איך אני פותר בעיית הם צרצור בראשים -החיבור לפטפון?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #1 

איך אני מחבר ראש לפטפון ?
יש לי הם בחיבור ראש MC לפטיפון וצירצור והם בתדר נמוך חלש בשני ערוצים בדקתי את הארקה,ואולי לא בדקתי היטב ?
בפטיפון אחר שלי יש לי צירצור רק בערוץ ימני כשאני נוגע בגוף הראש העשוי ממתחת מתחזק הצירצור. ללא הם ראש MM רגיל
נגיעה בגוף השלה הצירצור כימעט נעלם .

היכן הבעיה אשמח לקבל עזרה

בברכה
ותודה

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

תיאור מלא של הסטאפ יכול לעזור

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

צירצור והם

שליחה #3 

שלום וברכה
מדובר בפטיפון סוני TTS-3000A עם זרוע PUA-286 עם שלה מקורית וחוטים מקוריים עד למגבר במגבר יש חיבור ארקה לקסמן L-510 קלאס A ראש רגיל MM אדיו טכניקה טוב צליל עשיר ומלא.(יוחלף ב-AT-31E )
יש לי צירצור בערוץ ימין שאני לא יודע איך להיפטר ממנו!!!

בפטיפון השני הוא לקסמן PD-289 ראש AT-30E
יש לי הם בתדר נמוך שנישמה היטב זמן שקט או רקע שקט בתקליט , וגם צירצור בשני ערוצים בדקתי את הארקה שלו עם מכשיר מדידה אולם ניראה בסדר ואולי אני לא ממש יודע איך לבדוק הארקה???
מחובר לפרה לקסמן C-05
פטיפון אחר שמחובר גם הוא PD-284 עם ראש אדיו טכניקה AT-3200E MC אין לי לא הם ולא צירצור החשד עולה כי אולי הארקה של השלות או משהו בחיבורים של PD-289 לא תקין

אשמח ליעוץ בנושא
בברכה

45rpm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

אולי הבעיה במגבר הפונו המובנה. האם מגברי ה-Luxman במצב כללי טוב? אם כן, אתה בר-מזל. :) אלה קלאסיקות וינטאג'. אם לא, בדוק אצל גורם מוסמך - במגברי קלאס A ישנים יש סיכוי סביר שמשהו דורש החלפה או תיקון, בשל הנטיה הטבעית להתחממות יתר.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

לא אמרת איזה מגבר פונו יש לך, הכל מקרה מה שיכול לעזור זה חיבור ישיר מבורג ההארקה במגבר להארקת הרשת.
לגבי הפטיפון שמזמזם בערוץ אחד בלבד, יש לך כנראה בעייה של נתק בפלאג שמתחבר למגבר

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #6 

SONYES,

1) כדי לבודד את הבעיה הייתי ממליץ לך בשלב הראשון לחבר מחברי קצר לכניסת הפונו במקום חיבורי הפטפון ולבדוק את רמת הצרצור (אם יש בכלל). אם יש צרצור במצב זה יש בעיה במסלול ההגברה והיא לא קשורה לפטפון (יתכן וישנה גם בעיה בפטפון, אבל נניח לה לעת עתה). אם אין צרצור עבור לסעיף 2.
2) לחזור על הבדיקה שוב ללא מחברי הקצר אבל הפטפון עדיין מנותק. אם אין צרצור במצב זה אזי הבעיה בפטפון וצריך התייחסות נפרדת. אם יש צרצור במצב זה יש לחבר את הפטפון לכניסת הפונו ולראות אם יש הבדל בעוצמת הצרצור. אם אין הבדל ברמת הצרצור אזי הבעיה עדיין נעוצה במסלול ההגברה. אם יש הבדל ברמת הצרצור יתכן שיש בעיות גם במסלול ההגברה וגם בפטפון. במצב זה הייתי ממליץ להפעיל את הפטפון במערכת שמע אחרת ולבחון את המצב לפני שנגשים לטפל במסלול ההגברה או בפטפון.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

ההם והצירצורים

שליחה #7 

תודה
בדקתי היטב את הלקסמנים אין שמץ של צירצור או הם אפילו בעוצמה גבוהה כאשר מחובר הפטיפון הטורנס 160 וראש שור 95 אין כלום לא בL-510 UKT C-ב-05 C גם כרשר אני מחבר עם פטיפון אחר לקסמן עם ראש MC 3200 אין הם ולא צירצור לא בזה ולא בזה החיבורים בפטיפון לקסמן עם ההם PD-289 ניראים בסדר ?????

אז צריך עדין לבדוק מה בעיה אני ממש לא יודע בדקתי עם מכשיר מדידה קצרים!!!
לפי מיטב ראייתי ושמיעתי יש עדיין הם ובסוני צירצור בערוץ ימין

אשמח ליעוץ נוסף
איזה מחברי קצר אתה ממליץ סתם חיבור פלום הכבל עם האדמה?

בכול מיקרה אמשיך לפי עצתך

בברכה

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

הצרצור בערוץ ימין זה נתק בפלאג - תחליף פלאג RCA בשני הצדדים. אם אתה צריך עזרה אתה מוזמן לקפוץ איתו

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצירצור ממשיך!!!!

שליחה #9 

אהלן
הפכתי את הפלגים הצירצור עבר לשמאל כלומר יש בעיה אי שם בפטיפון מהשלה עד
המגבר .
אבדוק לאור יום את החיבורים עם מכשיר מדידה ונראה ?
תודה וברכה

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

איזה פלא???

שליחה #10 

קמתי בחמש בבוקר שבת ניגשתי לפטיפון הסוני TTS-3000A בדקתי את הפלגים תחילה ואת הארקה עם מכשיר מדידה לראות אם יש קצר או שמץ של חוט הנוגע ? כלום
ממדדתי 330 אום ערוץ ימין 335 ערוץ שמאל עם הארקה ראש של אדיו טכניקה פשוט ביותר עם צליל ניפלא ממש טוב מלא חם הפרדה מעולה בשרני גבוהים מדהימים מה צריך יותר.

פירקתי את הראש לגמרי בדקתי את השלה למוליכות בינו לביין הקצה של הפלג היוצא מהזרוע אם יש קצר אך הכול תקין חיברתי את הפלג הראשי מתחת זרוע .

מסקנה שאין לי בעיה במוליכות של החוטים מהשלה עד המחבר שעל הזרוע עד לפלג מתחת לזרוע, ומישם לפלגים RCA מתחברים ללקסמן L-510 .

פרקתי את הראש AT-31 מהלקסמן PD-289 חיברתי אותו לשלה של הסוני אך קל מידי ו לא ניתן להשיג שיווי משקל ואז הוספתי חתיכת זכוכית בין השלה לראש במקום האומים שהמטרה שלהם ליצור גובה מתאים עד כמה שניתן של 22 29 מעלות זוית נגיעה בתקליט.

אחרי כוונים נוספים של הזרוע מישקל על כול שלושת המישקולות הגעתי לרחיפה ומישם
לגרם וחצי או שאוסיף מעט המלצה של היצרן 1.8 -2 גרם.
ותראו איזה פלא
אין לי צירצור או הם או משהו כזה .

את הראש במפורק חיברתי לפטיפון אחר PD-284 גם המחובר ללקסמן 510 ואיזה
פלא אין כול צירצור או הם ואת ראש ממנו גם אדיו טכניקה AT-30E העברתי ללקסמן PD-289
כאן יש לי הם נמוך טוב אני קצת עייף אז אטפל בלקסמן פעם אחרת למרות שחיברתי לו
ראש שור ואין לו הם במידה של AT-30E
אולי שהאדיו טכניקה MC רגיש ????
אתן לו טיפול כמו הסוני ואולי זה יפתר.

תודה לכול החברים והעזרה שהציעו ועצות מועילות במיוחד לחברנו מעפולה. ולכול אחד מיכם,

תודה וברכה

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #11 

עצם העובדה שפירקת והרכבת, חידש מגעים שהיו מנותקים...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”