רכישת פטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
atlas פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
אני מעוניינת לרכוש פטיפון כי יש לי הרבה תקליטים ישנים וטובים בבית.
אני לא מבינה כל כך בנושא אבל יודעת שיש הרבה סוגים שמוצעים עכשיו למכירה.
אני רוצה להשקיע בכך עד 500 שקלים והשאלה שלי היא האם מישהו יכול להמליץ לי על פטיפון- איזה סוג כדאי לי לקנות לשימוש ביתי? מאיזה יצרן? למקרה שנהרסת לי המחט של הפטיפון, אצל איזה יצרנים בארץ אפשר לרכוש מחט חדשה (החשש הוא שאקנה פטיפון יד שנייה ואצטרך להחליף ולא יהיה לי מאיפה לקנות..)?
שאלות רבות, תקליטים רבים שממתינים :)
תודה.

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #2 

היי שלום לך atlas וברוכה הבאה.

אני חושב ואולי ממליץ לך שפשוט תקשיבי לכל פטיפון
לכל פטיפון יש את הצבע שלו ואני מתכוון לצלילים שבוקעים ממנו וכמובן שגם הסכום שמושקע הוא זה שבסופו יקבע להמשך הקניה שמוצע לך ולפי מה שייש ברשותך , ממליץ אולי יותר לנסות לחסוך ולקנות משהו שהוא הרבה יותר יקר שיתן לך את מלוא העונג ויש פה מבחר לא קטן של אנשים שמשתמשים "בכלים" רציניים... כמו חנן ועוד כמה שכבר הספקתי להכיר...
לי אישית יש TECHNICS מהדגמים היקרים והמקצועיים SL-1200MK2 תבדקי לגבי הפטיפונים שלהם הביתיים אולי יש משהו שמתאים לך...יתכן ואולי אם יתמזל מזלך תמצאי משהו במחיר סביר ושיעמוד בקריטריונים של מה שאת מצפה ממנו מבחינת "הסאונד" שלו, ולכן אני ממליץ בכייף כמעט בכל פטיפון שתמצאי בו את מבוקשך ,רק חשוב מאוד לפני הקניה לבדוק אותו מכנית בכדי שלא תתקלי בבעיה מכנית לאחר הקניה ואז זה יכול להיות מאוחר כלומר שוב להשקיע ממש לא כייף כי את ההשקעה שלך כבר עשית ואת עכשיו מצפה לתמורה .

לגבי ראשים ומחטים יש חנות בר"ח החשמונאים ת"א "אדר סוכנויות" אם אני לא טועה יש להם מבחר מאוד גדול גם של מחטים וגם של ראשים
דרך אגב יש חנות שמוכרת גם פטיפונים יד שניה שנמצאת בדיזינגוף ליד הכיכר "אופ דה רקורד" תוכלי למצוא שם גם מבחר של תקליטים מיד שניה .

בהצלחה ואני מקווה שתקני את מה שהכי מתאים לצלילים שאת אוהבת (f) .
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 30/12/2007 1:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

לא ריאלי.

שליחה #3 

MASTERMIX כתב:היי שלום לך atlas וברוכה הבאה.

אני חושב ואולי ממליץ לך שפשוט תקשיבי לכל פטיפון
לכל פטיפון יש את הצבע שלו ואני מתכוון לצלילים שבוקעים ממנו
(f) .
...
איך אפשר להבחין בהבדלים/איכויות/צבע..{במידה וישנם...} בסט אפים לא מוכרים/שונים? גם ברמות גבוהות יותר זה כמעט בלתי אפשרי.

מכוון שמדובר במערכות מיכניות, חשוב לוודאות שהפטפון במצב שמיש. ואת זה מומלץ שיעשה
אדם מנוסה/מבין.{ כמות הפטפונים הלא שמישים רב על המצוי...}

בעיקרון אפשר לנסות את פרוג'קט, אנטרי לוול של החברה נחשבים לטובים. יש בשוק פטפונים
של קנווד,טורנס,טכניקס,ראיתי כמה B&O {לא בדקתי} ועוד. שוב, צריך לבדוק כל פטפון לגופו.

כמובן שעדיף/רצוי "למתוח" במעט את התקציב.

מה אם הגברה ייעודית/מתאימה לפטפון,יש? {כניסת פונו הכרחית}

בהצלחה
:קפה:

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #4 

שלום atlas,

שלחתי לך הודעה פרטית
ויטלי

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #5 

נסי לחפש את אחד הדגמים של טכניקס או טורנס,גם לסוני היו כמה פטיפונים לא רעים בעבר..
ולא נשכח את DUAL גם..

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”