התקנת מערכת שמע באוטו-- מאפס!

אודיו, וידאו, מולטימדיה, SPL, EMMA, ניווט, מידע מבוסס מיקום וכל גאדג'ט לרכב.
שלח תגובה
rubi_vani פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום אני חדש פה!! קודם כל הפורום ממש טוב ויש בו מלא דברים מעניינים!!
קיבלתי רשיון לפני שלושה שבועות והייתי מת לשים מערכת שמע באוטו--- פג'ו 205!!

אני לומד במגמת חשמל אז יש לי קצת ידע על כמה דברים. ולענייניו:
פעם היה בו רדיו טייפ של סנסוי אבל כדי לא לשלם אגרת רדיו בטסט הוציאו אותו ומאז לא החזירו אותו(משהו כמו 5-7 שנים).
קניתי מחבר רדיו דיסק של קנווד(4*50W) ואחרי ניסיונות כושלים למציאת הכבלים של הרדיו, גיליתי שהיה משהו שניתקתי כשהתחלתי לעבוד וזה היה מה שהייתי צריך, אחרי ששמתי לב שמה שניתקתי זה בעצם חיבור לתוך קבוצת כבלים, והרדיו דיסק מתחבר על הכבלים של מה שניתקתי, הצלחתי להתקין את הרדיו דיסק בהצלחה!!
באוטו היו שני רמקולים של BOSTON (דגם: (TS-1500שבאו עם האוטו ב98 (יד ראשונה) הנתונים העיקרים של הרמקול: 5 אינצ'
100W
4 אום
89 DB
והוא כזה 2 WAY עם טוייטרון עליו.

לאחר שחיברתי את הרדיו דיסק רק צד ימין עבד ולאחר בדיקות הבנתי שהרמקול השמאלי מת!
קיצר הרמקול הזה הוא משהו לא נורמאלי, משתדל להישאר צנוע, אבל שומעים בו מצוין והוא גם חזק ולא מתעבת.
בינתיים מה שיש באוטו זה הרדיו דיסק והרמקול הזה..
אני רוצה לשים לו מאחורה ביינתים, עד שאני אקנה משהו רציני, רמקול ישן שמורכב משלושה בוקסות 2 - עגולים 5 או 6 אינצ'+ רמקול לצלילים הגבוהים משהו כמו 2 אינצ' על אינצ'(טוויטק עם צורה מלבנית). 4 אום 20 W משה חמוד -. מה אתם אומרים?

יש לי רמקול LOUDSPEKAR 150 W ענק משהו כמו 12 אינצ' (אולי יותר אני צריך לבדוק, אבל בסביבות ה12)
עכשיו הרמקול הוא יחיד.. וההתנגדות שלו היא 8 אום,(אפשר לחבר אותו לרכב?? כי בד"כ ההתנגדות של רמקולים ברכב היא 4 אום). חשבתי לעשות שהוא ישמע לי את הבאס מעין "הסבה לבאס" השאלה עם כדי לעשות את זה או שעדיף להשאיר אותו כמו שהוא ולחבר אותו בצורה רגילה ולא לבאס.(כמובן שאני אצטרך לקנות מגבר, עם אפשר המלצות בבקשה, בהתחשב בעובדה שהרמקול 8 אום).
הרמקול בלי תיבה אבל יש לי מלא תיבות שאפר לשים עליהם רמקולים, מה צריכים להיות הקריטריונים לבחירת תיבה??(עם מישהו רוצה לראות תיבות במחיר סמלי שיפנה אלי בפרטי).
קיצר מה אתם ממליצים לעשות איתו באוטו??

ועם אפשר המלצות לגבי רמקולים שאפשר לחבר לרדיו דיסק.

עוד שאלה לפני כשמתי את הרדיו בתושבת הוא הצליח להוציא דיסקים ואז לאחר ששמתי אותו במקום הדיסק יוצא ממש טיפה וניתקע, כדי להוציא דיסקים אני צריך להכניס טיפה דיסק אחר מלמלעה ואז ללחוץ על להוציא ואז הדיסק יוצא עד הסוף. למישהו יש מושג למה הדיסק לא יוצא?? יכול להיות בגלל שהוא נלחץ על ידי התושבת או משהו.?

איזה חפירה הבאתי פה..חחח...
תמונות יצורפו בהמשך.
תודה רבה מראש לעוזרים!!!

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

מה עשית ואיך התקנת את הרדיו אני לא יודע , או שהרדיו לא בסדר או שההתקנה שלך לא טובה
לגבי הרמקול הגדול , אני מציע שתמצא את הנתונים שלו באינטרנט , ואז תוכל לבנות לו תיבה מNDF בגודל הנדרש ואז הוא יוכל 0במגבלות שהוא לא יועד לכך ), להחליף לך סאבוופר
רמקולים קדמיים טובים לרכב מתחילים מכ500 ש"ח ומעלה
מגבר מונו זול וטוב אתה יכול למצוא בכ1000 ש"ח , אבל שתדע שאתה מקבל כ200W וזה לא הרבה לסאב ברכב
בקיצור או שתעשה את הכול בתקציב שאתה מייעד ואלו העצות שאני יכול לתת לך
או שתחליט על תקציב ,ואז תקנה הכול שמתאים לרכב ,ותתקין אצל מישהו שמבין ,את הבעיות המיוחדות של התקנה ברכב.
בהצלחה

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

גש למתקין. נקודה.
פשוט ככה.

לא מלמדים לנתח בפורום. פעם ראשונה הולכים למתקין, משלמים לו סכום כסף שהוא גם למי שיש לו קצת עיניים וידיים טובות סוג של דמי לימוד.

את המערכת הבאה כבר תוכל לחבר לבד.
רמקול 8 אוהם(לא התנגדות אלא עכבה) , לא מחגברים ברכב, כיוון שהמגברים לא בנויים לעמוד בזה.
במיוחד אם אתה מחבר את זה בלי מגבר שככה אסור.

מגבר תמיד מומלץ. שוב גם למתקין. נקודה. אין לי משהו אחר להגיד לך . תרצה מישהו ? נמליץ.

שלח תגובה

חזור אל “Infotainment - מולטימדיה וגאדג'טים לרכב”