רוצה לשתף אתכם בבעיה קטנה בעת נגינת תקליט במצב אוטומטי

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי חבר'ה.
יש לי בעיה קטנה שאני לא ממש חושב שהיא מציקה לי בגדול כי אני עובד לרוב על המצב הידני, אבל כשאני רוצה לשים על אוטומט קורה מצב מרגיז -
נניח ואני לוחץ לפטיפון play, הזרוע מזיזה את המחט לתקליט, אבל לא מניחה אותו בדיוק על ההתחלה, אלא "בולעת" כמה שניות מההתחלה וישר עוברת לשירה עצמה...
זאת אומרת, נניח אני לוחץ פליי על מנת שהוא ינגן תקליט, אז המחט נוחתת כמה שניות אחרי ההתחלה, היא לא נוחתת בתחילת התקליט בדיוק, ואז נוצר מצב שמנגית הפתיחה לעתים "נבלעת" ואני ישר שומע את הזמר שר וזה חבל.
מה ניתן לעשות (אם בכלל אפשר) כדי לסדר את זה? אם צריך לכוון זרוע וצריך פה להוציא סכום כסף נכבד אני חושב שאני אוותר..כי הכל פנטסטי בפטיפון הזה אין לו שום בעיות סאונד כלשהן, אני יכול פשוט לנגן על ידני ולהזיז את השניות האלה עם האצבע אחורה... מה אתם ממליצים וחושבים על זה?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

יש 2 פתרונות אפשריים:

א. להשמיע במצב אוטומטי רק תקליטים שבהם לקטע הראשון יש פתיח מוזיקלי ארוך, ואז עוד תשמע מספיק מוזיקה לפני שהזמר מתחיל לשיר (יש גם זמרות?),

ב. לכוון את נקודת ההתחלה של הזרוע, וזה לרוב לא מסובך בכלל: ברוב הפטיפונים האוטומטיים שראיתי יש באיזור בסיס הזרוע איזשהו בורג שאחראי על הכיוונון הזה, לעתים הוא מוסתר ע"י איזשהו כיסוי פלסטיק או גומי. בד"כ סיבוב הבורג בעזרת מברג קטן מאפשר לך לכוון את הנקודה שבה הזרוע תרד על התקליט בתחילתו (וגם לכוון את נקודת החזרה שלה בסיומו, כי לפעמים קורה שהיא גם חוזרת מוקדם מדי). סיבוב לכיוון אחד מזיז את נקודת ההתחלה פנימה, ולכיוון השני - החוצה. יש פטיפונים בהם זה ניתן לביצוע רק מבפנים לאחר פתיחת המכסה התחתון. אני לא מכיר את הדגם שלך מקרוב, אבל נסה לחפש את הבורג הזה קודם מבחוץ.

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

וואלה תודה אבל האמת שלא ראיתי כזה בורג.. מחר אני אסתכל שוב לבדוק, אני מקווה מאוד שזה אפשרי ושאני לא אהרוס שם איזה משהו כמו שאני רגיל לעשות כשאני מתחיל לגעת, וכן - יש גם זמרות לא חסר.. פשוט אל סטיוארט משתלט לי על הפטיפון לאחרונה אז זאת התוצאה.. מה לעשות זמר ענק...

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

אל סטיוארט הוא יותר גיטריסט טוב מאשר זמר ענק, אבל אם אתה אומר... בעיניי הקול שלו די בינוני בשביל זמר, בלשון המעטה.

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

הוא באמת גיטרסיט מעולה... לא יודע להסביר הקול שלו בא לי טוב בשירים שלו..

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #6 

yuval2d כתב:הוא באמת גיטרסיט מעולה... לא יודע להסביר הקול שלו בא לי טוב בשירים שלו..
...
מסכים איתך בהחלט בעניי הכל ולא רק הקול שלו מושלם גם המאסטרינג שעושים לו על התקליטים ואנשי הסאונד שלו הם ברמה מעולה ולכן אם תשאל אותי הוא אני לא חושב שייש עוד משהו שיכול להגיע לרמה זו של גימור ושירה מהלב ולכן הוא אחד המועדפים שלי (Y)
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4199
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #7 

תעבור לסי-די.

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אין חבל לכם על הזמן אני ומאסטר מיקס כנראה נולדנו ביחד או משהו כזה.. חושבים אותו דבר.. תלמדו תלמדו..
ועמית, לסי-די?! למה לסי-די? הרבה פחות יפה מלשמוע אותו בתקליט כמו המקור! דרך אגב, הם הרסו את העטיפה המושלמת הזאת בסי-די, ראיתי את זה באחת החנויות ונדהמתי איך עטפית סי די יכולה להראות גרועה לעומת תקליט.. הבהירו את הצבעים ואפילו יש הרגשה שהצהיבו אותם קצת.. פשוט חבל..

slavochk
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

מימין לבסיס הזרוע נמצא בורג, מכוסה בסגר מפלסטיק, שקובע את נקודת ההתחלה בנגינה אוטומטית.
סובב רבע סיבוב בכל נסיון ובדוק, עד לכיוון המוצלח.
בברכה,
גלעד

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

slavochk כתב:מימין לבסיס הזרוע נמצא בורג, מכוסה בסגר מפלסטיק, שקובע את נקודת ההתחלה בנגינה אוטומטית.
סובב רבע סיבוב בכל נסיון ובדוק, עד לכיוון המוצלח.
...
מעולה אחי אתה תותח.. אמרו לי פעם משהו על הבורג הזה ולא הייתי בטוח למה הוא קשור.. תודה רבה אחי עזרת מאוד! זה מה שאני הולך לעשות... (Y)

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #11 

אם תצליח תספר לחבר'ה אל תשכח

בהצלחה ידידי (f) (Y)
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

האמת היא שלא הצלחתי.. הבורג הזה חלול.. למעשה אין שם שום בורג.. יש חור אבל כשמכניסים מברג אין במה לגעת נוגעים סתם בגוף הפטיפון... משהו מוזר שם.. לא הצלחתי.. אבל נראה לי שאני אוותר ופשוט אעבוד ידנית עם זה וזהו..

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”