טוב הלכתי, שמעתי, כמעט שנסגרתי על משהו ואז...
קרה משהו...
בעיקרון אני מחפש רסיבר וזוג רמקולים מדפיים ב3000 שקל.
בעיקר לצרכי מוזיקה.(פתחתי כבר שרשור והחכמתי במעט).
חדר קטן 3X3.
קנייה שבגדול, עוד כמה שנים התכנון שמהערכת תגדל לק"ב, ז"א להוסיף עוד כמה רמקולים.
עכשיו עד שדי נסגרתי על DENON 1705- ש"ח 1800
וWHARFDALE DIAMOND 9.2- ש"ח 1100
הציע לי סוכן שמכיוון שאני רוצה לשדרג בעתיד עדיף שאשקיע ברסיבר יותר.
והציע את רסיבר YAMAHA 457 שאצלו בערך 2200 ש"ח
ו 8.1 באיזור ה700 ש"ח.
אני חושב שיש משהו בדבריו, שכן הרמקולים המדפיים בעתיד יהפכו לאחוריים, הוא גם טוען שה8.1 די זהה ל9.2, מי שמכיר את הWHARFDALE, זה נכון?! יכול להיות שהסדרה החדשה פחות מוצלחת מהישנה?(גם את זה טען, בנוסף לכמה שבחים ש"זכתה" ה8)
חוו דעתכם בעניין....
תודה מראש.
עומר.
בעיקרון אני מחפש רסיבר וזוג רמקולים מדפיים ב3000 שקל.
בעיקר לצרכי מוזיקה.(פתחתי כבר שרשור והחכמתי במעט).
חדר קטן 3X3.
קנייה שבגדול, עוד כמה שנים התכנון שמהערכת תגדל לק"ב, ז"א להוסיף עוד כמה רמקולים.
עכשיו עד שדי נסגרתי על DENON 1705- ש"ח 1800
וWHARFDALE DIAMOND 9.2- ש"ח 1100
הציע לי סוכן שמכיוון שאני רוצה לשדרג בעתיד עדיף שאשקיע ברסיבר יותר.
והציע את רסיבר YAMAHA 457 שאצלו בערך 2200 ש"ח
ו 8.1 באיזור ה700 ש"ח.
אני חושב שיש משהו בדבריו, שכן הרמקולים המדפיים בעתיד יהפכו לאחוריים, הוא גם טוען שה8.1 די זהה ל9.2, מי שמכיר את הWHARFDALE, זה נכון?! יכול להיות שהסדרה החדשה פחות מוצלחת מהישנה?(גם את זה טען, בנוסף לכמה שבחים ש"זכתה" ה8)
חוו דעתכם בעניין....
תודה מראש.
עומר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ואני חושב שהוא טועה ובגדול.
1. דווקא על רמקולים יש איבוד ערך יחסית נמוך ודיי יציב. על רסיבר, ולא משנה כמה הוא יותר טוב או משוכלל יותר, הוא רק יאבד מארכו הרבה יותר. במיוחד אם אתה לא הולך לנצל אותו כרסיבר ק"ב בינתיים, מה שיכול להיות בכלל בזבוז.
2. מה שהכי משפיע על הסאונד הסופי, זה הרמקול. אם תתפשר עכשיו על זה, אתה בעצם מתפשר כל התקופה הזו. מה ההיגיון בזה?
3. אני במקומך הייתי קונה עכשיו מגבר סטריאו יד שניה או רסיבר יד שניה ומשקיע כמה שיותר בקידמיים. את כל הפיצ'רים של ק"ב ממילא אתה לא הולך לנצל וכל מה שתשקיע ברסיבר כיום יהיה שווה פחות מ-50% אחרי חודשיים. אם תקנה מגבר ישן, הוא כבר עבר את נפילת הערך הכי גדולה שלו, ומכיון שאתה צריך אותו רק כמגבר סטריאו, מה אכפת לך שלא יהיה לו למשל DPL2?
1. דווקא על רמקולים יש איבוד ערך יחסית נמוך ודיי יציב. על רסיבר, ולא משנה כמה הוא יותר טוב או משוכלל יותר, הוא רק יאבד מארכו הרבה יותר. במיוחד אם אתה לא הולך לנצל אותו כרסיבר ק"ב בינתיים, מה שיכול להיות בכלל בזבוז.
2. מה שהכי משפיע על הסאונד הסופי, זה הרמקול. אם תתפשר עכשיו על זה, אתה בעצם מתפשר כל התקופה הזו. מה ההיגיון בזה?
3. אני במקומך הייתי קונה עכשיו מגבר סטריאו יד שניה או רסיבר יד שניה ומשקיע כמה שיותר בקידמיים. את כל הפיצ'רים של ק"ב ממילא אתה לא הולך לנצל וכל מה שתשקיע ברסיבר כיום יהיה שווה פחות מ-50% אחרי חודשיים. אם תקנה מגבר ישן, הוא כבר עבר את נפילת הערך הכי גדולה שלו, ומכיון שאתה צריך אותו רק כמגבר סטריאו, מה אכפת לך שלא יהיה לו למשל DPL2?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
לדעתי סוכנים מטעים אנשים שונים כל הזמן ומוכרים להם מגברים יקרים מדי, עם רמקולים זולים מדי.
אח שלי רכש פרדיים סטודיו 40 V3, רמקול חזק ויקר, ושידך לו מגבר ימאהה 550, מגבר חלש יחסית וזול.
ניסינו לחבר לו מגבר חזק הרבה יותר. הוא סוחב את הרמקול יותר טוב, אין מה לומר, אבל הפרש האיכות בסאונד זניח, לעומת התפשרות על הרמקול - למשל, לקחת פרדיים מוניטור 7 במקום הסטודיו 40.
הכי קל - לך שמע בעצמך.
שדך רמקולים טובים יותר לאותו המגבר, והשווה את ה-SETUP למגבר חזק יותר עם אותם הרמקולים הזולים.
אתה תשמע מיד מה עדיף.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
הוא אמר לי שהDENON לא מרים את הWHARFDALE 8 בגלל הנצילות של הרמקול, זה נכון?!moti_r כתב:![]()
הכי קל - לך שמע בעצמך.
שדך רמקולים טובים יותר לאותו המגבר, והשווה את ה-SETUP למגבר חזק יותר עם אותם הרמקולים הזולים.
אתה תשמע מיד מה עדיף....
ולמה התכוון המשורר בלהשוות את הSETUP?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
מה זה חשוב מה הוא אמר?
תקשיב לבד ותשמע בעצמך.
להשוות את ה-SETUP זה אומר להשוות את שתי התצורות - אחת עם רמקולים יקרים יותר ומגבר זול, והשניה עם מגבר יקר יותר ורמקולים זולים.
לכל תצורה כזו קוראים SETUP.
תקשיב לבד ותשמע בעצמך.
להשוות את ה-SETUP זה אומר להשוות את שתי התצורות - אחת עם רמקולים יקרים יותר ומגבר זול, והשניה עם מגבר יקר יותר ורמקולים זולים.
לכל תצורה כזו קוראים SETUP.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני עומד על אותו תקציב כמו שלך -
3000 ש"ח לשדרוג רמקולים ורסיבר (החלקים במערכת שלי כבר בני 5 וישנים מדי).
הספקתי כבר לקנות מיד שניה רסיבר H/K avr500 ו-DVD1 גם כן של harman kardon
(לא היה לי DVD, הייתי רואה דרך המחשב).
עכשיו נשאר לי לקנות רק רמקולים. עכשיו עומד על תקציב של 1700 ש"ח בשבילם
(הולך כנראה על DM601 של B&W סדרה 2 גם כן מיד שניה, מקווה שב-1700 יספיק לי גם לסטנדים נורמליים).
לכן אני בהחלט מצטרף לנושא היד השניה, אתה מביא ציוד חזק הרבה יותר בעלות נמוכה.
על אחת כמה וכמה במקרה שלך - שה"SETUP" הוא זמני ואתה כבר יודע שתצטרך לשדרג בקרוב.
3000 ש"ח לשדרוג רמקולים ורסיבר (החלקים במערכת שלי כבר בני 5 וישנים מדי).
הספקתי כבר לקנות מיד שניה רסיבר H/K avr500 ו-DVD1 גם כן של harman kardon
(לא היה לי DVD, הייתי רואה דרך המחשב).
עכשיו נשאר לי לקנות רק רמקולים. עכשיו עומד על תקציב של 1700 ש"ח בשבילם
(הולך כנראה על DM601 של B&W סדרה 2 גם כן מיד שניה, מקווה שב-1700 יספיק לי גם לסטנדים נורמליים).
לכן אני בהחלט מצטרף לנושא היד השניה, אתה מביא ציוד חזק הרבה יותר בעלות נמוכה.
על אחת כמה וכמה במקרה שלך - שה"SETUP" הוא זמני ואתה כבר יודע שתצטרך לשדרג בקרוב.
Good advise $5, me shut up $10
אוקיי אז ככה.
החנות היא באשדוד ביג סנסור או משהו כזה, לא חנות אודיו מקצועית, אבל היא הכי נגישה.
האמת שאת המרנץ לא יצא לי לשמוע, המון המליצו לי על הDENON, שמעתי והיה בסדר גמור, פרט לבחור ששלל את הזיווג עם DIAMOND 8.1..
בעניין היד השניה, אני די מפחד מזה, כמו מלרכוש מתצוגה, ראשית כי אני לא מבין כ"כ בעניין, ועד כמה המוצרים הישנים איכותיים, שנית, כי זו המערכת הראשונה, ולפחות בראשונה אני רוצה לקרוע את הניילונים....
האמת שאת המרנץ לא יצא לי לשמוע, המון המליצו לי על הDENON, שמעתי והיה בסדר גמור, פרט לבחור ששלל את הזיווג עם DIAMOND 8.1..
בעניין היד השניה, אני די מפחד מזה, כמו מלרכוש מתצוגה, ראשית כי אני לא מבין כ"כ בעניין, ועד כמה המוצרים הישנים איכותיים, שנית, כי זו המערכת הראשונה, ולפחות בראשונה אני רוצה לקרוע את הניילונים....
"לקרוע את הניילונים"...אני מאוד מזדהה עם ההרגשה הזו. יש בזה משהו מיוחד בכל אופן, כמו אוטו חדש.
אבל, האמת היא שמרטין מאוד צודק: אין שום רכיב במערכת שמאבד את ערכו מהר יותר מרסיברים של קולנוע ביתי. רסיברים מלפני שנה שנתיים שוים פחות מארבעים אחוז מערכם כיום (אלא אם מדובר במשהו מאוד מאוד יקר מלכתחילה, כמובן). אם הייתי קונה רסיבר קולנוע ביתי עכשיו הייתי קונה משומש, בזולמאוד, ומשקיע את השאר בניילונים של רמקולים- הרבה יותר משתלם וכיפי לאורך זמן!
ובכלל...עדיף לקנות רסיבר או מגבר משולב (אותו הדבר אבל ללא רדיו- תוסיף אחר ך) סטריאו: כך אתה משלם רק על יחידות הגברה איכותיות ולא על מעגלים מודפסים של כל מיני גימיקים ("תיאטרון בובות סיני בלילה" או "בינייני האומה בחודש נובמבר"). אני מבטיח לך, שזה ישמע אחר לגמרי- ואפילו הוורפידל היחסית זולים מסידרה 8.1 ישמעו נהדר. אם תקנה מגבר סטריאו משומש (לNAD 320 BEE או רוטל למשל) איכות הצליל שתקבל תהיה שונה לגמרי- במיוחד אם יש לך חדר קטן.
ולגבי הקומבינה שהציע לך המוכר: אני סבור שהוא מנסה למכור לך רמקולים מסידרה ישנה ורסיבר מסידרה חדשה - באופן כזה שולי הרווח שלו גבוהים במיוד (=אתה מפסיד הרבה כסף) - בדיוק ההיפך ממה שאתה מעוניין בו- זה מבטיח לו רווח עצום על המשאבים שלך. לדנון לו תהיה שום בעיה לדחוף את את הוורפידל האלה או אחרים.
אשדוד לא כל כך רחוקה מתל אביב. סע לשם, השווה כמה סוגים של רמקולים, ואז, אם עדיין אתה אוהב את הוורפידל (וד"א אני כן אוהב אותם!) - תקנה רק אותם מהמוכר שלך.
אבל, האמת היא שמרטין מאוד צודק: אין שום רכיב במערכת שמאבד את ערכו מהר יותר מרסיברים של קולנוע ביתי. רסיברים מלפני שנה שנתיים שוים פחות מארבעים אחוז מערכם כיום (אלא אם מדובר במשהו מאוד מאוד יקר מלכתחילה, כמובן). אם הייתי קונה רסיבר קולנוע ביתי עכשיו הייתי קונה משומש, בזולמאוד, ומשקיע את השאר בניילונים של רמקולים- הרבה יותר משתלם וכיפי לאורך זמן!
ובכלל...עדיף לקנות רסיבר או מגבר משולב (אותו הדבר אבל ללא רדיו- תוסיף אחר ך) סטריאו: כך אתה משלם רק על יחידות הגברה איכותיות ולא על מעגלים מודפסים של כל מיני גימיקים ("תיאטרון בובות סיני בלילה" או "בינייני האומה בחודש נובמבר"). אני מבטיח לך, שזה ישמע אחר לגמרי- ואפילו הוורפידל היחסית זולים מסידרה 8.1 ישמעו נהדר. אם תקנה מגבר סטריאו משומש (לNAD 320 BEE או רוטל למשל) איכות הצליל שתקבל תהיה שונה לגמרי- במיוחד אם יש לך חדר קטן.
ולגבי הקומבינה שהציע לך המוכר: אני סבור שהוא מנסה למכור לך רמקולים מסידרה ישנה ורסיבר מסידרה חדשה - באופן כזה שולי הרווח שלו גבוהים במיוד (=אתה מפסיד הרבה כסף) - בדיוק ההיפך ממה שאתה מעוניין בו- זה מבטיח לו רווח עצום על המשאבים שלך. לדנון לו תהיה שום בעיה לדחוף את את הוורפידל האלה או אחרים.
אשדוד לא כל כך רחוקה מתל אביב. סע לשם, השווה כמה סוגים של רמקולים, ואז, אם עדיין אתה אוהב את הוורפידל (וד"א אני כן אוהב אותם!) - תקנה רק אותם מהמוכר שלך.
אוקיי שאלה שתפגין את כל בורותי בנושא...
אם אני קונה מגבר סטריאו כלשהו, נגן DVD ו2 רמקולים, האם אני אוכל לראות סרטים דרכו ולשמוע בסטריאו?!
אני חוזר למרות ש90% מהשימוש יהיה למוזיקה, יתכן ואעשה שימוש גם לקולנוע, ז"א האם תהיה לי אופציה כזאת גם בלי רסיבר ק"ב??
שוקרן.
אני חוזר למרות ש90% מהשימוש יהיה למוזיקה, יתכן ואעשה שימוש גם לקולנוע, ז"א האם תהיה לי אופציה כזאת גם בלי רסיבר ק"ב??
שוקרן.
תוכל לחבר את נגן הDVD לרסיבר/מגבר שלך ולצפות בסרטי קולנוע. בחלק מממכשירי הDVD יש גם "סראונד מדומה" המחקה צליל היקפי בעזרת שני רמקולים בלבד. זה לא ממש אותו דבר כמו עם חמישה רמקולים, אבל אם השימוש העיקרי שלך הוא מוסיקה ויש לך (כמו לרובנו הגדול) תקציב מוגבל, נראה שעליך ללכת על סטריאו.
אפשרות נוספת היא לרכוש סבוופר טוב (בנוסף לרכיבים שציינת). זה יכול להיות מצויין לסרטי קולנוע.
אפשרות נוספת היא לרכוש סבוופר טוב (בנוסף לרכיבים שציינת). זה יכול להיות מצויין לסרטי קולנוע.
נועם