HD-Ready איבוד מידע

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
krislerj פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שאלה לגבי איבוד מידע/ Downscale במסכי HD-READY

כאשר יהיו שידורי HD ב: YES/HOT הרזולוציה תהיה 1920/1080
שזה אומר 2,073,600 פיקסלי מידע.
במסכי LCD יש רק 1,049,088 פיקסלים (1366/768 )
בפלזמות יש רק 786,432 פיקסלים (1024/768)
האם איבוד המידע של בערך מיליון פיקסלים בLCD
ו1,300,000 פיקסלים בפלזמה לא פוגעים באיכות התמונה (כמו שהיא משודרת במקור ) ?
ואם זה פוגע אז הפתרון זה רק לקנות מסכים של FULL HD ולא HD-READY ?
תודה לעונים.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

קודם כל, אף אחד לא אמר שהשידורים יהיו ב-1080i ולא ב-720p.

שנית, downscaling זאת אמנם פעולה שמכווצת את התמונה וגורמת לאובדן מידע, אבל זה לא דרסטי ולא יפגע יותר מדי בתמונה. לא בטוח שתבדיל בשינוי, בלי להקפיא את התמונה ולהשוות שני מסכים זה לצד זה.

אבל לקנות FHD זו כמובן האופציה הטובה ביותר, השאלה אם ההבדל במחיר שווה לך את ההבדל באיכות.
Silence speaks louder than words

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78921
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #3 

MetalliJoe,

למה אף אחד לא אומר? אני אומר...

בפירוש יש אובדן מידע במעבר מ-FULL HD ל-HD READY.

מצד שני, מסכי HD READY הם פשרה טובה לתוכן SDTV. כלומר, הם דורשים פחות עיבוד תמונה עבור מקורות ברזולוצית PAL רגילה.

בנוסף, מרחק הצפיה מאוד קריטי כאן. ממרחק מסויים פשוט לא ניתן להבחין בהבדל בין HD READY לבין FULL HD. השאלה היא גודל המסך, מרחק צפיה וחדות העין שלך.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אתה אומר מה? שהשידורים יהיו ב-1080I? טוב, זה חדש לי. חשבתי שלפחות ערוצי הספורט ישודרו ב-720P.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #5 

oferlaor כתב:MetalliJoe,

למה אף אחד לא אומר? אני אומר...

בפירוש יש אובדן מידע במעבר מ-FULL HD ל-HD READY.
...
נכון,
רק שאין חיה כזאת שידור טלביזיה ב 1080P ולמעשה חלק גדול מהתכנים בארה"ב משודרים ב 720P ולא ב 1080i.
כמובן שזה לא סותר את הטענה כי עדיף ציוד FullHD אבל בהתיחס ליחס עלות תועלת יתכן שההעדפה תהיה דווקא לטובת מסכי ה 720P בנקודת הזמן שבה אנו נמצאים היום.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

Lior_M,

אני אמתמקד - 1080i זה 1920 על 1080 (2M פיקסלים). 720P זה בערך חצי רזולוציה, אבל משודרת בכפליים קצב. בסופו של דבר קצב הנתונים כמעט זהה...

ההבדל הוא האם יש תנועה חלקה יותר (TEMPORAL RESOLUTION) או שהפרטים יותר חדים.

בארץ מדובר כרגע רק על 1080i. לא שמעתי אף אחד מאף חברה מזכיר 720P.

בארה"ב המעבר מ-480i ל-720P משמעותי מאוד. המעבר בארץ מ-576i ל-720P יהיה פחות משמעותי ולכן האימפקט של זה יהיה פחות חזק.

האם 1080i טוב ליהודים? אישית אני צופה שבספורט יהיו בעיות. לדעתי הקברניטים של ערוץ הספורט (ובכלל של כל התחום הזה) לא ממש חקרו את הנושא היטב. לצערי אני מעורה בכל מה שקורה בארה"ב בחצי העשור הקודם בתחום השידורים ולרקע לבחירה של 720P על פני 1080i במקרים רבים.

המצב אצלנו אף קשה יותר מכיוון שעיבוד תמונה על 1080i50 הוא קשה בהרבה מזה של ארה"ב. בארה"ב יש לך שדה חמישי שמאפשר לך לעשות DEINTERLACING לסרטים (3:2 PULLDOWN) בעוד שבארץ השימוש ב-50HZ בהחלט מוריד להם רוחב סרט (16% פחות רוחב סרט) אבל גם השדה הנ"ל נעלם ואיתו גם האינדיקציה הזו.

משמע, שבתנועה מהירה יש סיכוי ל-COMBING, דבר שעלול מאוד להחמיר עם שידורי ספורט.

אגב, טכנית אפשר לשדר 1080p24 ו- 1080p25 על גבי תשתית לויינית ולעשות את ה-CONVERSION בממיר, מה שבהחלט יכול לאפשר בעתיד הורדת ההמרה ומעבר לשידור 1080p25 ו-P24 באופן טבעי (לפחות עבור סרטים).

נו שויין, נחיה ונראה מה יהיה.

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

אז למה שישראל לא תעבור לNTSC?
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

כי החשמל פה עובד ב-50 הרץ.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #9 

בארה"ב המעבר מ-480i ל-720P משמעותי מאוד. המעבר בארץ מ-576i ל-720P יהיה פחות משמעותי ולכן האימפקט של זה יהיה פחות חזק.
...

אני חושב שעבור מי שלא מחזיק מקרן בבית (למעלה מ- 99.999% מהאוכלוסיה), מרחק הישיבה הוא לפחות 3 פעמים רוחב המסך. ביחסים כאלו לא ארחיק ואגיד כי אין שום משמעות ל HDTV, אך בהחלט אומר כי אין משמעות ל 1080i, והוא יכול להוות רק חיסרון בהשוואה ל 720p.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

noam23,

צר לי אבל אני לא מסכים איתך...

ההבדל הוא בפרטים הקטנים. חשבתי כמוך שנושא ה-1080i עלול לפגוע למשל בתכני ספורט, אבל התבדתי.

רק במסך 100" עם מקרן מסויים ראיתי בעיות DEINTERLACING בכדורגל (וגם אז זה היה מסוג הבעיות שרק אני מבחין בהם ואף אחד אחר לא מבין על מה אני מדבר...), כך שהרווח הוא כולו שלנו שהם בחרו ב-1080i...

לגבי ההבדל בין 1080i ל-720P. אין ספק, רואים HD טוב במסך HD READY.

לאחרונה ראיתי מסך FULL HD שהיה אצלי בבחינה זמן מה ואחרי כיומיים מולו (במרחק של כ-2-3 מטר בבדיקות) חזרתי לצפיה במסך הרגיל שלי שהוא כידוע HD READY. היה לי קשה מאוד לעשות את המעבר חזרה. המרחק מול ה-HD READY הוא 3.5 מ' וראיתי פתאום את כל הנתונים שחסרים לי. לאחר יום או יומיים התופעה נעלמה ויכולתי לשוב ולהנות מהמסך שלי...

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

לאחרונה ראיתי מסך FULL HD שהיה אצלי בבחינה זמן מה ואחרי כיומיים מולו (במרחק של כ-2-3 מטר בבדיקות) חזרתי לצפיה במסך הרגיל שלי שהוא כידוע HD READY. היה לי קשה מאוד לעשות את המעבר חזרה. המרחק מול ה-HD READY הוא 3.5 מ' וראיתי פתאום את כל הנתונים שחסרים לי. לאחר יום או יומיים התופעה נעלמה ויכולתי לשוב ולהנות מהמסך שלי...
...
מה היה הגודל של מסך ה Full HD ומה היה הגודל של מסך ה HD-Ready ?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

שניהם 42".
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

הבדלים משמעותיים בין 720 ל 1080 ממרחק 3 מטר על טלוויזיה 42" ?, עופר, יש לך חוש ראייה משובח מהמשובחים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

זה יותר סוג של תחושה.

לאחרונה עשינו למשל SHOOTOUT בין מקרני FHD (שהוזמנת אליו אך נעלמת לנו...) על גבי מסך 100" ממרחק של כ-2 מ'.

לקחנו מקרן 720P בשביל לראות את ההבדלים. דבר ראשון, ראינו הבדלים משמעותיים ביותר.

מצד שני, ראו טוב בשני המקרנים, כך שאם למשל לא היינו נחשפים קודם לכן למקרני ה-1080, בכלל לא חושב שזה היה מטריד אותנו...

העניין הוא רק השוואתי. כלומר, אם אתה לא רואה אותם זה לצד זה, לא בטוח שתראה איזה פרט ספציפי שחסר. דוגמא לעניין היה כשצפינו בקטע לחימה בין OBI ONE לגנרל גריווס ב-ROTS. הבגד שהגנרל לובש כונה על ידי הצופים כבעל טקסטורה של "פיקה"... היינו בטוחים שהטקסטורה תהיה עדינה מדי בשביל לראות אותה כשורה על גבי מקרן 720P, אך בפירוש ראו אותה. פשוט ראו פחות פרטים בה. באלמנט החמישי, הבחור המכוער שאומר "PERFECT" בסצינת הבריחה נראה הרבה (ממש הרבה...) יותר רע ב-1080P, רואים פשוט את כל החטטים בפנים שלו הרבה יותר בבירור, זה פשוט נראה הרבה יותר ראלי כך.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

על גבי מסך 100 אינטש ממרחק 2 מטר, אין לי ספק שההבדלים יהיו ברורים. הגורם המגביל יהיה רק איכות הסרט.

דרך אגב, כאשר צפיתם עם ה HC1100 (אני מניח שזה היה מקרן ה 720p) במסך 100 אינטש ממרחק 2 מטר, האם לא הפריע לכם ה Stairstepping או ה SDE ?

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #16 

noam23 כתב:הבדלים משמעותיים בין 720 ל 1080 ממרחק 3 מטר על טלוויזיה 42" ?, עופר, יש לך חוש ראייה משובח מהמשובחים.
...
בראייה 6:6 מתחילים לראות את ההבדל בין 720 ל-1080 במרחק 3 מטרים ומטה.

אחרי שעופר צפה בתכנים על FHD ממרחק 2~3 מטרים (כמו שהוא כתב),
הפרטים חסרים לו כעת ב-HD-Ready.

הדבר היחידי שאולי אפשר לטעון, שבמרחק הנוכחי של המסך (3.5 מטרים) באמת
עופר זקוק לעיני נץ לראות את הפרטים שראה ב-2~3 מטרים ב-"42 FHD.

בקיצור "42 FHD לפינת המשפחה, ו-"50 פלוס לסלון, אה עופר ? ;-)

אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

בראייה 6:6 מתחילים לראות את ההבדל בין 720 ל-1080 במרחק 3 מטרים ומטה.
...
נכון עבור טלוויזיה 42 אינטש, אבל אל תשכח שהכלל הזה מדבר על תמונה סטטית. בתמונה נעה קיים קושי רב יותר להבחין בפרטים.

LinarSavion
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
קיבל תודות: 0

שליחה #18 

אתם שוכחים שבפועל הרזולוציה של 1080i לא גבוהה בהרבה מ720p, תוכן שמשודר ב1080i עובר דרך פילטר שמטשטש את התמונה כדי למנוע twitter והבהובים בתמונה, כך שבעצם הרזולוציה בפועל היא פחות מ2 מיליון פיקסלים ובנוסף עם התמונה החדה יותר בזמן תנועה של 720P, סיכוי סביר שהתוכן שמשודר ב720P יהיה עדיף לצפייה.

עריכה:
שכחתי לציין, שכל הכתוב מתייחס לתוכן שצולם במקור ב1080i, תוכן שצולם ב1080p ואז עבר המרה ל1080I ואז שוב מומר במסך ל1080P יכיל בידיוק את אותו המידע שיש ב1080P המקורי (חוץ מקצב הריענון אין הבדל ממשי).

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”