רסיבר, סט רמקולים וחיבור למחשב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Bartzy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
יש לי רסיבר של JVC RX-5022V. קודם כל רציתי לשאול אם הוא מספק. אני לא אודיופיל ורק חובב מוזיקה. קיבלתי אותו מתנה כך שזה לא ממש כאב לב אם תגידו שהוא לא איכותי. מביקורות הבנתי שהוא חביב מאוד לחובבנים.

כמו כן קיבלתי סט רמקולים F&D (מישהו מכיר?) 5.1.
הסאב וופר היה מעין רסיבר כזה שהיה ניתן לחבר אליו את כל הרמקולים, וDVD, CD וכו'.

לצערי הוא נדפק בצד ונדפק העץ, וכנראה שגם נפל לו איזה רכיב שנתלה על העץ הזה (בטח איזה צלעות קירור או משהו כזה). שווה לתקן, או כבר לקנות סאב חדש ? כמה עולה סאב שמתאים למערכת כזאת ? יש המלצות ?

אני מעוניין לחבר את הרסיבר למחשב מאחר ואין לנו שימוש אחר במערכת הזאת (קיימת כבר מערכת אחרת בבית - ועל זה שאלה קטנה בהמשך :)). בינתיים באופן זמני בלבד חיברתי את הרסיבר לחיבור הCD (אדום-לבן) והכבל הזה הופך לתקע אוזניה כזה, והוא מחובר למחשב. כמובן ששומעים רק סטריאופוני וזה רק זמני. בכרטיס קול שלי יש אפשרות לSPDIF ולאופטי. הבנתי ששניהם דיגיטליים ושניהם טובים לי. מה עדיף ? כמה עולה כבל כזה של מטר ?

עוד שאלה - יש לנו רסיבר של Technics בערך בן 13. עלתה בזמנו הרבה כסף. מה עדיף, הרסיבר הזה של JVC או הישן ? קנינו לפני מספר ימים DVD, וברסיבר הישן אין חיבורים דיגיטליים וחבל לא להשתמש בDTS ובDolby Digital. הבנתי שיש הבדל גדול ביניהם לבין הPro Logic Surround בו אנו משתמשים כרגע לסרטי DVD.

ושאלה אחרונה אחרונה - הרמקולים הקדמיים בסלון (Wharfedale) התחילו להתפורר. כשמורידים את הרשת ומסתכלים על הממברנה, הקצוות שלה פשוט אכולים. אפשר לראות את כל הבפנוכו של הרמקול כלומר. יש מה לתקן את זה (ואיך) או שהרמקול פשוט התייבש ? כמובן שבגלל זה הרמקולים מרעידים את הקול וקצת לא נעים לשמוע כשיש סאונד חזק. כמו כן, למה זה קורה, ואיך ניתן למנוע את זה בעתיד ?

המון המון תודה !!!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

היי Bartzy,

1. לא מכיר את הרסיבר הספציפי. לא שמעתי על איזה רסיבר JVC שזכה לביקורות מהללות.... :?
2. לא מכיר את הרמקולים שאתה מדבר עליהם, אולם ממה שאתה מתאר, כנראה ומדובר במערכת סטלייטים כשההגברה ואיזה מפענח נמצא בסאב. למעשה אתה לא צריך כלום מעבר לזה. תעלה צילומים של החיבורים ונוכל לפענח יותר.
3. לא יודע מה נפל. אם זה באמת צלעות קירור זה יכול לשרוף את המגבר שבתוכו אם לא תתקן.
4. אופטי או קואקסיאלי זה אותו דבר. אם אתה יכול לחבר קואקסיאלית, אז במרחק של מטר, כל כבל קואקסיאלי יעשה את העבודה.
5. יכול להיות שהוא יהיה עדיף מבחינת איכות ההגברה, אולם כמו שאמרת, כדי לפענח DD ו-DTS תצטרך את המפענחים הללו במקום חיצוני, כמו ב-DVD למשל. מה שנשאר הוא לחבר את היציאות האנלוגיות לכניסות של המגבר (6 כבלים). הבעיה היא ש-DVD עם מפענח DTS זה נדיר בנגנים זולים.
6. ניתן לתקן את הרמקולים. חפש את הטלפון של רפי האוזמן בדפי זהב.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Bartzy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

מה זאת אומרת מפענח DTS ? הרסיבר של JVC עצמו מפענח את הDTS לא ? כך כתוב לפחות.

תודה רבה לגבי כל השאר.

על איזה סאב אתה ממליץ לכזו מערכת ?

זוהי מערכת עם שני רמקולי מדף קדמיים גדולים יחסית.... בגובה של מסך 17 אינץ'. 2 אלמנטים בתוכם (אני חושב). האחוריים חצי מהם בערך והם עם אלמנט אחד.
סנטר גדול עם אלמנט אחד כפול ועוד טוויטר קטן (?).

הרמקולים עצמם לא יודע מי יודע מה, אבל לעומת ה2.1 הזבלה שהיה לי שיועדו למחשב הם מצוינים. אולי כדאי להוסיף סאב ב300 ש"ח וליהנות ממה שיש (כי האמת שזה מספיק לי).

תודה :]

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #4 

דיברתי על ה-DTS בהקשר של המגבר פרו-לוג'יק.
סאב, תלוי בתקציב שלך.
About.me

Bartzy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

סאב - משהו זול... עד 400 ש"ח נגיד ? ראיתי משהו של מגנום שאמרו שאפשר להשיג ב250-300 ש"ח במכירות פומביות - http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=129677

הוא לא קצת ענק ?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #6 

אין שום סאב נורמאלי שאני מכיר במחירים הללו.
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”