בעיה בחיבור HDMI של פיוניר DV400
עמית,varon כתב:הפנסוניק לא כולל כניסת USB ומוציא "רק" 1080i ולא 1080p ב-HDMI,amitgba כתב:ג'ימי,האם אתה ממלציץ על הדיוידי של פנסוניק יותר גם אם לא היה את הבעיה?...
אם זה עקרוני לך.
במסך הפלזמה (פנסוניק 37PV45) רואים טוב יותר כאשר הכניסה מה-DVD
מקונפגת ל- 1080p לעומת 1080i (ב-DV-400).
אבי....
קטונתי מלהמליץ על הפנסוניק לעומת מהפיוניר. אני מניח ששניהם מכשירים מעולים - פשוט אני נפלתי על פיוניר תקול (וכמדומני גם אבי החליף DV400 אחד באחר). אין לי סטטיסטיקת תקלות של המכשירים הנ"ל.
מבחינת וידאו - ה HDMI של הפנסוניק מספק אותי בהחלט!
כמו שאבי ציין, ההבדלים המרכזיים הם:
1. לפנסוניק אין 1080p - מאחר שהמסך שלי אינו Full HD כי אם HD ready "בלבד" הנחתי שזה פחות קריטי עבורי, וממילא הפיוניר היה מקונפג אצלי ל 720p
2. לפנסוניק אין כניסת USB וזה feature פחות משמעותי עבורי.
הבדל נוסף (אם אינני טועה) - לפנסוניק יש יציאת אודיו אופטית בעוד שלפיוניר אין.
אצלי הנגן מקונפג ל 720p (זו הרזולוציה שקינפגו לי המתקינים).amitgba כתב:טוב...אז עכשיו נוספה לי עוד שאלה חווץ מאיזה צבעים: המסך שלי hd ready . איזה רזולוציה לבחור? 720p או 1080i?...
זה נראה לי הגיוני כיוון שהרזולוציה הטבעית של המסך שלי היא 768 כך שההבדל הוא לא משמעותי לעומת 720 ומצד שני אני מקבל סריקה "מלאה" (progressive) ולא "חצי סריקה" (interlaced). אבל ייתכן ואני טועה ומטעה ולכן:
א. חכה לתשובה ממישהו מוסמך יותר או
ב. נסה את שני המצבים ותראה אם בכלל יש הבדל מבחינתך ולטובת איזה מהשניים
במסך שלי (1024X768 37PV45) רואים טוב יותר ב-1080P ו-720P מאשר 1080IJimmy כתב:אצלי הנגן מקונפג ל 720p (זו הרזולוציה שקינפגו לי המתקינים).amitgba כתב:טוב...אז עכשיו נוספה לי עוד שאלה חווץ מאיזה צבעים: המסך שלי hd ready . איזה רזולוציה לבחור? 720p או 1080i?...
זה נראה לי הגיוני כיוון שהרזולוציה הטבעית של המסך שלי היא 768 כך שההבדל הוא לא משמעותי לעומת 720 ומצד שני אני מקבל סריקה "מלאה" (progressive) ולא "חצי סריקה" (interlaced). אבל ייתכן ואני טועה ומטעה ולכן:
א. חכה לתשובה ממישהו מוסמך יותר או
ב. נסה את שני המצבים ותראה אם בכלל יש הבדל מבחינתך ולטובת איזה מהשניים...
(מקור: DV-400)
בין 720P ל-1080P ההבדלים קטנים מכדי לשפוט ללא מבחן השוואתי רציני
בתמונה קפואה ה-1080P נראה קצת טוב יותר, לא בחנתי לעומק בתמונה נעה.
תומך בהמלצה ב., כל מסך יטפל ויעבד את האותות בצורה אחרת ולכן חשוב לבדוק
והבדיקה לא דורשת דבר מעבר לכניסה ל-SETUP הבסיסי של המכשיר.
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
גם לי יש מכשיר DV400 שעושה לי את אותה הבעיה בדיוק. הנגן מחובר באמצעות חיבור HDMI לטלוויזיה GA8E של שארפ. בזמן הניגון הסאונד לפעמים "נעלם" למספר שניות. בנוסף לכך בחלק מהקבצים שהוא מנגן מופיעות למטה כמה שורות שכאילו חוזרות על השורות העליונות של התמונה.Jimmy כתב: 1. אתמול כשהבעיה עדיין היתה קיימת זיהיתי סימפטום נוסף שלה - בעיות של סאונד נעלם וחוזר (קודם לכן לא שמתי לב לכך כיוון שהקשבתי ל DVD דרך הרסיבר בחיבור קואקסיאלי)...
חוץ מזה המכשיר גורם לי לעוד כמה בעיות, ביניהן תצוגה קטועה של קבצי הכתוביות (הכתוביות גדולות מדי ולא נכנסות במסך, לאחר עידכון החומרה לעברית) וקושי עצום בניגון מדיה מסוג DVD-RW (לוקח לו 3-4 דקות לזהות את המדיה וברוב הפעמים הוא לא מצליח לזהות אותה בכלל). בנוסף לכך הוא זה נראה כאילו המכשיר מתאמץ מאוד בקריאה מה-USB ולפעמים קורה שהתמונה מקרטעת והפריים רייט בסצינות מסויימות.
אני לוקח את המכשיר שלי אליהם שוב פעם מחר ונראה מה יש לטכנאים שלהם להגיד. אני מקווה שזאת בעיה במכשיר הספציפי שלי ושהחלפה למכשיר חדש תוכל לטפל בכל הבעיות...
נועם - זה מאד דומה לבעיה שהיתה לי! נראה כמו סימפטום של הדגם הזה? (לגבי שאר הבעיות שאתה מתאר - לא נתקלתי בהן מאחר ולא השתמשתי ב features האלו)Noam_B כתב:גם לי יש מכשיר DV400 שעושה לי את אותה הבעיה בדיוק. הנגן מחובר באמצעות חיבור HDMI לטלוויזיה GA8E של שארפ. בזמן הניגון הסאונד לפעמים "נעלם" למספר שניות. בנוסף לכך בחלק מהקבצים שהוא מנגן מופיעות למטה כמה שורות שכאילו חוזרות על השורות העליונות של התמונה.Jimmy כתב: 1. אתמול כשהבעיה עדיין היתה קיימת זיהיתי סימפטום נוסף שלה - בעיות של סאונד נעלם וחוזר (קודם לכן לא שמתי לב לכך כיוון שהקשבתי ל DVD דרך הרסיבר בחיבור קואקסיאלי)......
מישהו (אבי?) ציין אתמול שייתכן ופותחים את המכשיר בארץ ומטפלים באזורים, ואולי זה גורם לבעיות.
בכל מקרה, אצלי נראה שהחלפת המכשיר הועילה (ובנוסף היתה בעיה בכבל אבל נראה שהיא לא גרמה לתקלה הספציפית הזו).
אולי תנסה להחליף בחנות בה קנית?
גם את המדריך למשתמש זרקת ?amitgba כתב:אני חיברתי את כבל Hdmi ולא קרא כלום מהבעיות שאמרתם [מזל,כי זרקתי את הקופסא].
ומישהו יכול להגיד לי איזה הגדרות לעשות?...
אין כמעט מה לשנות ב-setup של HDMI מלבד הרזולוציה שבה אתה רוצה שיוציא את האות.
אם יש לך מסך HD-READY רצוי שתבחר 720P, 1080I, או 1080P.
פשוט תנסה ותראה קטע עם DVD טוב עם פרטים רבים בתמונה ותראה באיזה מצב רואים בצורה החדה ביותר (ההבדלים דקים, ותלויים באיכות עיבוד בתמונה של המסך).
בחר גם ב-hdmi:
Full RGB או קומפוננט וצא לדרך.
אבי.
אבי ורון