דרושה עזרה במיקום רמקולים במע' ק"ב. תודה מראש
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
שלום,
בקרוב יגיעו אלי הרמקולים החדשים (Klipsch RB-35 כנראה) ואת הקדמיים הנוכחיים (Wharfedale Modus-8, רצפתיים) אשים כאחוריים.
הסלון שלי בגודל 5X6, כאשר הטלויזיה והרמקול הקדמי השמאלי בקצה השמאלי של הסלון (קיר ה-6 מטר) וברסיבר מוגדר המרחק ביניהם, ויש גם סנטר שמונח במרכז הטלויזיה
אני לא יושב באמצע החדר אלא בצידו השמאלי, כי שם נמצאת הטלויזיה, ומרחק הישיבה הוא 2.5-3 מטר.
הבעיה היא שכאשר אני רואה סרט, אני בקושי שומע את הרמקול הקדמי הימני (וכנראה זה גם מה שיהיה עם האחורי הימני, כי הם יהיו בערך אחד מול השני).
אז עכשיו כשיש הזדמנות לשנות את המיקום, מה כדי לעשות ? האם להשאיר את המיקום כמו שהוא או לשים את 2 הקדמיים ליד המסך ?
כרגע אני קצת נרתע מקירוב של שני הרמקולים כי אני חושש שהצלילים יבלעו אחד בתוך השני ואז כל הסיפור לא שווה פרוטה. כמובן שאשמח מאד לדעת אם לא כך הדבר.
תודה מראש.
בקרוב יגיעו אלי הרמקולים החדשים (Klipsch RB-35 כנראה) ואת הקדמיים הנוכחיים (Wharfedale Modus-8, רצפתיים) אשים כאחוריים.
הסלון שלי בגודל 5X6, כאשר הטלויזיה והרמקול הקדמי השמאלי בקצה השמאלי של הסלון (קיר ה-6 מטר) וברסיבר מוגדר המרחק ביניהם, ויש גם סנטר שמונח במרכז הטלויזיה
אני לא יושב באמצע החדר אלא בצידו השמאלי, כי שם נמצאת הטלויזיה, ומרחק הישיבה הוא 2.5-3 מטר.
הבעיה היא שכאשר אני רואה סרט, אני בקושי שומע את הרמקול הקדמי הימני (וכנראה זה גם מה שיהיה עם האחורי הימני, כי הם יהיו בערך אחד מול השני).
אז עכשיו כשיש הזדמנות לשנות את המיקום, מה כדי לעשות ? האם להשאיר את המיקום כמו שהוא או לשים את 2 הקדמיים ליד המסך ?
כרגע אני קצת נרתע מקירוב של שני הרמקולים כי אני חושש שהצלילים יבלעו אחד בתוך השני ואז כל הסיפור לא שווה פרוטה. כמובן שאשמח מאד לדעת אם לא כך הדבר.
תודה מראש.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

מכוון שהמצלמה שלי מושבתת כרגע (אין בטריות) הכנתי סרטוט. בסרטוט הכל רשום חוץ מ-2 דברים:
1. האיקסים האפורים מסמנים את המקומות אליהם יעברו הרמקולים הקדמיים
2. החץ מסמן לאן לוקחים את הכורסא\כיסא מתי שרוצים לראות סרט. זו תוצאה של תכנון כושל מלכתחילה של הדירה חח
והנה הסרטוט:

1. האיקסים האפורים מסמנים את המקומות אליהם יעברו הרמקולים הקדמיים
2. החץ מסמן לאן לוקחים את הכורסא\כיסא מתי שרוצים לראות סרט. זו תוצאה של תכנון כושל מלכתחילה של הדירה חח
והנה הסרטוט:

Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

לצערי לא אפשרי ברסיבר שלי ככל הנראה (YAMAHA RXV-740). מה שכן אפשר זה כמו שאמרתי בהודעה הראשונה, להגדיר מרחק בין רמקול לרמקול. לדעתי זה טיפה עוזר. אבל עדיין קיים מחדל רציני.emordeko כתב:לי יש מגבר יחסית ישן של harman kardon avr 65 ואפשר לקבוע שם את העוצמה של כל רמקול בנפרד.
תבדוק אם יש לך את האופציה הזו במגבר...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

מממ בעייתי לסובב את השולחן אוכל, כי הוא דיי גדול, ואז זה גם יחסום את היציאה לגינה, כאשר החלון של הגינה מכסה את כל הקצה של החדר, והרמקול הקדמי הימני ממש כמה סנטימטרים מהחלון של הגינה.MartinHSabag כתב:סידור רע מאוד.
אתה יכול לסובב את שולחן האוכל ב-90 מעלות?
ואז לקרב את הרמקול הימני, להזיז את הטלויזיה מעט ימינה שתהיה מול הספה.
את הסאב, אתה יכול לשים במקומות אחרים, למשל להחליף עם הרמקול הימני....
אני פשוט לא יודע מה לעשות, הסידור הזה הורס לי סרט אחר סרט.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

Re: אין הרבה מה לעשות
אם זה היה אפשרי זה היה עוזר.מאירקה כתב:במקרה שלך, רק לשחק עם הבאלאנס ולהקצות לרמקול הימני יותר ווליום....
טוב, רשמית אני בבעייה ומעכשיו אין סרטים עד להודעה חדשה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל