בשעה טובה קיבלתי את הLUMAGEN VISION HDP שפינטזתי עליו רבות...
כידוע (או שלא) אפשר לקבוע את ה VERTICAL REFRESH RATE בקפיצות של 0.01
שאלתי היא מה הוא המספר האופטימלי לשידורי PAL ומה לNTSC ?
יש לציין שאני מחובר לLCD TV ברזולוציה של 768*1360 בDVI כמובן.
עוד שאלה: יש מקום בארץ שיודע להסב DVD לSDI ?
אם אין אז לא אכפת לי להביא את הקיט לבד מחו"ל - יש מישהו בארץ עם הידע והכלים להרכיב לי אותו ? (הDVD שאני שוקל לקנות הוא את הדנון 2910 או ה3910).
ושאלה סופית: ראיתי שבUK עושים הסבות לממירים של סקיי מתוצרת PACE לSDI, למה אי אפשר להסב את אחד הממירים בארץ לSDI ?
אז ככה - רצוי תחילה לברר במה המסך תומך - הכי חשוב זה לעבוד ב-NATIVE RESOLUTION. מסכים רבים מתקשים להציג NATIVE RESOLUTION בתדרים שונים ולכן חשוב לבדוק זאת היטב.
ל-PAL רצוי 50HZ.
ל-NTSC זו שאלה יותר קשה. 59.94HZ מומלץ, אם כי יש לא מעט שאוהבים 72HZ (בעיקר בתכני FILM). אישית, אני מעדיף 59.94HZ עם GENLOCK דלוק.
לגבי SDI. ניתן לרכוש מכשירים עם SDI וליבא אותם ארצה (אני מכיר היטב את אחד היצרנים הגדולים במזרח לקיטים הללו).
לגבי התקנה מקומית - יש מעט מאוד ידע בארץ בתחום, היחידים שאני מכיר שעשו משהו כזה זה העולם הדיגיטלי. אפשר גם ליצור קשר עם אודיו דיזיינס - יתכן שיש להם פיתרון גם.
האמת שאם יש לך מסך עם תמיכה ב-HDCP, אז זה די מיותר, במיוחד אם יש לך כבר בנגן יציאת DVI/HDCP. השיפור באיכות הוא די זעיר.
לגבי הסבות מהסוג שדיברת עליו. מכיוון שבארץ הלקוחות אינם בעלי המכשיר (פרט ל YES MAX), זה לא אתי לעשות הסבה כזו. בכל מקרה, משתמשים בארץ בממירים INTEGRATED, כלומר כאלה שמשתמשים בצ'יפים שהכל נעשה בתוכם - כך שאין כ"כ דרך לעשות להם הסבות מסוג זה.
כמדומני ששינוי כזה של DVD לSDI בוצע בארץ ע"י אסף (תחת הכינוי "דוחף לויתן" בפורום השכן) ע"י הוספת קיט SDI של Pixel Magic
תוכל לקרוא יותר באתר : http://www.pixelmagicsystems.com/index.htm
בקשר להסבת ממירים ליציאת SDI. מעבר לשאלה האם מותר או אסור, אני אומר שלא כדאי (דרך אגב - אפשרי ) .
גם אני שקלתי בעבר לבצע זאת,אומר שלצערי YES משיקולי חיסכון דוחסת את החומר המועבר בצורה כזאת שהאיכות הוידאו היא בינונית בערוצים "הטובים" ובערוצים מסוימים אף נחותה מאד. זאת לעומת תחנות אחרות באירופה אשר משדרות SDTV באיכות ובקצב העברת נתונים העולים על DVD.
את דוחף לויתן אני מכיר היטב מהפורום השכן בתפוז ואני אהיה איתו בקשר ישירות.
לגבי שידרוג הDVD, כיום יש לי את הדנון 2800 MK1 הידוע והותיק, אבל מה לעשות הוא את שלו עשה וכבר מגיע לסוף חייו. היציאה הטובה ביותר שלו היא קומפוננט כך שהשדרוג לSDI + פרוססור חיצוני אמור על פניו לתת לי שיפור יותר משמעותי.
הטלויזיה תומכת כמובן בHDCP וגם יודעת לאכול כל רזולוציה וזמן רענון שתיתן לה - גם דרך הDVI.
כמובן שהלומג'ן מוגדר לעבוד ברזולוציה הNATIVE שלה - זה דבר בסיסי ביותר...
תוכל להסביר קצת יותר מה זה בדיוק הGENLOCK ? והאם לדעתך טוב להפעילו על PAL ?
אשמח גם אם תוכל לברר לי מחירים בשל קשריך לקיט הסבה לSDI ל2910 ול3910 מ2 חברות שזליג הציע.
ועוד מספר שאלות:
הRGB בארץ במימירים זה RGBs,RGsB או RGBcvS ? יש מקום שאפשר להשיג כבל מסקרט לאחד מהיציאות הנ"ל או שיש להכינו לבד ?
אני לא מצליח לקנפג את הלומגן שיתן הרצים שונים בPAL וNTSC !! הבנתי כבר שNTSC מפנה לMEMA וPAL לMEMC אבל שאני משנה הגדרה של אחד זה משנה גם את השני - זה משנה את זה אוניברסלית למרות שהגדרתי לו שלא! גם למחשב שמחובר לאחד מכניסות הDVI של הלומגן - וזה לא טוב...
GENLOCK בעצם פותר בכלל את כל בעיות ה-JUDDER מכיוון שהוא נותן לסקיילר להצמיד את קצב הרענון לקצב האות שנכנס.
כך נפתרות הרבה בעיות. ה-LUMAGEN תומך בזה - אבל עיקר הבעיה היא לבדוק אם המסך שלך תומך ב-NATIVE RATE במצב של 50HZ (וזה דורש בדיקה). לא מספיק שרואים תמונה, מה שחשוב זה לבדוק אם אין תופעות TEARING וכל מני נאחסים מסוג זה. אם לא - הרווחת ובגדול.
RGB שבא מ-SCART הוא תמיד RGBcvS. ניתן לרכוש כבל מתאים בשביל לומג'ן בעולם הדיגיטלי - תבקש מהם כבל SCART ל-4 BNC ותגיד שאתה מגיע מהאתר והם יתנו לך גם הנחה עליו.
יש המון מצבים ב-LUMAGEN. אתה צריך דבר ראשון לסדר אותו שיעשה מעבר אוטומטי בין MEMA לבין MEMC. אם עשית את זה, עשית 50% מהעבודה (יש גם מצב שלכל כניסה יהיה MEMA/B/C/D נפרד).
עכשיו, בשביל שלכל אחד יהיה OUTPUT אחר, אתה צריך לתכנת OUTSEL. יש איזה 8 זכרונות יציאה. אצלי לכניסה 3 (שמכוונת ל-SCART) יש OUTSEL 0 גם A וגם C. לכניסה 4 (שיכולה לעבוד ב-NTSC) ל-A יש OUTSEL 1, ול-B יש OUTSEL 0.
עכשיו כאשר אתה ב-OUTSEL אחר ניתן גם להגדיר OUTSEL שונה לאותות שונים (ל-HDTV, למשל OUTSEL אחר לגמרי...).
הקצב ריענון המומלץ של המסך הוא 59.80 ואכן ששמתי את סרט NTSC ב59.94 באמת נראו תופעות COMBING פה ושם - אני אשחק עם זה ומקווה שזה באמת הבעיה, בPAL עוד לא בדקתי זאת עדיין. ב72 התמונה נראתה כאילו עושים לה FRAME DROP או משהו בסיגנון - מאד מוזר.
לגבי הMEM - הסתדרתי בסוף, אבל ידידותי במיוחד המכשיר הזה הוא לא... בנוי בשבילי בקיצור!
לא שכחתי. אגב - עמי מהעולם הדיגיטלי הוא יבואן של DIGITAL CONNECTION.
תוכל לדבר איתו על זה (איתם עדיין לא דיברתי). PMS (שם זוועתי, אני יודע) עדיין לא חזרו אלי.
התופעות של ה-FRAME DROP (כלומר JUDDER) יכולות בהחלט להווצר בגלל אי תאימות במסך עצמו. לצערי אין למכשיר (זה אולי הדבר היחיד שחסר) TEST PATTERN שבודק תאימות JUDDER (רק ל-ISCAN HD ומעלה יש).
זה בעצם הבדיקה ומה שצריך לבדוק.
אם אין לך בעיות FRAME DROPS - אז GENLOCK עדיף גם ב-PAL (יעבוד רק כאשר ה-OUTSEL שלך הוא עם 50HZ) וגם ב-NTSC (אותו כנ"ל עם תדר 59.94) - הדלקת ה-GENLOCK כבר נגישה דרך התפריטים בגירסאות האחרונות.
בוודאי שראיתי - דבר ראשון שעשיתי זה לעדגן את התוכנה, ועדיין יש לו לא מעט באגים.
אחרי לא מעט תלאות הצלחתי לעשות כבל SCART לRGBS והתמונה מYES לא יכולה להיות יותר טוב (במסגרת השידור הזוועתי שלהם כמובן) יוצא דופן הם ערוץ 10 שמשדרים לא רע בכלל וסרטים שהם משדרים בWIDE SCREEN.
אני כרגע בודק גירסאת ניסוי שמשפרת משמעותית את הPAL (לפחות עבורי). אני BETA TESTER קבוע של LUMAGEN (עזרתי להם במקור להגדיר את הדרישות לסקיילר הראשון שלהם עוד לפני שידעתי עד כמה הם הולכים לקחת אותי ברצינות...).
מקווה שאקבל את ה-RADIENCE ל-BETA TEST. אני תחת NDA, כך שלא אוכל לספר מעבר למה שה-NDA איתם ירשה לי.
הדעות שלי לגבי הסדרה של הנגנים של דנון ידועה (מאוד מאוד חיובית).
מה אתה אומר ?!?
כל הכבוד. אולי יש עוד איזה OPENING לז'וב של בטא טסטר ?
אני אשמח לפחות לקבל את עדכוני התוכנה גם בגירסת בטא
ואת הסקיילר רכשתי בארה"ב כמובן - אני לא משתף פעולה עם יבואנים חמדנים (באותו הזדמנות קניתי גם את סאב של VELODYNE שמיובא ע"י אותו היבואן ב38% פחות ממה שהוא ביקש...)
תגיד יש הבדלים בין הHDP לPRO למעט העובדה שיש לו יותר כניסות (וBNC) והמסך הקדמי שלו ?
לגבי BETA TESTING, הם מכירים אותי כבר כמה שנים טובות מאוד ואני בקשר רציף איתם. אני מבלבל להם את המוח כל הזמן (רק אתמול שלחתי להם כמה מאות מגה של תכנים לבדוק תקלות שונות ומשונות ב- HDP PRO...). אני כבר בקשר רציף עם מרבית יצרני ה-SCALERS בעולם, בתוקף תפקידי כמנהל הפורום VIDEO PROCESSORS של AVS.
מול מרביתם אני חתום על NDA, אבל הבונוס בזה הוא שאני יודע בד"כ על מוצרים כחצי שנה לפני כל שאר האנשים (אני כבר יודע על השיתוף פעולה של LUMAGEN עם SO/HQV מפברואר כשהם סוף סוף חתמו על זיכרון דברים). זה די דיכאון שאסור לדבר על הדברים האלה, אבל אני מעדיף לדעת ולא לדבר מאשר לדבר ולא לדעת...
לגבי העדכון הנ"ל. יש להם עוד כמה עדכונים להכניס וזה יצא לגריסא רשמית שבוע הבא. שלחתי להם כאמור תכנים לבדיקה, אני מניח שאחרי שיתקנו את זה ישוחרר עדכון.