קיימים הבדלי איכות בין סיבים אופטיים של יצרניות שונות ? תודה
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אני צריך עוד כמה סיבים אופטיים למערכת, אז יצאתי לחפש באינטרנט וגיליתי הבדלים משמעותיים במחירים פייר מטר של יצרניות שונות, וגם הבדלי מחירים בסדרות שונות של אותו היצרן. האם קיימים באמת הבדלי איכות בין הסיבים ?
לפי מה שאני מבין הסיב לא צריך להשפיע על איכות הסאונד מכוון שהוא סה"כ מעביר אור, ככה שאו שזה עובד, או שזה לא עובד, ואין מצב ביניים.
האם אני צודק ?
תודה מראש.
לפי מה שאני מבין הסיב לא צריך להשפיע על איכות הסאונד מכוון שהוא סה"כ מעביר אור, ככה שאו שזה עובד, או שזה לא עובד, ואין מצב ביניים.
האם אני צודק ?
תודה מראש.
- walter_yaron
-
- חבר פעיל

- תגובות: 95
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
גם אני שואל את אותה השאלה
- eytan99
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 489
- שם מלא: eytan99
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מעבר מהיר באתר:
http://electronics.howstuffworks.com/fiber-optic2.htm
מראה ש:
The light in a fiber-optic cable travels through the core (hallway) by constantly bouncing from the cladding (mirror-lined walls), a principle called total internal reflection. Because the cladding does not absorb any light from the core, the light wave can travel great distances. However, some of the light signal degrades within the fiber, mostly due to impurities in the glass. The extent that the signal degrades depends on the purity of the glass and the wavelength of the transmitted light (for example, 850 nm = 60 to 75 percent/km; 1,300 nm = 50 to 60 percent/km; 1,550 nm is greater than 50 percent/km). Some premium optical fibers show much less signal degradation -- less than 10 percent/km at 1,550 nm.
ז"א שיכול להיות שיש כבלים "איכותיים" יותר או פחות. אבל במערכות שלנו במרחקים של מטרים בודדים אין שום חשיבות לאורך !!!
לכן הדבר היחיד שיכול להיות הגיוני בכל הסיפור הזה זה עמידות הכבל בפני קיפולים/קורוזיה חוזק החומר ועמידותו לשנים הבאות. מה שבכלל לא רלונטי לגבינו כי גם ככה זה זול מדי בשביל שיהיה אכפת למישהו להחליף כבל אופטי כל שנה וגם זה רק אם ממש מתעללים בו...
http://electronics.howstuffworks.com/fiber-optic2.htm
מראה ש:
The light in a fiber-optic cable travels through the core (hallway) by constantly bouncing from the cladding (mirror-lined walls), a principle called total internal reflection. Because the cladding does not absorb any light from the core, the light wave can travel great distances. However, some of the light signal degrades within the fiber, mostly due to impurities in the glass. The extent that the signal degrades depends on the purity of the glass and the wavelength of the transmitted light (for example, 850 nm = 60 to 75 percent/km; 1,300 nm = 50 to 60 percent/km; 1,550 nm is greater than 50 percent/km). Some premium optical fibers show much less signal degradation -- less than 10 percent/km at 1,550 nm.
ז"א שיכול להיות שיש כבלים "איכותיים" יותר או פחות. אבל במערכות שלנו במרחקים של מטרים בודדים אין שום חשיבות לאורך !!!
לכן הדבר היחיד שיכול להיות הגיוני בכל הסיפור הזה זה עמידות הכבל בפני קיפולים/קורוזיה חוזק החומר ועמידותו לשנים הבאות. מה שבכלל לא רלונטי לגבינו כי גם ככה זה זול מדי בשביל שיהיה אכפת למישהו להחליף כבל אופטי כל שנה וגם זה רק אם ממש מתעללים בו...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
מרטין צודק, ההבדלים העיקריים הם אריזה, שם טוב (יותר או פחות).
הכבל האופטי שלי נרכש בסופרמרקט בארה"ב בגרושים ועובד כבר איזה 8 שנים ללא בעיות כלשהן (הוא אחד מהחלקים היחידים במערכת ששרדו את כל השדרוגים)...
ההבדלים יכולים להיות לגבי אורכים (יתכן ובאורך מסויים, כבלים איכותיים יותר יעבדו בעוד שפחות איכותיים לא יעבדו).
הכבל האופטי שלי נרכש בסופרמרקט בארה"ב בגרושים ועובד כבר איזה 8 שנים ללא בעיות כלשהן (הוא אחד מהחלקים היחידים במערכת ששרדו את כל השדרוגים)...
ההבדלים יכולים להיות לגבי אורכים (יתכן ובאורך מסויים, כבלים איכותיים יותר יעבדו בעוד שפחות איכותיים לא יעבדו).
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
אני חושב שיש הבדל בגימור של הכבלים הנורמלים לבין אילו הזולים.
קניתי שני כבלים אופטיים:
הראשון ב 39 שקלים באורך שני מטר של פירמה לא ידועה.
השני של חברה ידועה (אני חושב belkin או משהו דומה) באופיס דיפו 1.8 מטר ב 59 שקלים.
את הראשון בקושי הצלחתי להכניס לכניסה של הרסיבר וליציאה של הד.ו.ד (נראה שהתקע פלסטיק קצת חורג מהמימדים של השקעים), אולם לאחר שאיכשהו הצלחתי אין לי בעייה בסאונד.
גם בכדי להוציא אותו מהשקעים אני צריך להפעיל קצת כח.
השני נכנס ויוצא בקלות ללא שום בעייה וגם בו הסאונד בסדר.
קניתי שני כבלים אופטיים:
הראשון ב 39 שקלים באורך שני מטר של פירמה לא ידועה.
השני של חברה ידועה (אני חושב belkin או משהו דומה) באופיס דיפו 1.8 מטר ב 59 שקלים.
את הראשון בקושי הצלחתי להכניס לכניסה של הרסיבר וליציאה של הד.ו.ד (נראה שהתקע פלסטיק קצת חורג מהמימדים של השקעים), אולם לאחר שאיכשהו הצלחתי אין לי בעייה בסאונד.
גם בכדי להוציא אותו מהשקעים אני צריך להפעיל קצת כח.
השני נכנס ויוצא בקלות ללא שום בעייה וגם בו הסאונד בסדר.
שמוליק ו.
אז מה יותר חשוב העובי או האורך?.....
MartinHSabag כתב:גם העובי לא משמעותי ולא משפיע.
אולי רק מבחינת עמידות של הכבל וההגנה שלו (עבה=יותר בידוד)....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
Re: אז מה יותר חשוב העובי או האורך?.....
אולי שנשאל את אשתי ?מאירקה כתב:MartinHSabag כתב:גם העובי לא משמעותי ולא משפיע.
אולי רק מבחינת עמידות של הכבל וההגנה שלו (עבה=יותר בידוד).......