאצה שבנוייה בתוך PDVD? קונה מחשב חדש או כרטיס מסך חדש שכן יעבוד?
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

קיבלת לא?
יש מכשירים, אפשר לקנות ואפילו קיבלת סדר גודל של מחיר.
השאלה אם שווה לקנות אותם או לא ומה מכשיר כזה ת'כלס נותן לך.
יש מכשירים, אפשר לקנות ואפילו קיבלת סדר גודל של מחיר.
השאלה אם שווה לקנות אותם או לא ומה מכשיר כזה ת'כלס נותן לך.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
לגבי אזורים ב-BD, קיימת הגנה כזו. AnyDVD HD יודעת לנטרל אותה.
בכל מקרה, ל-SONY יש כונן BD-ROM חדש:
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto ... 1665305102
בכל מקרה, ל-SONY יש כונן BD-ROM חדש:
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto ... 1665305102
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
לפני שמשקיעים כסף בכונן BD שווה לעבור על המסמך הבא:
http://www.plextor-europe.com/press/dat ... r_AACS.pdf
http://www.plextor-europe.com/press/dat ... r_AACS.pdf
Need more cowbell
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

פשוט שיא הטמטום. אתה קונה מכשיר בכמה מאות דולרים שאומרים לך מראש שהולכים לשבור לך אותו בעוד שנה אם לא תשלם עוד כסף. ממש סופרנוס.
- serge
-
- חבר פעיל במיוחד

האמת שדווקא כן, אני מספיק מרוצה מהתכונות והפונקציות בהן אני יכל להשתמש, וזה בהחלט שווה לי את ההשקעה.dragonflyXXL כתב:
הרי אתה לא בונה מערכת וקונה ציוד באלפי דולרים כדי שבסוף היום הכול יתמוך בפונקציה מסוימת של תוכנה ספציפית שעולה 25$, נכון?...
כמובן שלא הייתי מתנגד להרחיב את מגוון השימושים והאפשרויות במוצר, אך למרות השימוש "המוגבל", אני מרוצה.
מה גם שמן הסתם הציוד משמש לעוד אי אלו שימושים מלבד "הרצת פונקציה של תכנה"
שוב אני חוזר: הערתי מתייחסת רק לכך שהתפלאתי שציינת ש PWDVD "חונק" המחשב.
באשר לשאלתך אם לקנות מחשב או כרטיס מסך אחר? זו גם אופציה, כמובן שישנן אופציות נוספות: נגן אחר, מכשיר אחר.....
בכל מקרה לפני שקונים התכנה ניתן לבדוק אותה ואם לא מתאים לצרכים לא רוכשים.
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

serge, נראה לי שאנחנו דנים בשני מישורים לחלוטין...
תרשה לי לגנוב את הלוגיקה שלך לסצנריו קצת שונה:
לפי ההגיון שלך אם שנינו לדוגמא רוצים לשמוע מוסיקה באוטו ואצלך הנגן מתאים לפנל ומתחבר ועובד בלי בעיות ואצלי לא, אז אני צריך ללכת לקנות אוטו אחר שבו הנגן כן יעבוד?
אני מאוד שמח שהכל עובד אצלך בלי בעיות ואתה מרוצה, אבל אתה לא ממש מציג פתרון לכל מי שלא משתמש בדיוק באותה חומרה ותוכנה כמוך. כנראה שאני מחפש אלטרנטיבות אחרות לצרכים אחרים משלך.
לילה טוב.
תרשה לי לגנוב את הלוגיקה שלך לסצנריו קצת שונה:
לפי ההגיון שלך אם שנינו לדוגמא רוצים לשמוע מוסיקה באוטו ואצלך הנגן מתאים לפנל ומתחבר ועובד בלי בעיות ואצלי לא, אז אני צריך ללכת לקנות אוטו אחר שבו הנגן כן יעבוד?
אני מאוד שמח שהכל עובד אצלך בלי בעיות ואתה מרוצה, אבל אתה לא ממש מציג פתרון לכל מי שלא משתמש בדיוק באותה חומרה ותוכנה כמוך. כנראה שאני מחפש אלטרנטיבות אחרות לצרכים אחרים משלך.
לילה טוב.