כמי שטכנולוגייה מאד מעניינת אותו, אני נוהג לגלוש לאתר אמזון בארה"ב ולקרוא את חוות דעתם של האמריקאים על נגני ה HD DVD ו BLU RAY שקנו באתר בארה"ב. יש באמזון ארה" ב דיל לא נורמלי - קונים HD DVD של טושיבה (עולה 180 דולר לדגם הפשוט) ומקבלים 10 סרטים מתנה(!!!). מה גם שזו תקופה של חגים שם עכשיו. מה שמעניין הוא שכבר שבועיים לפחות אני רואה נגני HD DVD גבוה בטבלת המכירות שם כאשר הנגנים של סוני די מאחור. זה המצב נכון לעכשיו לפחות. מצב דומה קורה גם באמזון בריטניה. אני משער שהרבה קונסולות של PS3 נמכרות במקביל וזה לא בא לידי ביטוי בטבלה.
לא יודע אם זה אומר משהו... אני פשוט מחכה ליום שיהיה ניתן לקנות נגן HD בפחות ממאתיים דולר גם כאן ונראה שהיום הזה קצת רחוק. המחיר הכי זול לנגן HD DVD בארץ הוא באיזור ה 4500 ש"ח וזה בכלל נגן מהדור הקודם. לשם השוואה, קונסולת PS3 הכי פשוטה עולה באיזור ה 3000 ש"ח (לפחות לפי ZAP). אני מציע לניופאן לשלוח בקשה לטושיבה שיסבסדו את הדור החדש גם בארץ, אם הם לא רוצים להתעורר למציאות של PS3 כנגן בלו ריי בכל בית עם ילדים קטנים. ויפה שעה אחת קודם.
דרך אגב, הרשימה מתעדכנת כל שעה, אם כי היא מראה יציבות בעניין כבר איזה שבועיים ולכן אני מסתכן בלהעיר על העניין.
שבת שלום,
עידו.