עזרה בבקשה בנושא הכפתור של - Anti-skating

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

כאמור ברשותי טכניקס SL-1200MK2
אני רוצה בבקשה לקבל מידע בנושא Anti-skating הכפתור עצמו מה בידיוק תפקידו בפטיפון
ועל איזה דרגה אמורים לכוון אותו הוא נע מ-0 ועד 3

תמונות להמחשה להורדה וראיית החלקים מקרוב :

http://img132.imageshack.us/my.php?imag ... 004pw7.jpg

קישור לידיעת המפרטים אופסט וכ"ו.....

http://www.arar93.dsl.pipex.com/mds975/ ... nyl01.html

התמונה עצמה :

תמונה

תודה רבה לעוזרים (f)

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

בגלל שהזרוע המונחת על התקליט נוטה לברוח למרכזו בזמן הסיבוב נוצר לחץ לא שווה של המחט על דפנות החריץ בתקליט. הלחץ הלא מאוזן יוצר עיוותי עצמה בין ערוץ ימין לשמאל ושחיקה לא אחידה של החריץ ומוגברת של הדופן הפנימית. האנטי סקייטינג נועד להפעיל כוח נגדי הפועל על הזרוע ודוחף אותה לקצה החיצוני של התקליט. את האנטי סקייטינג יש לכוון לאיזון כוחות המתאים למשקל השענות המחט על התקליט.לדוגמה: אם משקל המחט לוחץ ב 1.5 גרם, יש לכוון את האנטי סקייטינג גם ל 1.5 גרם. שים לב שלאחר כיוון האנטי סקייטינג, בזמן הורדת המחט על התקליט, הזרוע בורחת מעט החוצה כתוצאה מפעולת האנטי סקייטינג.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

כלומר ממה שמשתמע מדבריך עד כמה שאני מבין ישנה גם השפעה על הסיגנל
שלמעשה יוצא והוא משתנה לקראת סיום ההקשבה לתקליט בעת סיומו , אז אם כך למעשה
ישנה השפעה רבה מאוד בנושא הערוצים בין LEFT ל- RIGHT אני חייב לבדוק את זה פיסית.

תודה רבה חנן על העזרה אני אנסה את זה ואחזור שוב לתגובה.

MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

דרך אגב חנן יש לי שאלה נוספת קטנה ישנם המלצות על משקל מסיום על הזרוע מבחינת שחיקה או שזה משהו שהוא אינדיבידואלי כלומר הכל תלוי בעובי התקליט ?
אני אישית מכוון על 2.5 גרם לתוצאת אפקט הסיגנל המלא וניצול מלוא היופי שבהקלטת התקליט.
אודה לתשובתך המהירה כמו תמיד אתה הראשון !

תודה מלך. (Y)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

2 תשובות:
א) את האנטי סקייטינג לא חייבים לכוון לאותו ערך של משקל הזרוע (אם כי זאת ההמלצה המקובלת), אלא ניתן לשחק איתו עד שמגיעים לתוצאה הרצויה ביותר לאזניך. לפעמים לא שומעים הבדלים, אז אפשר להישאר על הערך של משקל הזרוע. ואגב, לדעתי לא אמורה להיות תזוזה נראית לעין של הזרוע לאחור כאשקר מורידים אותה; אם זה כך, ייתכן שהאנטי סקייטינג מכוון גבוה מדי.
ב)המשקל שבו הזרוע צריכה לשבת על התקליט הוא זה המומלץ ע"י יצרן הראש! זה לא קשור לעובי התקליט (בלאו הכי הבדלי העובי זניחים, אלא אם אתה מאזין לבקליט 78...)
ברוב הראשים היצרן ממליץ על תחום משקלים מסוים, לדוגמה 1-1.8 גרם, ובמקרה כזה מומלץ לא לחרוג כלפי מעלה מהמקסימום.
משקל של 2.5 גרם היה אופייני לראשים בשנות ה-70, וכיום הוא נחשב גבוה למדי: באיזה ראש אתה משתמש? רוב הראשים מ-20 השנים האחרונות אינם דורשים יותר מ-1.5 גרם. בעיקרון, אתה יכול לכוון את זה ליותר, אם למשל הצליל מוצא חן בעיניך, אבל זה מגדיל את השחיקה ההדדית.
"...לתוצאת אפקט הסיגנל המלא וניצול מלוא היופי שבהקלטת התקליט" - את זה לגמרי לא הבנתי, אני מודה.

MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אני משתמש עם ראש של סטנטון ומחט סטנטון שניהם מדגם HI-FI 680
לגבי המשפט האחרון שלי ל:
"תוצאת אפקט הסיגנל המלא וניצול מלוא היופי שבהקלטת התקליט"

שמתי לב שלדוגמא בטכניקס שלי מדגם SL-1200MK2 הזרוע היא זרוע S והיא בנויה מאלומניום איכותי מאוד ,
מה שגורם לדעתי להעברת חלק מהסיגנל להיות יותר אמיתי מלבד האלקטרוניקה
מה שגורם להשפעה ברעידת המחט והעברת ממומנט סיבוב התקליט והלחץ על הזרוע וההיפך מכך חזרה בשידור האפקט ברעידה ובסיגנל למחט ולאלקטרוניקה המשודרת ישר לאוזניי יתכן מאוד ולפי דעתי שישנם השפעות בסאונד שנשמע ומתבטא בהפרשי הלחץ כתוצאה ממשקל המשקולת והלחץ דרכם, ולזה בדיוק התכוונתי כשאני אומר את זה אני אומר את זה על הצד החיובי של הדבר.
כלומר ברגע שייש משקל של 2.5 על המחט דרך הזרוע לא מופיעה זליגת הרעידה
של "אפקט" הרעידה פיסית - מה שלמעשה נראה בעין (חלק מתשדורת האפקט האמיתי)
- (עצמת רעידת הזרוע הטיבעית מחריצי התקליט) אם אתה מבין למה אני מתכוון .
זה לפי דעתי אמור להתבטא בכל פטיפון שמכבד את עצמו ובמפרקים שבנוים מלאגרים ציריים
משהו שבעיני גורם לך לשינוי והבדל דק בסאונד אם יש לך אוזן טובה להרגיש בשינוי.
לי בכל אופן יש אולפן עם מכשירים נוספים שאיתם אני יכול גם לעבד גם מחשבתית ולחוש בהבדל בין הסאונד המלא והחיי ובשינוי עצמו וגם מבחינה פסיכואקוסטית.
משהו שבהרגל.
אני מקווה שהסברתי את כוונתי.

לגבי המשקולת:
יתכן ואני טועה במקצת בהעברת המסר ובניסוח עצמו, אבל על פניו יש הבדלים לדוגמא :
הגבוהים משתנים וגם הנמוכים ברגע שהמשקל פחות מ 2.5 מופיעים גבוהים יותר מאשר נמוכים ברגע שאני משנה משקל ומחזיר ל - 2.5 גרם אני מרגיש את הסאונד של הנמוכים בבטן והבאס יותר בריא חי וממש אמיתי ממש מעולה ישנה הרגשה של "הנה אני פה וכולם שרים סביבי , יש נגנים והכל במחיר של שקל עשרים",
מה שמשתמע מכך שההקלטה במלוא עוצמתה ממש כאילו שאני מול הלהקה והזמרים ששרים מולי שלא לדבר על הנגנים אני מאזין לכל מה שאני מספר לך עם 4 מוניטורים של TANNOY
אתה בטח כבר מתאר לעצמך מה יוצא לי מהמוניטורים ממש "מרגליות מתעופפות ".
אני גם חייב לציין עוד שגם המהירות של התקליטים שאני מאזין להם היא T-45
על MAXI SINGLE תוצרת חוץ גרמני ZXY RECORDS שכמובן גם לזה יש המון השפעה על הסאונד עצמו .

מקווה שהעברתי לך מה בדיוק אני מרגיש שאני מכוון כך את המשקולת ל- 2.5
אבל אני תמיד אשמח ללמוד משהו חדש .

תודה .

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”