שאלה עקרונית לגבי נגני CD:

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יוצא לי לשמוע לא פעם, מאנשים שאני מכיר ("אודיופילים" ברובם) ומביקורות באינטרנט, שקורה לא מעט שמעדיפים נגני סי.די ישנים על פני חדשים, נניח מלפני כעשר שנים.
למשל, יש לי חבר שמעדיף את ה NAD הישן שלו משנת 90' על פני חדש (בטווח המחירים של 1500- 2000 ש"ח בו התכוון לקנות חדש). אני מכיר גם סוחר בתחום האודיו שאמר לי ש"פעם" הקפידו יותר על איכות שמע מאשר היום, כאשר חשוב יותר כיום לדחוס יותר פורמטים, קריאת צרובים, פיצ'רים וכו', ולכן היום צריך לשלם הרבה כסף כדי לקבל איכות שמע טובה, משום שהפיצ'רים למיניהם מהווים את העלות הראשונה שהיצרן משקיע במכשיר.

כל זה לא נשמע לי הגיוני. הסיבה היא זו: החבר שלי פתח את ה- NAD שלו לתקן תקלה במגירה. מהצצה פנימה ראיתי את המעגל המודפס שהיווה את ה- DAC, "כרטיס הקול" של המכשיר. הוא היה עצום בגודלו ונראה לי פרימיטיבי מאוד.
לאור ההתפתחות הרבה בתחום הרכיבים האלקטרוניים, המעבדים וכו' בעשר השנים האחרונות, זה נראה לי כמו להשוות פנטיום 4 ל486, או סאונד בלסטר "פרו" למי שזוכר עם אודיג'י של היום.
הרי הרכיבים מגיעים מאותה התעשיה, תעשיית השבבים וההי- טק! נראה לי הגיוני שהיום, בשבריר העלות של פעם, ניתן יהיה ליצור DAC באיכות גבוהה יותר, באותו אופן שהדבר נכון לתעשיית המחשבים.
אז האם מה שאותם אנשים לא מעטים נובע מתחושת נוסטלגיה בלבד, או שיש דברים בגו?
למישהו יש דעה בעניין?

eytan99
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 489
שם מלא: eytan99

שליחה #2 

הכל יכול להיות . אבל בוא נשווה מצלמת סטילס דיגיטלית בגודל של ס"מ וחצי של סוני בעלות של 1000$ לעומת מצלמה רגילה של פילים בעשירית עלות . אני יכול לחתום לך שרוב המצלמות ה"רגילות" יפיקו תמונות הרבה יותר איכותיות . כמובן אם יודעים להשתמש בהם ....

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

כן, אבל כאן מדובר בעניין שונה לחלוטין.

שליחה #3 

בשנים האחרונות עדשות המצלמה לא השתנו כמו שבבי מחשב.
ושים לב שהעדשה היא ה- חלק החשוב במצלמה והיקר ביותר (כלומר אחרי שהמצלמה עברה את העלות הראשונית המטורפת הנובעת מעצם היותה חדשה ומלאת גימיקים), גם אז וגם היום, הרבה יותר מהמגה פיקסלים וכו', וזה גם החלק שמחירו יורד הכי פחות עם השנים. אני לא בטוח שבנגן סי.די. יש חלק מקביל מבחינה זו.

eytan99
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 489
שם מלא: eytan99

שליחה #4 

תראה יכול להיות שאותם אנשים יותר אוהבים צלילים בגוני שחור לבן וכרום :)
כל הטכנולוגיה שיש היום והמזעור גורמים להשראות בין המעגלים זליגות ועוד כהנה וכהנה תופעות. יכול להיות שבגלל הפשטות של פעם הסאונד בעצם היה נקי יותר... ולכן היה צריך לעבור פחות מסננים(טכנולוגיה) עד לתוצאה הסופית....

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

קודם כל, ההשוואה למצלמה בכלל לא רלוונטית.
אם כבר אז תשווה מצלמה דיגיטלית מהדור האחרון למצלמות הדיגיטליות הראשונות, זו אנלוגיה יותר דומה.

logankungfu, אני מסכים איתך לחלוטין. הטכנולוגיה מתקדמת ונהיית זולה ונגישה.
DAC שהיה רק בנגני HIGH END לפני עשור, תוכל למצוא כיום בכל DVD זול,ככה זה.

כמו כן, ישנן טכנולוגיות, כגון UPSAMPLING שלא תמצא בנגנים ישנים, מה שכן, בתקציבים נמוכים יכול להיות שתמצא נגן יד שניה שהיה בזמנו HIGH END ומולו, עדיין, נגן חדש באותו מחיר, יהיה נחות יותר.
אבל פה זה כבר לא עיניין של טכנולוגיה שהולכת אחורה אלא תמורה לכסף של שוק היד שניה והוא נכון גם לרמקולים, מגברים, מכוניות וכו'....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

כך חשבתי מרטין, תודה!

שליחה #6 

שמי רוי אגב.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #7 

(Y), שמחתי רוי.
About.me

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

עבור רוי

שליחה #8 

היי,
אני משער שהחברים שלך אכן השוו מוצרים שונים של חברות שונות, ואולי, באמת, CD ישן ומושקע של חברה אירופאית מלפני 10 שנים, ישמע יותר טוב מ-CD חדש ומאוד לא מושקע של חברה יפנית שעיקר תקציב הפתוח שלו הושקע במסע פרסומת לרסיברי הסראונד של אותה חברה.
במילים אחרות, לשים צ'יפ מודרני יותר, ועם פוטנציאל טוב יותר, אינו מספיק אם לא השקעת בשאר רכיבי המכשיר.
אני יכול להביא לך כדוגמא את כל החברות שאני מייבא - (כל אלה שמיצרות מכשירי CD, כמובן). במשך החמש שש שנים האחרונות יש שיפור מתמיד בבצועים של המכשירים שלהם, שיפור קבוע שאינו מקרי אלא פועל יוצא של שיפור הטכנולוגיה הדיגיטלית.
איל פור

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

Re: עבור רוי

שליחה #9 

אילפור כתב: אני יכול להביא לך כדוגמא את כל החברות שאני מייבא - (כל אלה שמיצרות מכשירי CD, כמובן). במשך החמש שש שנים האחרונות יש שיפור מתמיד בבצועים של המכשירים שלהם, שיפור קבוע שאינו מקרי אלא פועל יוצא של שיפור הטכנולוגיה הדיגיטלית.
...
האם זהו שיפור באיכות הצליל? או בכל מיני פיצ'רים של תפעול המכשיר.
האם אתה עצמך (כאיש מקצוע) שומע את ההבדלים האלו ?
שמוליק ו.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שיפור

שליחה #10 

כן, השיפור הוא באיכות הצליל.
אני שומע, אבל זה פחות חשוב. מה שיותר חשוב זה שבהשוואות של מכשירי CD האנשים ששומעים איתי שומעים גם כן את ההבדלים.
איל פור

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #11 

האם המבחן עיוור?
About.me

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

על מבחני שמיעה

שליחה #12 

אני לא בטוח שכדאי לעשות פה דיון על שמיעת הבדלים וסוגי מבחנים.
אי לכך, לשאלתך:
1) אני לא עושה מבחני A/B עוורים בשל הבעייתיות שלהם, לדעתי הם מבלבלים ומטעים. זו דעתי, ודעת רבים אחרים, אבל היא לא מחייבת כמובן אף אחד.
2) המבחן המשמעותי העיוור, לדעתי, הוא האם אנשים שונים במקומות שונים ובזמנים שונים מתארים אותו הבדל בין שני מכשירים. בדיקות כאלה עשיתי. והרבה.

אני מציע לכל אחד לעשות קודם בדיקה "לא עיוורת", ואז להחליט אם מעניין אותו בכלל להתחיל להכנס לכל הדיונים האלה.
אם ההבדל הוא זניח, אז חבל בכלל על המאמץ. אם ההבדל הוא גדול, אז מבחן A/B ייתן לו תובנות מעניינות.
איל פור

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #13 

אין שום בעייתיות במבחנים הללו ואתה מוזמן לפתוח שירשור חדש שבו תשפוך את התאוריות שלך למה הן בעיתיות.
שאלתי, כדי שיהיה ברור לכולם, זה הכל.
About.me

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1419
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

תומך במרטין אני לא חושב שיש בעייתיות כל שהיא במבחנים כאלה
ולא נראה לי שזה צריך לבלבל או מבלבל מישהו ...

אין בעיה לחבר 2 נגנים לאותו פרא מגבר רמקולים כבלים (בשבילך !)
ופשוט לברור ביניהם
אני מבסס על מה שאתה אמרת
אם ההבדל הוא גדול שומעים מיד !
אם הוא זניח אולי התשלום הנוסף לשדרוג לא יעלה על הדעת

ואם אין שוני אז אין שוני פשוט מאד .

לא הבנתי מה כל כך מסובך ככה

עשיתי המון מבחנים עיוורים ולא עיוורים
ושהיה הבדל שמעתי (לא רק על CDP ) ושאין הבדל אז שפוט לא שומעים הבדל ..

אני מודע לעצמי שאני רואה בעיניים את המיוד ואני יודע מה מופעל מופעלים אצלי רגשות אחרים שיכולים להעיב על שיפוטי ...

יש מכשירים שנראים באיכות צליל טובה יותר :-)

לדעתי בשביל להבין באמת האם השיפור הוא שמיע מבחן עיוור זה המבחן הולטימטיבי אם זה מצריך בכלל ...
זאת אומרת שאם ישלי כסף ובא לי לקנות משהו רק כי בא לי זה לא ממש משנה אם יש שיפור או לא ..

אבל אם יש לי תקציב מאד מוגדר ואני צריך לשדרג אני אדיף לשדרג לציוד שבאמת יתן לי את השיפור והיתרון !
ופה אני הייתי עושה מבחן עיוור !
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

הי איל, תודה על התגובה.

שליחה #15 

לידיעתך, יש לחנות שלך (אף שאין לי את התקציב לקנות בה אפילו כבל) אתר נהדר, ולמדתי מהמאמרים שמפורסמים בו המון.
מי שכתב אותם- כל הכבוד, ואני מקווה שתוסיפו עוד כמה. :)

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #16 

logankungfu כתב:יוצא לי לשמוע לא פעם, מאנשים שאני מכיר ("אודיופילים" ברובם) ומביקורות באינטרנט, שקורה לא מעט שמעדיפים נגני סי.די ישנים על פני חדשים, נניח מלפני כעשר שנים.
...
כללי אצבע: נגני קומפקט דיסק ישנים (מהשנים האחרונות) עלולים להישמע יותר טוב מנגני DVD חדשים. נגני תקליטורים חדשים אינם נפוצים ברמות המחיר הנמוכות, כיוון שהם אינם מסחריים. נגן חדש של חברה X ישמע בד"כ יותר טוב מנגן ישן של אותה חברה, בהנחה ששניהם עלו בערך אותו סכום, בשנה שיצאו. כל הכתוב הוא בערבון מוגבל לכל מקרה ומקרה.

תומר

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”