עיבוד תמונה לשידורי YES
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78771
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
השאלה היא מה בדיוק מטריד אותך בשידורים של יס.
איזה מסך יש לך (גודל רזולוציה, וכו')?
פשוט יש כמה בעיות וכל אחת כזו דורשת קטגוריה אחרת של עיבוד תמונה.
איזה מסך יש לך (גודל רזולוציה, וכו')?
פשוט יש כמה בעיות וכל אחת כזו דורשת קטגוריה אחרת של עיבוד תמונה.
המסך הוא panasonic PH10 ומה שמטריד אותי זה שהתמונה בשידורים של YES רחוקה מלהיות אופטימלית..
ישנם הבדלים גדולים בין תחנה אחת לשניה, מה שגורם לי לחשוב שעם עיבוד תמונה טוב יותר אולי התחנות עם איכות השידור הנמוכה יראו קצת יותר טוב..
שלא תבין לא נכון, בסה"כ רואים טוב עד טוב מאוד אבל יש לי הרגשה שאפשר לשפר.
ישנם הבדלים גדולים בין תחנה אחת לשניה, מה שגורם לי לחשוב שעם עיבוד תמונה טוב יותר אולי התחנות עם איכות השידור הנמוכה יראו קצת יותר טוב..
שלא תבין לא נכון, בסה"כ רואים טוב עד טוב מאוד אבל יש לי הרגשה שאפשר לשפר.
- oferlaor
- מנהל

GIGO = GARBAGE IN GARBAGE OUT
כשיש ערוץ שמשודר במקור גרוע, אז אין הרבה מה לעשות.
בתחום העיבוד כיום יש כמה קטגוריות של שיפורים: DEINTERLACING, UPSCALING ו-MPEG NOISE REDUCTION.
אתה דבר ראשון צריך להחליט מי בינהם מפריע לך הכי הרבה.
הבעיה שבמסך 42" העלויות של מעבדים לא פרופורציונלי לעלות המסך ולכן רוב האנשים לא ישקיעו במעבד שמתחיל ב-1000 ועד 2000 דולר בשביל לשפר את התמונה...
בתחום העיבוד כיום יש כמה קטגוריות של שיפורים: DEINTERLACING, UPSCALING ו-MPEG NOISE REDUCTION.
הבעיה שבמסך 42" העלויות של מעבדים לא פרופורציונלי לעלות המסך ולכן רוב האנשים לא ישקיעו במעבד שמתחיל ב-1000 ועד 2000 דולר בשביל לשפר את התמונה...
אם יש מכשיר DVD שעושה עיבוד טוב, הוא לא יכול לעשות גם עיבוד לשידורי YES? (בורות לשמה)
הבנתי שיש לך ניסיון עם המסך הנ"ל.. לדעתך עיבוד התמונה שלו מספק?
ואם אני לא מוכן להשקיע את הסכומים שרשמת, מה האלטרנטיבות האחרות?
תודה על העזרה
תודה על העזרה
שאלה שמציקה לי,oferlaor כתב:GIGO = GARBAGE IN GARBAGE OUT
הבעיה שבמסך 42" העלויות של מעבדים לא פרופורציונלי לעלות המסך ולכן רוב האנשים לא ישקיעו במעבד שמתחיל ב-1000 ועד 2000 דולר בשביל לשפר את התמונה......
למה בעצם מחשב חזק עם כרטיס מסך טוב לא יכול לעשות את פעולות העיבוד האיכותי שעושה מעבד וידאו חיצוני ?
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35085
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
לא.alonjp כתב:אם יש מכשיר DVD שעושה עיבוד טוב, הוא לא יכול לעשות גם עיבוד לשידורי YES? (בורות לשמה)![]()
תודה על העזרה...
DVD רק משדר, לא קולט ומשדר
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה לא בגלל יכולת טכנית נחותה. זה בגלל שהיצע הכלים די מצומצם. יש את Dscaler אבל הוא לא כל כך עובד טוב ב Vista וזולל משאבים כמו מטורף. יש את ffdshow שיכול גם להריץ פילטרים של Dscaler או לבצע Postprocessing בעצמו וזהו זה פחות או יותר.osherov כתב:
שאלה שמציקה לי,
למה בעצם מחשב חזק עם כרטיס מסך טוב לא יכול לעשות את פעולות העיבוד האיכותי שעושה מעבד וידאו חיצוני ?...
יש גם את הבעיה שרוב המשתמשים די נחרדים בפעם הראשונה שהם צריכים לבחור פילטרים ולקבוע פרמטרים, אז קשה להגיד שמחשב זה פתרון אופטימאלי כרגע.
תראה יש לי מחשב די חזק וכרטיס מסך טובזה לא בגלל יכולת טכנית נחותה. זה בגלל שהיצע הכלים די מצומצם. יש את Dscaler אבל הוא לא כל כך עובד טוב ב Vista וזולל משאבים כמו מטורף. יש את ffdshow שיכול גם להריץ פילטרים של Dscaler או לבצע Postprocessing בעצמו וזהו זה פחות או יותר.
יש גם את הבעיה שרוב המשתמשים די נחרדים בפעם הראשונה שהם צריכים לבחור פילטרים ולקבוע פרמטרים, אז קשה להגיד שמחשב זה פתרון אופטימאלי כרגע....
המסך שלי הוא FULL-HD של סמסונג שרואים בו תמונה לא משהו בשידורי יס
אם ישנה דרך שהמחשב יעשה עיבוד תמונה ( DEINTERLACING, UPSCALING ו-MPEG NOISE REDUCTION וכל מה שצריך)
ויוציא לי אות איכותי יותר למסך דרך HDMI (במקום לרכוש ב 1000$ פלוס מעבד וידאו חיצוני) אני אשמח לעשות זאת
השאלה האם זה ישים ? (לא הקושי בלהגדיר כמה פילטרים ב DirectShow זה מה שישבור אותי)
- oferlaor
- מנהל

מרבית אלגוריתמי העיבוד הטובים באמת הם PROPRIETARY והם בד"כ לא מומשו בתוכנה אלא בחומרה.
לפני כמה שנים היו כמה חברות (TAW, IMMERSIVE) שהצליחו לקחת אלגוריתמים כאלה ולייבא אותם ל-HTPC. החברות הללו לצערי לא שרדו וכיום אין ממש פיתרון שלם לנושא זה.
לפני כמה שנים היו כמה חברות (TAW, IMMERSIVE) שהצליחו לקחת אלגוריתמים כאלה ולייבא אותם ל-HTPC. החברות הללו לצערי לא שרדו וכיום אין ממש פיתרון שלם לנושא זה.